- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ghandi #76444 üzenetére
Jah így már értem, én ilyet nem csinálok, 2es meganenal max a talpast vagyok hajlandó cserélni.
Préseltem már ki be szilentet, de annyira lemez az a lengőkar, hogy el is megy vele a futómű geometria. A két elsőkerék meg drágább mint a két komplett lengőkar. Szvsz, nem éri meg vele foglalkozni. -
Fenyibaba
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Ghandi #76324 üzenetére
Cserélj inkább motort, ki kell csiszolni majd maratni a motorszámot aztán a kövi műszakinál majd ráköhögik, hogy olvashatatlan, idegenkezűségnek nyoma nincs és jóvilág. Ennek feltétele, hogy gyárinak nézzen ki és ne két nappal előtte legyen kicserélve a friss szerszám és szerelésnyomokkal, meg ne legyenek lejelölve a csavarok frissen sárgával. Anyám Swiftjébe is így lett motor cserélve.
Járatbővítésnek önmagában semmi értelme ezek nem kétüteműek, mindent hozzá kéne igazítani az meg nem lesz olcsó. Ha nagyon tuningolni akarsz akkor chiptuningot és 4-2-1 leömlővel meg egy szellősebb végdobbal tudsz rajta segíteni, én majdnem megcsináltattam, de aztán inkább hagytam a fenébe, árban ugyanott lettem volna (átírási költség bukás, szerelések stb.), mintha eladom és veszek egy dízelt amiben még erő is van.
-
-
rob210
Topikgazda
-
törölt tag
válasz
Ghandi #74626 üzenetére
Én egy Fiat szalonban vettem, azt mondták hozzájuk vigyem rendszeres szervizre és akkor garanciát vállalnak rá...mikor megtörtén a baj az volt az indok, hogy mentek vele 2 kilométert a csere után és jó volt...majd közölték, hogy van sok nagyon jó ügyvédjük, ettől még autóm nem lesz, pereskedhetünk! Végül megegyeztünk: én vittem a motort, cserébe ők meg beépítik ingyen*...persze azért az olajokért, klímagázért, stb. elkérték a pénzt...meg mivel nem húztak meg valami csavart, vennem kellett egy klíma szivattyút! Soha többé márka szervíz!!!
Ezerszer jobban bízom a "garázs" szerelőmben akinek fontos a jó hírnév, mert szó szerint ebből él... -
Ghandi
aktív tag
válasz
Ghandi #74623 üzenetére
Ja és utána néztem hogy ez az olajteknő ilyen motorhoz jó még.
Huu szinte az összes 1.6os benzines Dacia, 1.5 Dci-s motorhoz is.
Renaultból Clio II 1.4, 1.6, 1.5Dci Fluance 1.6 GRAND SCÉNIC II 1.6 KANGOO / GRAND KANGOO / Expess 1.6 Laguna I/ II 1.6, 1.8 Megane i/II 1.4 16v 1.6, 1.5Dci Megane III 1.5Dci
SCÉNIC I/II 1.4 16v, 1.6, 1.5 Dci Thalia 1.4 16v, 1.6, 1.5 Dci
Szóval a legtöbb itthon használt Renaulthoz és Daciához jó. Az olajpumpát nem tudom, még nem néztem utána, de gyanítom hogy az is ugyan ez. -
Nordik
őstag
válasz
Ghandi #54858 üzenetére
De miért akarsz termosztatot cserélni? Szerintem ennyi idő teljesen normális. Vagy csak nekem? Nem gondolnám , hogy ilyen hidegbe 5 perc elegendő. Azért ahhoz, hogy valóban meleget fujjon nekem is kell idő. Hogyan lehet egyáltalán észrevenni ha rossz a termosztát akkor?
-
kisninja
őstag
válasz
Ghandi #54867 üzenetére
Hát ha van tapasztalat már nem bonyolult, és kell szerszám akna stb....
Felül meg kell fogatni a vezérműtengelyeket aztán alul lefogatni a sonkát. Ezután már mehet minden simán. Na jó ez nagy vonalakban ennyi
12 nap azért lett mert szopatott mind a két nap ott voltam mikor csináltuk. Fő baj az volt hogy felül megfogattuk a tengelyeket de lent nem lett meg.... Aztán 3 forrás 3 különböző pozícióban írta le a főtengely helyes szögét.
A poén, hogy a bárdinál az az egy szem okoskerék rögzítő sem volt meg ami kellett volna.... azóta is hívnak.... -
kisninja
őstag
válasz
Ghandi #54864 üzenetére
Ismerősnél voltam ezért lett 12nap....
és némi körömrágás.... Persze ingyen cserébe segítettem másban.
Nekem az anyag volt okoskerékkel,külső feszítővel 115k
Neked az anyag olcsóbb ott még nincs okoskerék, csak az 1.6 os motoroktól van. Szerintem olyan 80k-100k lehet a reális ára anyaggal. Vezérmű szettnél van minden görgő viszont másod hajtásnál kell szíj görgők esetleg feszítő is. (generátoros rész) -
SPeti1984
senior tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ghandi #52521 üzenetére
Hát pedig én a daycora esküszöm az enyémben is az van.
Sőt elég sok autó került már ki a kezeim közül amibe az került
Soha nem volt velük gond.
Ugyan azt tudja mint a gates csak olcsóbban. (Bár ez is bolt kérdése, láttam már olyat ahol a dayco volt drágább.)De van vele valami tapasztalatod, vagy csak olcsóbb akkor rosszabb elven írtad ezt?
-
mycso
Topikgazda
válasz
Ghandi #48564 üzenetére
Szia, gyári diaggal a tempomat visszajelzése bekapcsolható.
A másodikat meg is válaszoltad, valamilyen kontakt problémád van a hátsó lámpánál. Fékre old a tempomat. Mivel indexelésnél a féklámpát is macerálja ezért old a tempomat.
Nekem a lámpába menő csatlakozó volt laza, azt kellett picit megalakítanom, a miatt csinált ilyet. -
diablo1984
veterán
válasz
Ghandi #39479 üzenetére
ki kell ütni a hibakódot, de elvileg ha nem aktív hiba, akkor egy idő után el kellene hogy felejtse!
vissza a lagunához:
miért van az, hogy alap esetben a kiegyenlítő víztartály max-on áll a fagyálló, a kocsi beindítása után elkezd benne nőni a szint, míg meg nem telik és a kupakon keresztül kinyomja a vizet, ez a folyamat addig tart, míg a termosztát kinyit és akkor normalizálódik a vízszint! utána tovább nem nyomja kifelé, beáll min és max közé, de leállítás után a min szinten áll a tartályban megint a víz(a többit kinyomja magából)..... -
rob210
Topikgazda
válasz
Ghandi #39313 üzenetére
Volt már dolgom textarral, nem mondom, hogy rossz, sőt a ferrodonál klasszisokkal jobb választás
de, hogy mit ajánlok jó szívvel azt már leírtam
Egyébként 9000.- a Zimmermann betét a te kocsidhoz az azért nem tudom miért számít drágának.
Az igaz, hogy a ferodonál drágább majd duplája, na de nem véletlen -
Ghandi
aktív tag
válasz
Ghandi #25330 üzenetére
Bocsánat eddig telefonról irtam,és az érintöképernyön nem tudok gyorsan irni
Na akkor hogy érthetöbb legyen :Nekem kb 2hónapja kezdte,de mostanáig annyira nem érdekelt mert nem nagyon esett az esö.Mostanába az esős idő miatt kezdtem el foglaljozni vele.Először én is az ablaktőrlőre gyanakodtam,vettem is ujat de nem segített.Egyébkét a vezetőoldali törli jobban az érzékelőt.Most jobban utána néztem neten és azt találtam hogy állítólsg az érzékelő és az ablak közt van zselé,azt kell cserélni,attől csinál ilyet.Hogy hol lehet ilyen zselét szerezni passz....
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Ghandi #19001 üzenetére
Szia!
Az a biztonsági központi zár.
2x megnyomod felhúzza az ablakot és reteszeli az ajtókat (ergo belülről sem lehet kinyitni)
ugyan ez igaz, ha szabadkéz funkciós az autód és 2x a kilincsen lévő gombot nyomod meg
Vagy ha egyszerre a vezetőoldali első és hátsó ajtó kilincsén lévő gombot nyomod meg+ Nem 2x hanem 5x villan fel az irányjelző lámpa.
A felszereltségről: Szerintem dynamique. Hány lufid van a bociban? Xenon? Ülésmagasság állítás?
-
mycso
Topikgazda
válasz
Ghandi #19001 üzenetére
No, pont nemrég gondolkodtam el ezen, hogy hogyan is lehetne az index izzót kicserélni az első lámpában, mert gondoltam a rusnya sárgát kicserélem led vagy áttetsző/tükrös izzóra.
Az ablak az ilyen, bár nekem is mind a 4 elektromos, Dinamiqe Plus az enyém felszereltsége.
jöhetne a te autódról is kép + az adatai /típus, évjárat, motor, felépítmény/ priviben
Más.: Megane 2 tulajok közül van olyan, aki használ valamiféle DRL-t, vagy gondolkozik a beépítésén??
(nem a piacos ledszalagokra gondolok, hanem valami gyárias kinézetű dologra)Igazából eddig ami tetszene, az a KOAN féle megoldás.
-
rob210
Topikgazda
-
tresh
veterán
válasz
Ghandi #18620 üzenetére
Motorja válogatja ezt de min 5-w40 a hdi-knél ez a gyári és ugye ahogy írtad a total
Műszerfalnál a kapcsolót bontsd ki mivel az van "állandó nyomkodás" stb-nek kitéve. Minap volt nálam egy fóka klíma hibával ugyan így nem kapcsolt be csak hébe hóba és a belső kapcsoló adta meg magát
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ghandi #18599 üzenetére
A kapcsolónál kezdeném.
Haverom a toyotájára költött 40.000.- ot minden féle klímásnál és nem ment neki rendesen ugyan ezt produkálta.
Aztán amikor nálam volt említette, hogy járt a klímájával.
Mondom a kapcsolót néztétek már.
Azt mondja nem.
Na mondom menjünk le nézzük meg.
Szétkaptam persze, hogy kontakt hibás volt a kapcsoló.
Ott a helyszínen megcsináltam neki és mondtam, hogy 40.000.- lesz, mert egy kicsit gonosz voltam.Szóval, ha ilyen nem kapcsol kapcsol probléma van előszőr a kapcsolót kell megnézni.
Aztán persze lehet még sok minden más is, de érdemes a 2000.- kapcsolót kiszűrni elsőnek. -
zenke
aktív tag
válasz
Ghandi #18114 üzenetére
Cseréltess mindent vadonat újra! Ha úgy is 50e az önrészed.
Ismerős ugyan így járt.
Ő neki ignise van, elbambult és 20-al belegorult az előtte lévő A6-ba. Kívülről alig látszódott valami.
Aztán valami 450e ft-s kár lett az ignácán.
-Géptető
-2lámpa (fülek)
-2sárvédő
-lökös
-hűtők
+fényezés+munkadíj -
_NCT
addikt
válasz
Ghandi #17306 üzenetére
Már én is gyorsmosóba járok, 500.-ból gyönyörűen lemosom. Továbbá a f@sz szomszéd általában úgy szokott hazaérkezni, hogy porzik mögötte az utca, na most egy frissen mosott autónál szálkás agyfaszt tudok ettől kapni... Viszont belül én is otthon takarítom, igaz a szőnyegeken kívül nálam nincs nagy rumli, egyedül használom az autót, se család, se gyerek, csak egy barátnő. Szerencsémre belül ablakpucolással 1 óra alatt megvagyok, a szőnyeg nekem is rémálmom takarítani.... Szőnyeget elrontottam vásárláskor, full gumis kellett volna, nem ilyen közepe gumis és a többi szövet...Kefével megkefélem és voila
-
FerNandor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest