-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pubszon #51547 üzenetére
Akár még 2133mhz-en is a 4x4gb?
A ram support részénél, fx processzorral csak 2 modullal megy az 1866, és 4 modulnál csak 1600 a garantált.Valamint a két ram között az a különbség, hogy ami a listán fentvan az 1.5V-os, viszont a másik, amit használnék, az 1.65V-os minden más ugyan az a 2 ramnál, ez nem kavarhat be?
-
Törzsúr
senior tag
-
smgergo
újonc
válasz
Pubszon #43691 üzenetére
Helló !
Kicseréltem a slotban őket, újraindítottam, Nem indult. Kikapcs , Bios reset, visszacsere, ujraindít, és működik.Annyi hogy a rendszer így jelentősen visszavette az órajelet.
Igazság szerint azért írtam mivel nem vagyok sem informatikailag,sem műszakilag agytröszt ,ilyenformán nem szívesen bűvészkedem a masinán belül, hátha valaki tudott volna okosabbat tanácsolni mint amit én tudok.
Viszont annyi kérdésem még lenne, előre is megköszönném ha valaki válaszol, Everestet lefuttattam , az effektív órajel így most dualban 655 mhz.
Lehet-e ezt biosban növelni vagy érdemes-e egyáltalán babrálni vele, meddig biztonságos ? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #39536 üzenetére
Jaa a Crucial, emlékszem. Azzal jó vásárt csináltál nagyon.
Igen azok chip hőfokok, teljesen rendeben vannak nyugi.CL10-10-10 30-at nem próbáltad még 1600-on? 2T-ben. De én a CL9-re is rámennék. Mondjuk egy jó 9-10-10-30/35-re 2T-ben, ha az megy akkor meg próbálj rá egy 9-9-9-30/35 2T-re. 1,6V-ak megküldöd az még belefér.
mod:
opeter87: Csinálj egy cmos resetet és úgy próbáld meg. Alapszabály, hogy új kit-et csak tuningmentes bios-al indítunk el elsőre. Ez vonkozik cpu cserére és bios frissítésre is.
-
sixer66
senior tag
válasz
Pubszon #38104 üzenetére
Sajnos a GANGED UNGANGED nem oldja meg a problémát, de ahogy kicsit utána jártam, az FSB DRAM arány is sokat számít, de látom Nálad nagyon messze vannak egymástól, mégis elég szépek az eredmények.
Hát a proci azért annyira nem gyenge, mert volt másnál is ugyan ilyen proci és 20000 körüli olvasási sebességet mért.Csak van valakinek valami ötlete.Vagy mit állítsak BIOS-ban -
04ahgy
nagyúr
válasz
Pubszon #37668 üzenetére
A CPU IMC-nek (CPU_NB_VID) adtál pusz feszt?
1866MHz-en, azokkal a beállításokkal, ahogy az AIDA stressz teszt fagy, a Memtest86+ jelez hibát? Ha igen, mindkét modulnál, vagy csak az egyiknél (utóbbihoz külön kell a modulokat a lapba tenni, egyszerre csak egyet)?
Ha a tanácsainkat nem fogadod meg, csak azon puffogsz, hogy még mindig fagy, akkor sosem lesz jó.
(#37668) Pubszon: alaplapfüggő is a hőmérőszenzor kiolvasásának lehetségessége. De a Crucial sosem gyártott gagyi RAM-okat, ez az eset is igazolja. Célszerű azonban szem előtt tartani, hogy egyre több DDR3-as modulon kap helyet hőmérőszenzor.
Az lehet, hogy ECC-s, de a 3770K azt nem támogatja, annak ugyanolyan, mint a sima, mezei, 64 bites non-ECC modul.HGyu
-
bluobluo75
őstag
válasz
Pubszon #37608 üzenetére
Érdekes dolog amit mondol, mert tudomásom szerint amit én szeretnék memóriát nem épp alap konfighoz tervezték, inkább tuningos rendszerekhez (mert akkor minek a borda, látványos kinézet)
Ha nem férne el akkor a corsair mérnökei nagyon elb*sztak valamit mivel minek a borda ha úgy sem lehet betenni??...pff ...nem?
Beszéltem másik topikban másokkal is, képek is vannak:
[Alpenföhn Himalaya egy AsRock Z68 lapon...
A venti felszerelhető a másik oldalra is, így mindegyik slot szabad]
[BeQuiet! Dark Rock Pro C1 Vengeance ramokkal
A venti itt is átszerelhető..]
[BeQuiet! Shadow Rock Pro Topflow SR1]
[Thermalright HR-02 Macho...egy Gigabyte H77-D3H lapon
ezt is lehet úgy forgatni, hogy mindenkinek jó legyen...még a Vengeance ramoknak is...]
De mivel az alaplapod és a CPU-d is olyan amit szeretnék, annak örülnék igazán, ha te tennél be képet a te rendszeredről! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #37265 üzenetére
Ha ez vígasztal az én 1600 CL8-am is kb ennyit tud.
Anno ez végig lett zongorázva, X58-nál is a 192bit alig hozott előnyt a 128-hoz képest. Itt is ez a helyzet.
Mind emellett élnék a gyanúperrel, hogy ez a teszt nem terheli le eléggé a memvezérlőt. Nézhetnél vmi tömörítő tesztet (pl winrar bench).Mem bench-nél nem igazán lényeges a proci erő (ezen a szinten kb mindegy). Memvezérlő, időzítés és órajel számít. Főleg a subtimingsokkala lehet nyerni/trükközni.
-
Cseneles
őstag
válasz
Pubszon #37265 üzenetére
Jelentős változást nem fogsz tapasztalni esetleg 3Dmark11 cpu pontszámot tolja meg kb 1k val a Quad Channel javára. De a cl11 sok. Ha tudna cl9 Ben a 2133 az tuti lenne de azt sem venned eszre Szinte sehol
most nézem a rám 1346
Ez meg jobban szemlélteti a késleltetés lényeges seget
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #37262 üzenetére
Szted miért tépjük a szánkat, hogy tök felesleges gyors ramot venni?! Ezért (is).
Hiába a gyors ram, a CL11 az elég gatya időzítés. Bár olvasásban a +4k mb/s nem kevés szvsz. Az persze megint más kérdés, hogy nincs érezhető hatása.
A dupla sávszélesség meg egy elméleti maximumot jelöl kvázi, mint látod a valóságban közel sem hozza az "elvárható" gyorsulást.
Ha ez vígasztal nekem 1600MHz CL8-ban 192 bit-en se gyorsabb a gépem a 128bit-es értékedtől, pedig elméletileg... -
törölt tag
válasz
Pubszon #35498 üzenetére
A JEDEC szabvány szerint létezik a DDR3-1600 is. A legtöbb memóriavezérlő viszont hivatalosan hosszú ideig csak DDR3-1333-ig támogatta a RAM-okat, ezért a gyártók kompatibilitási okokból az alapértelmezett SPD beállításnak ezt adják meg.
Nem mintha sok értelme lenne RAM-ot tuningolni Phenom II mellett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #35396 üzenetére
Felesleges mérned a hőjét. Alig kap feszt, kb egy ilyen modul fullra terhelve eszik 2-3W-ot. Az smafu, szóval ha gatyamadzaggal kötöd rá, akkor se fog túlmelegedni a chip.
mod:
kekkec
Mérőprogikban. Meg esetleg tömörítésnél van még érezhető gyorsulás, amúgy nem észrevehető.
-
Banános Joe
csendes tag
válasz
Pubszon #35299 üzenetére
Definiáld a "hülyülni"-t, kérlek.
Én nagyon allergiás vagyok az ilyen dolgokra. Ha nem használok egy programot, akkor az ne fusson. 2-3 tabnál többet is csak akkor nyitok meg, ha nagyon keresek valamit, vagy szükség van rá és oda-vissza váltogatni kell. Olvasni úgyis csak 1 lapot tudok egyszerre.Haladni kell a korral, igen. Ha ddr3-at írt volna, én is azt tanácsolnám, hogy vegyen még nyugodtan, most ócsóér' van úgyis.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Pubszon #35234 üzenetére
Description:
100% brand new and high quality
Material: aluminum alloy
Dissipates RAM heat, improve its performance
Reduce the temperature of the memory by up to 35%
Compatible with all standards DDR DDR2 DDR3 SDRAM
Effective size fits on all motherboards
Easy installation with spring clips
With thermally conductive adhesive tape. Please tear the adhesive tape before using
Dimensions: 127mm x 27mm x 6mm(approx)
Color: gold -
bunkomen
aktív tag
válasz
Pubszon #35154 üzenetére
Hidd el én örülnék a legjobban ha ki tudnám próbálni
csak sajnos nem nagyon akarnak feltenni apróra i3-2100-et. így proci nélkül nehézkes a próba. amint feltesznek egyet tuti lecsapok már napok óta résen vagyok.
2007 óta ez lesz az első alaplapcsere. már dörzsölöm a tenyerem
neked mi áll a próba útjában?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pubszon #34881 üzenetére
X64-es win esetében az x64-es exe a kijelölt 1600MB-ot 3-5 másodperc alatt. 2000MB fölé csak custom beállítással tudsz menni, az is hamar lefoglalja. Azért a fizikai RAM-nál kevesebbet adj meg, mert ha többet adsz meg, akkor csak swapel.
(#34880) dvd_R+: Nem sok a differencia játékokra, de a jövőállóság miatt, és mert nem drága, célszerű a 8GB.
(#34879) Tarill: Nem lesz gond az 1600-assal sem. Valószínűleg fog is annyin menni, ha az alaplap támogatja.
HGyu
-
pete_21
addikt
válasz
Pubszon #32842 üzenetére
Ez pont az a hibaüzenet, amit nagyon sok minden produkálhat. Viszont tudtommal leginkább hardveres hibát/összeférhetetlenséget jelent.
Ha nagyon sérült a modul, már az elején is jelzi. Nekem például volt olyan sérült memóriám, hogy már a post képernyő sem jött be, csak feketeség fogadott. Ki kellett venni a memóriát, és vissza be, úgy elindult, és a memtest már az első másodpercekben szórta a hibát.
De ha nem dob hibát, érdemes akkor is legalább 3-4 passt végigvárni, mert lehet, hogy kevésbé "feltűnő" a meghibásodás a memtest számára, és csak több teszt során derül ki. -
pete_21
addikt
válasz
Pubszon #32840 üzenetére
Lehetséges, hogy az alaplap a hibás. Esetleg a táp gyenge...
De a memóriahiba a legvalószínűbb, csak érdekes, hogy a 256 Mb-sel is kékhalálozik. Mit ír ki ilyenkor?
A 2*1 Gb-osnál a memtest hanyadik futásra dobta a hibát?
Majd nézd meg, melyik 1 Gb-s modul a rossz. Amelyikre nem dob hibát, azt tedd be a gépbe, és csak azzal nézd meg, van-e kékhalál. -
pete_21
addikt
válasz
Pubszon #32835 üzenetére
Amikor csak a 2*1 Gb-os Kingston volt bent, akkor is hibákat jelzett?
Teszteld a modulokat egyenként, és úgy kiderül, hogy melyik a hibás. Viszont ha az a 2*1 Gb-ot kitben vetted, és még van rá gari, akkor nem is kell külön tesztelned, csak vidd vissza a boltba, és kapsz újat. -
LamaCube
addikt
válasz
Pubszon #27885 üzenetére
Csináltam egy rendszer visszaállítást és azóta jó
Kipróbáltam oda-vissza és megfelelő sebességgel másolt.Valami vírus lehetett vagy mifene?Megnéztem újra és most pio helyett ultra DMA van ott ahol benyilaztam.STEAM-en keresztül bekaptam volna játék közben valami vírust?
Visszanézek,ha újra előjön a probléma.
nagyon szépen köszönöm a segítséged!!! -
törölt tag
válasz
Pubszon #18157 üzenetére
Mindenképp CSX vagy Corsair-t veszek, mert 8 GB lesz, szóval 2 db. 2*2 GB-os KIT-et veszek. És valószínű, hogy PC88-tól fogom rendelni. Gyorsan kihozzák, és az egerem, billem, egérpadom is onnan van. Máshonnan semmiképp se szeretnék rendelni, HA már netes rendelés. Köszi a linkeket, a CSX és Corsair mellé esetleg az OCZ jöhetne be
Nah mindegy, majd meglátom... Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét, sokkal okosabb lettem.
-
Ősember
őstag
válasz
Pubszon #18160 üzenetére
jaaa, ugy érted jobb élettartamban
hát, ez is attol függ milyen ramokat hasonlitunk össze. nyák nem nagyon szokott elromlani, igy marad a chipek száma, mint tényezö. sok féloldalas 1 gigás 1066-os ramot kapni mostanában, szoval ez olyan nagyon nem gond. a fél oldal miatt nagyobb a hely a modulok között, szoval a melegedés sem nagy téma. persze ha az 1 gigás modulok mind 2 oldalasok, akkor melegitik egymást, viszont nagy általánosságban elmondhato, hogy a 16 chipes 1 gigás ramok tuningosabbak 2 gigás társaiknál, de ez sem minden esetben igaz, szoval van kavarás rendesen
-
-
Daemon09
őstag
válasz
Pubszon #18160 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor ok. De tuningnál sztem a CSx a legjobb közülük, legalábbis én azt venném.
mod : Tuningról meg az a véleményem, hogy 4x1gb-n több a chip, kevesebbet kell huzni chippenként a magasabb órajelhez. De javitsatok ki, ha tévedek.
mod 2 : Rockybro : Corsair sem olyan jó, mint amilyen drága. Sok chippel szerelik, van amelyik nagyon jó, van amelyik teljesen sz@r... Tapasztalatok alapján annyiból már vennék Crucialt, ami sokkal jobb.
-
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
Pubszon #18119 üzenetére
Jó a példa!
Ma voltam boltba és ott azt mondták,hogy már 667-est nem is árulna, de ott is ugyanezt mondták, hogy működni fog, csak 667-en kezeli majd.Gondolkodtam a 2*2GB, de azt nem hiszem, hogy megveszem, mert nem tudom,hogy egy slot visz-e 2gb-t és a 2 db. 512-esemet se szeretném kidobni, mert azoknak semmi bajuk és még 4 év a gari rájuk.
A 2 db 512-es az 1-es és a 3-as slotba van.
Az 1gb-sek pedig a 2 és 4-esbe.
A kérdés az, hogy akkor így jól futnának?
Mert hallottam olyat is, hogy érdemesebb csak 1 kit-et benne hagyni. -
gyáliSanyi
őstag
válasz
Pubszon #18113 üzenetére
Mondjuk tényleg jobb lenne, mert akkor később csak alaplapot és procit kéne cserélnem.
De a te alaplapod az enyémhez ne számold, mert a tied 8GB DDR2 1066 / 800 / 667.Még az lenne a legkevesebb gond, ha csak 667-en menne, de lehet, hogy el se indul vele és akkor mit csinálok?
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
Pubszon #18106 üzenetére
Lehet, hogy jobban, de az én alaplapom 533-at és 677-es ddr2 ramokat támogat, szóval nem tudom, hogy menne-e a 800-assal?
Ja és azt tudom, hogy 4gb-t támogat a lapom, csak azt nem, hogy a 4 gb-t hogy érti? Úgy, hogy slotonként max 1 gb. (4 slot) vagy úgy, hogy a memória mérete összesen ne legyen nagyobb mint 4gb.
Később lesz csak lap csere addig még megfelel a 667-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest