- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaca1978
tag
válasz
#24845312 #54775 üzenetére
Nem zárkózóm el, csak eddig nem foglalkoztam OC-vel, meg kell ismernem a körülményeket, lehetőségeket. Több utána járást igényel. Illetve olvastam, a procik (főleg ha nem K-s) nem szeretik ha túlhúzzák mellette a ramokat, ezért aggódtam, de ezek szerint nem kell félnem. Terheltem egy kicsit nem volt semmi komplikáció, hagyom így
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
koko52
nagyúr
-
Spec
őstag
válasz
#24845312 #53485 üzenetére
Az én alaplapom esetében a XMP profil nem érinti a BCLK értéket. A ramok órajelét, a CPU-tól teljesen függetlenül tudja kezelni. Be is állítja szépen az 1866 Mhz-et, be is bootol vele a gép. Alap szinten tudom is használni, de számítás-igényesebb műveleteknél random kék halált dob. Ez a problémám...
-
-
-
zseko
veterán
válasz
#24845312 #51824 üzenetére
Na, visszaraktam auto-ra a RAM kezelést a biosban, így az előbbi teszt most kicsiben több mint 16000 pontot hozott.
Ami érdekes még az az, hogy ahogyan az előző képen is látni, a cpu-z az spd fülön 2133-at ír, a memory fülön viszont 1467MHz-et.
Nem tudom mennyit számít, hogy a RAM egy oldalas, valamint most csak 1x8GB van benne, a másik 8GB később lesz megvéve, így még nincs dual channel sem. -
DonDennis
senior tag
válasz
#24845312 #51771 üzenetére
NAGYON off de egyre több értelmét látom egy konzolnak pláne Xbox One X, akkor ha az ember a gépén csak játszik. Egy jobb vga 150+ ramok kb 50+ től indulnak, és ez két komponens egy gépből, táp,hdd,ssd,alaplap... vicc. Mivel én nem csak játszok hanem dolgozok is a gépen így viszont nincs választás csak megvenni az iszonyat drága ramokat és vgakat, szerencse a szerencsétlenségbe, hogy ebből kifolyólag megtérül a befektetés csak hát akkor is viccnek tartom hogy 1,5 éve kb 25-30ezer forint volt kb 16gb ddr4 ma meg már 70-80ezer...
-
Mustármag
őstag
-
-
Mauddip
aktív tag
válasz
#24845312 #51453 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Ahogy elnézem, az alaplapom az alábbi feszültségeket támogatja:
"Support for DDR4 3466(O.C.) /3400(O.C.) /3333(O.C.) /3300(O.C.) /3200(O.C.) /3000(O.C.) /2800(O.C.) /2666(O.C.) /2400(O.C.) /2133 MHz memory modules"Érdemes akár a 3200-as javára dönteni, vagy feljebb menni, vagy ugyanezt tudja a 3000-es is?
Gondolom a CL száma minél kisebb legyen?! -
Kam1kaze
aktív tag
válasz
#24845312 #51371 üzenetére
Köszönöm a leírást, azt tudom, hogy az én eszközeim tudják (tudni fogják), csak azt nem értem, hogy akkor miért kéne XMP profilt használnom.
(#51365) koko52: "Xmp profilt nyugodtan használhatod arra van gyártva a ram."
-
El Kebir
őstag
válasz
#24845312 #41694 üzenetére
"az én eddigi (korábbi) alaplapjaimban bármilyen felállásban használhattam mind a 4 slotot"
Nem féltétlenül használhatatlan, de talán kivétel nélkül az összes alaplapnál a csatorna végén lévő foglalat az ajánlott, csak a másik foglalattal vagy működik vagy nem... hibákat produkálhat vagy úgy korlátozott órajelre képes.
Ez már talán egy évtizede így van, lehet eddig csak szerencséd volt, vagy csak alapórajelen használtad.Nézd meg a leírását annak az alaplapnak, lehet bele is van írva, hogy egy modul csak a 2. foglalatban megy... ...nem értem a kérdést, ha leírja a gyártó, hogyan jó, akkor miért furcsálod, ha tényleg úgy van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest