Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Pont valamelyik nap néztem ,hogy már 15 ezer km mentem a kis Clioval. Milyen gyorsan mennek a km vele.

-
Louies
aktív tag
hi!
érdeklődnek,h renault 1,4,16v-be ki milyen üzemanyagot tankol? -
Ebit
addikt
válasz
tkazmer
üzenetére
A konkrét példa esetében amit irtam, kis sebbességű ütközés esetében 11 km/h ig az energialenyelőcsillapitó,olyan mértékben sérül,hogy csere szükséges,de ez a célja/egyszeri ütkőzés esetén kell tőkéletesen műkődni/
A nagyobb autoknál,ahol komolyabb fizikai távolság van,másképpen tudják kialakitani az energiaelnyelő gyűrődőzónát,valamint az anyagminőségen,vastagságán is,nagyon sok múlik,nem véletlen,hogy a komolyabb autók 1,5 tonnától felfelé kezdődnek,ezeknél,már picit más koncepció érvényesúl.
-
-
AMD Power
titán
238 lóerős az Infiniti V6-os dízelmotorja
Ez egy állat lehet ez a moci. Ilyen kéne nekem a Clioba.

-
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem pár éve, mikor kocsit vettem, szempont volt a min. 4*-os törésteszt. Lehet mondani, hogy NCAP-re vannak felkészítve ezek az újabb autók, de még mindig jobb, mintha semmire se lennének tervezve, csak bele lenne dobva egy légzsák.
Más: M II 1.5dCi-hez honnan és milyen féktárcsa+betét szettet érdemes venni? Az ár is lényeges lenne, mert a 4 kerékre lesz vagy 80-100k.
-
ABE
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Miért is szégyen?
A Laguna I alapvetően egy 93-as konstrukció, nyilvánvalóan az akkori vetélytársakkal és biztonsági színvonallal összehasonlítva kell értékelni az eredményét. Pár példa vele egykorú kategóriatársaira:Audi A4
Citroen Xantia
Ford Mondeo
Mercedes Benz C-Class
Saab 900Nem hiszem, hogy mindezek fényében szégyennek minősülne a töréstesztje.
-
AMD Power
titán
Igen az.
-
TomDog
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Törésteszt? Itt többet megtudsz a Lagunákról
-
AMD Power
titán
-
darál0w
Jómunkásember
nagyon jo

és azt honnan tudhatom meg, h ehhez a kicsikocsihoz milyen is kell pontosan?
merthogy itt a választék :
1.2 1.2 (C066, C068) 1.2 (C067) 1.2 (S066, S068)
zárojelben lévő dolgok nekem nem mondanak semmit

-
Ebit
addikt
Ez sajnos mindegyik autonál előfordulhat,nagyon komoly teljesitményeket hoznak ki,az eladhatóság érdekében,és a nagy darabszámok esetében hiba bárhol előfordulhat.
A kőtelező szervizekre ,szűrőcserékre érdemes odafigyelni,valamint a tankolás helyének megválasztására,és időszakosan célszerű üzemanyag rendszertisztitót használni,valamint tartosan,meghúzatni az autót.
-
ABnormal
őstag
felmerült a családban,hogy lecseréljük a twingót....most a modusokat nézzegetjük,mi a véleményetek az 1.5dci motorról? vagy maradjunk az 1.2-es benzinesnél inkább?
-
Ebit
addikt
-
Füge007
senior tag
Szeretem a traktorokat
A következő verdám is "traktor" lesz. -
bakterka
tag
Hello mindenkinek!Igazából nem idevaló amit kérdezni akarok,de nem találtam fórumot ami zzel foglalkozna.Hordozható telefonkihangosítót keresek ugyanis a munkámból adódóan van úgy hogy 2-3 autót is vezetek egy héten nem beszélve a Renyómról.Olyan 20k-25k van rá.Ha tudtok valami okosságot osszátok meg velem legyetek szívsek!Előre is köszi.
-
-
ABnormal
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
a nem hűtött tárcsa ami az enyémhez való az gyárilag 12mm,ez kophat le 10.5-ig (ez a megengedett méret) tudjuk már,hogy milyen kell a tiédhez?
ha szerencséd van nincs agyonkopva,de ha már csikorog... nem nagy összeg
~7K darabja bosch-ból...de ha a tiéd hűtött akkor biztosan drágább
évjárat,alvázkód és meg kell nézni...ha adsz pontos infókat és nincs miskolcon aki megcsinálja csak kövesdig kell eljönnöd

-
-
darál0w
Jómunkásember
halohalo.
adodott egy problémám kistwingommal
fékezéskor olyan hangot, ad mintha két fém csiszolodna egymáshoz. gondlom így is van...szoval a fékpofa elkopott. mennyibe fog ez nekem fájni? 
-
AMD Power
titán
Egy újabb komoly Renault siker!

A legjózanabb francia - Renault Fluence 1.6 16V (2010) teszt
-
Vamp
senior tag
A kerekeket nem tudom blokkolóra fékezni. Van fékhatás, de kisebb, mint kellene, a fék szerintem nem levegős, a fékolaj nem folyik, a minimum felett van. A devander beállítása lehet a hiba oka? A kézikönyv szerint X-Y távolságokat kell mérni a nyomórúdon, és a másik oldalán, ami a főfékhengerbe megy. Meg tudná valaki mondani, mi a helyes beállítás? Rásegítő csere volt, és kézikönyv szerinti adatokat állítottam be a rásegítőn... (CLio I, 1,2).
-
Ebit
addikt
válasz
tibi666
üzenetére
Ezeknél a durvább járás,csak hideg motornál jelentkezik,kb- 5 fok alatt,és ha jó a motor állapota sűritési végnyomás,valamint a befecskendezés,és az üzemanyag nem lehet gond.
Az optimális fordulat a maximális nyomatéknál adodik,mindegyik motornál,a dci esetében ez 1750 ford/perc + a tűrés.
Ezeknél a nem gyakori a lendkerék,kuplung meghibásodás.
-
tibi666
senior tag
mert ilyenkor nem jár olyan finoman a motor, mint magasabb fordulaton.
míg új az autó nem érzed, mert a kettős tömegű lendkerék és a jó bakok úgy csillapítanak, mintha benzinesben ülnél.viszont a durvább járás kicsinálja szépen lassan ezeket. gyakorlatilag semmivel nem fogyaszt többet 1500-1800 körüli fordulaton, viszont cserébe nem teszi tönkre a lendkereket.
-
AMD Power
titán
Mit szóltok?
-
FRENK1988
veterán
-
FRENK1988
veterán
válasz
tkazmer
üzenetére
Balesetmentes közlekedést és minden kilométer öröm legyen

Nah meggyüttem teszkocsikázásból. Hát mitmondjak az 1.5ös meglepett. Jól húz és a visszapillantóban sincs korom
Sztem megvan. Erre még lesz egy kis finomítás és egy lefuvószelep
(erre lehet tenni?) és máris kész álmaim kocsija. -
-
Vamp
senior tag
No, akkor megkérdem itt is. Tegnap olajat cseréltünk a clión, szebben szól. Ami lejött, az koromfekete volt.
Csere után mentem vele vagy 100 km-t, abból kb 10 perc alapjárat volt, mikor mekiben álltunk a drive-nál. Ekkor 2x kapcsolt a venti, amit-20ban csodálok. Hazafele istentelenül fűtött a verda, kb 10 fokkal volt melegebb a normálisnál a levegő. Kiegyenlítő tartályban a lötty a maximum alatt van pár mm-el, nem bugyborékol, vizet nem eszik, nem hengerfejes. Mitől nőtt meg ennyire a fűtés?

-
TomDog
tag
Országos Renault Találkozó 2010 ápr. 10.
Helyszín: Tököl, Reptér (GYORSULÁSI FUTAM betétprogramja!)
- Belépőjegy ára: 1.350 Ft/fő (helyszínen fizetendő)
> Az ár csak Renault-al érkezőkre vonatkozik! Normál belépő 2000HUF/fő!Az ár tartalmazza:
- Külön elzárt területet az országos találkozónak
- Mentőt / Biztonsági őrséget / WC-t
- Autó szépségversenyt (carstyling.hu kártyával ingyenes)- Hangnyomás versenyt (ingyenes)
Mindent, ami egy nagy, és színvonalas találkozóhoz kell!FONTOS!
- A reptérre 9 órára meg is kéne érkezni, mert a köszöntő 9.30 kor lesz!!
Program:
9:30-16:00 Autómustra - Klubélet
11:00 – 16:00 Gyorsulási verseny (Nevezési díj Renault gépkocsiknak 800HUF)
11:00 – 16:00 Szlalom verseny (Nevezési díj: Infók hamarosan)11:00 – 16:00 Autószépség verseny / Hangnyomás verseny (Renault-al ingyenes nevezés!)
Renault autó szépségverseny kategóriák:
A legszebb Renault
A legmesszebbről érkezett Renault
A legöregebb Renault12 év alatt a belépés ingyenes!
A területen óriási sörsátor lesz, sok-sok helyben készült finomsággal!
Pl: ökörsütés, ínyenc húsok sütése, kolbász, hurka stbMinden Renault tulajdonost várunk szeretettel!!!
-
tkazmer
addikt
szóltak szombathelyről, hogy lehet menni az espaceért, úgyhogy jövőhéten goto szombathely

-
tibi666
senior tag
na, biker kolléga, mi újság az autóval?
-
FRENK1988
veterán
válasz
zsolt1129
üzenetére
Nekünk is kb ennyi mex 2-3k km-el több. csak azért kérdem mert nagyjából erőben ugyanannyi de nyomatékban meg agyonveri a dizel a benyósat.
Ehhez az 1.5-höz is jár már részecskeszűrő igaz? Tehát ez már nem fog kormolni?
De sajna ott a 0.5 millás felár a dizelre
(nyomatékot meg kell fizetni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezért próbálok minden 3. évben új autóba ülni
mycso
rob210