- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha esetleg holnap amit kapsz RAM-ot azzal elindul, akkor csinálj is egyből egy BIOS frissítést, és utána érdemes újra megpróbálni a saját RAM-mal is, mert pont a legfrissebb BIOS-nál írják, hogy javítottak az alaplap memóriakompatibilitásán: Link
Mondjuk ez nem magyarázná meg, hogy miért nem sípolja ki a RAM hiányát, ha nem raksz bele egyetlen modult sem, de reméljük a legjobbakat, hogy nem alaplaphiba lesz.
-
törölt tag
Ha RAM-ok nélkül nem sípolja ki az erre vonatkozó hibakódot (rádugott speakerrel), akkor valószínűleg döglött az alaplap. CMOS reset meg már volt azt írtad, tehát azt sem lehet mondani, hogy a BIOS-ban lett valami olyan beállítás bekapcsolva, ami megfeküdte volna a gyomrát a lapnak.
CPU foglalat lábait nézted már, hogy nincsenek-e esetleg elgörbülve/megsérülve? -
Lalaboy
őstag
A Crucial Micron IC-ket hasznal, amelyek nagyon jok a szuk idozitesekben, de nem szeretik a magasabb Mhz-t! Alaposan tulfeszelve megfutjak a 2000-2200Mhz-t, de az nem alkalmas mindennapi hasznalatra. Sajna nemtudsz sokmindent segiteni, hogy gyorsits rajta, vagy emelni kell a feszt! Kulonben eszreveheto a kulonbseg! Nekem ha bios default-on futtatom a ramjaimat vs. 1.45V 2400C10-be, nagyon is eszreveszem a kulonbseget.
Nezd csak! Es elfelejtettem CR1-re kapcsolni oket! -
Qru
MODERÁTOR
Neked a 4GB is bőven elég, mire tényleg hasznát vennéd a 8GB-nak már DDR4-el toljuk.
Nekem 6GB ramom van, akármivel játszottam, 4GB ram használat felett soha nem voltam, pedig a Vmem is a ramba van rakva nekem.Ha játszol akkor inkább vga, bár az 560TI elég erős nem tudom milyen felbontáson játszol ugyan... De sokkal erősebbet amúgy se hajtani ki teljesen a procid. Bár 4GHz körül már beválláható egy GTX570 szintű vga is az AMD-del.
mod: Igazából most így végig böngészve a konfigod elég jól kiegyensúlyozott minimum 1 évig még nem kell venned bele semmit.
A helyedben egy SSD-t dobnék bele, na az hozna érdemi gyorsulást.
Kis kedvcsináló: [link] -
zozz12
tag
Hogy mit jelent a kisebb tuning...magam se tudom még, nem csináltam, de egy kényelmes, biztonságos értékre gondolok, majd keresek infókat/kérek segítséget. Adatlapom egyszerű ok miatt nincs kitöltve: még nincs meg a konfig!
Intel rendszer lesz, valószínűleg E7500 -assal.
-
MiztaH
csendes tag
Akkor ugyan az a ramok vannak neked mint nekem csak én kinlódok vele
Mire állítsam hogy 3 ghz-n menjen a procim és 1:1-es legyen az arányom? (Phenom x4 940-es a procim)
Illetve 1066-on neked is vannak gondok azért állítod 1000-re?
Most nálam 12x250 van beállítva, így van 3 ghz proci, és 1000-es memo. viszont 1:2-es az arány.
Előre is köszönet!
-
Gyuri27
félisten
Nyilván nem minden giga lap, nem minden rammal csinálja ezt. Én pl giga g31-l beleszaladtam olyan faszságba hogy na. 2x2 giga 1066-s reapert rev 2 csak 200-266 fsb és 4-s szorzóval megy. Minden más fagyi. Előtte egy 2 gigás (single) ocz 1066 platinummal ment mint atom 1140-n. Most 2x1 giga 800-s ocz reaper rev 1 cl4-ben 886-n hasit.
Szóval érdekes ez az egész. -
falco5
tag
Az ipon honlapját nézem.
CORSAIR Twinx 4096Mb DDR2 800Mhz CL5 KIT 14K
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz CL6 KIT 16200
CSX 4096Mb DDR2 800Mhz CEC FAN KIT 16300Ezek nem a jobb féle mamóriákhoz tartoznak?
Ha tévedek bocs, te biztos jobban értesz hozzájuk.
Azért kérdeztem az előbbi hozzászólásomnál, hogy 1066 vagy 800 Mhz legyen,mert nem tudom, hogy olyan nagy e különbség játék szempontjából.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged