- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
CsiguszMaxim #53757 üzenetére
Mivel nem szimplán kel mellé rakni még jó hogy nem ment. Dual channel sorrendjét az alaplap könyve mindig leírja, de általában mindig ha beteszel egy menórát az első slot-ba akkor nem mellé hanem egyet kihagyva a harmadikba kell tenni pont ahogy írtad is: A2-B2.
-
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim #53755 üzenetére
Semmilyen formában nem megy, azaz sem a másik mellett, sem külön? Mit produkál egyik, illetve másik esetben?
Több slot-ban is próbáltad? -
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim #53739 üzenetére
Próba, szerencse.
Inteles lapokban én eddig bármit párosítottam össze bármivel, mindig minden működött rendesen. -
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim #53735 üzenetére
Egyik kétoldalas, a másik meg egyoldalas, kb ennyi a különbség.
-
Marci112233
addikt
válasz
CsiguszMaxim #53735 üzenetére
Elvileg semmi probléma nem kell legyen ugyanis ugyan úgy 2400 MHz-es és 15-ös késleltetésű.
-
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim #29791 üzenetére
Az ilyen kérdéseket érdemesebb az adott alaplap(család) topicjában feltenni. Gigabyte GA-P45(T, C) alaplapok
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CsiguszMaxim #29791 üzenetére
Az az OCZ nem olyan nagy durranás, volt nálam ilyen tuningteszten és csalódtam benne. Azzal a Mushkinnal nincs tapasztalatom de biztos, hogy van olyan jó mint az az OCZ.
-
lizakattila
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #24791 üzenetére
Esetleg hogy hogyan kezeli a 4X1Gb-ot vagy érdemesebb-e 2X2 gigára váltani arról még a lapod topikjában is kérdezősködhetsz/olvasgathatsz. Ott biztosan többen használják, többet tudnak mondani mindkét felállásról.
-
lsc
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #24779 üzenetére
Mondjuk ha nem az spd hanem a memory fület néznéd akkor láthatnád hogyan megy a ram . Az 1066-os ramok többsége 800-on indul, az 1066-ot és /valószínűleg/ plusz feszt is neked kell beállítani a bioszban .
-
lizakattila
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #24783 üzenetére
Hát, ha kit-be vetted, akkor valószínüleg az.
Am szerintem az a lényeg, hogy menjenek dual channelben (ezt a cpuz-ban a memory fülön látod).
Jó helyen kapizsgálsz, a memória órajelét az FSB függvényében a ramszorzóval (system memory multiple.) tudod beállítani.
Az, hogy amikor a ram 1066-on megy és nem stabil, az sok mindentől lehet.
Ha megemelted az fsb-t, akkor lehet, hogy már a proci sem volt stabil.
A memóriáknak adtál plusz feszt, mikor 1066-ra állítottad?
Mert azon az órajelen tutira több fesz kell nekik, mint 800-on.
Nézd meg a memód honlapján a specifikáciknál, hogy mennyi fesz kell nekik, ha 1066-on mennek, és azt is állítsd be. -
aleister
veterán
válasz
Nem lehet, hogy az alaplapod max 400-as fsb-t tud? DDR2 esetén az ugye 800MHz megduplázva.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Hali!
Nyugi, aggodalomra semmi ok.
Erre nem kell hagyatkozni, hogy mit mutat a cpuz. Az enyimek is 1066-osak.
Alapvetően, ha jól tudom, soha nem is fogja a lapod 1066-osként felismerni a ramokat, azt be kell állítani.
Esetleg nézd meg, hogy mi van a modulokra írva, és abból kiderül.(#24781) aleister: ha az a lapja van, ami az adatlapon, az ddr2 1333-ig támogat.
-
fgordon
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #17902 üzenetére
Sajnálom a magánéleted... egyszerű tipp: legyél egyedül is boldog, lásd meg a mostani életedben a szépet, jót... és akkor egyszer csak azt veszed majd észre, hogy egy boldog kapcsolatban vagy hirtelen...
Én csak azt akartam mondani, - bár nincs közöm hozzá - hogy felesleges nagyon drága alkatrészeket venni, mert nagyon esik az áruk. Az más, ha munkaeszköz (ha grafikus vagy, minél több gyors ram, proci), ha hivatásos játékos (haha) akkor tényleg indokolt amit írtál gép.
De ha nem, őrült nagy pénzkidobás... (már ha dolgozol a pénzért)... mondom, vedd meg, ha örömet okoz, csak ha a pénzed feléért veszel, akkor is maximum 15%-kal lassabb gépet kapsz.
Ha 50%-kal több pénzt költesz rá... fél év múlva a 15%-al lassabb gép 30%-ot esik az árából... a kétszer annyiba kerülő gép meg 60-75%-ot legalább...Ez kb olyan, mintha az lenne a hobbid, hogy veszel egy új autót, használod 1-2 hónapig, majd eladod, de buktál rajta komoly pénzeket... és veszel újabb új autót, majd eladod gyorsan...
Gondolom kiderült, én nem számítástechnikai kereskedésben dolgozom (mint az itt beszélgetők több mint a fele, háromnegyede?), ahol az az érdek, hogy minél többet, gyorsabban költs el...
-
válasz
CsiguszMaxim #17906 üzenetére
Akkor 64 bitest szerezz be, és feltétlenül javasolt a 4GB, ha már ien olcsón adják.
-
válasz
CsiguszMaxim #17904 üzenetére
Oprencered?
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #17900 üzenetére
Az kimaradt, hogy 2*1GB OCZ reapert néztem ki 1066mhz-eset.
És nem csak érdekelne mit ajánlatok, hanem az is, hogy 2 vagy 4 giga a fenti feltételek alapján.
-
fgordon
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #17900 üzenetére
Első google találat:
GA-EP45DS3 + E8400 = No Post - Building - Desktops
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1007529.htmlÉn Asus alaplapot vennék a helyedben, P5Q-kat nézd meg...
Gondolkozz E8500-on, kicsit drágább csak.Tápnál Enermax-ot ajánlom.
RAM-nak a Kingmax-ot ajánlom, működik... esetleg VR-es Kingston...
Szerintem vegyél 100 ezért gépet max, és menj el a csajoddal 1 hétre valahova! ;)
Hidd el, 10 év múlva hálás leszel nekem! ;)4850 helyett vegyél olcsóbb VGA-t, nem éri meg...
Okos ember HDD-t max 20-30 ért vesz, alaplapot is kb ennyiért, és procit is és VGA-t is, esetleg max 40... Ramot meg a leggyorsabbat ami az alaplapban megy, ha megéri.
50 ezernél drágább VGA-t, i7-es, DDR3-as ramos gépet csak azok vesznek, akiknek végtelen sok pénzük van, esetleg rossz döntést hoztak ;)
Megveszed, kb 10-15% sebesség, aztán fél év múlva buktál 50 ezer forintot...
Ha izzadva veszed, eleve rossz, hogy erőlködsz ezért a gépért. Villogni akarsz vele, vagy minek neked 4850 és Corsair ram? Ejj, ezek a mai fiatalok...
De vedd meg, és fél év múlva gondolkozz el, hogy megérte-e. Esetleg 1 év múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest