Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gizmo94

    veterán

    Sziasztok!

    Érdeklődnék t-s hozzáértőktől, hogy mi a teendő ilyen esetben, vagy mit lehet kezdeni a dolgokkal, mert ez igencsak a hülyének nézés tipikus esete.

    Adott egy vidéken élő idősebb rokonom, akinek van egy Nokia E52-es telefonja, ami még szeptemberig garanciás a t-nél. Ez a telefon harmadjára döglött be a két év alatt, idén áprilisban. Kicsit problémásabb a javítás, mert a rokonom lakóhelyétől majdnem 50km-re Békéscsabán lehetett legközelebb leadni javításra a telefont, ami ugye nem kevés útiköltség alkalmilag. Ez megtörtént május 10.-én, amikor is átvették a granciajeggyel javításra, 15 nap határidővel. Cserekészüléket természetesen az aranykártyás ügyfelüknek (mediamánia xl és sok éves előfizetés) nem tudtak/akartak adni. Nem baj, 15 nap és lesz telefon megint.
    Nem lett. Egy hónap múlva elunva a várakozást felhív ügyfélszolgálat, ahol közölték, hogy ha nem kapott sms-t, akkor nyilván nincs készen a telefon javítása, ennyi. És a 15 nap határidő? Hát sajnálják, ez van.
    Természetesen a békéscsabai t-pont nem hívható, nincs száma, nincs mailcíme, semmi nincs, érdeklődni nem lehet, odamenni pedig oda-vissza 100 km., amire mondta is az ügyfélszolgálatos, hogy kár lenne, amíg nem jön sms, mert úgysem lesz ott a telefon.

    Eltelt a június is, sms sehol, telefon sem. Úgy másfél hónap múlva ismét telefon az ügyfélszolgálatra, hogy egyáltalán, lehet még telefon?? Válasz: biztosan, várni kell. Siránkozás: dehát 15 nap helyett már 45 is eltelt..
    Válasz: Hát, sajnálják, nem tudnak mit mondani, ők onnan nem látják, segíteni nem tudnak. Cseretelefon, merthogy amúgy is harmadszor hibásodott meg, ráadásul el is tűnt?? Válasz: á, nem, az nem jár, mert túl van az egy éves garancián, ez már a második év végefelé tart, tehát csere szóba sem jöhet. Majd készen lesz egyszer, hogy mikor azt nem tudja, nem tehet semmit, sajnálja, visszhall.
    Nos, a május 10.-én leadott 15 nap szervizelési határidős telefonra tegnap jött az sms, hogy átvehető..
    A kérdésem az, hogy ilyen esetben ezzel az elképesztő patkánysággal lehet-e kezdeni valamit, érdemes-e jegyzőkönyvezni és fogyasztóvédelem, vagy a t-től valami kompenzáció, stb. vagy örülni kell, hogy egyáltalán meglett egyszer a telefon, kussolni kell, elmenni érte és átvenni, és birka módjára örülni,hogy egyáltalán visszakapta, nem nyúlták le.. Ami éktelen dühítő, hogy sehol még csak szóba sem nagyon álltak vele, teljes tehetetlenség és mérgelődés volt az egész. Részemről én nem hinném, hogy ezt meg lehet egy ügyféllel csinálni büntetlenül, csak azt nem tudom, mit lehet tenni ilyenkor..

    Ti mit tennétek ebben az esetben, mit javasoltok? Válaszokat köszönöm. :)

    Gizmo

Új hozzászólás Aktív témák