Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
heindrich95
üzenetére
Szia. Először is egy Aida64-et tölts le és engedd rá a stabilitástesztet a gépre, közben figyeld a hőfokokat. CPU, VGA hőmérsékletét leginkább.Szerintem vagy túlmelegedés a gond, vagy a tápegység a hibás.
-
heindrich95
csendes tag
Sziasztok!
Régóta küszködök egy olyan problémával ,hogy a gépem teljesen "random" időszakonként újraindul.
1-éve van ez a problémám, azóta a gépen egy kis újítás is volt ,pontosítva egy tápegység és egy videókártya csere történt. Az új alkatrészek cseréje előtt is megvoltak ezek a problémák, bár most azt a hibát produkálja ,hogy lefagyás után egyszerűen leáll.. Leállás után nem tudom elindítani a számítógépet,csak ha 2-3 percre teljesen áramtalanítom.Számítógép adatai:
CPU: AMD Athlon X2 255
MBO: Gigabyte MA-78LMT-S2
VGA: ASUS R7 260X
RAM: Kingmax 2x2GB 1330Mhz.
HDD: Samsung 1000GB Sata
TÁP: Chieftech iArena 500W.Ha valaki tud valami praktikát a hiba beazonosítására,vagy kijavítására kérem ossza meg velem mert már... nagyon idegesítő....Köszönöm.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Tegnap néztem hogy a C-n már csak 300Mb szabad hely van, így elhatároztam hogy újra telepítem a gépet és a programjaimat nem az SSDre(64Gb) rakom.
Boot penya Win7homprem bedug, boot, formázom az SSDt akarom telepíteni, nem engedi.
Lehúztam a másik SSDt és a HDDt, újra próbálom, paff megy minden mint a karikacsapás gondoltam én aztán mikor végzett a telepítéssel és azthiszem a cdkulcs-idő stb beállítás jön a telepítésbe akkor kékhalál 0x0000007E kóddal, próbáltam már 1 ram modullal, másik slotban, másik SSDre, újra csináltam roufusal a penyát, minden mást kihúztam ami nem kell a működéshez...
Nem gondoltam hogy egy win telpetísel el fogok akadni, nézegettem miket írnak a neten a hibakódra de az angolom nem az igazi
Köszönöm Szépen előre is a tanácsokat!!

BIOS reset is volt,

-
roberto02
tag
válasz
üzenetére
Próbáltam a win 7 beépített memória tesztjét, kis memtest is volt de egyik se jelzett...tudom hogy akár 12 órára is bent kéne hagyni de úgy voltam vele, hogy használat közben annyira durván hamar befagy, hogy stresszteszt alatt 1 perc alatt meg kéne halnia de azt bírja..nem értem..

-
=Mentor=
őstag
Üdv! Adott egy 4 magos gép MSI alaplap Core2 Quad Q6600 procival, bekapcsolom a gépet és nem ad képet csak vég nélkül szaggatott sípolás hallatszik. Amibios van a gépben, de a BIOS hibajelzések között nem találtam ilyen sípolási opciót. Proci hibára gyanakszom, de sajnos nem tudom kipróbálni egy másik procival... Létezik valami más módszer a hiba kiderítésére?
Annyit még a fentiekhez, hogy a gépben egy kipukkadt (tehát nem púpos hanem teljesen kinyílt)kondikkal tarkított VGA volt amikor hozzám került, amit természetesen azonnal eltávolítottam.
-
törölt tag
válasz
macgywer
üzenetére
Nem hardveres, hanem szoftveres jellegű a gondod. A FireFox fórumban tudnak segíteni. Kipróbálhatod a Sea Monkeys-t is, a FireFox stabil, egyszerűsített verziója, Explorerre hasonlító külsővel. Innen letöltheted.
TheProb: Meg kéne nézni a hiba üzeneteket az esemény naplóban. Esetleg utána kell nézni, hogy milyen állapotba vannak a hardverek (szokásos módon cserékkel, tesztekkel), illetve kompatibilitási problémákat keresni, valamint a vírusok is tanyázhatnak...ez a probléma lehet bármitől. -
roberto02
tag
Üdvözlök mindenkit, kis helpet kérnék. Vázolom a helyzetet:
Ha elkezdek játszani, bet365öt használni böngészőből vagy megnyitok 2 youtube fület Chromeban, akkor becsíkozódik a képernyő zöld vagy lilán és a gép meghal, egér sem világít, meg semmi. Eddig ha Dotáztam akkor első két alkalom után abbahagyta és tudtam akár fél napot is játszani, de most már abszolút nem . Videókártya hiba nem lehet ugyanis eladtam és nincs benne. i5 3470 igp-ét használom, 4 giga ram, FSP táp.
Videókártya előtt nagyon ritkán, eladása után viszont gyakran csinálja! Valakinek valami ötlet? Köszönöm
-
macgywer
tag
Sziasztok!Az mitől lehet hogy 1-1.5 óra böngészés után,főleg ha facebookolok is annyira lassu,akadós,nehézkes lesz a böngészés,hogy elég kivárni mig betölt,ujrainditás után megint ok minden 1-1.5 óráig?Firefoxot használok,a gyorsitótárat 20 percenként üritem,mégis belassul,fagy ,akad?Core2duo e6400,1.5gb ddr2 ram,Gf 7100gs integrált,40gb hdd.2-3havonta kompresszorral van kifuvatva,arany tiszta szinte mindig,pasztázva is nemrég,1 éve volt cpu csere miatt,ugyhogy melegedés kizárva.Memória sztem elég kellene hogy legyen böngészni,a proci is,hdd-re gyanakszok,mert elég régi ide-s,2mb cache-val de nem tom hogy hdd miatt lehet e lassulás?!Köszönöm előre is!

-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nemrég (pár hónapja) raktam össze nővéreméknek egy gépet, céges használatra. A PC építő topicban ajánlott és egyeztetett HW-eket válogattam össze és raktam össze. Alkalmanként olyan problémára panaszkodott, hogy random elfeketedik a kép és csak restarttal vagy hard power off-al (bekapcs hosszan nyom) lehet újra életet lehelni belé... Most azt mondja az előbb említett eset után a winfows recovery jött be. Van esetleg tippetek hogy mi lehet a gond, vagy hogy hogyan lehetne a legegyszerűbben keresni a hiba okát? Sima integrált vga-t használ csak.
-
berzebub
aktív tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Azért gondold meg, tápos fórumban a szakértő kollégák a komolyabb vga mellé egyágas tápot szoktak ajánlani
Itt kérdezősködj. -
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Már bocsánat de a thermalte 1 ágas a chieftech meg kettő magyarán 2* 24A... 120wattal tübbet tud a chieftech leadni a 12V ágon.
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Ja csak nem mindegy mennyit tud leadni a 12voltos részen. Van olyan táp aminél 300w-os csak a 12voltos rész mégis ott figyel rajta az 500w és márkás táp.
Ugyhogy ha jól emlékszem agyártónál is oda van irva mennyi Ampert kell minimum a tápnak tudnia 12voltos részen. Ezt kell nézni nem a wattszámokat. -
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Elég lesz xfx 280-assal i7-es procival raktam össze ugyanilyen táppal 2 hete egy gépet.
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére

-
trancemusic
senior tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Kettőt is.
-
ilovedigweed
senior tag
Ja és hogy a processzorom kihajtaná-e az R9 280 oc-t?
-
Carvus
senior tag
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
500W(with two 6-pin external power connectors) ezt irják róla szóval ezen kártya esetén a +2 nem kell. Amúgy utána olvastam ez egy oc verzió elég sokat eszik mégis csak a tápegység lesz gyenge hozzá 12 volton.
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Pont ma jár le a 14 napos visszavásárlási garancia

Mi a helyes bekötés amúgy a tápnak?
Most minden ágon egy dolog van bekötve
1 ág az ssd
1 ág a hdd
A vga-ra megy egy pci expressz a tápból 1. vga csatiba + egy külön ágról átalakítóval még egy a 2. vga csatijábaEz így jó nem?
Mondjuk már mindenhogy bekötöttem...
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Új a cucc én visszaküldeném a helyedbe a vásárlás helyére ha nincs egy másik vga otthon hogy lelehessen csekkolni. Nem érdemes össze vissza kisérletezni vele, mert könnyen odalehet a gari
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Giga mindig 15%-al olcsóbb a nagykerekben hogy utána a kisker hogy árazza be az már más kérdés. Van esély a tápra is mert újabban mondjuk sirtec beles lett ez is. De azt is csak egy másik táppal tudod kipróbálni. A ki be próbálhgatást meg nem ajánlom mert csak nagyobb baj lesz belőle. Vissza kell küldeni ha nincs cseredarab.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Nem lehet, hogy a táp a ludas?
Szerintem a Gigabyte nem olcsó darab mert a többi márka olcsóbb, de most elbizonytalanítottál

Szerk: a táp mind a két pci expressz csatáját belepróbaltam a vga mind a ket csatijába egyesével és mindenhol jó volt ha egyesével dugtam be...
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Akkor viszont lehet a radeon vga zárlatos de ezt csak csere darabbal lehetne megnézni. GIGABYTE-ot máskor eleve ne vegyél, olcsó de tré minőségű, a tapasztalataim szerint renegeteg belőle a gyárilag már hibás.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Most azt néztem meg, hogy akkor is csippan/bekapcsol ha a videokártyáról lehúzom a tápot!
Nyilván így képet ad mert nincs rajta táp, de akkor is csippan és a razer tartarus is világít, tehát bebootol.
Ha a kártya benne van a lapba viszont nem adok neki tápot, és a monitort az alaplapra kötöm, akkor kép van, gép indul...
Szerk: ha videokártyára egy pci expressz csatit teszek 2 helyett,akkor is indul minden indításra!
-
djculture
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Az a baj hogy mióta a prociba rakták a pciex vezérlőt három cucc is lehet rossz. Egyrészt maga az alaplap(elvan görbűlve egy vagy több láb a foglalatban) másrészt a diszkrét vga harmadrészt a prociba már eleve lehet gyári hibás a vezérlő ...Az 530-as hamburg meg ennél nagyobb gépekkel is elbír..
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Carvus
üzenetére
A procin és a hűtőjén kívül minden hardvert, beleértve a memóriákat is vegyél ki a lapból és indítsd be. Ha elkezd sípolni indulásnál, akkor tegyél bele egy ram modult és indítsd el így. Ha ezzel is indulni szeretne, akkor mehet vissza a vga és így tovább. Minden hardver berakás után indítsd a gépet. Ha már ramok nélkül is ez a helyzet, akkor gáz van.
-
Carvus
senior tag
Sziasztok!
Netezés közbe egyszer csak kifagyott a gép, és azóta nem bírom bekapcsolni...Biosig se jutok el, maga a gép reagál bekapcsolásra ventilátorok felpörögnek, de se kép se hang, alaplap se csipog! Ami érdekesség, hogy az egyik hátsó venti pár mp után megáll, többi pörög tovább. RAM-okat cserélgettem hol egyik hol másik van bent, de semmi. CMOS reset is volt.

Tanácstalan vagyok, ezért is fordultam hozzátok. Alaplap kuka lehet?
köszönöm,
Carvus -
codec
senior tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Üdv!
1 rammal is próbáltad? Ram sebességet, feszt próbáltál manuálisan beállítani a biosban? -
berzebub
aktív tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Bios Reset után is rosszalkodik? Húzz ki minden az usbk-ből, h van a Lan kábelt is és próba.
-
Tibroo
aktív tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Az nem igazán probléma!
Nézd át mindenhol a géped,minden csatlakozó a helyén van-e,és jól csatlakoznak. -
Tibroo
aktív tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
A házon az indítógomb kábele,nem lehet rosszul illeszkedik a lapba?
Házad régi vagy új? -
Tibroo
aktív tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Hali
Nekem is így indul a régi Gigabyte P45-ös(S775) lapom!
De a géped elindul,nem? -
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kideríteni, hogy miért nem indul a gépem, csak többszöri indításra?
Jelenség: Benyomom az indító gombot, a led világít viszont nem kapcsol be, nem ad jelet a vga-nak sem.
A ventilátor csak akkor pörög fel ha a gép elindul, tehát ha látom a Gigabyte feliratot a monitoron.
A gép pár napos, teljesen új alkatrészekből van összerakva, az adatlapomon megtalálható az alkatrészek!
Minden ötletet, megoldást szívesen meghallgatok!
Köszi
-
WD40
aktív tag
Sziasztok!
Újabb nyomorult hiba jött elő, kikapcsol játék közben a monitor. A játék megy tovább, majd pár másodperc múlva lefagy (hangból gondolom). Restart segít. Van, hogy 10 perc, de van hogy 2-3 órát is kibír. Ez táp lesz, vagy videókártya?
-
G@ß!
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Szia!
Visszakaptam a tápot, a szervizes kolléga azt mondta hogy semmi problémája.
Kivettem mindent az asztalra, összeraktam, csak 1 memóriával egyik slotba. Utána másik slotba. Aztán másik memóriával. Semmi, meg se moccan.
Kötöttem rá egy ventillátort, egy picit se mozdul meg.
Ma beadtam az alaplapot szervízbe.
Szerinted?
-
atti1848
senior tag
-
berzebub
aktív tag
Ahham, akkor amit tehetsz még(persze ha van rá módod): kipróbálod a hdd-t egy másik gépben,ha ott ok, akkor szerzel egy csere tápot és azzal is próbálkozol. Amúgy ha elektronika hibás a hdd a sentinel nem biztos,hogy mutatja mert lehet indulás/leállásnak érzékeli a meg-meg állásokat. Ami még előfordulhat, hogy az alaplapi sata vezérlőd kezd el rosszalkodni, ennek teszteléséhez egy kölcsön hdd kell és egy kis telepítés(bár ez nem sanszos)

-
osii
tag
Sziasztok ! 2 Problémáról szeretném kikérni a véleményeteket.
1.:Majdnem minden gép indításnál jelentkezik az a problémám, hogy nem indul el a merevlemez. Csak a 2.-3. újraindításnál utána rendesen működik viszont felraktam a hd sentinel programot ami 100%-ot jelez. Szóval ilyenkor mi lehet a probléma ? (500gb-os WD)
2.:Amd athlon II x4 640 Cpu, 4gb ddr3 1333Mhz, Ati r7 260, ezek közül melyik lehet a leg gyengébb láncszem ha egy olyan kis rendszerigényű játék mint a League of Legends tele van fps- droppal ? Ugye le van korlátozva 60-ra néha felugrik 63-ra majd vissza ekkor is belaggol legközelebb pedig le esik egészen 40-re és majd onnan vissza természetesen ha kicsit nagyobbb effektek vannak vagy ilyesmi akkor ugrál le de akkor végig lent is marad. Vagy ha nem annyira gyenge a konfig mi okozhatja ezt ?
-
Crendless
csendes tag
Egy használt hdmi kábellel működik. Cseréljem le dvi-ra?
Win 8.1 van feltelepítve -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Adott egy HP 6465b típusú laptop, a géppel kapott W7 Pro oprendszerrel, +4 GB Rammal, egy 64 GB-os Kingston SSD meghajtóval, az optikai meghajtó helyén egy második WD Red terabájtos HDD-vel caddyben, valamint egy 3G WWAN kártyával, ha ez lényeges.
Kifogástalanul működik, a böngészést leszámítva. Mind a Chrome, mind pedig a Firefox szenved a weboldalak letöltésével, dobálja a kapcsolatot, wifin, kábelen egyaránt, annak ellenére, hogy a vezérlőpult kapcsolódási hibát nem jelez.
UPC 15 megás internetem van otthon, az eszközök jelszintje rendben van, nemrég kaptam új, wifi képes modemet, a helyzet változatlan, akár a modem saját wifijét használom, akár a TP-Link routeremet.
A UPC telefonos ügyfélszolgálat és a szerelő a helyszínen is azt mondta, hogy a routerrel van gond, de a modemmel sem megy rendesen, hogy tudnám kiszűrni hogy nem a géppel van-e probléma? Tegnap futtattam egy Wise Registry Cleanert és Spybot SD-t.
Windows Defendert és Windows tűzfalat használok (régebben Comodo+Avira kombó volt fent, de elegem lett az állandóan felugró hirdetésekből, meg aztán a tűzfalra is gyanakodtam).
-
Crendless
csendes tag
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni: egy HD 7870-em van, és a képen látható és ehhez hasonló dolgokat produkál a gép. A videokártyára gyanakodtam, de egyik ismerősöm azt mondta hogy mivel print screen-el rögzíteni tudtam, ez egyértelműen videokártya driver hiba. Amd-ből ki is nézem. Szerintetek?
Előre is köszönettel:
Gábor -
djculture
félisten
válasz
zsoltesz9309
üzenetére
Sajnos fx-ek nagyon áramigényesek, az olcsóbb lapok meg nem tudják kiszolgálni így vissza veszi magát Throttlingol.
-
zsoltesz9309
csendes tag
Sikerült beszereznem egy FX6300 as processzort és azóta, hogy az van a gépbe minden játék szaggat
.Az FPS jó, de egyszerűen be-be szaggat a játék.Eddig egy x4 955 votl benne és azon tökéletesen mentek az eddig feltelepített játékok.Mi lehet a baj?Az alaplapot megnéztem, támogatja az új processzort. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.Az FPS jó, de egyszerűen be-be szaggat a játék.Eddig egy x4 955 votl benne és azon tökéletesen mentek az eddig feltelepített játékok.Mi lehet a baj?Az alaplapot megnéztem, támogatja az új processzort.