- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eTrade
tag
-
tresh
veterán
válasz
Louies #47250 üzenetére
Ez megint egy jó példa hogy van akinek ez elég mert nem úgy használja ki az autót stb. De jellemzően ezt a motoros Lagunákat cégek veszik és "gyilkolják". A motor tényleg remek főleg fogyasztás terén de kevés egy Lagunához ha pályázol is. Taxizni jó lehet városba. Mondjuk mindenkinek más az elvárása,igénye nekem kevés volt a 1.9 és a 2.0 dci után. (nem versenyzek én se velük)
(#47254) ungawa: nem, semmi közöm hozzá a turbó rágó papírjából olvastam ki amit írtam
-
gabx76
senior tag
válasz
Louies #26028 üzenetére
Üdv!
Mivel látom több vélemény is van, hogy teljesen összezavarjalak
ideírom a sajátom is: Nekem van, 3 hónapja vettem egy BT-sat az USB helyett, ezt Androidos telefonnal/tablettel használom. Nekem nagyon jól jött, főleg most, hogy az elmúlt hónapokban gyújtásproblémákkal küzdöttem. Amikor variáltam a trafókkal/gyertyákkal rögtön olvastam ki, hogy melyik hengerben jön elő újra a hiba. A mycso által leírt funkciók is rendesen működtek. (M2 2003 1.6 benzin)
-
Füge007
senior tag
Semmi különös nincs benne fehér fénnyel világít, én is ilyet használok, csak OSRAM gyártmányban.
rob210 nem tudom mennyi lesz a vége, de az biztos, hogy jobban járok mintha itthon venném. A haveri körömben elpanaszoltam mi lett a Clióval, nos egyből ajánlottak egy emberkét aki ebben mozog. Hollandia, Németország, Ausztriából hoz be bontani kocsikat, illetve alkatrészeket. Kapásból fele árat mondott a komplett motorra mint itthon. Úgyhogy ő nyerte meg a beszerzési tendert
-
Füge007
senior tag
1. Az egyik, hogy az autó tulajdonosa német bejelentett lakcímmel, érvényes tartózkodási engedéllyel, vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezik, ez esetben akár magyar magánszemély tulajdonában lévő gépkocsi rendszáma is lehet német. Az egyetlen hátránya az, hogy magánszemélyként nem igényelhetik vissza az autó általános forgalmi adóját, nem úgy, mint a céges autó esetében. Ha viszont hosszabb ideig tartózkodik bármely EU állampolgárságú magánszemély Magyarországon, az sem használhatja saját külföldi rendszámtáblájú autóját.
Ide tartozik az is, ha egy német vállalatban van valamilyen tulajdonosi, vagy tagsági jogokkal rendelkezik valamely német gazdasági társaságnak.
2. A másik legális útja a német rendszám használatának, ha Németországból bármely új autót tartós bérletbe vesznek, ami min. 2 év.
Bármely említett feltétel teljesülése mellett, egy Németországban forgalomba helyezett, új vagy használt autó vásárlásakor bárhol az Európai Unió határain belül és azon kívül német forgalmi rendszámú gépjárművet szabadon használhat.
Ezeken kívül létezik még egy harmadik módja a német rendszám törvényes használatának, ha egy német rokon meghatalmazást ad az ott forgalomba helyezett gépkocsijának a magyarországi használatára.
-
Grafiqs
őstag
Kiderült, hogy mi okozta a hibát. Banális dolog. Elfogyott a hûtôvíz. Így ahogy mondom. Ma már erôsen forralta is a vizet, alig értem vele haza 3km-rôl. Felöntöttem vízzel (ioncserélt) és fagyállóval (foszfátmentes), légtelenítettem és minden tutti.
Ellenben itt jön a következô érdekes kérdés. Hová is tünt a víz. Termosztát 1,5 hónapos. Vízpumpánál nem látok folyás nyomot, és az autó alatt sincs semmi. Hengerfejnél sem látok semmi különöset. Olaj is rendben, és a kipuffból is csak a szokásos páramennyiség csapódik ki az aszfalton. Jah, 3 hete löktem bele 2dl vizet, mert annyi hijja volt, hogy maxon legyen.
biker: Ha a hibajelzô lámpa jelzése valódi hibát jelentene akkor annak mindenképpen nyoma marad és ki lehet olvasni a hibakódot. Valószinüleg, csak valami kontakt dolog lehet.
-
rob210
Topikgazda
-
ABE
őstag
Tulajdonképpen mindegy, hogy a kötelező szíjcserekor fizeted ki az új csapágyat, vagy vételkor kerül többe a nagyobb élettartamú alkatrész.
Tervezéskor ki lehet számolni, hogy a várható terhelés mellett mennyit bír ki egy ilyen csapágy, itt ugye árban és méretben is különbség lehet a különböző élettartamú csapágyak között. Az pedig már több tényezőtől is függ (ebben benne lehet a cég szervizelési politikája is), hogy egy adott alkatrész az adott motorban mennyit bír ki, szóval felesleges összehasonlítgatni a különböző márkákat.
-
Ebit
addikt
A jelenlegi gyári előirás,javaslat 5 év vagy 90ezer km.
Jóslatok kategoriájába tartozik,hogy mennyit megy el/láttam szakadtad 15 ezer km-rel,és az én és az asszony cseréltjáln,nem láttam,nagyitóval anyaghibát.Érdemes szijkészletet vásárolni/lehetőleg Gates márkájut+görgöket./
-
tkazmer
addikt
grand scenicről tudok nyilatkozni, tavaly októberben volt szerencsém egyhez szalonban, annyira nem volt szuper, végül espace lett helyette.
gagyi anyagokból volt (emlékeim szerint a kesztyűtartója egy suzuki ignis szintjét hozta), nem lehetett belőle rendesen se hátra se előre kilátni; szóval szerintem mindenképp próbálj ki egyet (ne csak szaloban, lehetőleg tesztvezetésen), mielőtt vásárlásra adod a fejed.
ja, és ülj be hátra is, elég szűken hat. (bár 192cm körül vagyok, lehet csak nekem)(#4215) bnorci71
Ha nagy kényelmes, jól variálható autó kell akkor a Scenic verhetetlen
azért mégsem egy espace -
bnorci71
addikt
Ha nagy kényelmes, jól variálható autó kell akkor a Scenic verhetetlen
egy 98-ast hajtok 4 éve
nézz be ide is -
tkazmer
addikt
szerintem ehhez túlbonyolított az elektronikájuk, és legtöbbször azzal van a baj, vagy az anyagok fáradásával, ami meg szintén nem otthon buherálható.
ezeken kívül meg nagyjából olyan gondok vannak, amik minden autónál előfordulnak bizonyos mértékű használat után (fékbetét, stb.). -
tibi666
senior tag
mint írtam, volt mercedes és jelenlegi renault tulaj vagyok. közel 9 évet húztam le egy fullos w210-ben, jelenleg pedig a laguna legerősebb, legjobban felszerelt változatával járok. és így is érezni különbséget, pedig a laguna sokkal fiatalabb konstrukció.
viszont megy mint az állat.
-
Fireman67
aktív tag
Nagyon egyetértek, az előttem szólókkal!
Nekem 3 Renault - om volt eddig:
Kezdtem egy 21 éves Renault 9 - el. (A műszakin a vizsgáztatók kihívták hozzá a KPM - est, mert ilyen szépet ritkán látni)
Aztán vettem egy 9 éves 19 - est.1.9 szívódízelt. Évekig hajtottam, 5 literes fogyasztás, hibátlan működés. 190 000 Km - el adtam el, hibátlan motorral. Ma is megy!
A mostani, mint fentebb írtam kifogástalan.
Az Opelosoknak savanyú a szőllő. A Kadett óta halott autó típus. Dízel meg ajándékba sem kéne.
Fireman67 -
tkazmer
addikt
volt szerencsém több féle mercedeshez, meglehetősen gyakran ülök egy renault és a mercedes közül inkább az utóbbihoz közelítő volvoban, illetve használok egy zsírúj renault espace-t, tehát a renault egyik felső kategóriás autóját. nem rossz, de azért minőség tekintetében egyértelmű, hogy a renaultnak kedvez az akvizíció, e tekintetben nagyon sokat kell még tanulnia.
és ez független bármilyen beskatulyázástól, "francia autózástól", vagy éppen a peugeottól és a citroentől, egyszerűen nincs ott a felhasznált anyagok tekintetében. lehet mondani, hogy persze, bőrülést tud mindkettő, de azért bőr és bőr között is van különbség -
ABE
őstag
Valószínű egyébként, hogy az van, amiben te is gondolkodtál, hogy egy nagy áttételű 6-os fokozatot csinálnak inkább, ami hosszabb, mint egy normál 5-ös. Gondolom ezért is van, hogy pl. Clióban az RS-en kívül csak a legerősebb dízel kap 6-os váltót, mert az "elbírja".
biker
A lényeg, hogy rendbejött az autó.
Azért elszomorító, hogy autó szervizeltetésekor az ember csak reménykedhet abban, hogy elvégzik rendesen a munkát. Én úgy vagyok vele, hogy csak olyan helyre menjen az autó, amit ismerős már ajánlott (bár ez sem garancia).
-
Ebit
addikt
Ez sajnos mindegyik autonál előfordulhat,nagyon komoly teljesitményeket hoznak ki,az eladhatóság érdekében,és a nagy darabszámok esetében hiba bárhol előfordulhat.
A kőtelező szervizekre ,szűrőcserékre érdemes odafigyelni,valamint a tankolás helyének megválasztására,és időszakosan célszerű üzemanyag rendszertisztitót használni,valamint tartosan,meghúzatni az autót.
-
Ebit
addikt
Általában, ha egyáltalán azzal van a gond, a vezeték csati része szokott probléma lenni,de a forumokon, a laikusok nagyon sokszor az inditási hibákat idevezetik vissza/oktatják egymást/,
Nálunk,a két kocsiban,már több mint 250 ezer km van,és egyszer sem tisztitottam./de rendesen indulnak,pedig dizelek,és kint állnak/
Ez egy szakmailag is helyes,és nagyon részletes leirás,külön köszönet a szerzőjének:
[link] -
Füge007
senior tag
Sorolhatnám szép hosszan merre vannak kinn indokolatlan táblák, véletlenü, vagy sem?!?! Mert mikor a bokorból mérnek, az szerintem nem fer. Mint mondtam nem száguldozom ész nélkül, abból már rég kinőttem. De a postásunk meséli, hogy nem győzi a sok rendőrségi csekkes boríték kihordását.
Természetesen be kellene tartani a törvényt, de valahogy fejétől bűzlik a hal hm.........?!
-
Josi
aktív tag
Mivel klubtag vagyok ismerem a gondot.
A fórumon többször is ki lett tárgyalva. De végül mindig oda jutott a csapat, hogy célszerű előbb utóbb a rendetlenkedő trafókat lecserélni.
De ettől még lehetnek jó Sagen trafók is.
Én sem tudom milyen van a 9 éves bocimban.
És bocsi, nem akartam üzletrontó lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest