- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptAdamica
veterán
válasz
Picturemaker #48011 üzenetére
Szia, feltettem és annyit ír, 800MHz-et, köszönöm szépen.
-
aAron_
őstag
válasz
Picturemaker #47946 üzenetére
OC nem lesz. Köszönöm a megerősítést.
-
Daw93
senior tag
válasz
Picturemaker #47912 üzenetére
Köszi
-
Daw93
senior tag
válasz
Picturemaker #47909 üzenetére
Akkor mit ajánlasz? vegyek inkább egy olyan kártyát amit kihajt az fx 6100? pl gtx750? 1600x900ban játszom.
-
Daw93
senior tag
válasz
Picturemaker #47907 üzenetére
miért?
-
McSico
senior tag
válasz
Picturemaker #47876 üzenetére
Akkor megbízható ramok végül is? Mert sokan dicsérik a gsskill-t de még egyszer sem próbáltam.
-
kisza25
félisten
válasz
Picturemaker #47709 üzenetére
ja elírtam 2011-re gondoltam
-
tyba7
tag
válasz
Picturemaker #47685 üzenetére
Hát az úgy nagyon jó
akkor ha mondjuk a procit kicserélem egy i7-3940XM-re akk majd tudom a másik 2 soltot is használni?!
Köszi a segítséget amúgy! -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Picturemaker #47568 üzenetére
Értem, köszönöm.
Ha csak ennyi, az nem nagy gond, nekem a BIOS eleve 9 9 9 24 2T-re állította be, és nem is nyúltam hozzá. Képfeldolgozás miatt kellene a több RAM; nem vagyok egy tuningolós típus.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Picturemaker #47562 üzenetére
Az én kérdesemre esetleg te, vagy valaki tudna kompetens választ? Megköszönném.
-
csorba23
tag
válasz
Picturemaker #47564 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A 8 helyett 16GB szerinted megoldást nyújt a Win memóriaigényére?
Van, hogy munkám során a böngészőben 20 tab is nyitva van + mellette 5-10 jó nagy méretű, függvényekkel teli Excel fájlon is dolgozok. + ezek mellett még bejátszik néha GIMP grafikai program, levelező program, stb.
Vagy a Windows is olyan, hogy szereti kihasználni a szabad RAM-ot amennyire csak tudja?
-
csorba23
tag
válasz
Picturemaker #47562 üzenetére
Köszi!
Viszont épp most találtam egy írást erről. Valaki ugyanezt csinálta ugyanezekkel a memóriákkal, csak P67-es alaplappal. Ő úgy járt, hogy 2x4GB - nél 9-9-9-24 mentek a memóriák, viszont 4x4GB-nél csak 11-11-11-28-on.
Ami ugye nem mindegy.Itt az írás: link [link]
-
Willie
őstag
válasz
Picturemaker #47545 üzenetére
Okés, köszönöm!
Egyelőre nem nyúlok addig hozzá, ameddig jól működik.
-
Willie
őstag
válasz
Picturemaker #47541 üzenetére
Kontakt hibára gyanakszom, lehet a RAM modul a ludas. Az mondjuk a portól hajlamos ilyet produkálni?
-
Willie
őstag
válasz
Picturemaker #47539 üzenetére
Köszi! Azóta újra megpróbáltam délután és elindult. Nem igazán értem, hogy miért, de örülök neki. Remélem egy jó ideig nem kell hozzányúlni. Ha legközelebb ilyen lesz, akkor megpróbálok az én gépemből egy RAM modult áttenni. Tudom ez kicsit off, de gondolom van esély arra, hogy az alaplap rakoncátlankodik. Azt hogyan lehet a legegyszerűbben kideríteni?
-
Giovanny
őstag
válasz
Picturemaker #45602 üzenetére
Dehogy...kigyógyultam ebből
Videó/képek szerkesztésére,kódolás stb..használom az asztali gépet.
-
Giovanny
őstag
válasz
Picturemaker #45600 üzenetére
Értem,csak olvastam minden féléket,hogy magasabb mint 1.5V-tól tönkremegy az IMC stb..,szóval nem mertem megcsinálni,de már azon is gondolkodtam hogy hoz-e érdemi különbséget 2133 vs 2400Mhz a ramom?
-
válasz
Picturemaker #45445 üzenetére
Köszönöm, probléma elvileg megoldva és nagy valószínűséggel a Memória vezérlő, pontosabban a CPU a ludas a dologban (problémámban) RAM-ok mindegyik változata tökéletesen kompatibilis a lappal !
/másik processzor megérkezéséig szünetel a "project"
/
L
-
hun-man
tag
válasz
Picturemaker #45354 üzenetére
Köszönöm! Akkor marad a kit egy kis felárért.
-
Orionk
senior tag
válasz
Picturemaker #45340 üzenetére
Az meg nem számít, hogy különböző márkájúak ?
Vásárláskor az elég kipróbálának, hogy ha átvételkor beleteszem a laptopomba és ha beboot -ol és a bios és a windows is felismeri mind a 4 GB-ot, azaz mind a 2 modult, akkor megvehetem ?
Persze kicsit kevesebbet ismerne fel mint 4GB, mert 32 bites windows van még fent.
köszi
-
z2solti
tag
válasz
Picturemaker #45340 üzenetére
Mert a 800 Mhz eléréséhez már kézzel kellene állítani?
Az 1gb-sek a régiek az ujak a 2gb-sek, nem nagíon volt lehetőségem kpróbálni, ezért vettem azonos márkát
és azonos időzítést (" meg bíztam istenben és szárazon tartottam a puskaport") -
Orionk
senior tag
válasz
Picturemaker #45337 üzenetére
Akkor veszek egy másik 2GB-s modult.
Nekem az a fontos, hogy DDR2-es legyen.Én azt látom a DDR2-es modulomon, hogy 667MHz-es, Transcend márka.
Ha veszek és a másik nem Transcend márkájú, akkor az baj ?
Ha veszek és a megvettnek nem 667, hanem általában 800 MHz-es, akkor mi történik ? Ez probléma lenne ?
köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
Picturemaker #45335 üzenetére
Ha csak az 1GB-os ramot teszem be, akkor nem megy.
Kipróbáltam, hogy mind a két slotba csak az 1GB osat teszem be egyszer-egyszer és bekapcsol a gép, de a bios betöltés után nem is megy tovább, de lehet, hogy a BIOS betöltést is félbemarad.Ha a 2 GB osat teszem be, akkor meg beboot ol a gép. Akkor is, ha mindkét slotba teszem be egyszer-egyszer úgy, hogy a másik slot üres.
-
Ombi5
őstag
válasz
Picturemaker #45166 üzenetére
KOszi,tehat XMP-vel mehet neki az 1.65V...
-
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45157 üzenetére
7-7-7-20 on be sem bootoll a gép
F*szom kivan..
-
Ombi5
őstag
válasz
Picturemaker #45154 üzenetére
Ez tuti,hogy mehet intelnel is az 1.65V?!
-
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45157 üzenetére
Köszi, este próbálkozom.
Üdv.
Zoli -
trancemusic
senior tag
válasz
Picturemaker #45154 üzenetére
Ha nem xmp-be állítom,akkor az i/o analóg és/vagy digitalfeszt kell emelni?
Xmp profil 1,3 voltra emeli a mem. vezérlő feszültségét ha jól értelmezem?
(2400 mhz-ről van szó az esetemben,és haswellről) -
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45146 üzenetére
Akkor ha beállítottam a ramokat 1333/7-7-7-20-re mennyi V-ot adjak neki? 1.5 vagy több? Illetve a kingston oldalán olvasom ezt:
1.7v–1.95v voltage range for dual channel applications for AMD based systems and Intel chipsets older than X58
Emelhetem a két érték között a feszt kockázat nélkül?
Köszi az eddigi segítséget!
Üdv.
Zoli -
Ombi5
őstag
válasz
Picturemaker #45142 üzenetére
Ha joltudom,ezek az uj lapok mar nem szeretik,ha nagyobb feszt tolsz nekik vagyis karosodik. Ezert nezegetek 1.5V-os 2400 MHz-es ramot...
Most ugyanilyen ramom van,csak 1866 Mhz-es 1.45V-on...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Picturemaker #45151 üzenetére
Felvagos??
Csinald meg 1.5V-on!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Picturemaker #45149 üzenetére
-
Lalaboy
őstag
válasz
Picturemaker #45142 üzenetére
En 2400C10-en elvagyok 1.43V-al!!
-
BeatC
csendes tag
válasz
Picturemaker #45144 üzenetére
És amikor te így jártál sikerült megoldani?
Akkor az is megoldás, ha veszek 2x4Gb-ot?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Picturemaker #45119 üzenetére
+1
én is így tudtam, de lehet tévedek...
nem akarok ebben állás foglalni de én is úgy tudtam hogy az újabb lapok csak a páros számú ram mennyiséget támogatják...
de ha tévednék, elnézést kérem, maximum -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Picturemaker #44983 üzenetére
+ 1
a sok ram nem növeli a sebességet...
tapasztalatból mondom...
a jelenlegi op rendszerek ki sem használják... -
Novics
senior tag
válasz
Picturemaker #44924 üzenetére
Kicsit lassan, de megvan.
Most amúgy - már előzőnél is - 1866-ra van állítva BIOS-ban. -
Novics
senior tag
válasz
Picturemaker #44912 üzenetére
Kipróbáltam. Ha beállítom, akkor overclock failed hibát dob, és beirányít a biosba. Szóval akkor mégsem jött össze. Auto-módban amúgy ezt mutatja:
-
Novics
senior tag
válasz
Picturemaker #44912 üzenetére
Az UEFI azt írta ki, amikor újraindítás után beléptem, hogy visszaállítsam. De majd meglesem ezzel a progival.
-
deph
tag
válasz
Picturemaker #44877 üzenetére
Ez sajnos nem jött össze, mert most már csak 2 GB-ot látok, ha a Memory Remap-et Enabled-re állítom...
-
omnitronik
csendes tag
válasz
Picturemaker #43778 üzenetére
Köszi a választ
Sose tudni mit hoz a jövőelég egy őrült szikra az agyban és máris neki esik az ember
Lényegében csak a színvonalra vagyok kíváncsi, hogy van-e olyan jó mint egy Corsair pl.nem áll szándékomba tuningolni
véletlenül írtam le
-
Ger_man
senior tag
válasz
Picturemaker #43697 üzenetére
Hát lehet az lesz
Annyit nem ér hogy szétfesszeljek mindent
-
Ger_man
senior tag
válasz
Picturemaker #43695 üzenetére
Szia!
Abban vannak és már próbáltam a NB-t 1.3V-on :S
-
student
őstag
válasz
Picturemaker #43684 üzenetére
igen már kiprobáltam az 1600 simán megy most is 1066os slotos notiba
viszont az 1600as notiba nem bírtam életre kelteni 1066os rammal
-
student
őstag
válasz
Picturemaker #43680 üzenetére
http://www.toshiba.hu/discontinued-products/satellite-l500-1xr/
-
student
őstag
válasz
Picturemaker #43677 üzenetére
fasza pont egy 2010es toshi
közbe találtam vmit gyártó honlapján
típus : Intel® Core™ i3-330M processzor
órajel : 2.13 GHz
Elülső busz : 1,066 MHz
3. szintű gyorsítótár : 3 MB
normál : 3,072 (2,048 + 1,024) MB
bővíthetőség felső határa : 8,192 MB
technológia : DDR3 RAM (1066 MHz) -
kungzi
veterán
válasz
Picturemaker #43639 üzenetére
meglesem
-
hapiszti
csendes tag
válasz
Picturemaker #43625 üzenetére
és hogy tudom ezt OC ba rakni?
-
törölt tag
válasz
Picturemaker #43457 üzenetére
Mind a 4-ram 1333mhz ddr3,idáig egyeznek, csak az utolsó szám nem egyezik. A 2x1gb- nak is más, és a 2x4gb- nak is mások az utolsó számozásaik.
-
törölt tag
válasz
Picturemaker #43455 üzenetére
Huha, azért annyira nem vágom, hogy a biosban működjek. Inkább marad a 2x4gb, az a biztos. Köszönöm az infót.
-
törölt tag
válasz
Picturemaker #43427 üzenetére
Szia! Amd FX8350. Azt szeretném még kérdezni, hogy ha bemegyek a biosba a memória beállítások részbe akkor kb 1 oldalnyi adatot lehet módosítani, ezekkel remélem nem kell foglalkozni. Ha jól emlékszem ilyen tr time van benne, stb
-
andro93
aktív tag
válasz
Picturemaker #43403 üzenetére
Köszönöm a választ, játékra használom a gépet, tehát akkor inkább hagyom csak a 8gb-ot.
-
kasa85
őstag
válasz
Picturemaker #43324 üzenetére
Értem,csak azt nem,hogy egy évig működött ilyen hiba nélkül.
Félek a családban hozzá nyúlt a géphez bosszúból elég nagy most a családi vita köztünk sajnos.
Észre vettem amit fentebb írtam Windows memóriadiagnosztika beállítottam a F1 beléptem a beállításokban itt ki választottam a Tesztegyüttest Bővítettre ,és a gyorsítótárat bekapcsoltam tovább ment 22%nál gyorsan.
Érdekes a gyorsítótár kikapcsolásával annyira belassul a 22% tesztnél a gép,hogy a Num Lock megnyomásával felette a zöld led a klaviatúrán öt másodpercig gondolkozik.
Nem fagy le,de vártam 20 percet nem ment tovább 22%nál tovább,vagy van 21%ék változó.
Nem értem mi szerepe van a gyorsítótárnak,hogy jól menjen érdekes
Ha jól értelmezem a gyorsítótár a SSD jé amin van a Windows,és be van rá állítva nélküle átmegy atomlassúba a memtest.A Memtest ami nem Windowsos,vagy Windowsos alapfokon megy nincs vele gond hasít,és semmi hiba.
Ja igen a W memóriadiagnosztika azt írja időnkét változatlan értéket mutat kérem várja meg a teszt lefutását lehet várni kell egy fél órát akkor megindul. -
kasa85
őstag
válasz
Picturemaker #43321 üzenetére
9.9.9.27 az időzítése 1600mhz 1.65v helyet 1.545v kap KINGSTON 8192MB HYPERX XMP GREY DDR3 1600MHZ CL9 KIT
Ki pucoltam WD40 ki sikáltam ugyan az.
-
törölt tag
válasz
Picturemaker #43271 üzenetére
Értem akkor csak az a lényege ne állítsam 1600 mhz. köszi!
-
Tomdriver
őstag
válasz
Picturemaker #43205 üzenetére
Köszi a választ, segítséget mindenkinek!
Tegnap újraraktam a wint (ráfért már), lefutattam egy Memtestet, de 0 hibát írt, tehát a ramok jók. Végül is BIOS-ba be tudtam állítani az 1600 MHz, azóta is azon ketyegnek. Egyébként 1,5 V gyárilag, egyelőre nem piszkálom.
CPU tuning azokon az értékeken továbbra sem megy mint korábban, de mivel más hardvercsere is volt (VGA), így én nem írom a RAM-ok számlájára még akkor sem, ha nem látom őket a Kingston ehhez az alaplahoz támogatott listájában. Lehet nem is számít az annyira ki mit támogat, ha a modul felépítése, feszültége ugyanaz. (De javítsatok ki, ha ez hülyeség!)
Most a proci 4.4 GHz-en stabilan elmegy, viszont a főlé nem enged (4.5-n járt korábban), de ez már egy másik topic téma.
-
Stitch
őstag
válasz
Picturemaker #43225 üzenetére
Kösz a linket!
luimapeiz: gyári időzítéssel hamar kékhalált kaptam, most 10-10-10-27-2T-n próbálkozom, mivel feszültséget inkább nem emelek. Aida64 memória sebességmérője ezekkel az időzítésekkel is gyorsabbnak méri, mint eredetileg.
Szerintetek valóban gyorsabb vagy csak egy ilyen szintetikus teszt mutat jobb eredményt?
Mondjuk a linkelt teszt alapján valami hangyaf@sznyi különbség valóban van. Mondjuk ez már 3 éves teszt, azóta változott valami e téren?
-
nagyszegi
tag
válasz
Picturemaker #43217 üzenetére
igen igazából e miatt érdeklődöm erre vonatkozóan h megéri azt a kb 30%-os plusz költséget a kit vásárlása vagy fölösleges vele foglalkozni!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Picturemaker #43203 üzenetére
Remélem nem csak az adatlapja alapján
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Picturemaker #43211 üzenetére
Mert mire tönkremenne tőle rég elavult lesz a konfigja és a szeméttelepen lesz már. Túl van ez kicsit hypolva, mint ssd-nél az írási terhelés kérdése. De valóban az igazság az, hogy idő alőtt tönkre megy vagyis 15 év helyett csak 10-et bír ki.
Valóban 1,5V-on tudni kéne a CL10-et 1600-on. Lehet dropol a lap, Gigák hajaémosak rá. 1,6V-al ránézhet, az még belefér amúgy is (elvileg 1,57V a max Intel ajánlás szerint).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Picturemaker #43209 üzenetére
1: Nem minden blu 1,5V-os, van köztük 1,65V-os. Ha 1,5V-on nem stabil akkor kizárásos alapon 1,65V-os van neki.
2: Tudom, én írtam a topik összefoglalót. De a kérdése nem erre irányult...
-
Tomdriver
őstag
válasz
Picturemaker #43205 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor ezek szerint nem kopatibilátási gond lehet? Közben néztem Kingstone honlapján, csak zöld nyákosokat ajánl ehhez az alaplaphoz, azt hittem v.miért nem támogatják egymást. [link]
Minden a gyári értéken van hagyva BIOS-ban, a baj az, nem tudom mit kéne kézzel beállítanom... -
Iam The Ghos
csendes tag
válasz
Picturemaker #43193 üzenetére
Köszi, este megpróbálom majd, bár lehet ezzel kapcsolatban lesz még kérdésem mit hogyan.
-
looser
addikt
válasz
Picturemaker #43191 üzenetére
Hú, hát őszintén szólva nem tudom, hogy az 1.9 az 800-ra vonatkozik-e, vagy 1066-ra (ez az egyébként és itt is vettem annakidején), de igazából nem is tuningoltam soha, így lehet, hogy kár is volt megvenni, de nem baj, soha nem volt gond a gépemmel. Jó lenne ugyanilyen memókat venni, de erre elég kicsi az esély, mármint hogy jó árban (max. 12e) kapok :-)
Lehet, hogy várok még egy darabig, nem akarom lecserélni a P35-ös architektúrát, főképp, hogy sikerült egy négymagost is szerezni hozzá :-) -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Picturemaker #43171 üzenetére
Az integrált videókártyának? Lehetséges!
A processzorba bele van integrálva egy videókari. Ezért APU és nem CPU
Nagy nehezen sikerült megcsinálni a telefonban lévő memóriakártyát úgy, hogy pendrive legyen, és a memtest arról bootolható legyen.
Remélem, hogy nem lesz gond és le tudom futtatni. -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Picturemaker #43169 üzenetére
Valamit sikerült töltögetni, de nem látszik teljesen. Lehet, hogy rosszul lett csinálva
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Picturemaker #43167 üzenetére
A Resource monitor ezt írja: (Remélem látható lesz a kép.)
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Picturemaker #43165 üzenetére
A Bios igen!
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Picturemaker #43163 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor ezt megcsinálom.
Biztosan valami nem kóser a memóriával, mert a Win7 Ultimate 64 bit úgy látja a memóriát, hogy 4GB, de abból csak 2 GB használható.
-
dragonfx
veterán
válasz
Picturemaker #43127 üzenetére
arra gondolsz van ekit belőle?
én ugy tudommind2.ből van kit. 4es 8as is.
a fesz ugyanannyi 1.5V.
annyit találtam a kék haswell ready a feketére ezt nem írja.ez bármit befolyásol? -
dragonfx
veterán
válasz
Picturemaker #43125 üzenetére
és ment?
honnan tudom mia verzioja vagy milyne chip van rajta? van valami adatbázis? -
dragonfx
veterán
válasz
Picturemaker #43123 üzenetére
mér csak 50%?
-
HF77
őstag
válasz
Picturemaker #42994 üzenetére
köszi
-
h1mpi
félisten
válasz
Picturemaker #42991 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Oké akkor nem piszkálom. Nincs vele semmi gond és a gép is gyors -
Horvi
őstag
válasz
Picturemaker #42934 üzenetére
Az is lehet. De most nem állok neki piszkálni amíg nem szükséges.
-
Horvi
őstag
válasz
Picturemaker #42932 üzenetére
Igen teljes mértékig. Lefutott a memtest hiba nélkül a normál működés közben sem tapasztaltam semmi hibát. A probléma akkor volt mikor beraktam a ramokat. Akkor el sem indult a gép csak az alaplapon világított a hibajelző led. Aztán nekiálltam cserélgetni a ramokat a slotokban aztán egyszercsak jó lett és azóta semmi gond nincsen.
-
Horvi
őstag
válasz
Picturemaker #42930 üzenetére
1600MHz-en megy és az alap időzítésekkel. Az aida ezt írja ki rá:
Extreme Memory Profile v1.2
Profil neve Enthusiast (Certified)
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Feszültség 1.50 V
Refresh Period (tREF) 7.9 us
Javasolt DIMM per csatorna 4
@ 800 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-128-2-5-12-6-6-24-7 (RC-RFC-CR-RRD-WR-WTR-RTP-FAW-WCL)Ha esetleg úgy jobb lenne tudok képet mutatni róla.
-
Horvi
őstag
válasz
Picturemaker #42927 üzenetére
Köszi ezt a fesz emelést megpróbálom. Csak azt nem értem, hogy most miért megy pedig bent van mind a 4 ram és még semmit nem állítottam a biosban. Amikor meg beszereltem egy negyed óra cserélgetés után volt hajlandó elindulni csak. Azóta meg simán megy minden. Fogadok ha szétszedem takarítás céljából utána ugyanez lesz. Amilyen szerencsém van.
-
regass777
csendes tag
válasz
Picturemaker #42865 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
regass777
csendes tag
válasz
Picturemaker #42860 üzenetére
Istenkirályok vagytok te is, meg Taylor is. Nagyon szépen köszönöm nektek!
-
regass777
csendes tag
válasz
Picturemaker #42857 üzenetére
rendben, letöltöm, és ha ugyan ezeket az értékeket mutatja, akkor úgy működik a RAM ahogy kell neki jól gondolom? (jah és akk dual..)
----
Minden érték ugyan az a legújabb cpu-z_vel nézve is. Akkor nyugodt lehetek?
-
szcsaba1994
tag
válasz
Picturemaker #42832 üzenetére
Szerintem DDR2-es RAM-ot már nem éri meg beszerezni, főleg ha ilyen régi a többi alkatrész is (7 éves CPU és HDD)
IGP vásárlásánál (A8 6600K) 1600MHz-s RAM elég lehet, vagy nagyon ajánlott 1866-osat venni?
-
nagyfejü
őstag
válasz
Picturemaker #42818 üzenetére
köszönöm.
-
nagyfejü
őstag
válasz
Picturemaker #42816 üzenetére
ha manuálisan állitom mondjuk 400MHz re akkor bootoláskor hibát ir és visszaveszi a procit alapra. Nem sokat van húzva , csak 15 %.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Picturemaker #42791 üzenetére
Jó márka, jó ram, ajánlott kategóriás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Picturemaker #31113 üzenetére
Szvsz csak ezért nem érdemes deszkát cserélned. Everesten meg tömörítésen kívül kb sehol nem veszed észre a különbséget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Picturemaker #31102 üzenetére
4 modul jóval megterhelőbb a memvezérlőnek mint 2. Gyakran előfordul (jó, kvázi mindig) hogy 4 modullal nem megy olyan jól a tuning mint 2 modullal. Próbáld lazább időztésen és/vagy magasabb feszen. 1,9V-ig lazán elmehetsz feszben, AMD nem érzékeny a ram feszre mit az új Intelek (ott max 1,65V a határ).
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz
Picturemaker #27235 üzenetére
Sajnos 1333 Mhz Geil memóriák nem voltak a listában de a most jól működő Kingmaxok sem.DDR2 memóriáknál nem volt ekkora kompabilitási probléma,ritka volt hogy egy lappal nem ment a memória.Ebből kiindulva vásároltam be.A memory support list meg elég szegényes szokott lenni,nyílván nem teszteli le az összes gyártó memóriáját a lap. gyártója.Az ember ha meg vesz egy drága,minőségi memóriát elvárja hogy rendesen működjön.Én egyébként egy adott kombóra írtam a véleményemet.Viszont ha már ajánlott ramok listája mutatnék valamit.[link] ez volna az alaplapom,a specifikációknál 1666 Mhz a maximum órajelü memória amit támogat a lap oc-val.Viszont a memory support listában van 2000 Mhz-es memória is!Egy átlagember ezt simán benyalja.Kíváncsi lennék milyen procival tesztelték a lapban azt a memóriát?!Azt a listát szerintem el kell felejteni,márt csak azért is mert a prociban van a memóriavezérlő és az AMD 1333 Mhz-ig garantálja a stabil működést,felette tuning ami vagy működik vagy nem.Elárulom hogy az 1600/cl8 Geil memóriák ott vannak a listában,mégsem működnek hibátlanul,rengeteg panasz van rájuk.A Corsair memóriákból meg a DHX verziók problémásak.Természetesen előfordulhatnak egyedi problémák hogy egy adott lapban valakinél működik,valakinél meg nem a memória de itt nem erről van szó,túl sok a panasz.
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz
Picturemaker #27230 üzenetére
Nekem személyes tapasztalatom volt a Gigabyte lap,Phenom II 965,Geil memória kombóval.Kékhalálozás,fagyogatás.....,sokat szenvedtem vele.Memtest,Intelburn test szerint minden rendben volt,akkor a lap lenne a ludas?Elkezdtem olvasgatni a témában és lecseréltem a memóriákat Kingmaxra,lesz ami lesz.Megoldódott a problémám......Mivel utánaolvasgattam nem egyedi esetről van szó nálam,valóban sokan benyalták ezt a kombót.Egyébként érdekes dolog hogy az alaplap gyártó honlapján szerepel 1800-as memória is a támogatott memóriák között viszont a memória vezérlő a prociban van ami meg 1333 Mhz-re van hitelesítve......A kérdéses memóriát még számítógép szaküzletek sem ajánlják a fent említett összeállításhoz!Más alaplappal vagy Athlon procival lehet hogy rendben működik,ezt nem tudom.Nekem is volt DDR2 Geil Ultra memóriám,hibátlan volt,jól teljesített,ezért is vettem ismét ilyet,4,5 Kp-t buktam rajta......Senki nincs rákényszerítve hogy ne vegyen Geil memóriát,ez egy tanács a tapasztalatok alapján.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Picturemaker #27230 üzenetére
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Picturemaker #27227 üzenetére
Mondom, én tölem azt vesz aki amit akar. Gélt a népnek!
Vissza fogom keresni neked azokat a sírásrívásokat ha lesz időm. A "na tessék már megint geil" hsz-eket. Azt a hsz-t nem én írtam,még régebbi... de vannak még jó példák bőven. Mondom ha lesz időm végigböngészem neked a topic utóbbi pár hónapját. Van olyan eset is, amikor többféle ram is haldokolt a rendszerben, heteken keresztül állítgatták biosban és úgyis fagyott, rezetelt. Volt egy srác, aki visszavitte az egészet és vett egy i7 rendszert. Az egy dolog hogy a AM3-as procis lapok QVL-es listájában benne van (Mert a prociban van az 1333 -ra hitelesített IMC, nem a lapban, tehát inkább a proci számít)... Benne van az OCZ AMD Black Edition is sok QVL-ben, amiről megoszlanak a vélemények, hogy pont AMD-hez jó vagy sem. neweggen is volt pár hibajelenség... itt is, nem ment 1600-on sehogy sem. Ezek után, csak a saját tapasztalatainkra hagyatkozhatunk. 1333 Mhz stabil a legtöbb esetben AMD-nél, 1600 + meg lutri, és örülni kell ha megy stabilan.
Amúgy érezhető különbség szinte nincs 1333 vs 1600 között, szal csak marketingszopás az egész. Aki lutrizik és beszívta, azt sajnálhatjuk
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Picturemaker #27221 üzenetére
Akkor pl olvasd el, tőlem sokkal jobban hozzáértő kollega gyűjtését... ő sokkal régebbóta volt itt a topicban mint mi valaha is. Szal hihetsz neki.
De vissza lehet olvasni, nem egyedi eset. Jó lenne megkímélni az embereket, hogy ne szembesüljenek azzal, hogy vesznek egy ramot AMD procihoz, aztán megmagyarázhatatlan hibákat produkál, holott tökéletes a tesztek szerint a modul...aztán vissza se veszik. Valami gáz mégiscsak van.
Lehet nagyrészt működnek a modulok, de ha már ennyi előfordult... Érdekes más moduloknál meg nincs ilyen hiba.Tőlem azt vesz akárki amit akar... Csak aztán majd jönnek sírni, hogy nem megy rendesen.
-
Palika71
őstag
válasz
Picturemaker #27154 üzenetére
Beléptem a BIOS-ba, ot látta mind a kettőt.
Azóta az Everest is látja... -
DarkDeer
senior tag
válasz
Picturemaker #27133 üzenetére
Hali!
Hálás köszönetem!
-
Matamata
aktív tag
válasz
Picturemaker #27079 üzenetére
Gyárilag a legfrissebb volt rajta de ennek ellenére frissítettem hátha eltoltak valamit a gyárban.
Az nekem jó is lenne ha 1333-asnak mutatná de ez automatikus bios beállítással 1066Mhz-en megy mivel az van az SPD-jébe programozva. -
Matamata
aktív tag
válasz
Picturemaker #27069 üzenetére
Igen 1.66V-al a langyosnál valamivel melegebb. Nem tudom hogy ez ddr3-nál mennyire természetes. Elvileg 8 napon belül vissza lehet cseréltetni csak nem tudom hogy van-e értelme.
Rover623:
Tudod én nem tévhitek, mendemondák és prekoncepciók alapján nyöszörgök hanem tesztekben és gyártói specifikációkban megadott dolgokról beszélek.
Ha valaki tényleg elfogadható, a helyzeten valamit is javító választ ad azt elfogadom, de az nem válasz hogy jó az a ram lassabban vagy instabilan mert az ember nem azért vesz meg valamit, hogy ne hozza azt a teljesítményt amiért tulajdonképpen megvette.Természetesen azzal eddig is tisztában voltam, hogy az AMD-s rendszereknél az processzorban van a memóriavezérlő és hogy 1333Mhz a vége, de ettől még az alaplap szerepe nem elhanyagolandó. Ez a lap az ASUS szerint O.C.-vel akár 1800Mhz-es ramokat is kezeli ezért gondoltam hogy talán nem a levegőbe beszélnek amikor azt írják hogy 1600-at stabilan viszi. Ennek ellenére automatikus beállítással nem hajlandó 1600Mhz-es ként felismerni a ramjaim és ha kiválasztom magam a biosban az 1600Mhz-es módot akkor is csak egy instabil rendszer lesz az eredmény. Ezek után gondoltam, hogy teljesen manuálisan beállítok mindent az OCZ leírása alapján mivel az OCZ hivatalos fórumán is ezt ajánlották másnak akinek ugyanilyen alaplapja és ugyanilyen memóriája volt ezzel a hibával . Ennek ellenére még mindig előfordul hogy lefagy illetve újraindul a gép. Memtest86+ 4.0- ával tesztelgettem de a gyári (ocz-s) beállításokkal nem talál hibát.
Csak neked bekarikáztam pirossal hogy lásd mit kell nézni.Mivel az AMD leírása alapján a processzorom,az alaplapom és a ramjaim is támogatottak az AMD OverDrive legújabb verziója által ezért gondoltam ha nem megy a beállítás se automatikusan se manuálisan a biosban akkor letöltök hozzá egy black edition memory profilt. Mondjuk ez nem saját ötlet volt hanem az egyik erről a ramról szóló teszt alapján merült fel bennem hogy ki kéne próbálni. Ezzel viszont az a probléma, hogy az AOD nem ismeri fel a ramjaimatt black editionként.
Szóval bennem az a gyanú merült fel, hogy rossz értékeket programoztak a ramok SPD-jébe, de az is elképzelhető hogy az alaplap a hunyó.
-
Matamata
aktív tag
válasz
Picturemaker #27064 üzenetére
Igen.
1.66V-ra állítottam be mert a gyári leírásban 1.65V-ot írnak de a biosban meg csak 1.64 és 1.66 van és nem akartam hogy alulfeszelt legyen. -
drachos
tag
válasz
Picturemaker #26962 üzenetére
Köszi a segítséget! Átraktam dual channelre a memóriát, gyorsabb is lett valamivel, de még mindig 1066 cl8-asnak látja, pedig megnéztem biosban, ott 1333-nak és cl9esnek írja. Szóval a biosban jól van, de a wimdowsban már nem. memtest nem talált semmit.
-
Rover623
félisten
válasz
Picturemaker #26966 üzenetére
Gondolom eltévedtél.
Gondolom, nem ismersz...Bár ahogy visszaemlékszem, talán más stílusban írt hozzászólást, illetve valóban segíteni akaró megnyilvánulást nem is nagyon olvastam tőled mostanában.
Az is segítség, ha kiprovokálom másvalakiből a megoldást...
Mostanában? Igazad lehet...még azelőtt abbahagytam a "direkt" támogatást ebben a topicban, hogy te regeltél ide...azóta csak úgy segítek, hogy engem szórakoztasson, aki pedig tud, az tanuljon is belőle...ne csak a kész megoldást kapja...Igazából nem zavar,...
Igazából mégis...ha már egyszer szóvá tetted...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest