- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
A ramokon van egy kis chipp amiben el van mentve az SPD érték. Ebben tárolódik a sebesség és az időzítés. Ebből olvassa ki a lap és ennek alapján lövi be a bios a ram értékeit. Vannak olyan ramok amikben van EPP profil is, ebben a gyárilag szavatolot tuning értékek vannak eltárolva (fesz, időzítés, sebesség), így ha a bios-ban aktiválod akkor nem kell ezeket külön kézzel beállítanod, hanem automatice belövi a bios. Hasznos, főleg ha enm szeret az ember fia pepecselni az időzítések állítgatásával pl.
csokad: GIgabyte lapok szeretik a Kingmax ramokat.
Mivel AMD mellé megy ráadásul nem is kell a drágább low-voltage kittet venned.mod:
zoli0321: Server ram csak server lapban megy, azokban van úm hibajavító algoritmus amivel az asztali lapok bios-a nem tud mit kezdeni.
xTc: Alig van különbség, kevesebb mint 5-8% de ha a 800 CL5-ös és az 1066-as CL6-os akkor viszont abszolúte pariban vannak. Igazából csak bench progiban jön ki jelentősebb különbség (ha mind a kettő CL5-ös pl). Ennek ellenére én visszavinném, mert ugye nem azt adták amit kértél. Itt nem is a sebesség különbségről van szó hanem arról hogy ez átverés. Érted veszel egy 2literes Hondát és kapsz helyette 1,8-asat. Milyen eljárás ez???
Viszont a pénztártól való távozás után...De egy próbát megérhet ha olyan "asztalra csapós" típus vagy.
-
-Ben-
veterán
szerintem az xp semmivel sem rosszabb mint a vista, de legalább nem lassú!
az ubuntuval pedig minden játék indul (ami linuxos), csak engedélyezni kell MEGFELELŐEN a zárt drivereket. :-) (2D3D egyaránt szuper linux alatt). Létezik cedega/wine, azokkal is futnak népszerű játékok, de nem erőszak a disznótor, és ez nem is linuxos topic :-DD -
Ren Hoek
veterán
Vistát sürgősen felejtsd el
Win 7-re át kell állni minél előbb. Nekem nagy nagy sebességkülönbség volt a kettő között.
Ha mégsem szeretnéd, akkor olvass bele a Vista topicba itt, szépen be lehet ám lőni azt is, pár dolog kikapcsolásával és állítgatással.
4 GB mindenre elég, de tényleg mindenre! Megvan nyitva Netbeans, egy csomó project betöltve, kb 20 chrome ablak, MSN, winamp, és a többi... 1939 MB Avaliable, 83 MB Free. Win 7 alatt.Előtöltés be van kapcsolva, (avagy az, hogy telirakja a memóriát olyan programokkal, amit nagy eséllyel használni fogsz, de prioritásban ez nem lehet soha előbb a betöltendő alkalmazásoknál) Még Stalker se tudja nálam kihasználni teljesen a 4 gigát.
8 GB totál felesleges, ráadásul mondom, leretheli a proci memóriavezérlőjét. Tuningolni is kevésbé lehet így. Ha esetleg olyan hűtőt vennél később, amit zavarnak a ramok, akkor 4 modul szopó lehet - 2-vel meg beférne lehet. AMD-nél amúgyis elég sok probléma volt 1600 Mhz-en. Ha biztos akarsz lenni a rendszer stabilitásában, és esetleg az ECO-k húzását is szeretnéd elérni, akkor 2x2
-
-Ben-
veterán
HM... Használj XP-t, vagy Win7-et.
Ha pedig annyira msn, skype, firefox, word office -ra van szükség, használj linuxot, mert az nem zabálja a gépet. :-D Pl. ubuntu. De egyébként, nálam a vista nagyon gyors volt 17 lap + msn + skype mellett is ( 2 GB DDR II memóriával). Azóta viszont új gépem van, és már linux ubuntut használok ;-)
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem semmi gond nincs azzal ha 4x2-őt veszel, vagy 2 csomag 2x2-őt... Simán menne dual-ban, hiszen megegyezik minden.
Viszont ha játszani akarsz rajta, akkor bőven elég a 4GB... Egyelőre totál nincs szükség többre. VGA sokkal többet számít viszont. Kivétel akkor van, ha filmes melókat csinálsz, és ramba renderelsz. De ha nem James Cameron Avatar 2-őt utómunkázod, akkod szerintem elég 4 GB, abba már belefér egy snitt.
Ja és azt se feledd, hogy a 2x2 KIT ideálisabb a 4 modulnál. Az utóbbi jobban leterheli a memóvezérlőt.
-
Ren Hoek
veterán
ECO-k nagyon mennek, és jó ramok az tuti. Newegg-en néhány esetben kevés volt neki a fesz, szal emelni kellett. De teljesen lényegtelen, mert 1.5 Volt is ugyan olyan jó.
Árban meg nem drágábbak pl a sima bordó 4GBNQ-nál.Szóval szerintem vedd meg nyugodtan, a kedvenc PH!-s helyünkön ugyanannyiért lehet kapni mint 4GBNQ-t. Ja és várjuk a tapasztalatokat
Kicsit meg is ráncigálhatod, mi születik ilyen fesz mellett
(G.Skill-ről szóló véleményeddel pedig teljesen egyetértek, nálam szépen megy, érintésre hűvösebben mint a testhőmérsékletem)
-
Ren Hoek
veterán
Azért kemény cucc
PIC-ből lehetne olyat építeni, hogy a HDD LED out-ból megy ki a jel egy ilyen ledsorhoz, és a program szerint villan fel - csak azért az nem RAM kihasználtság, viszont jól néz ki
Vagy esetleg USB-ről szívhatna adatokat, éppen mennyire van betellve a ram. De azért ez jóval bonyolultabb modd, de nem kivitelezhetetlen.
Rover: Most Te nézted be, mert tényleg létezik...igaz csak ramtípus, de akkoris
Látod nemkell azonnal beszólni mindenkinek.
-
Himym
senior tag
Kifutottam az időből de pontosan erre gondoltam ez ha jól tudom követi a ram használtását és úgy világít... Ilyet hol lehet venni?Megtaláltam sehol ez egy corsair ram tipus
Azért köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest