-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Pár napja kértem itt segítséget memória teszteléssel kapcsolatban.
Röviden a problémám:
Van nekem 4*4 GB Patriot Viper 4 DDR4 3200MHz PV416G320C6K ramom, amik elvileg a memtest szerint tökéletsen működnek.
Egy ideje tök random, mikor megy a gép 1x röviden megpittyen az alaplap. Utánanéztem elvileg az 1 rövid jelzés memória hibára utal. Mivel a memóriáknál nem találtam (memtest) gondot továbbnyomoztam, megnéztem minden hőmérsékletet, ventilátorokat, leszedtem dolgokat (pl.: hdd), hogy úgy jelentkezik e pittyegés, de egyszerűen nem tudom megszüntetni ezt a jelenséget.
Lehet olyan, hogy a memtest szerint nincs gondja a ramnak, azonban tényleg memoria hiba van? (alaplap leírás szerint ugye az egy jelzés --> memória hiba)
Van hogy órákig (néha napokig) nem pittyen meg, van hogy 15 percenként. Játszani (terhelni nem nagyon szoktam, nagy ritkán, de akkor is csak régebbi játékokkal).
Köszönöm szépen előre a segítségeket, már teljesen kifogytam az ötletekből (és a goodle keresési eredményekből
)....
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni!
Van nekem 4x4 Giga Patriot Viper 4 DDR4 3200MHz PV416G320C6K ramom, amiből valószinűsíthetőleg hibás legalább egy darab modul.
Van valami program, amivel könnyen ellenőrízhető a RAM állapota, és így megtudni, hogy melyik hibás?
Köszönöm szépen előre,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingston 2x32 Gb 3200 Mhz
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest