- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HMD Skyline - jó szerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzz85
csendes tag
válasz
Ren Hoek #26874 üzenetére
Akkor megpróbálom a kábelt. De milyen kábel? Amelyik így néz ki:
[link]Milyen névvel kérjem a boltba? Típus, méret milyen (kell-e hozzá vmi infó,h. milyet adjanak)? Még nem vettem ilyet. Szétszedés egy kis idő, most tanulnom kell, lehet jövő héten akkor megveszem.
Cd olvasó is lehet,h. azon van, mert mintha két olyan kábel lenne (vagy csak túl hosszú), de már nem emlékszek mert egy éve szedtem szét. -
zzz85
csendes tag
válasz
dave93 #26853 üzenetére
Megcsináltam az eltávolítást, de még mindig pio módot ír ki.
Többszavas dma üzemmód 2 van az Ide/ata/atapi vezérlőknél (előtt nem ez volt, de azt is eltávolítottam, így most az van kiírva).
Lehet,h. a pio-nál van elásva a kutya... amúgy régebben jött ki ez a lassulás és akkor már szétszedtem a gépet, és megnéztem benne a kábeleket (amihez hozzá mertem nyúlni), és akkor se volt javulás, úgyh. akkor lehet a kábel a rossz? De megnézhetem megint, bár nem tudom melyik az?!Amúgy olyan mintha egy kicsit gyorsabb lenne...
-
zzz85
csendes tag
válasz
dave93 #26810 üzenetére
Szia dave93!
Itt a kép a HD Sentenelről:
Kihozta itt is a teljesítményt,h. nem túl jó (közepes)
Más még feltöltsek? Vmi Pio módban van a gépem, de nem találtam a biosban a olyat,h. dma. Lehet nincs is olyanom?!
Na ezek alapján még van remény a gyorsabb gépre
És köszönöm a segítséget! A memtest-es az már túl bonyolult nekem, nem értem mi az a bootolás (annyira nem értek hozzá, meg nő is vagyok)
-
zzz85
csendes tag
Sziasztok!
Köszi!
Amúgy a képen valszeg azért van lelassulva mert egy kicsit, vagyis sok ablakkal ment a firefox (upsz most számoltam meg 55 oldal volt megnyitva).
Amúgy nem szoktam olyan sokat. Meg most ahogy belassult az azért volt mert lejjebb vettem a virtuális memóriát mikor megtudtam,h. csak annyi ram van benne.
Miskolci vagyok, gép vásárlás semmiképp nem oldható meg semmiképpen se.
Most avast home van rajta+outpost, a windows legális nincs rajta most semmi csili-vili.Mivel tudom átnézni a szoftvereket (amúgy újrarakás előtt átnézték a gépet és nem mondtak semmit)? Mert akkor vennék bele ram-ot.
És még egy kérdés, írta vki, hogy a ff telerakja a gépet szeméttel, azt mivel tudom leszedni, vagy honnan? Clean&Cleaner?
-
zzz85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne!
A gépem kb. 3-4 év körüli lehet és nagyon-nagyon le van lassulva. Most lett nemrég újratéve és aki csinálta azt mondta,h. túl sok minden volt rajta. Na most alig van rajta vmi és úgy is olyan lassú, a programok állandó jelleggel "nem válaszolnak". Pl mikor netezek (mozilla) és megy a word akkor míg a mozilláról átmegyek megnézni a word-ot akkor is néhány másodpercig nem válaszol a két program.
Van olyan eset mikor a tálcára teszem a nyitott programot, akkor nem egyszerre ugrik le az ablak, hanem így szépen lassan, láthatóan megy le.
Egyik ismerősöm mondta,h. valszeg a memóriával van baj, azaz túl kevés. Most fent van az everest és ott a memória résznél (mind a ram, mind a virtuális, mind a lapozófájl ilyen 70% fölötti kihasználtságon megy).
Amúgy 256 Mb RAM-ot jelez. Mennyit érdemes még hozzá venni? A bővítés megoldaná a lassúságot? Az everestből ha kell vmi bemásolom ide, ha az segít!Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- G.Skill Trident Z5 48GB Kit DDR5-8000 CL40 F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest