- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tibi666
senior tag
pénteken programozzák az autót. lehet majd vele takarítani a belső sávban.
-
tibi666
senior tag
-
tibi666
senior tag
ez dynamique felszereltségű, nem privilege.
motorokról asszem neked írtam már az autóvásárlós topikban.
röviden összefoglalva a helyzetet az autó többi részéről: ha szeretsz buherálgatni, és nem riadsz vissza egy kis fórumolvasgatástól+szereléstől, akkor a felmerülő problémák 90%át otthon, fillérekből megoldhatod. amennyiben ez rád nem jellemző, akkor ne vedd meg ezt az autót, mert gyűlölni fogod.ha komolyan érdekel a laguna2, keress meg privátban.
-
tibi666
senior tag
majd beszartam ma, miközben felküzdöttem a 18"-os alufelniket a kocsira. jó nehezek.
-
tibi666
senior tag
én úgy tudom, hogy a 105 (nem vágom fejből pontosan, lehet, hogy 110) lovas 1.5 dci-ben denso csúcsok vannak és nem is döglenek úgy, mint a delphik. de lehet, hogy keverem valamivel, ez esetben elnézést kérek.
egyébként pont a porlasztó elhalálozásának késleltetése végett érdemes 20-30 ezrenként gázolajszűrőt cserélni.
-
tibi666
senior tag
mint írtam, volt mercedes és jelenlegi renault tulaj vagyok. közel 9 évet húztam le egy fullos w210-ben, jelenleg pedig a laguna legerősebb, legjobban felszerelt változatával járok. és így is érezni különbséget, pedig a laguna sokkal fiatalabb konstrukció.
viszont megy mint az állat.
-
tibi666
senior tag
pár napja én is a punci feelingben élek.
-
tibi666
senior tag
mert ilyenkor nem jár olyan finoman a motor, mint magasabb fordulaton.
míg új az autó nem érzed, mert a kettős tömegű lendkerék és a jó bakok úgy csillapítanak, mintha benzinesben ülnél.viszont a durvább járás kicsinálja szépen lassan ezeket. gyakorlatilag semmivel nem fogyaszt többet 1500-1800 körüli fordulaton, viszont cserébe nem teszi tönkre a lendkereket.
-
tibi666
senior tag
na, biker kolléga, mi újság az autóval?
-
tibi666
senior tag
válasz
zsolt1129 #3561 üzenetére
kell vízpumpa, vezérműszíj szett (ebben van szíj, és görgők is), plusz érdemes megnézni a generátor szíját is, általában egyidőben szokták cserélni a vezérléssel, ha szükséges, akkor olyat is vegyél, plusz hozzá feszítőket.
vízpumpából veheted a legolcsóbbat, a szíjjal viszont nem érdemes spórolni, gates szettet vegyél.
-
tibi666
senior tag
válasz
tkazmer #3427 üzenetére
az ügyes. nem tudom a q5-ben milyen váltó van, de a legtöbbnél elég nagy bambának kell lenned hozzá, ugyanis p-r-n-d(-s) sorrendben vannak a fokozatok, plusz a féket is taposnod kell.
a kötelezőre nem tudok mit mondani, de ismerve a biztosítókat, gyakorlatilag kizártnak tartom.
-
tibi666
senior tag
ezek a tuningboxok lényegesen kevesebb paramétert tudnak állítani, jellemzően egy szenzor értékét hazudják el, és ehhez igazodik az ecu. míg chiptuningnál rengeteg dolgon tudnak változtatni. én ilyen egyenszart tuti nem raknék a kocsiba. ha már megcsináltatom, akkor legyen normális, minőségi.
mint ahogy most is az. még ausztriában írták a programomat úgy 7 éve. 170-ről, 200 lóerősre.
valószínűleg ugyanoda fogom vinni a lagunát is. -
tibi666
senior tag
februártól rönós leszek én is.
laguna grandtour 2.0t gt. -
tibi666
senior tag
válasz
tkazmer #3230 üzenetére
a hangszigetelése sem túl jó, nekem olyan munkásautónak tűnt, mikor ültem egy 1.9-es dci-ben. faternak ugyanilyen motorral szerelt traki lagunája van, ég és föld a kettő. az espace meg egy hajó. ha körbe kéne autóznom a világot, akkor első helyen egy vel satis állna, második helyen espace, utána citroen c8, és csak ezt követően jönne mercedes.
-
tibi666
senior tag
válasz
tkazmer #3226 üzenetére
szerintem az espace.
de napfénytetőt vegyetek bele, azzal az igazi!kanyarbavilágító fényszóró? olyan sokat csak nem közlekedsz, hogy ez létfontosságú legyen. bluetooth kihangosító? neked jó, de akivel beszélsz, az elég rosszul hall szinte mindig. a telefon maga is kihangosítható, az jobb szerintem.
egy autóban szerintem a legfontosabb extrák: klíma, napfénytető, tempomat, könyöklő. meg a multikormány.
a motor milyen lesz?
-
tibi666
senior tag
válasz
Füge007 #3205 üzenetére
semmi erős nem volt benne, csak a színtiszta igazság.
majd ha nem tudsz megállni a gagyi gumijaiddal, kicsit többe fog kerülni a játék.ez a kint felejtett táblás dolog is urban legend kategóriába kezd átmenni szerintem.
én évente legalább 30 ezer km-t vezetek, de nem találkozok ilyesmivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest