- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
A legtöbb hibás ram ami megfordult nálam az Corsair volt, aztán Kingston és speciel G.skill még soha, épp úgy ahogy Kingmax, Geil, ADATA sem.
A legtöbbször G.skill kerül beépítésre, aztán Kingston, majd Corsair és néha a többi.
Persze ez nem releváns. Most volt itt a fórumon néhány hibás G.skill, de ez természetes, mert most az Aegis annyira Best Buy hogy 10/9 ember azt veszi. Én csak az Aegiseket pakolom és nálam nem járt még hibás. De ez nem reprezentatív. -
swixx
tag
Csináltam egy usb-s Memtest-et és a ram elvileg tökéletesen műkszik. 4/4 pass volt és 0 error volt a végén. Ebből azt következtetem, hogy az alaplappal lehet a probléma. Nálam nem bírja a 3200mhz-t, most 2666mhz-re van beállítva és stabil. Nem tudom, hogy beszéljek-e az eladóval, hogy cserélje vagy amúgy sem cserélné, mert talán más 3200mhz-es ram jól menne. Most az a következő kérdés: Eladjam a G.skill Ripjaws-t és vegyek egy Corsair Vengence-t?
-
törölt tag
Elvileg igen, de a gyakorlatban nem garantálható hogy minden egyes alaplap+processzor páros mellett ezt tudni is fogja. A 2666 MHz-et viszont tudnia kell, mivel a processzorban lévő memóriavezérlő max ennyit enged. Emiatt van az alaplapod leírásában is megadva a 2666 MHz, azon még biztosan mennie kell, az annál nagyobb órajelek pedig csak OC-val érhetők el, ami szintén jelölve is van. Minden esély meg van rá, hogy fog menni 2666 MHz fölött, de garantálni ezt nem lehet. (Ha a processzorodban lévő memóriavezérlő is tudná alapból a 3000 MHz-et, akkor más lenne a helyzet.)
A tesztelést mindenképp 2666 MHz-en kezdd, lehetőleg egyesével, aztán ha minden oké, utána már jöhet az OC is.
-
törölt tag
A boltban is biztos tesztelni fogják, és ha nem hibás, akkor úgyis visszaadják. Vagy a 14 napos elállásra gondoltál?
A memóriavezérlő amúgy a processzorodban van, és ha megnézed itt, csak a 2666 MHz a hivatalosan támogatott, tehát azon az órajelen kell csak garantáltan működnie a RAM-nak, afölött már nem feltétlenül, mivel az már OC-nak minősül. -
swixx
tag
Úgy látom, elég sok embernek ilyen problémája van, köztük nekem is. G.skill Ripjaws V 3200mhz-s ramom van, Asus TUF b450 plus gaming és Ryzen 5 2600. BIOS-ban az XMP-t beállítom 3200mhz-re és vagy nem bootol vagy újraindul kevéssel boot után. Visszavettem 2666-ra, csináltam AIDA64 és Memtest-et (igaz, hogy nem sokáig) de nem érzékelt semmi hibát.
Nem tudom eldönteni, hogy most hol van a baj. Játékokban fps freezem van, pl. 200 fps-ről 1 másodpercre megakad és leugrik 1 fps-re, majd vissza. Ha nem játékokban akkor, kint a Start menüben nem tudom használni a keresőt, hiába írok bármit, nem reagál. -
koko52
nagyúr
Nézz meg egy oc ramtesztet itt a ph-n, mindig ott van a végén a lényeg.
Idézek egyet: táblázatban szereplő modellek esetében viszont ezúttal is lényeges adalék, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 és a 2400 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de a termékek XMP-t is támogatnak, amivel az effektív órajel jóval magasabb is lehet. A nagyobb órajel elérése azonban az 1,35 V-os, illetve a még nagyobb feszültséggel egyetemben az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést -
Dreadloord
senior tag
Jaja, nálam ez volt, ha mindkettőt betettem, windows is úgy írta, hogy 16 gb, ebből használható 8 gb, vagyis érzékelte mindkét modult, de használni nem tudta. Ha XMP-t ráengedtem, 5-ször újraindult (ez az alap próbálkozási ismétlésszám, aztán resetelődött a gép, és visszaállt. Amint egyesével tettem be a ramokat, az egyikkel indult XMP-ben is hibátlanul, másikkal meg bios se töltött már be (az volt a hibás).
-
Dreadloord
senior tag
A G.Skill aegis 3000-resekből rengeteg a hibás, gondolom ezért is adják ennyire olcsón, de 5 év garisak, nekem is 1 nap alatt cserélte a bolt, ahol vettem, a régit meg küldték vissza a gyártónak. A 2. kitnek meg mindkét darabja hibátlan volt.
Xboxplayer: Priviben is írtam, hogy nem értem miért lenne garivesztés a gép szétkapása. Ha valamilyen egybekonfig, akkor meg vidd vissza oda, ahol vetted, és mondják meg ők, mi a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest