- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
JHONNY 79 #27237 üzenetére
Jah a lista sem nyújt 100% biztonságot. Annyi, hogy egyszer már valahol, valakinek működött vele. Gyártónként lehet eltérő a tesztelési fázis. Lehet fognak egy tucat lapot procit, belerakják a ramokat, és orthos prime, memtest minden megy rá 1 napig. Az lenne az ideális, hogy minden ramból minimum 3 KIT-et tesztelnének. Dehát kitudja. Lehet az is, hogy csak beleteszik a modult, aztán ha elindul akkor OK, ha nem akkor meg nemlesz rajta a listán. De javítsatok ki, ha ennek van valami szabványos tesztelési módszere - mert ez csak találgatás!
De az tuti, hogy mondjuk 98%-os ramhibából kiindulva a QVL sem szentírás. 98 esetben tökéletesen megy, 2-ben meg nem. Szóval nehéz kiszűrni, az már biztos.Mégis 1000 lap esetében az már 20 dühös user.
-
Picturemaker
őstag
válasz
JHONNY 79 #27233 üzenetére
Pont olyan modulokat vettél ami benne volt az ajánlott ramok listájában?
Mert ha nem, akkor a panaszod nem jogos. Annak idején ezt levélben közölte velem a Gigabyte Support.Az első négy linkelt panaszt-tapasztalatot megnéztem, többet nem fogok, mert sok idő, de az 4-ből 0, egyik sem a használt ramok hibájából volt.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a Giga lapoknak borzasztóan xar a memóriákhoz való viszonya. Anno DDR korszakban volt velük gondom, nem is használok azóta Gigát, pedig amikor még egy foglalatban lehetett használni az Intel és AMD procikat, csak Giga lapokat vettem magamnak.
-
Picturemaker
őstag
válasz
JHONNY 79 #26931 üzenetére
Itt meg tudod nézni, hogy milyen ram, ami biztosan jó a lapba: [link]
Ahogy nézem, 1333-asok közül, ami itthon beszerezhető a listából, azok inkább Cl9-esek.
1600-asokból van itthon is kapható CL8-as is a listában.A linkelt Corsair ram valóban nem túl magas, de kb. 1 cm-el azért magasabb az átlagnál.
Olyan nagy hűtőt akarsz venni? -
Ren Hoek
veterán
válasz
JHONNY 79 #26455 üzenetére
Kingmax teljesen jó, általában ezt szokták ajánlani olcsóbb ramoknak AMD-hez. Hálistennek én jól választottam ezzel a G.Skillel. Még egy fagyásom sem volt.
Szerk az előzőhöz: Akár lehet ram hiba is, akkor viszont memtestet futtass még boot előtt. Mert ugye videó ramként is használhatja. Eh de nemtudom, laptopos vga-s topicban többet tudnak
-
Ren Hoek
veterán
válasz
JHONNY 79 #26363 üzenetére
OCZ-kkel sincs túl jó tapasztalat, főleg a Goldról olvastam ilyeneket. De newegg-en van pár infó. Pl hogy még az AMD edition-t se szereti. De azért olvass utána ha lehet, mert ezek inkább sok ember tapasztalatokon alapulnak, szóval nem 100%. Az tuti hogy Geil-el és OCZ-vel nem nagyon kísérleteznék.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
JHONNY 79 #26357 üzenetére
Ha most stabil akkor maradhat szerintem 2x1...de mindenhol azt olvasni hogy Geil AMD párossal rengeteg a szopó.
Ha fejleszteni akarod, akkor sürgősen passzintsd el szerintem... Amíg még tudod. Helyette 2x2 Gb, Kingmax, Corsair Dominator, G.Skill-ek is jók szerintem, meg az összes QVL-es ram. Persze szubjektív vélemény, de nekem is ezeket ajánlották a nagy öregek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged