- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Komolyan kíváncsi vagyok mivel foglalkozol, ami 7-8 GB ramot eszik. Én most egy studiónak melózok, de volt sok videós, fotós melóm is...Utóbbi években HD-ben dolgoztam már. PS is sokat zabál amikor sokmegás hátterekkel rejszolunk. Volt amikor uncompressed aviba, ramba rendereltem Fusion-ben,... de a 4 GB soha nem tudtam kihasználni 100%-ig. Vagyis értelmes határok között én nem tudtam.
Le a kalappal, ha ennyi idősen, mondjuk 4K felbontású redcode-al dolgozol... Annál úgy tényleg kellhet ennyi ram. De azok spéci workstationok már, egybe veszi az ember.
Lehet neked egy SSD kéne, akkor nem swappolna a vinyó. Sőt akkor ki is kell kapcsolni. Ha ennyi pénzmag van, akkor vehetnél már egy Intel X25-öt, 80GB-osat. Akkor aztán neked lenne a legspuribb géped.
-
Ren Hoek
veterán
Helyes, dühöngd csak ki magad
Így kell ezt
Nem ártott volna körülnézni(Ezt kérdeztem? Nem.)
Mielőtt apu pénzéből elköltöttél közel 100 ezer Ft-ot 12 Gb ram-ra, (Gondolom nem filmes utómunkára használod, ezért játszani tökéletesen elég lett volna 4 max 6 gb 1600-as is) érdemes lett volna megkérdezni pár szakembert, hogy ez tényleg működni fog?
A problémádra pedig megadták a választ. A processzor memórakontrollere és az alaplap sem hitelesített ennyi modulra ilyen frekvencián, ilyen késleltetések mellett.
Megoldás: Kiszedsz 3 modult, eladod, visszaadod a pénzt apunak, és alig hoz kevesebb FPS-t hoz a Krájszisz, mint annak előtte. Mégha 1600 Mhz-en is használod a ramokat.
-
Ren Hoek
veterán
Le lehet állni. Segítettek nem? Ez nem fog semmivel sem többet menni, a fentebb említett okok miatt. Probléma megoldva, nincs rá megoldás. De állítom még mindig nem próbáltad ki 3 modullal.
Az a baj a fiatalsággal, hogy nem képesek elfogadni a nevelést és az oktatást, mert lázadni "kötelező"
-
Rover623
félisten
Én viszont nem gondoltalak értelmesnek...és nem is tévedtem...
Akkor a gyengék kedvéért:de mit kezdjek ezzel a táblázattal, semmi értelmes értéket nem írnak, hogy mivel, hogyan tesztelték. 1600-on megy, jól van gratulálok nekik, de nagy segítség volt istenem.
Az Asrock tesztelte!!! A te lapod egy (vagy több) példányával!!! Azokat a RAM-okat, amelyek ott fel vannak tüntetve!!!
Szvsz igenis nagy segítség...főleg a magadfajtáknak...Amit pedig nézni kell: a "V" azt jelenti, hogy gyakorlatilag akárhány modullal működik a cuccos...ahol 3pcs van, az egyértelműen azt jelenti, hogy CSAK EGYETLEN, 3DB-BÓL ÁLLÓ KITTEL MŰKÖDIK!!!! Ennél többel nem!!!!!
Teljesen logikusan, az órajel növekedésével romlanak az esélyek a 6 db-os felállásra...1600MHz-től abban a lapban a gyártó gyakorlatilag nem garantálja, csak a 3db-os stabil működést.Értelmes ember vásárlás előtt megnézi a gyártói ajánlásokat...és lehetőleg nem próbál okosabb lenni a holmikat tervező mérnököknél...ill. meg lehet próbálni, de ehhez sok év tapasztalat kell és megfelelő anyagi eszközök...hogy ne fájjon, ha a bevásárolt cuccot
veszteséggel kell továbbadni...P.S.:
Mondjuk engem se érdekelhetne, hogy mit hiszel, csak sajnos megint azt hittem, hogy itt segítőkész emberek vannak, elnézést kérek mindenkitől, hogy kérdezni mertem.
Ez minden, csak nem "elnézést kérés"...
Ez sértődés, gúnyolódás, lesajnálás...nem illendő... -
Ren Hoek
veterán
LáL... Olvass utána mi az a memóriavezérlő, és hol van. Amúgy mit nem lehet azon érteni, hogyha a csatornákra több modul jut, akkor nagyobb a terhelés a memóriavezérlőre és kisebb a tuning lehetősége? Mert ez TUNING = O.C.! Ahogy a QVL-ben is található. Óócéé (Lehet fele annyi modullal kéne először próbálgatni) Rover arra próbált utalni, hogyha már ennyi zs-t kiadsz, legalább informálódhattál volna, mi az a mennyiség/modulszám/frekvencia/típus amit támogat a proci és a lap.
Mellesleg a legtöbb ilyen lapon le van takarva a memóriaslot egy címkével/ill manualban minimum nagy betűkkel bevan írva a tiltás, hogy tilos 1.65 V felett üzemeltetni a ramokat, mert károsítja a proci memóriakontrollerét. Abból amit írtál, rendesen adtad neki a kakaót. 2000 mhz jelenleg még e-penis growthener...Összegezve: a való életben semmi hátrányod nem lesz ha 1600-on megy... Szóval hidd el a hozzáértő kollegáknak, így van. -
törölt tag
Senkit nem érdekel mit hiszel. A lényeg, hogy az i7-900 IMC nem támogat hivatalosan DDR3-1066 felett semmit. Az i7-800 és i5 processzorok hivatalosan DDR3-1333-ig támogatnak RAM-okat. Semmi DDR3-1600 vagy fentebbi. Szóval mindezekre semmi garancia. Ez az egyik.
A másik meg az, hogy az Apacer egy darab TriChannel kit-re adja meg az adatokat. Nem két kitre! A legtöbb processzor esetén ha az egy csatornához tartozó DIMM-ek közül több mint egyet betöltesz, akkor már csak alacsonyabb órajelen fogja tudni a RAM-okat hajtani.
-
Rover623
félisten
Nyugodtan sz*rhatsz az én hsz-eimre...megértem, hiszen amit én mondok/írok, az ritkán esik jól a "kedves" usereknek...
Tehát nem neked, hanem azoknak, akik feleslegesen túráztatják magukat itt miattad...
A lap memcsi QVL listája: [link]
Csak nekem tűnik úgy, mintha 1333MHz felett egyre kevesebb lenne a "Triple channel" oszlopban a "V" betű...? Sőt, 1600Mhz-től egyáltalán nincsen...? -
Qru
MODERÁTOR
Két modulla sem megy? Nekem az OCZ-m csinálta ezt, ott kiderül hogy döglött volt 3-ból az egyik modul.
Ha 3 volt benne az 1600-as CL7-es kit nem ment stabilan csak 1400-et CL9-ben.
Nézz be az i7 topikba is sztem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Spórolós topik
- Kerékpársportok
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest