- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zaja8
aktív tag
válasz
Ren Hoek #27967 üzenetére
szia
másik fórumon meg azt mondták, inkább hagyjam a 2GB-ot de maradjon meg a DC.
ha belegondolok lehet zavarna (ha meglenne a +1GB-om) hogy nem DC-ben megy.
de lehet végülis hogy nem, ha látnék javulást akkor aztán nem érdekelne hogy SC-ben műxik
esetleg ha 2*512MB-ot teszek bele akkor megmarad a DC?
Merhogy egy-egy memória pár mérete egyezik azért gondoltam.üdv
-
klepto
addikt
válasz
Ren Hoek #27789 üzenetére
Sajnos nem tudták a boltban megmondani a pontos típusát a memóriának, de a Corsair weboldalán 2 típust találtam, ami 2x2Gb-os 1600-as C9 kitt; szóval vagy erről, de gyanítom, hogy inkább erről lehet szó.
A QVL az alap által 100%-osan támogatott ramok listája, amit az alaplap gyártójánál kell keresni?
Ha igen, az nekem még kérdéses, még nem választottam alaplapot. Igazából gépcserén gondolkozom apránként, csak ez a ram ár felkeltette a figyelmemet...
Így vakon, tudnál ebben segíteni, hogy érdemes-e megvenni? Egyáltalán jól tudom, hogy mi a QVL, vagy tévedek?
Ja még 1 infó, nem tudom, hogy lényeges-e, a típus beazonításához közelebb visz-e, de 3 éves garancia szerepel az árlistán. -
KHiNg
csendes tag
-
-
whYz
őstag
válasz
Ren Hoek #27552 üzenetére
90 ezer volt a 2 kit.
Átlagosan 7-8 Giga ramot használok, 6 gigánál már erősebb swappol a gép, így inkább többet mint kevesebbet elven vettem őket apu pénzéből. Kinevethetsz, megkövezhetsz, hülyének nézhetsz, ez van. Én nem hiszem, hogy hülyeség lett volna, mivel ennyiért nem láttam olcsóbb ramokat(1333 fölött), és hogy nem megy 2000 Ghz-en nem zavar, mivel már kétszer írtam, hogy nem cséééézni fogok meg krájzisz meg gétéá...daa-raa: Nem probléma, én csak kíváncsi voltam, hogy miért van ez, annyi elég lett volna válaszként, hogy ez így működik és kész. Ezt nem tudtam, nem értem miért kellett ebből ekkora ügyet csinálni, és miért nem lehetett normális ember módjára megválaszolni a kérdésem.
-
whYz
őstag
válasz
Ren Hoek #27547 üzenetére
Le lehet állni. Pont ezt mondom én is, de te csak azért is idedobsz egy rosszindulatú, kötekedő hsz-t.
Nem próbáltam ki 3 modullal, mivel én 6 modullal szeretném használni(igazából a mennyiség kell nem a gyorsaság) de a te kedvedért most csak azért is kipróbálom.Fiatal vagyok igen, de én azt gondolom a 13 éves fejemmel, hogy normális emberek nem így válaszolnak a normálisan feltett kérdésre.
Normális ez ezeknél a ramoknál? Kérdeztem.
Válaszok: Nem ártott volna körülnézni(Ezt kérdeztem? Nem.)
Nyugodtan sz*rhatsz az én hsz-eimre(Igen Bmeg, mert nem válaszoltál, hanem kötekedtél)
A többi meg már személyeskedés, amit én nem igazán vártam volna el ilyen "idősebb" emberektől.
Köszönöm mindenkinek aki normálisan próbált válaszolni, 3 ramos megoldást még megpróbálom. -
whYz
őstag
válasz
Ren Hoek #27534 üzenetére
Osszál még egy kicsit kérlek. Nem volt elég, hogy elnézést kértem?
LáL...
Ez volt a legolcsóbb ram, sajnos nem tudtam olcsóbbat venni, mert hát apacer igen, de még így is erősebb mint egy drágább 1600-as cl9-es kingston vagy patriot. 12 Gigát meg azért vettem, mert kihasználom. Nem játszani fogok vele.
Gondoltam hogy nem fog 2000-en menni, csak rákérdeztem, de már leírtam, hogy azt hittem(már sokadjára), hogy itt nem így megy. Elnézést kérek megint, mindenkitől. -
godness
csendes tag
válasz
Ren Hoek #27525 üzenetére
Bizonyos terhelés után már akadoznak a videok pl nem 25fps be hanem csak 15 be, igy nem annyira élvezhető a kép, igy gondoltam erősiteni kell a dolgokat.
egyszerre csak egy dolgot csinálok, streamelés miatt kérdeztem a memori bővitést, játék még nincs ami megizzasztaná a gépet. -
godness
csendes tag
válasz
Ren Hoek #27511 üzenetére
Aggregátor és Ren Hoek: alapból 1.5Gb amit eszik a rendszer, különféle progik eszik ezt. utána meg 20-30 ablakba mennek egy adott video jelnek a klonozásai, igy proci limites és eszi a memoriát is. a video clónozó hölyeség alapból elveszi a 20%át a procimnak és minden megnyitott alkalmazás esetén ez egészen 95%ig felszokott menni, memoria használat meg kb 3.6giga körül szokott lenni.nettel nincs gond Bérelt 100megás net lefele és fölfele is igy nem ez a szűk keresztmetszet. a szűkösség a proci és a ram. Procit nem hiszem hogy ennél jobb kéne, max húznám de azt nem szeretném, esetleg memori bővitésen gondolkozom
-
Picturemaker
őstag
válasz
Ren Hoek #27228 üzenetére
Ren Hoek: Sajnálom, hogy így felhúzod magad ezen. Ne keresd ki a "sírásos" hozzászólásokat, a legtöbb úgy is a felhasználó hibájából, illetve "szokásos" inkompatibilitásból születik.
A "Geil-t a népnek" és a "QVL listában szereplőt nyugodtan vehetik" között óriási a különbség. Ezt azért éreznie kell mindenkinek.
A másik: ha az IMC számítana (persze ez megad egy szabványt (1333 MHz)), akkor az összes olyan tanácsért mindenki kérjen elnézés, hogy frissíts biost, ha gond van a rammal.
Bios frissítés oldhat meg memóriaproblémát, és nem hiszem, hogy átírja a prociba integrált memóriavezérlőt. Az inkompatibilitás még mindig az adott alaplap és a memória közötti viszony. Egyszer ezt már mondtam neked. Ha nem így lenne, akkor bizonyos ramok (nem csak Geil) nem mennének egyetlen AM3-as (mert ugye most DDR3-ról van szó) lapban sem, de nem így van. Egyik lap ezeket a ramokat ajánlja, másik pedig másokat (még gyártón belül is különböznek az ajánlások). Ez még mindig az alaplaptól és a hozzá írt biostól függ.Az teljesen más kérdés, hogy van-e érdemi különbség az 1333-as és az 1600-as ramok között.
lsc: A DDR2-es Geil-ek (szerintem) nagyon jóféle ramok.
-
lsc
nagyúr
válasz
Ren Hoek #27228 üzenetére
Tegnap raktam össze a gépem/adatlap/, igaz ddr2-es ramok de köszönik megvannak giga lapban, amd procival . Mindezt arra hogy amd-giga-geilt ne, valamelyik hsz-ben ezt írtad. Természetesen ddr3-mal lehet gond, csak akkor azt kell írni. Ami kimaradt, nincs benne ez a típus a memória listában.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Ren Hoek #27222 üzenetére
Megnéztem a linkeket-hozzászólásokat amit felhoztál példának:
1: A hozzászóló szerint ilyen lapja van: ma770-ud3p. Ilyen lapja nincs is a Gigának csak ma770T-ud3p létezik. Neki a 2x2 GB-os modul nem ment, ami valószínűleg DS (két oldalas). A supportban az 1GB SS szerepel!!!
2: ASUS P5Q3: A QVL-ben egyáltalán nem szerepel Geil ram. Értelem szerűen ilyenkor nem kell Geil ramokkal (meg semmilyen mással, talán a Kingmax-ot kivéve
, próbálkozni )
3: A hozzászóló szerint ilyen lapja van: P55M DS2 Ilyen lapja sincs a gigának, ami ehhez hasonlít névben P55M-UD2.Neki a 2x2 GB-os modul nem ment, ami valószínűleg DS (két oldalas). A supportban az 1GB SS szerepel!!!
4: Nála kevés az infó, hogy milyen Geil nem ment neki. Az alaplapja az 1GB 1600/CL8-as modult támogatja. Biztos vagyok benne, hogy menne is vele!
Ezek a problémák felhasználók figyelmetlenségéből adódnak! az 1-es és a 3-as (nem akarom megbántani őket) még a lapja nevét-típusát sem tudta rendesen leolvasni.
Mindannyian olyan modulokat választottak amelyek nem szerepeltek a lapgyártó ajánlásában. Biztosan ezrével vannak, akiknek meg megy a Geil a lapjukban akkor is, ha nem szerepel a listában, de ők nem járnak ide panaszkodni, mert nincs miért.Ezek a példák rosszak, ilyen alapon a Win7 is szar, mert pl. én nem tudom a szkenneremet használni vele. Közben meg a szkenner gyártója a hunyó, mert xarik 64 bites drivert írni.
Egy szónak is száz a vége: HA BIZTOSRA AKARUNK MENNI, OLYAN RAMOT KELL VÁLASZTANI, AMI SZEREPEL AZ ADOTT LAP QVL LISTÁJÁBAN.
Ezt nehogy személyesnek vedd.
-
-
puhakex
tag
válasz
Ren Hoek #27109 üzenetére
Az haszáltan vett új RAMok: Hynix PC 3200 DDR-MEM 400 Mhz CL3
Van még rajta pár számsor. Azok is kellenek. Két oldalasak.
A másik két RAM, amik eddig is a gépben voltak azok is PC 3200-asok 400 Mhz. az egyik egy kingmax az másik pedig egy számomra ismeretlen Zeppelin nevezetű.
Mind 512 Megások.
Egy Asus A8N-SLI Deluxe alaplapon vannak. Dual channel-ben.
Most Win 7 megy a gépemen. De eddig nem rosszalkodott még.
Valamit még írjak a gépemről?
Most már vagy 4 órája nem jött elő a kék halál.
Különben nem CPU-Z vel néztem a gépem hanem Everest-tel de gondolom az lényegtelen.A memtest boot iso-t még nem tudtam kipróbálni, mert nincs itthon üres CD-m. =/
Dvd-ről is be tud boot-olni róla a gép szerinted? -
Matamata
aktív tag
válasz
Ren Hoek #27098 üzenetére
Ezt el is hittem volna ha nem linkeli be.
A stílusát meg nem nevezném kioktatónak . Ö inkább csak kötekszik.
Amiket mond azokat meg vagy tudtam már eddig is, vagy nem állják meg teljesen a helyüket.
Mondjuk az is elöfordul, hogy én se tudok teljesen kiigazodni valamiben épp ezért most is csak olyan dolgokat írtam le amit gyártók leírásaiban és tesztoldalakon olvastam vagy saját magam mértem ki.Most már órák óta stabilan megy a gép 1600Mhz-en 8-8-8-24-40 2t idözítésekkel 1.66V-on de előtte kétszer megfagyott és újraindult ugyanezen beállítások mellet.
Szóval most igazándiból pl az érdekelne, hogy mások milyen beállításokkal tudják stabilan hajtani az 1600-as ramjukat illetve, hogy mért nem ismeri fel a ramjaim az AOD. -
Matamata
aktív tag
válasz
Ren Hoek #27062 üzenetére
Csak azért vagyok ideges, mert tesztekben ez a ram AMD-s gépben nagyon szépen ment akár 1600Mhz felett is és mivel az alaplapom O.C. nélkül támogatja az 1600-as ramokat gondoltam, hogy minden gond nélkül kéne működnie a gyári értékeken. Ezen felül a black edition memory profil funkció se működik vele pedig elméletben támogatnia kéne a gépemnek. Szóval azért érdekelt volna, hogy másoknál mi a helyzet, mert szerintem az nem normális ha egy 1600Mhz-es ram SDP-jében 1066Mhz van megadva maximális sebességnek.
Picturemaker :
Hát azért megsütni se akarom mert már így is egész melegek és nem tudom mennyi a max amit elviselnek. -
Gyuri27
félisten
válasz
Ren Hoek #27060 üzenetére
Ha value ramot veszel pl buffalo, kingmax, kingston, samsung ott egy darab ramot adnak. Tehát kell belőle még egy. Az más kérdés, hogy utánna mennyit változik pl a kingmaxnál a szervezés és az hogy milyen chipet raknak rá.
Viszont nevesebb gyártóknál nagy eséllyel nem lesz gond. Annó vettem egy 2 gigás 1066-s ocz platinum single ramot. Majd 2 év múlva vettem egy másikat. Megy a dc. -
Mr. Funes
csendes tag
válasz
Ren Hoek #27049 üzenetére
Biosban beállítható memória-órajelek:
Auto
DDR2-533
DDR2-667
DDR2-800
DDR2-889
DDR2-1067
ez azt jelentené h az asus p5b deluxe alaplapomra vehetek 1066 mhz es ddr2 es ramot is?
s ha lehet akkor az nem jelent tuningot? csupán annyit, hogy nem alapbeállításon használnám a ramjaimat.
köszi szépen
http://prohardver.hu/teszt/alaplapok_core_2_duo_ala_1_resz/asus.htmls végezetül, ha lehet 1066mhz os ramot is ráraknom jobb a 800 mhz es nél? megéri kb2-3 ezer ft pluszt?
-
De4d
őstag
válasz
Ren Hoek #27044 üzenetére
Igen csak elméleti szinten érdekel, azért mondtam hogy nem számít semmi csak az hogy 4db vagy 2db-ra van bontva a ram. Illetve majd ha aktuális lesz egy gép fejlesztés inkább kipótolni 4re a jelenlegi 2gb-t vagy lecserélni érdemes e, de inkább lecserélni mivel ma már repkednek a 2GHz-s ramok fél év múlva nem nagyon lesz érdemes 800asokat venni.
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz
Ren Hoek #27037 üzenetére
Jelenleg 32 bites XP-t használok,de tervezem a közeljövőben hogy 64 bitesre térek át.Viszont most memóriát vásárolok és szerettem volna tudni hogy ha esetleg a 2×2 gb-s modul nem menne dualba az a memóriák vagy a 32 bites rendszer hibája volna e.Köszönöm a segítséget.
-
De4d
őstag
válasz
Ren Hoek #27037 üzenetére
Úgy értettem hogy egyforma ramok márkára és kapacitásra, hogyan érdemes betenni 2x2gb-s kitben vagy 4x1gb-s kitben szóval hogy 4 darab megy dualba vagy 2.
Akkor a hely és hűtésen kívül nincs hátránya? Nem gyorsabb 2x2 mint 4x1 mert nincs annyira szétbontva a mennyiség? -
PunkZoli
aktív tag
válasz
Ren Hoek #26913 üzenetére
msi 770-c45 + 2 giga 1333 kingmax tinybga
Futott pár hónapot előtte, viszont volt, hogy 2*2giga volt a gépbenMost elcseréltem az egyiket egy mugen2 hűtőre, így kezdődött a fagyás.
Most a tápcserével is jelentkezik, ramot, merevlemezt szerintem ki lehet zárni a táppal együtt. -
Mad_001
csendes tag
válasz
Ren Hoek #26880 üzenetére
Nahh délután járattam a Prime-ot, ugy hogy a memória meg a proci is 100on kínlódott kicsit több mint 3 órát ment és nem volt semmi hiba meg mellette még néha néztem is egy két dolgot neten és nem fagyott ki meg semmi. Akkor lehet hogy csak a Win7 kezdi összefosni magát? A memóriára írtad hogy ne bántsam hagyjam az eredeti értéken. Nem értek nagyon ezekhez de én nem állítottam nagyon át semmit egy kisebb érték van ebből a szorzóból ha arra rakom akkor 600Mhz körüli az érték ezen a 3.33 szorzón 860 körül van ha meg egyel nagyobbra rakom akkor 1000fölé megy. Gondolom akkor a 3.33as a jó mert az van a 800as érték közelébe? Vagy ha auto-n hagyom akkor a gyári értéket állítja be? én ezeket az időzítéseket nem is bántottam meg nem is nagyon tudom/foglalkoztam vele hogy hol van.
Még lenne egy kérdésem. Néztem a hőfokot miközben ment a teszt. Everestbe 3 hőmérsékletet ír ki, a fő CPU érték kb 4fokkal kevesebb mit a magokra kiír külön.
CPU
CPU1
CPU2
Ha maxon megy jóideje a teszt akkor a CPU érték 58C ra kúszik fel másik programba ha nézem pl Core temp akkor ott ugyanezt az értéket írja ki mind két magra külön külön. Viszont amikor eléri ezt a hőmérsékletet akkor az Everestbe magonként kiír 61C körüli értéket. Tehát Cpu1: 61C Cpu2: 60C CPU:58C
Most akkor melyiknek kell hinni? A CoreTempes értékek a jók és az everesztes mag értékeket külön ne figyeljem? -
Mad_001
csendes tag
válasz
Ren Hoek #26874 üzenetére
Köszönöm a választ!
A ramnál a SystemMemoryMultiplier re gondoltam az van 3.3on. Az alapfesznek a CPUvoltcontrolba a VID érték van beállítva. A tápomat a configgal együtt vettem hogy a régi nehogy ne legyen elég. Gigabyte SuperB 460W. Majd utána olvasok vmi memória testelőnek aztán reengedem és meglátjuk
-
zzz85
csendes tag
válasz
Ren Hoek #26874 üzenetére
Akkor megpróbálom a kábelt. De milyen kábel? Amelyik így néz ki:
[link]Milyen névvel kérjem a boltba? Típus, méret milyen (kell-e hozzá vmi infó,h. milyet adjanak)? Még nem vettem ilyet. Szétszedés egy kis idő, most tanulnom kell, lehet jövő héten akkor megveszem.
Cd olvasó is lehet,h. azon van, mert mintha két olyan kábel lenne (vagy csak túl hosszú), de már nem emlékszek mert egy éve szedtem szét. -
válasz
Ren Hoek #26856 üzenetére
A vinyó mindenképpen okoz lassúságot, kérdés milyen lesz a gép teljesítménye ha a vinyó rendesen működik. + 512Mb ram akkor sem fog ártani az biztos
Igen, kíváncsi leszek én is a sebességre, de azért nem hiszem, hogy fogja egy Raptor szintjét hozni
mod: Igen, vigyázz mit írsz, mert megjön a kígyó és szétoffoljuk a topicot -
Rover623
félisten
válasz
Ren Hoek #26835 üzenetére
Köztünk szemléletbeli különbség van a segítségnyújtás fogalma terén.
Egészen pontosan.
1. Az ember akkor kérjen segítséget, amikor a saját lehetőségeit már kimerítette...ne pedig helyette.
2. Segítséget úgy kell adni, hogy abból lehetőleg minél több haszna legyen a kérdezőnek...azzal csak a minimális szintet nyújtod, ha mindig mindent megkeresel, megválaszolsz helyette. Ha soha nem tanulja meg, hogyan és milyen irányba induljon el, segítség nélkül tehetetlen lesz...nem csak PC-s témában.
Így elkorcsosul a világ...már öt esztendő távolából is mérhető...akár csak ezt az egyetlen topicot szemlélve is.P.S.:
Most szándékosan nem használtam szmájlikat... -
Rover623
félisten
válasz
Ren Hoek #26828 üzenetére
Csak most, csak neked...ingyen...
A kérdés mégegyszer:
Sziasztok vettem ma egy Kingmax ramot és everestbe néztem ezt írta hogy
"nyanya"
Kellene valamiért aggódnom?!Kiemeltem neked a lényeget...
Ha vette volna a fáradtságot, és beírta volna a gugliba, hogy "RAM nyanya", akkor valószínűleg érezte volna, hogy vmi nincs rendben...még ha nem is született PC-s ismeretekkel...
Ekkor, ha kicsit jobban fókuszál a monitorra, felfedezhette volna, hogy az Everest kiírás igazából "Nanya"...amit ha bepötyögött volna a gugliba, egyből a nagymúltú memcsigyártó weblapját kapta volna találatként...Tehát: olvasni tudni kell...írni tudni kell...másképp nem megy, még akkor sem, ha ezek a fránya számítógépek lassan mindent elvégeznek helyettünk...
Amiért fontos lehet (és most szigorúan csak erre az egy esetre koncentrálva): mint bármilyen iparágban, a PC-s alkatrészek piacán is létezik a hamisítás...egy-egy betű felcserélése, egy hasonló hangzású név, egy lopott tipográfia, és máris jól bevásárolhatunk...
Elég egy vicces kedvű hozzáértő, és bármilyen szarból bármilyen várat varázsolhat...
Csak emlékeztetőül: [link]...és nem, nem Photoshop, nem a CPU-Z képernyőkép van módosítva...
Várd ki, bejön a kép, csak lassan....P.S.:
ahol a gesztusokkal el lehet kerülni a félreértéseket és flémet.
Itt pedig vannak Kattintható kódok és arcocskák...használd őket bátran...a gesztusok helyett...ahogy én... -
Thrawn
félisten
válasz
Ren Hoek #26828 üzenetére
Lehet velem van a baj, de én meglehetősen jókat szoktam mulatni azon, ahogy Rover oktat. Mondom ezt úgy, hogy voltam én is tanítvány, bár lehet a mester már nem emlékszik rá. Nos egyesek szerint inkább "büntet", dehát nem vagyunk egyformák
Juteszembe, ezen speciel megfeküdtem, de rendesen
-
-
Rover623
félisten
válasz
Ren Hoek #26817 üzenetére
Ha egyszer megérteném, hogy miért kell egy segítős topicban hangulatot kelteni folyton...
Nem csak egyben...
Bár van ahol segítek is...persze néha itt is, pedig figyelek erősen... -
válasz
Ren Hoek #26794 üzenetére
Így van, a vírusirtó, tűzfal is nagyon lelassíthatja a gépet. 512Mbos ramot még talán találni 2 és 3 ezer Forint között, de 1Gb már 6000Ft körül lenne. Ennyi pénzért akkor már szerintem inkább eladás. 15.000Ft körül elmenne talán, 25.000 körül meg már P4 3ghzes 1Gb ramos 80Gb HDD-s gépet ki lehet fogni ami processzor téren is kisebb előrelépés lenne.
Én a helyében maximum még 512Mb ramot vennék ha nem szeretne új gépet. Persze ez csak az én véleményem -
somasz
addikt
válasz
Ren Hoek #26755 üzenetére
Az eco kitek nagyon mennek az xtremesystems szerint, most nem tennék be linket, akit érdekel nézzen utána. AMD és Intel oldalon is repesnek, öröm nézni.
Eco-ból van cl7-cl8 és cl9-es is, ezek abban különböznek, hogy a gyengébbre gyengébb mamóriák kerülnek? Vagy esetleg ugyanolyan mindegyik, mert akkor megveszem a leolcsóbbat...
-
yakuza.tora
addikt
-
YsB
csendes tag
válasz
Ren Hoek #26674 üzenetére
800-on mennek. Illetve csak az elsőről tudom ezt állítani, mert ugye csak azzal indul el a gép. A tipusuk ugyanaz, KHX8500D2, csak az első 1Gigás, a problémás meg 2Gigás. A késleltetés 5-5-5-15-re van állítva, ezt láttam a Kingston oldalán is rájuk vonatkozóan. Tartok tőle, hogy akkor az új RAM lesz a ludas, mert az magában sem megy. Mi a véleményed? Köszi a választ egyébként.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #26672 üzenetére
Ez a bajom, hogy dualban csak 1111-es órajelen, 7-7-7-20-as időzítéssel stabil. Csak, hogy így jobb-e 6 giga, mint 4 giga single-ben 1333-on? Erre esetleg tipp? Mert ha csak ilyen +4-5%, akkor nem éri meg nekem.
Jól kifogtam ezt az alaplapot. Pedig az ASUS szerint 200% kompatibilis ez a RAM. De sok hasonló sorstársról tudok, csak arra nem jöttem rá, hogy az időzítéshez tényleg azt a négy értéket kell-e átállítsam. Mindenesetre átnézek az általad ajánlott topic-ba is, köszi!
-
Rover623
félisten
válasz
Ren Hoek #26651 üzenetére
Nem néztem be semmit...
A Crucial Tracer és a Corsair Pro sorozata volt ilyen felépítésű...az Xpert-en pedig még egy 10 karakteres kijelző is volt a LED-ek mellé...
DE ILYEN SZARSÁGOT NEM LEHET VENNI PLUSZBAN!!!!
Márpedig ő azt akart...azt állította, ilyet látott...Ugye nem gondoltad komolyan, hogy én még nem hallottam ilyesmikről:[link]
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Ren Hoek #26637 üzenetére
Úgy alakult, hogy egyik ismerősöm összedobott egy i5-s rendszert és kezdetek óta kékhalálozik a gépe, meg fagyogat. Megkért, cseréljünk 1-2 hétre ramot, hogy kiszűrhesse a lap vagy a ram a hibás. De úgy tűnik elsőre, hogy a ram slotnál lesz neki érintkezési hibája.
Amúgy most ezeket 1333MHz-en cl9-ben járatom 1,5v-on, mert ilyen a gyári érték. Míg a Ripjawst 1600MHz-en cl8-8-7-24-ben 1,6v-on járattam. Csak mikor tesztelgettem az elején, arról is készült egy benchmark, mikor a Ripjaws ment 1333-on cl9-ben. Így születhetett ez az összehasonlítás. Egyedül a feszültségben van eltérés. -
zolka78
senior tag
válasz
Ren Hoek #26617 üzenetére
Azért nem írtam mi lesz mert vissza olvasva tudtam dönteni
. Egyébként egy Asus M4A785TD lesz az alap, még nem tudjuk,hogy a kicsi vagy a nagy majd eldönti a srác, még van pár hete és nem sok a kettő közti ár különbség. Proci egy Athlon II 620 lesz. Ezek mellé nézünk majd Kingmaxot, hó végére talán egy kicsit normalizálodnak az árak.
-
-Ben-
veterán
-
Rover623
félisten
válasz
Ren Hoek #26593 üzenetére
Első hsz-ben már vanna infók amik pl ddr3-ra nem feltétlenül jók. Pl a 4 modul ajánlható-e vagy sem, azt belehetne írni DDR3-ra.
Segíteni akarsz a kezdőknek?
Gyűjtsd össze az aktuális általános infókat és tetesd be az első hsz.-be...
Mit gondolsz, nekünk a legyek hordták össze azt ami most benne van...? -
válasz
Ren Hoek #26590 üzenetére
hát nézd... fasságot kérdezett, amire nagyjából egy 5 éves is ki tudta volna logikázni a kérdést (több lesz-e a memóriám mennyisége, ha gyorsítom a sebességét?... na vajon?)
ahelyett, hogy ki lett volna osztva, mert hülyeséget kérdez, kapott egy poénos rávezető kérdést, erre megsértődik, mert rájött, hogy tényleg hülyeséget kérdezett, csak nem ismeri be, és inkább Roverre haragszik.hogy neked mi bajod, azt végképp nem értem.
neked se esett le a poén? -
Rover623
félisten
válasz
Ren Hoek #26590 üzenetére
De ha visszaolvasod az utólsó 20 hsz-edet, abban tényleg mindenkit csak jól leb***tál, jó cinikus módon, segítség egyikben sem volt...
Két eset van:
1. elszúrtam, és nem jól fogalmaztam
2. nem fogtad fel a lényeget...logika!
Akkor is segítek, ha nem segítek...mindenki másképp csinálja...én nem bírom a futószalag melót...nem vagyok hajlandó n+1 alkalommal leírni ugyanazt.Merthogy:
Ugyan annyi leütéssel beírhatnád a választ, és akkor mindenki jóljár.
A kérdezők pedig a legtöbb esetben szinte 0 leütéssel megtalálhatnák a választ a problémájukra, csak használni kellene a keresőt...no meg a fejüket...no meg kicsit olvasgatni. Csak itt mindenkinek k*rva drága az ideje...
Csak annak nem, aki válaszol...aki helyettük guglizik, kézikönyvet, adatlapot nyomoz...olvas...gondolkozik...
Hát, amit a vizipaci himbál...ha már veszem a fáradtságot, hogy ELOLVASOM és MEGÉRTEM valakinek a problémáját (mert sok válaszoló még ezt sem teszi meg rendesen), és írok rá valamit, akkor okozzon már valami örömöt is a dolog...
És még egész szolidan csinálom...nem személyeskedem (ugye asthma kolléga?
)...pláne nem kicsinyes és primitív módon...
-
Rover623
félisten
válasz
Ren Hoek #26582 üzenetére
Az emberek úgysem változnak, változz meg TE!
Logikát tanultál...?
Ha feltételezzük hogy nem egy bot vagyok, akkor...?De ha nem érezné mindenki úgy, hogy valamelyik fél mellé kell állnia, akkor nem lenne így teleszemetelve ez a topic...nem koncentrálhatnátok a szakmai kérdésekre...?
-
ludsimon
veterán
válasz
Ren Hoek #26547 üzenetére
Hát akkor szóljatok, hogy leírjam a konfigot vagy valami.
ASRock M3A785GMH/128M
AMD Athlon II X2 250 BoxedEzekhez lenne a Samsung memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged