- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Az a gond, hogy ez egy 10-11 éves táp. A kondik ennyi idő alatt kiszáradhatnak. A 12v-os ága elég gyenge (14Amper). Ha éhesebb a vga gond lehet belőle. (gtx 970, 980, 1060stb már necces neki ez tapasztalat, spec alatt ki lehet számolni ezeknek 14 amper a minimum +20%-ot illik rászámolni)
Tápot érdemes 6-7 évente cserélni. -
törölt tag
Akkor legalább lehet tudni, hogy valóban 2933 MHz-en mehetett előtte, mert a pontszám arányosan csökkent az órajelnek megfelelően.
Hogy a CPU-Z miért úgy írja nálad, azt nem tudom, nálam az SPD és a Memory fülön is ugyanúgy 2133 MHz szerepel, de nekem más processzorom van. -
törölt tag
Szerintem a programok jó részének még vannak gondjai a Ryzen-ekkel (meg lesznek is), és emiatt van nálad ez a keveredés.
Az Aida64 az SPD résznél és a CPU-Z is azt írja, hogy 2133 MHz-en megy a RAM-od. A Feladatkezelő meg azt mutatja, amit mondtál a BIOS-ra is, hogy 2933 MHz. Plusz az Aida64 Memory Read tesztje szerint is ennyi. Viszont a kapott érték meg túl kevés ehhez. Most akkor ténylegesen mennyi?
Nálam (Intel processzor) végig mindenhol 2133 MHz-et ír minden program, beleértve az Aida64-et, a CPU-Z-t, a BIOS-t, a Feladatkezelőt, de még az Aida64 Memory Read tesztje is (sebességnek meg 31000 fölötti pontszám jött ki).
Esetleg azt próbáld meg, hogy a BIOS-ban visszarakod a RAM órajelét 2133 MHz-re, és mérsz úgy is sebességet. Ha nem lesz lényeges különbség, akkor most is annyin ment. Ha lesz különbség, akkor most tényleg 2933 MHz-en megy. -
törölt tag
Nem tudom, nálam jól írja ki minden program, meg a BIOS is.
Van egyszer az az órajel, amennyin ténylegesen megy jelenleg a RAM-od, meg van az az órajel, ami a RAM névleges órajele lenne, tehát amin elvileg tudna menni megfelelő alaplap+processzor páros esetén.
Nálad melyik mit mutat pontosan?Az #51812-es hozzászólásban az látható, hogy a 3200 MHz-es RAM-ok 2133 MHz-en mennek.
-
GeRbo_92
csendes tag
Igen ezzel én is szembesültem
De ha az említett példánál maradunk akkor a végén szereplő K4/32 4-es kitet és a 32Gb jelenti, jelen példa esetén akkor ezt keresed HX424C12PB3/8, 4db ilyenből áll a 4-es kit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- iPhone topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Synology NAS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged