- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
emiki6 #60221 üzenetére
Konkrét tapasztalat: Minden RAM paraméter módosítás után kb fél napot (12-15 órát) járatom a gépet és futtatom a MEMtest86-ot. Délután elindítom, reggel leállítom.
Ha ezen teszt során nem jön elő hiba, akkor később se!
Ha nálad a teszt során nem jön hiba, csak napok elteltével hibázik a RAM, ott inkább a tápellátás bizonytalansága az, amire gyanakodnék és egy tápcserét is megfontolnék. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #55610 üzenetére
Bőven bukta lett a dolog, 1,4-es fesz mellett nem sikerült stabil 3400@14-et összehozni. CL16-tal stabil.
Persze vannak buktatók a kalkulátorral. Nekem instabillá tette, ha az rcd rd alá ígértem a wr-rel vagy ha az RTP-t 12 alá vittem.
A zen+ vezérlőitől meg ne várjunk csodát. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #55602 üzenetére
Mára ennyi...
A tRTP-n lazítva nem dobott már hibákat a memtest, a memtesttől függetlenül elvileg stabil. A tRCD-ket pedig hagytam szinkronban. A tRFC-t is hagytam lazán, a fesszel se spóróltam (SoC: 1.1, DRAM: 1.4V) Holnap még probálom csiszolni, tesztelni, hol lehet még húzni rajta, legvégén pedig hogy mennyit lehet lecsípni a feszből.
Ez a cikk jól jött: [link] -
törölt tag
válasz
emiki6 #55550 üzenetére
Hogy hosszabb távon mi lesz, azt csak találgatni lehetne. Ha viszont rövidebb időtartamot veszünk alapul, mondjuk fél évet, akkor biztosra vehető, hogy emelkedni fognak az árak, mert vége a nyárnak, itt az ősz, egyre nagyobb kereslet lesz a számítástechnikai hardverekre, aztán meg jön a Karácsony, és kompletten lerabolják az emberek úgyis a készleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest