Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
neked is scenic van? király, kéne egy jó beszerzési forrás a hátsó ablaktörlő gumicsíkhoz, mert a lapát egybemüanyag, nem bántanám, csak a gumit, de a normál univ. csík nem lett jó bele.
Képek alant.
1,6 RT felszereltség,

további képek motortérről és aljáról
1998.12. havi, olaszból hozták be, most lett forgalomba helyezve. eszméletlen jó állapotban van, kívül belül, 0,000% rozsda, belső térből látszik, hogy nem úgy van benne 125.000km, hogy 250-et letekertek belőle, nincs kiülve, nincs kikopva, sehol olajfolyás, semmi. aknán is néztük, nincs kőfelverődés mindenhol, mint az összes többinél.hétfőn nagyon megnézi a szerelőm is majd.
-
ABE
őstag
Gratula!
A gyár által megadott méret szerintem a mérvadó a tanknál, a visszajelző minden autónál "paráztatósra" van kalibrálva, ennek mértéke gyártótól is függ. Még régen olvastam egy tesztet, ahol kipróbálták, hogy melyik autó mennyit megy az elvileg üres tankkal. Ha jól emlékszem, 40 és 100 km közötti értékek jöttek ki. Nálunk pl. a Focusban amikor a computer 0 km-es megtehető távot ír ki, teletankolásnál 7 literrel kevesebb fér bele, mint ami a tank mérete.

Vamp
Nem gond az, ha egy ilyen öreg autóra többet költesz, mint a vételára.
Sőt, ha mindenki tudomásul venné, hogy egy használt autóra költeni kell, akkor nem lenne olyan sok széthajtott roncs. 
-
biker
nagyúr
vettem egy 98-as Scenic-et

ami kérdésem, ha van valakinek itt hasonló, vagy tudja a választ...1: gyári könyve szerint 60literes a tank. a tű kifeküdt a tüskén 0-an, a tank lámpa nem világított, gondoltam csak tankolok bele. 51,5 liter ment bele. mikor gyullad ki a lámpa, és valóban mekkora a tank? 1,6e típus
2: az első pontban a gyári adatoknak hogy hinnék, ha a kerék is más, mint a könyvben. a könyv szerint és az összes eddig látott scenic minta szerint 185/70R14 gumi kell rá, ezen 185/65/R15 van, de még a pótkerék is az, amit gyárilag adtak hozzá
ez alapján símán lehet 55liter is az a tank, vagy 50... -
Vamp
senior tag
Bevásároltam életem első autóját.
4. tulajos, 95-ös Clio I, 1,2. Sikerült a 120ból még alkudni, egy 30-ast, viszont a szerelő azt mondta rá, első csillapítók, elsőfék, valszeg kétoldali kerékcsapágy kuka, így megáll majd egy kilóban a javítás is. Úgy gondolom, mindennel együtt 2 kilóért jó vétel volt, nagypapi szintű tulajtól, karcmentes, igaz, a motorháztetőn nagyon csöppet csavarodott kasztnival. Rozsda egy szál se, se a küszöb, se az alja nem rohad. Kap egy új akkut, szereléssel, olajcserével, meg feszgörgők, vezérműszíj cserével értendő az 1 kilós javítás.
Mondhatjátok, hogy miért éri meg kocsit venni ennyiért, ha utána a vételárnál többet költök rá. Azért, mert jó ismerőstől van, akinek a családja vigyázott rá, nem hajtották. Tudom, hogy van pöpec állapotú a használtautón is, de ki tudja, hányszor tekerték, macerálták? Pici olajfolyás van a motornál, de az csak az olajszűrő rossz tömítése miatt van.
Egyébként vonóhorgos, és belefér hátra a dob, jobbegybe meg még egy ember. Király lesz, rendbehozom rendesen. Minden tanácsot, intelmet szívesen várok.
Még annyit, hogy nem hajtom az autókat, nem versenyezni kell, hanem közlekedni
. -
AMD Power
titán
Végre kész a kocsi. Ma megcsináltam a maradék festést is. Lecsiszoltam és a gyári festékkel lekentem. Persze nem lett gyári de szebb mint volt.

-
AMD Power
titán
-
bakterka
tag
válasz
tkazmer
üzenetére
Ilyesmiben gondolkodtam én is,csak nem tudom melyik illene hozzá.Meg azt se tudom hogyan kell összehangolni őket.Meg azt se gyári vagy utólag beszerelt riasztó van-e az autómban,Azt meg végképp nem ,hogy mia tipusa.Bár láttam egy taníthatót is.esetleg az?Egyébként elvittem egy riasztóshoz azt modta megpróbál hasonló érintkezőt tenni bele mert csak az egyik nyomógomb esett szét.Ma megyek érte.majd kiderül jó-e?Egyébként köszi a linket!
-
tkazmer
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
hát igen, reméljük, holnap sikerül valamit alkudozni velük...
szerintem amúgy minden "kategóriának" (nevezzük így) megvannak a maga problémái, nálunk pl. az 1 fő tart el 6 főt családmodell okoz gondokat
és így az a félmillió azért jobb helyre is kerülhetett volna, akár + extrák (lehetett volna jobb, "techrun" felszereltségű, amivel jött volna pl. gps, jobb hifi, teljes bőr ülések, 18"-os alufelni, stb), akár nem autózás területén...(egy repülős nyaralás ekkora családdal 1 hétre már milliós nagyságrend...) -
tkazmer
addikt
na renault baumgartner szombathely jól eladta nekünk az espace-t...megrendeltük október szinte legvégén, erre nov. 1-én kijön egy új akció, amelynek keretében az eddigi félmillió helyett már 1millió huf kedvezménnyel lehet espace-t vásárolni

-
AMD Power
titán
-
bakterka
tag
Üdvözlök mindenkit!mosl találtam rá erre a topikra és a segítségeteket kérném.2000-es évjáratú Renault Meganom távirányítója széthullott.(2 gombos,különálló távirányító.) Tudnátok tippet adni hol szerezhetném be?Előre is köszönöm![I][/I]
-
tkazmer
addikt
kereskedőnek már az lett mondva az első kapcsolatfelvételkor, hogy 185, illetve most a megrendelésnél hogy 190, tehát nem lesz átverve senki sem

egyébként ennek az espace III.-nak vagy minek (a mostani előtti sorozatnak) a fed. comp-jával elég sok a gond (remélem az újban már kevés hasonló lesz), pl. ha 20 fok feletti a hőmérséklet (nem néztem, de valahol itt lehet a határ), akkor ha az indítástól számított 1-2 percen belül kezded el nyomogatni a fedcomp is gombját, hogy mutassa pl. a tankolásig hátralévő km-eket vagy átlagfogyasztást vagy akármit, akkor sípol egy hatalmasat és kiírja, hogy felforrt a hűtővíz. egy időben csinált továbbá olyat, hogyha huzamosabb ideig napon állt (pl. egy nyaralás során), akkor meg kiírta, hogy rossz a légzsák.
ja, idén februárban síelésnél meg nagy volt a hó, kipörgött egy nagyobb emelkedőn a kerék, erre kiírta, hogy hahó, gond van az ABS-sel
tehát ez az espace fedélzeti számítógép egy külön történet azt lehet mondani... -
lajafix
addikt
válasz
tkazmer
üzenetére
'aki kupéba rakná a családot, még nem látott kisgyereket.'
naná, hogy nem látott kisgyereket, a kúpét is azon célból vette hogy csinálhasson kisgyereket!
Aztán ha beüt a szerencse akkor lakás kell hitelre, a kupén is van még hitel, leesik az ára addigra, lecserélni nem tudja és kész a mutatvány: mehet a gyerek a kupéba...
így láttam már kisgyerekes családot 206 háromajtósba...Már csak 1valamit kell kitalálnom: nekem miért nem volt ilyen kupém, amikor az első gyereket csináltam? Vagy legalább egy SC600...

-
tkazmer
addikt
megjegyzem, nekünk az espace-ban a digitális számlálónak valami baja lett egyszer, pár éve, és visszaugrott 110.000et....
tehát nemrég léptem át vele a 80ezret az óra szerint; valójában viszont már ez 190ezer. hogy a kereskedő állítgat-e rajta vagy sem, azt nem tudom, ugyan nincs lehasználva, de bizonyosan senki nem hiszi majd el róla, hogy tényleg csak annyit futott 8 év alatt...
főleg, mert a szervízkönyvében van bejegyzés 100.000 utánról is
-
ABE
őstag
Hazugsággal könnyebb eladni egy autót?
És akkor az ilyen átvágások után szokott népítéletben megjelenni, hogy a béna francia autó, mert 120e km után szét akar esni...
-
tkazmer
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
ha már megane és családi autó, akkor ez [link], aki kupéba rakná a családot, még nem látott kisgyereket....a "nagy gyerek" meg be se fér

mod: egyébként nem tűnik rossznak ez a megane, 5millió körül már egészen tetszetős kis modellt lehet belőle kihozni...
amikor az espace-t és grand scenicet néztük a szalonban beleültettek egy ilyen megane coupe privilege-be is, mutatván, hogy a grand scenic ülése is ilyesmi lesz - hát őszintén megmondom, közel olyan kényelmes volt, mint az általam etalonnak tekintett volvo féle első ülések...hátra a 192cm-emmel már nem merészkedtem
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
A Focus RS ugyan ötvenöt lóerővel erősebb az új Mégane RS-nél, de pont ez az a plusz, ami miatt az nem kéne. A Renault ugyanis sokkal jobban vezethető, szerethető, miközben nem is sokkal lassabb. A választható Cup csomaggal pedig pályanapokon sem okoz csalódást.
Ezek az új RS Renault.

-
ABE
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Szerintem hozzáértő, a típust ismerő szakember kiszúrja a jeleket, és fűrészporos váltóval, meg csodaadalékkal nem lehet átverni. Ahol ilyen problémák vannak, ott egész biztos, hogy más jelek is utalnak az autó állapotára, és ugye rendelkezésre állnak modern diagnosztikai műszerek is.

-
Khm. Szerintem jó dolog lenne egy indítás-leállítás számláló, meg más egyéb ilyesmi dolog, ami tuti, hogy van minden fedcomban. Csak ugye ami kompjúteres, az módosítható adatot tartalmaz.
Egy motorvizsgálatnál az eladó akármilyen adalékkal javíthat szerintem az eredményeken.
Meg olvastam fűrészporos váltóról, ami milyen kellemesen teszi a dolgát.
Ez is összefügg szerintem a valós rendszerváltás el nem jöttével. Ha azt mondom, hogy a tulajok akarnak minél több pénzt kapni, akkor az sem igaz, mert a dolgozni nem akaró kupecek a probléma fő okozói.

-
ABE
őstag
Igen, de 100e km alatt simán tönkre lehet vágni egy autót, és pár 10e km alatt is jól meg lehet gyepálni. Így nézve egy kevesett futott autónál is bele lehet futni elhanyagolt darabba. És azt, hogy rendbentartották-e az autót, leginkább egy alapos átvizsgálással, szakember bevonásával lehet megállapítani. Sőt, kell is, futásteljesítménytől függetlenül. Ezt sokan nem teszik meg, mert elcsábítja őket a csillogó autó.
Természetesen van logika és összefüggés abban is, hogy a kevesebbet futott autó jobb állapotú kellene legyen. De ugye ez nem minden esetben igaz, hogy a kisebb futásteljesítményű autó a jobb vétel. Ha a vásárlók nagyobb figyelmet fordítanának az átvizsgálásra vétel előtt, és tudomásul vennék a realitásokat, akkor nem ilyen torz kép lenne a használtautó piacon.
Egyik ismerősöm egy rendszeresen karbantartott Clio 2-est cserélt le nemrégiben, bevallotta a 200e km-es futásteljesítményt, és a kutyát se érdekelte az autó. Persze, mert ha ugyanannyiért papíron jobb autót kínálnak (aminek vissza van pörgetve az órája), nyilván nem az ő autóját nézik meg. Na mindegy is, kár ezen morgolódnom, óvatlan vásárlók mindig lesznek, meg lehúzós eladók is.
-
Ebit
addikt
-
tkazmer
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
hát az igazat megvallva kérdés, hogy akkor mennyire lehetett volna a mostani remek finanszírozási konstrukciót kialakítani, ugyanis a német rendszámmal együtt jár, hogy bérelt autó lesz, hiszen csak az egy legális megoldás, és mivel beszámítják a meglévő espace-t, ezért gyakorlatilag az elkövetkezendő 1 évben alig kell érte fizetni - tehát mire az első komolyabb összeget ki kell érte adni, addigra már várhatóan vége lesz a recessziónak.
amúgy köszi, reméljük, ez sem okoz csalódást, a meglévő nem okozott (annak ellenére, hogy az éves szervízköltsége a kisebb szervízigényű években is az éves minimálbér legalább kétharmadát is elérte), sőt kifejezetten szeretjük. épp ezelőtt kb 15 perccel léptem át vele a 190.000-ik km-t, ezalatt lekopogom egyszer sem hagyott cserben (illetve egyszer olaszo-ból hazafelé, este, kiégett a bal első xenon, az nem volt kedves tőle, de gurulni azért tudott
).(#3241)
pesten +fél liter.

-
tkazmer
addikt
no új espace megrendelve, 2.0T 170LE, dynamique( xenon fényszóró, automata renault kártya, oldalanként elöl-hátul szabályozható aut. klíma, tolatóradar, félbőr ülések, 17"-os alufelni, sebességfüggő szervokormány, stb) + 1db ülés a 3. üléssorba + 6db napfényroló + külön nyitható csomagtérablak + audio csatlakozó box + tetőcsomagtartó-keresztlécek.
napfénytető végül nem lett, 420.000-et nem ér nekünk
ha minden igaz, januárban érkezik, és persze német rendszámmal. -
mynames
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Hát ez nagyon tetszik! Most nézem a Laguna kínálatot, árban korrekt. "sajna" a tháliámban most lesz 50k, így még nem cserélem le...(kicsit szokatlan, hogy ugyanaz a műszerfal van a thaliában is mint a lagunában (2002-esig néztem), de legalább nem lenne szokatlan
!)Mit fogyaszthat az 1.9dCi a lagunában?
-
tkazmer
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
ma jártam a meglévő espaceszal szervízben, amíg nézegették, megnéztem a használtautó kínálatukat, volt kiállítva egy 4 éves bmw 525d, nézegettem, remekül felszerelt, belenéztem, nincs szétülve a bőr, és gyanúsan olcsóan adták, 4.3millióért - majd kiderült, hogy majdnem 180ezer van benne már

-
AMD Power
titán
Ez nagyon jó csak nincs km írva hozzá.

-
tkazmer
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
na a hangszigeteléséről nem tudok sokat, tesztvezetésre azért nem invitált az eladó
a beszélgetésen pedig nem merült fel.
igazából egyre jobban hajlok én is az espace felé, azért talán olyan nagyon fapadosnak nem is kellene lennie, hiszen pl. csak a regadó különbség 300.000, amiből majdnem kijön egy oldallégzsák a 2. sorba+első-hátsó parkolóradar+nyitható csomagtérablak+audio csatlakozó box...és már a dynamiqe felszereltségi szinten is adnak hozzá xenont, félbőr ülést, automata renault kártyát, 2 zónás elöl-hátul szabályozható klímát, stb... -
tibi666
senior tag
válasz
tkazmer
üzenetére
a hangszigetelése sem túl jó, nekem olyan munkásautónak tűnt, mikor ültem egy 1.9-es dci-ben. faternak ugyanilyen motorral szerelt traki lagunája van, ég és föld a kettő. az espace meg egy hajó. ha körbe kéne autóznom a világot, akkor első helyen egy vel satis állna, második helyen espace, utána citroen c8, és csak ezt követően jönne mercedes.

-
tkazmer
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
sokkal komolyabb autó, mint a gscenic.
igen, ez valóban így van, a scenicbe beülve elsőre nekem is egy olyan általános "gagyi" érzésem támadt, amit csak tetézett, hogy pl. a kesztyűtartó zárófedele egy hajlékony műanyag - suzukikba szoktak olyat tenni
de aztán az eladó elég határozottan győzködött, hogy de-de, privilege felszereltség mellett ugyanolyan ülése lesz, mint a mellette lévő megane-nak (bézs félbőr, a megane ülése tényleg elég kényelmes volt), meg általában, jobb lesz...
persze utána ugyanolyan hévvel próbálta eladni az espace-t is (sőt, talán még jobban, hiszen az mégiscsak valamivel drágább, akárhogyis nézzük), de akkoris maradt egy "jobban felszerelve lehet ez jobb is" felhangja a dolognak -
tkazmer
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
ha scenic, akkor 160lóerős euro 5 2.0dci, ha espace, akkor 170 lovas benzines (viccesen fog hangzani, de azért, mert azon több a regisztrációs adó, tehát a német rendszámmal többet lehet megtakarítani )
a kanyarfényszóró nyáron tetszett meg nagyon, egy ford s-maxban volt szerencsém hozzá. bt. kihangosítót még valóban nem használtam; ilyenkor nincs egy mikrofon az autóba építve, mint a beépített gsm telefonoknál? a volvo pl. a fejtámlába teszi, és onnan felvéve azért elég jól érthető a beszéd...
a napfénytetőt kivéve természetesen ezek mind fontosak nálam is, klíma nélkül nem is nagyon tudok meglenni

-
tibi666
senior tag
válasz
tkazmer
üzenetére
szerintem az espace.
de napfénytetőt vegyetek bele, azzal az igazi!
kanyarbavilágító fényszóró? olyan sokat csak nem közlekedsz, hogy ez létfontosságú legyen. bluetooth kihangosító? neked jó, de akivel beszélsz, az elég rosszul hall szinte mindig. a telefon maga is kihangosítható, az jobb szerintem.
egy autóban szerintem a legfontosabb extrák: klíma, napfénytető, tempomat, könyöklő. meg a multikormány.
a motor milyen lesz?
-
tkazmer
addikt
szerintetek mi a jobb választás?
egy közepesen felszerelt espace (dynamiqe felszereltségi szint + kb 5-700.000-nyi extra), vagy egy full extra közeli grand scenic (privilege + kb 500.000nyi extra, gyakorlatilag a bőrülésen és a panorámatetőn kívül minden)?
Az előbbi mellett az szól, hogy nagy, sokkal jobban kilátni belőle előre is és hátra is, továbbá a suv-okhoz hasonló "én vagyok az utak királya" érzést biztosít, és tiszteli a többi autó is, az utóbbinak meg nyilván az, hogy tele van mindenféle kütyüvel, amik sok más esetben könnyíthetnek a vezetésen (pl. kanyarfényszóró, bluetooth kihangosító, stb) -
mynames
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Szia!
Csak úgy kíváncsiságból kérdem, hogy mióta megvan a Cliód, mennyi az amit a vételárán felül ráköltöttél (persze, olaj, szíj stb csere nélkül). Most olvastam vhol, h a használt kocsira a vételárat mégegyszer rá lehet költeni. Azért gondolom ez egy 3 millásra már nem igaz de mi van egy olcsóbb vas esetében?
(haver a TDCi mondeo kombira 700ezret költött
, és az autó 2 milla volt...már nincs meg neki beszámítatta 1.3 milláért egy új Lancerbe)Üdv,
mynames -
Füge007
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Na megmondom miért is, mert a céges kocsikat ütik vágják, ennyi. Nem az enyém, minek vigyázzak rá, ja meg a főnök ma megszívatott és kitöltöm a dühöm a kocsin.
Na meg a másik, a főnök állandóan alkudozott a szervízesekkel, gondolom ezek után csuda lelkiismeretesek voltak.
Tehát a végleges konkúzió, amely autónak "sok gazdája van" annnak egy sincs!
-
[Mo-n sokat fogyasztanak az autók.]
Padlógáz? Fizetés-kiegészítés? Üzemanyag minőség?
Mod: nálam az 1.5dCi pont a külföldi átlagot eszi...
-
Füge007
senior tag
Sorolhatnám szép hosszan merre vannak kinn indokolatlan táblák, véletlenü, vagy sem?!?! Mert mikor a bokorból mérnek, az szerintem nem fer. Mint mondtam nem száguldozom ész nélkül, abból már rég kinőttem. De a postásunk meséli, hogy nem győzi a sok rendőrségi csekkes boríték kihordását.
Természetesen be kellene tartani a törvényt, de valahogy fejétől bűzlik a hal hm.........?!
-
Kint van a tábla, lassítani kell. Nem mondogatni, hogy kint hagyták. Sokkal rosszabb, ha nem látni pl. faágtól... A kint hagyott tábla dühítő, de ha látható, akkor annyi.
Engem tavaly meszeltek el 30k-ra, mert 40 helyett 56-tal mentem. Eskü, hogy nem láttam 40-es táblát, sőt a trafit sem...És az örök igazság: időben kell elindulni. Télen ez hatványozottan igaz. Ha 30 perc az átlagos menetidő, akkor nem 25 perccel előtte kell beugrani a kocsiba, hogy "majd kicsit jobban nyomom". Ezt mondom én, aki hajlamos késve indulni.
-
Füge007
senior tag
válasz
tibi666
üzenetére
Ja mert nem veszek rá drága gumit? Attól még tudok vele közlekedni, nem mindenki vesz prémimmárkás gumit. Mivel télen nem gyorshajtok, hogy megnyugtassalak! Így valami olcsóbb is meg fogja tenni. Lehet neked csuda téligumid ha mögötted közlekedő nyárit használ
!De szívesen meghallgatom a tanácsaidat, mivel én nem értek hozzá
, de nem itt! -
tibi666
senior tag
válasz
Füge007
üzenetére
semmi erős nem volt benne, csak a színtiszta igazság.
majd ha nem tudsz megállni a gagyi gumijaiddal, kicsit többe fog kerülni a játék.ez a kint felejtett táblás dolog is urban legend kategóriába kezd átmenni szerintem.
én évente legalább 30 ezer km-t vezetek, de nem találkozok ilyesmivel. -
Füge007
senior tag
Nálam, valami olcsó megoldás lesz, a trafipax elleni védelem elvitte a jó gumi árát, de azt hiszem most ez fontosabb. Nagyon szeretnek mérni, haver nagyon vaskos csekket kapott, ezt én nem várom meg

-
Josi
senior tag
Nekem előreláthatólag Continentál
(a nyári legalábbis az, és jön a téli TS800 is )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sőt, ha mindenki tudomásul venné, hogy egy használt autóra költeni kell, akkor nem lenne olyan sok széthajtott roncs. 

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mycso
rob210