- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Nagy szavakat nem szoktam durrogtatni.
A szomszéd cég flottája fiestákból és focusokból áll.
Többet vannak szerelőnél mint a mi octaviáink.
hol turbó hol vezérlés hol elektromos hiba.
Nagyon sok baj van velük, még ha minden oldalon azt is írják, hogy nagy flottákat vásárolnak a Fordból, mert ilyen jó olyan jó.
Eljött az a 4-5 éves időszak amikor kezdenek lehalni a nagy csoda motorok.
2 focust 3 évesek voltak azaz 2008as Ghia-k el is kellett adniuk mert nem érte volna meg szervizeltetni.
(hozzáteszem itt névre szólóak a kocsik, tehát nem az van, hogy mindenki csak vezeti és gyilkolja, mert nem az övé.)Egyszóval ezért mertem leírni amit leírtam.
Meg azért mert próba képen nálunk is járt egy ilyen de hamar vissza is került a kölcsönző céghez.
Mindenki aki kipróbálta csak nyavalygott miatta. -
Füge007
senior tag
Nem is akarom én visszavezetni már sehová. Egyszerűen túlléptem a dolgon. Levontam a konzekvenciákat. Nem kell magasnyomású dízel, maradok a jól bevált szívó benzinesnél, amit gázzal hajtok, és ha beszarik kinn 40 ezeré kapok bele komplett motort.
Úgy veszek most autót mint nyomtatót, elősször megnézem mennyi hozzá a kellékanyag
-
Füge007
senior tag
Az eddigi autóimmal összesen nem volt ennyi baj. Holott még jobban is nyüstöltem őket! Ez az autó normálisan volt vezetve, illetve szervizelve. Ha nem megfelelő neki a gázolaj minősége, akkor ne árulják őket itt, ennyi a történet, mert ugye nem várhatják el, hogy nyugaton tankoljak.
Ezek szerint a user a hibás ezekért a hibákért?! Még a Renault szerelői is megmondják %-osan több az ilyen meghibásodás, mint ami normális. Sebaj az én kálváriám végetért, a következő autóm meg olyan lesz amibe olcsón veszek alkatrészt, mert sajna nekem ez sok, hogy ennyit költsek egy autóra.
Megjegyzem, a forumokon irtak, nem midig fedik a valóságot, mert jellemzően a negativ dolgokat tükrőzik, és az autó üzemeltetők, elenyésző része tölti meg tartalommal
Az lehet, de ez mégsem marketing duma. Megjegyzem nekem ez az elenyésző rész többet segített, mint a Renault Hungária, ahol annyit tudtak mondani vigyem az autóm szervízbe, majd ott annyiért kicserélik a motort mint az autó értéke. Komolyan hülyének néztek, szerintem igen.
3 Renaultom volt, ez most nem jött be, nem szidom a márkát, de most kicsit keserű a szám íze.
-
Füge007
senior tag
Nem volt tuningolva, a gyári programot cserélték egy gyárilag engedélyezettre, a Reanult szakemberei csinálták, nem pedig Pistike a szomszédban, gondolom érzed a külömbséget. Nem tudom miért véded, mikor mindenki tudja, hogy vannak hibái ennek a nagyon jó konstrkciónak, sajnos nem is kevés. Ezzel mindenki tisztába van, csak te magasztalod az égbe az 1.5 dCI. Érdekes az oldalon más is elismeri ezeket, sőt találkozott is velük.
Lehet, hogy a befecskendezőfej, magasnyomású szivattyú, EGR szelep, kopogó motor hibákat a kedves tulajdonosok képzelik be, mert egyszerűen szeretnének vagyonokat otthagyni a szervizeknek. Komolyan én sem értem miért értetlenkedek, hiszen ez szerinted normális
-
Füge007
senior tag
-
ABE
őstag
Konkrétan az az eset jutott eszembe, amikor Twingon kigyulladt az egyik hibajelzés, leálltam az út szélére, leállítás és pihentetés után kialudt. De utána bementem a szervizbe, és kiolvasták a hibát, hogy gyújtáskimaradás volt. Szerintem érdemes rákötni gépre az autót ilyen esetben, biztos ami biztos alapon.
-
rob210
Topikgazda
A rossz utak eszik a szilenteket ez igaz.
Viszont létezik sport szett az autóhoz.
Na az sokkal lassabban megy tönkre mert keményebb jóval, viszont a stabilitáson kívül másban nem változik az autó, értem ezt azon, hogy nem fog jobban felütni egy kátyú és nem lesz hangosabb sem a futómű. -
biker
nagyúr
persze, bízni kell.
menni nagyon jól megy. indulni indul (mikor először mentem megnézni, csak odagurultam, nem szóltam előtte oda, szóval hidegen frissen indult), jól húz, futóművet szétrángatták, nem kotyogott semerre sem
egyet mutatott a szerelő, hogy alul a díszburkolat lemezét levéve, hogy főtengely szimmering mellett kicsit szivárog, de állítólag minden 1,5dci motornál ott ereszt, és amikor megyek kicseréltetni a vez.szíjat biztos ami biztos alapon, akkor bele is tesznek egyet.amit belül majd meg kell tegyek, hogy az ajtó füleken meg az elektromos ablakemelők müanyag elemein van ez a hártyavékony gumiszerű film, ami ki van rojtolózva, azt szerintem a maradék egészet lekaparom, mert az jön le végig (a céges másik megane-unkon is ilyen), mállik, hártyásodik, mint a hámló bőr...
-
biker
nagyúr
megint másról beszélsz
"A motor mindegyiknél ugyanaz/ 1.5 dci /, csak a befeecskendezés, feltöltés változik és jellemzően ezekkel szokott gond lenni."
ezt írtad, majd ennek bizonyítására eltérő motorokat hasonlítasz össze
én meg arról beszélek, hogy 1,5dci-ből van 86 lovas meg 100 meg 110 lovas, akkor a súly azonos, motor azonos, de erősebb, ergo kevéssé terhelt.
-
biker
nagyúr
Nem...
Ugyaz az 1.5dci motor 86le es 106le eseten mennyi a sulykolonbseg? 10kg se
Innentol nem ertem. Kisebb motort is lehet nagyon hajtani
Volt 116le pdtdi kocsim, pont ugy mentem vele, mint az 1.5dci vel
Nem mondom, hogy abszolut nincs igazad de pusztan az azonos kocsi azonos kobcenti eseten az erosebb motoros eszik kevesebbet azonos hasznalatnalTe mindig egyszerre tobb ismeretlent valtoztattal meg
-
mycso
Topikgazda
Valóban igy van ez feltehetően az eltérő életkor-tapasztalat, és mentalitás miatt van.
Most már kíváncsivá teszel, hogy ez hogyan is jön ide???
Attól, hogy Te esetleg idősebbnek/tapasztaltabbnak/stb. tartod magad még mindíg nem magyarázza, hogy miért is lenne neked igazad....engem csak ennyi zavar, hogy hajtod a saját véleményed és amit más mond az a vélemény hülyeség/nem létezik.
Mind1 fejezzük itt be, mert nem ide való meg nincs is értelme...úgy is majd írsz valami frappánsat, ami szerinted a te "igazadat bizonyítja".
-
mycso
Topikgazda
Erről beszélek....szerinted tévhit, szerintem meg nem.
Te szerinted csak is a te véleményed a mérvadó és a helyes az enyém nem, így felesleges erről beszélgetnünk, mert csak elbeszélünk egymás mellett. Én erre értettem.
(egyébként ma ismét szembesültem az általam fentebb leírtakkal egy szimpla futóműállítás során --> én nem, nem balfasz aki csinálta és igen jól felszerelt a műhelye és meg is csinált mindent rendben, csak amikor mondtam az autó típusát nem fogadta felhőtlen örömmel)
-
Polllen
félisten
"Ennyire megalapozottnak tartod a véleményüket vegyél az általuk javasolt márkát, bár lehet aktuálisan azt szidják."
A következő autó kiválasztásánál a mostani szerelőm véleményét is ki fogom kérni, de majd a nekem tetsző típust fogom választani. A twingo-mnál sem szempont, hogy ki mit gondol róla, hiszen nekem kell, hogy megfeleljen.
Az urban legend eloszlatásához viszont nem kerültünk közelebb, igaz távolabb sem.
-
Polllen
félisten
Nyilván, hiszen nem autószerelés a szakmám bár mint említettem éppen volt egy 20+s vw-m és most is van egy '96- éves twingo-m. 3-4 szerelővel volt eddig kapcsolatom, ebben 100%-ban egyetértettek. De látom ez nagyon böki a csőröd...
Amúgy a twingo-t is nyugodt szívvel tudnám ajánlani másoknak, egy két hülyeségétől eltekintve.
-
Polllen
félisten
A régebbi francia autókat macerásabb szerelni, mint a velük egy korú más nemzet autóit. Általában német autókhoz szokták hasonlítani, hogy míg az utóbbin hozzá lehet férni a legtöbb dologhoz azonnal, addig egy renault-ban ez kevésbé kényelmes.
Amúgy sztem már így is túl beszéltük, nem bántom én a renault-kat, mivel nekem is az van, és felhasználói oldalról eddig nagyon jól muzsikált.
-
-
-
biker
nagyúr
nehogy azt mondd, hogy óránként 1000Ft-ot sajnálnál egy fűtött szerelőcsarnokra, és inkább a hóban szerelnél? vagy óránként 2ezret az emelőre, inkább ásnál aknát a kertbe?
ne csináld, ennyire senki nem lehet sóher
bemegyek, óránként max 1-2 ezer, és ha elakadok, van helyben segítség, ez minden pénzt megér, nem a ház előtt vakargatom a fejem, ha bajban vagyok
-
DonDragonka
őstag
Pénteken megoldódott a probléma, csak net hiányában nem tudtam jelezni és megköszönni nektek.
Idő, fűtött garázs, szerszámok és tapasztalat hiányában én nem álltam neki a bütykölésnek. Végül autóvillamossági szakihoz vittem.
Ezt jól sejtettétek, a kapcsoló volt a hibás.Még1x köszi mindenkinek a segítséget!
-
DonDragonka
őstag
Egyrészt köszönöm a gyors választ. Másrészt kérdeznék még...
A jelenséget annyiban egészíteném ki, hogy a klímát sem lehet bekapcsolni. (hiába nyomkodom a gombját nem történik semmi, nem világít...)
Létezik, hogy a klímát nem lehet bekapcsolni ha nem működik a ventilátor? Vagy ez a jelenség még inkább az előtét ellenállásra tereli a gyanút?
Amúgy ezt az ellenállást hol találom? Az elektronikai egységnél jól értem? -
sNORh
addikt
nem is hagyom, már rá is tankoltam, csak azért kiváncsi voltam kb mennyit megy még, 30 kilométert mentem most vele a lámpa pigyulladás óta, csak új érted, tudnikell mik a tartalékok
még valami:
elég gyengus az olaj benne, a minimum fölött van 1 centivel, nem tudom most milyen márkájú, és milyen olaj van benne. Mehet rá az 5W30-as olaj? vagy le kell engedni ha nem tudok róla semmit? milyen márkát ajánlotok? -
rob210
Topikgazda
A gyártó leírásairól annyit, hogy nem minden esetben a legegyszerűbb dolgok vannak leírva.
Hiszen nekik az az érdekük, hogy náluk szereltesd az autót.
A másik meg az, hogy nekem meg van a gyári robbantott ábrás CD.
Az alapján ha csak nem kell hozzá spéci szerszám, mert hogy van ilyen, akkor minden szerelhető. -
rob210
Topikgazda
Ezt jól látod.
De például az injektornál én is cseréltem a csövet igaz nekem "csak"1 könyök van benne amit az alább leírtak szerint pótoltam.
A cső hosszára odafigyeltem ez igaz, de nem adok ki 4000.- egy darab gumi csőért mert ez konkrétan annyiba került volna.
Tökéletesen megy az autó. -
rob210
Topikgazda
Ne csináljátok már ezt velem.
Simán lehet kapni 90°-os toldót elosztót Y,T alakban de még 4es kereszt osztó is van.
Ti tényleg ennyire csak a gyári megoldás használható fanok vagytok?
Veszel 2 90°os toldót rádugod a csövet és ugyan azt kaptad mint amit gyáriban megveszel 4000.- ért csak így az egész került 1700.- ba.De én ezt a témát lezártam mert úgy látom semmi barkács érzék nincs bennetek remélem nem megsértődtök ezen hanem elgondolkoztok.
Persze ha ennyi pénzetek van bocsánat és vegyétek a gyárit. -
rob210
Topikgazda
Nem tudom urak, hogy vagytok vele, de nekem például az összes cső ki lett cserélve a kocsiban nem véletlen, nem szerettem volna ilyen kellemetlenségeket.
Egy jó párra rá is fért a csere.
Szöveterősítésű dupla falu vákuumcsövet vettem, halkan megjegyzem szerintem jobb minőségű mint a gyári és olcsóbb is.
De ti tudjátok. -
rob210
Topikgazda
Ma reggel nem csinálta.
Ugyanis tegnap megoldottam a gondot.Nem nyugodtam bele a dologba és addig addig nézegettem a dolgot amíg megtelt a púpom, mondom megyek egy próbakört.
Kiderült mi volt a gond.
A kipufogó rendszer tartó bakja (gumi) elszakadt.
Azt ne kérdezzétek meg, hogy ez miért csak az első 30 mpben számított hidegen, mert csak akkor zenélt ugye, de ez volt a baja gondolom a hőtágulástól megfeszült a cső, mert igazán kis 1mm nél kisebb távolság van a lemez meg a cső között.Mindegy kapott egy jó kemény gumibakot most minden oké.
Tegnap este gyorsan még kicseréltem és ma reggelre megszűnt a hang. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Akkor kezdjük az alapoktól.
Elkezdesz olaj kutat gyártani az nem kis munka és környezet szennyezés. Szemben azzal, hogy elveted a kukoricát
Elkezded üzemeltetni a kutat, locsolod a kukoricát (eső is megteszi ha nincs kedved.)
Kitermelt olaj tárolása és a közben elszivárgó olaj.
Katasztrófák és emberi mulasztások (lásd mexikói öböl.)
Kukorica katasztrófa maximum ha gyomorrontást kapsz tőle. (mert hogy nem a termésből készül az etanol)
Olaj finomítás, mert hogy a nyers olajat ne tedd be a kocsiba. No és akkor itt jön az egál, mert az etanol előállítása is jár némi környezet szennyezéssel.Akkor most melyik is a veszélyesebb, az etanol vagy a benzin?
Srácok ilyenekkel nem tudtok megfogni, én 6 hónapig a kutatásokat és cikkeket olvastam ebben a témában mielőtt elkezdtem használni.
Ha kérdésetek van csak nyugodtan tegyétek fel szívesen segítek mindenkinek, de a kőolaj lobbit ne szívjátok már ennyire be.
Ha elfogy a kőolaj akkor jó lesz az etanol? -
rob210
Topikgazda
-
benvolio
őstag
-
gabx76
senior tag
Ja, értem.
Ha jelent bármi támpontot, figyeltem az útmenti km-mérőket. (van több is, amerre mentünk) A régi kocsi órája legalább 8-10km-mel mutatott többet annál, amit kiírtak, a Megane esetén sehol sem volt 5km a különbség (+/-). Egy GPS-es mérés jobb lenne valóban, alkalomadtán kipróbálom. -
gabx76
senior tag
Ennyit írt ki a számítógép. Összehasonlítani akkor tudom majd, ha tele tankolom, az meg még nem aktuális
. (Tudom, hogy lehet eltérés - kíváncsi is vagyok)
AMD Power Ez volt rajta, mikor vettem. A téli gumi nem is ilyen lesz majd, mint írtam inkább 15"-os hagyományos kerül majd rá.
-
uborka3
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HBO Max
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- SkyShowtime
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest