- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
válasz
fi:zi'k #5897 üzenetére
www.akkuk.hu egyébként NP-400 néven is találsz.
-
csakb
őstag
válasz
brumi1024 #5894 üzenetére
A Pentax M 1.7/50-ek 25-30 EUR-ért mennek, az A 1.7/50-ek 60-70-ért. A-t érdemes beújítani, de az M-mel is elvan az ember végső esetben.
A kedves Pentax is kijöhetne már mondjuk az 1.7/50 óccsított, AF-es változatával, 100 EUR környékén, mondjuk 1.9/50 néven, hogy nehogy fényerős legyen, mert az nem is Pentax lenne, és a hülye rekeszérték is kötelező márkajegy. De legalább vinnék mint a cukrot.
Az összes többi rendszerhez van 100-120 EUR környékén fényerős, AF-es 50 mm-es obi, csak minket büntetnek az egy szál FA 1,4/50-nel 90 k-ért.
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Beléptem a Pentax tulajok közzé egy K10D-vel.
Első körben az érdekelne, hogy milyen akkut tudnátok hozzá ajánlani, ami jó ár/érték arányú? -
Mercutio_
félisten
válasz
brumi1024 #5894 üzenetére
Ilyen 80-100$ körüli áron már kis szerencsével A-s obit találsz itthon, annál meg legalább a rekeszt a vázról állíthatod, és megy az Av mód is.
Ha nagyon manuális 50mm-essel akarsz bohóckodni és nem akarsz ennyit rákölteni az általam hirdetett obit 8-ért oda tudom adni.
-
BiriBum
őstag
Ha már itt tartunk, a k-r és a k-x között mi a különbség?
-
-
Mercutio_
félisten
Annak, akit nem zavar a súly és az ára
AF mellélövés: Mint kiderítettük konzekvensen csinálta és menüből korrigálható volt, a menüben turkálás nekem se tetszett
, de ha kijönne egy olyan funkciójú firmware ami a K200D-ben is volt, hogy valamelyik gomb (zöld/fényerőkorrekció) lenyomása mellett a hátsótárcsa feladata Av/Tv módban módosítható, akkor nem sokat kellene turkálni.
Kérdés, hogy kijön-e ilyen -
BEE
addikt
válasz
Mercutio_ #5875 üzenetére
Na jó, akkor leírom neked !
Lehetőségem volt kézbe venni és kattintani párat a K 5-tel, meg a K r-el.
Jó kis gép ez a K-r, de a K5 meg k...a jó !
A K-r AF sebessége jobb, mint a K10D AF, a K5 meg még sokkal gyorsabb.
K5 AF olyan, hogy egy kanyonos sem találna benne kifogást.K-r : gyorsabb AF, (de hajlamos volt mellélőni, ez szerintem egyedi hiba lehet)
a keresőnek semmi hibáját nem láttam a pár kattintás alatt
az LCD messze jobb, mint a K10D
a képminőség szerintem teljesen rendben van, bár kevés képet lőttem
a menüjében sokat kellett kotorászni, mivel senki nem ismerte a gépetK5 : Ilyet írt fel az orvos, már gyűjtök is rá !!!
AF gyors és pontos, még a híresen antiAF FA 50/1,4-el is
több obival próbáltuk, mindegyikkel jó volt, kivéve a Tamron 90/2,8 mkróval
ezzel sokat küzdött, de már ismert hogy ezt az obit valamiért nem bírja
a képminőségéről nem sok derült ki az adott körülmények miatt
( szobában fotózás ködös, sötét időben )A lényeg, hogy szerintem a K5 az a gép, amire tényleg érdemes váltani a K10D-ről.
BEE
-
macskajancsi
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
msgt.fubar #5881 üzenetére
Ottankörül van az ára mostanság ennyi expóval.
-
msgt.fubar
senior tag
csak érdeklődés szintjén, egy ~25 ezer expós K200D váz megérhet 50 ezret?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Darkness1 #5877 üzenetére
Igen, kipróbáltam néhány kép erejéig a kicsikét is a DFA 100 makróval
Szerencsére volt hivatásos is, mert a tömeg miatt megközelíthetetlen/fotózhatatlan volt a rendezvény, így én csak néhány családi és közeli képet lőttem a K20D-vel meg ezt a pár táncost, ha már elcipeltem mindkét vázat -
Mercutio_
félisten
K-r ISO2500-as képek
-
Mercutio_
félisten
Volt egy kis K-r tipi-tapi
, remélem igazibeee majd leírja a benyomásait
-
Agent87
aktív tag
válasz
pentium4 #5872 üzenetére
50 alatt is vannak P-TTL-ek csak mondjuk tudásban sekélyesebbek és a kulcsszámban se nagyon ütősek.
Ezek elvileg mind ugyanaz a konstrukció (bár a Soligor egyedül 42-es kulcsszámú a többi ált 38.), ami Ebayen is van noname kategória csak ezek mégse annyira nonamek.
Amiket én nézegettem:
Soligor DG-420 Z ~ 39e
Cullmann D4500-P ~ 33e.
Exakta DPZ 38AF ~ 29e.illetve ezen az oldalon össze van gyűjtve a (talán) összes PTTL vaku
-
Mercutio_
félisten
válasz
pentium4 #5872 üzenetére
Öhm, úgy érted dönthető és legalább 90 fokban forgatható is legyen a feje 50-ért?
P-TTL-ben nem valószínű a dolog
régebbi TTL vakut keress, ami tudja az automata módot és kommunikál a mostani vázakkal, pl. Metz MZ 40-es vakuk, de csak, ha Pentax talpppal van szerelve (ezeknek cserélhető a talpa és van talp canon, nikon, stb. gépekhez)
Ezek a vakuk bivalyerősek, van olyan altípus amin van segédreflektor (hajfénynek, derítésre tökéletes) és átveszik a váztól a rekesz és fókusztáv értékeket így a motoros zoom is működik rajtuk.
Viszont arra készülj fel, hogy elég robusztus eszközök, szóval elég fejnehéz lesz a vázad -
pentium4
senior tag
sziasztok!
szeretnék egy kis tanácsot kérni vaku témában, k-x modellemhez vennék valami erősebb vakut+ lágyítót ami már megvan, csak a vaku lenne a kérdés, a lényeg hogy 90fokba mindenképp legyen forgatható a feje és ne legyen valami méregdrága, max 50k-t szánok rá!
P4
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Mercutio_ #5867 üzenetére
Vacilálok egy nullkilométeres (3900 expo, tegnap megnéztem, vadiúj szinte) K20D kit, és a kb ugyanilyen jó Kx kit között... A káhúsz 120k, a káiksz 105k. Csábít az iso12k, de fájdalmasan kevés gomb a Kx-en, zavar az is, hogy nincs státusz lcd, és azt sem tudom mennyivel kisebb a K100D-nél... Szóval megy az agyalás gőzerővel
ja és mentőövként van egy K200D kit is a tarsolyban 80k-ért
-
Mercutio_
félisten
válasz
msgt.fubar #5866 üzenetére
K-x lett?
-
msgt.fubar
senior tag
Ha van valakinek fölös napellenzője kitobira (PH-RBA 52mm a pontos típus), és nem horror összegért megválna tőle, az kérem vegye fel velem a kapcsolatot a kgergo88 [kukac] gmail.com-on! Köszi.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Mercutio_ #5861 üzenetére
Vannak vakura rakható fényterelők, kb. ilyesmivel lehet csinálni valamit, ha nem akarod szembevakuzni az illetőt.
Inkább próbálj meg visszafogottan deríteni.
-
Mercutio_
félisten
1. Nem tudom, még nem túl rég van vakum
Vakura rakott lapra gondolsz, vagy hogy valaki tartja, mert utóbbi itt esélytelen lesz
2. Eigen, a legjobbak a vakon a tömeg fölé tartott és elvillantott gépek, szvsz 100-ból egyen készül értékelhető kép, de a fény az megy mindenfelé
3. Ilyennel szerencsére nem találkoztam, de láttam már rá példát máshol, be is ugrott rögtön a moszkva tér videózós apukája -
csakb
őstag
válasz
Mercutio_ #5858 üzenetére
1.: Azt jól sejtem, hogy valami derítőlappal azért lehet ilyen esetben is jobbára használható eredményt elérni? Tapasztalatom nincs, csak próbálom beleélni magam a vaku használatába.
Amúgy Sztent talán ez az egy dolog nem nyomasztja majd, mert nem lesz vakuja. :]2. Az külön vicces, hogy zsúfoltabb pillanatokban szinte nem tudsz olyan képet készíteni, hogy valaki ne pont abban a pillanatban vakuzzon oda egy jóízűt. Sok képet kellett dobnom ez miatt.
3. Ohó, ezt van aki tudja még fokozni! DSLR a jobb kézben, kompakt a balban, egy mini DV kamera a nyakban lóg, egy másik meg állványon, ami folyton útban van, a lehető legrosszabb helyekre kerül, és még arra is kell vigyáznod, hogy ne rúgd fel véletlenül a tülekedésben.
Aztán ha észreveszel egy jó helyet a terem túlsó felében, mire odaérnél, a DV kamera már megelőzött valahogy.Képek: köszi.
Igen, az elsőből lehetne nyisszantani, az tényleg jót tesz neki.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #5857 üzenetére
Én egyszer fotóztam egy K200D + Chinon 50mm f/1.4-el szalagavatón. Egy sportcsarnokban volt, a táncparkett el volt zárva a nézőtérről és oda a résztvevőkön kívül csak az iskola által hívott és fizetett fotósok mehettek be. Tolongás tehát nem volt. Én a nézőtérről dolgoztam ISO400+f/2 fix értéken, átlagos sportcsarnok világítás mellett, így a záridők rendben voltak, a fókusz se volt akkora gond a távolság miatt és a színek is jók lettek. A gond a képkivágással volt, az 50mm egyértelműen szűk volt onnan fentről, jó lett volna egy 30mm körüli objektív (a kitobi volt csak meg, az meg kissé fényerőtlen ilyenkor). A vaku ilyen helyszínen használhatatlan, csak a magas ISO és a fényerős optika marad megoldásnak.
A műsor utáni bál alatt meg elvegyültem a tömegben és az 50-essel csináltam közelieket, ott két dolog miatt izzadtam: fókuszálás f/1.4 rekeszen
, és a zöld gombos fénymérés is egyértelműen lassú. Ide kellett az ISO800, mivel nem használtam vakut. Viszont szerencsére nem kell mindennek tökéletesnek lennie ilyenkor.
Pár portrét csináltam még a 105-ös Sigma-val is f/2.8, ISO800 értéken, álló modellről. A végén kb. 200 képből 70-et tartottam meg.
Szóval: a manuál fókusz a közeli képeken problémás, a kézi fénymérés miatt pedig sokszor lemarad az ember dolgokról. Viszont a 18-55 semmi hangulatot nem visz bele a képekbe, nekem kissé steril, unalmas a kép- és színvilága. Emiatt - hibái ellenére - sokkal szívesebben használtam a Chinont.
u.i.: Én nem izgultam, mert fotósokat hívott az iskola, így a kötelező képeket ők megcsinálták én meg fotóztam a magam örömére, élveztem és még elvárások se voltak velem szemben, így örültek a képeknek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Szten Márs #5857 üzenetére
A legrosszabb dolgok ilyen eseményen:
1. Általában bazi nagy belmagasság, így plafonra vakuzás esélytelen
2. Kevert fények + legolcsóbb legvacakabb neonból álló - néha azonos fázisra kötött - világítás
3. Az összes rokon, ismerős, hozzátartozó aki eléd tolakszik vagy épp veled szembe kerül és pofánvakuz a kompaktjával, durvább verzió aki "profi"-nak képzeli magát, mert van nála egy DSLR esetleg még vaku is, na ott még a tűzerő is nagyobbSzükség lehet valami telére is amikor olyan helyen leszel, ahol nem tudsz/engednek közelebb menni.
Nekem is lesz egy ilyen projektem 2 hét múlva, már most rosszul vagyok, ráadásul a 360FGZ-nek ugye nem is forgatható a feje, és még egy vázat is kölcsön kell kérnemcsakb: Ez a kép 2 oldalról kicsit vágva, hogy a baloldali kiégett fej ne legyen benne nagyon zsír lenne, de így se rossz
-
Szten Márs
nagyúr
Teljesen korrekt galéria lett, jobb, mint amit egyes hivatásosok (elnézést, hivatásos kóklerek) csinálnak jópénzért. Az 50/1,7 és 28/2,8 manuálisok nálam is befigyelnek, és biztos vagyok a leizzadásban is
A tudatosítás megvolt, úgy kezdtem, hogy nem vállalom, de aztán nagyon ragaszkodtak hozzá... én szóltam... Amúgy ha nem lennék, ilyen sem lenne, szóval a semminél jobb lesz... -
csakb
őstag
válasz
Szten Márs #5855 üzenetére
Uh, az kemény lesz. Először alaposan tudatosítsd bennük, hogy nem vagy hivatásos rendezvényfotós, nem vállalsz garanciát semmire. Nehogy hiszti legyen később, hogy mást vártak.
Én a nyáron egy papszentelést nyomtam végig K200D + A 2.8/28 + M 1.7/50-nel, kézből, vaku nélkül. Durván leizzadtam a 3 óra alatt.
A legrosszabb az, amikor kézitusát kell vívni a többi fotóssal, videóssal a legjobb helyekért.A borzasztóan kevert fények miatt a színegyensúlyt igen nehéz volt belőni utólag, RAW-ból, gyakran nem is sikerült rendesen. Ilyenek lettek:
http://picasaweb.google.com/balazs.csak/PapszentelesVac
Sajnos volt pár fontos helyzet, amikor elbactam a fókuszt is.
-
Szten Márs
nagyúr
Huhh, épp felkértek szalagavató-fotózásra. Nem hivatalos, nagy pénzes stb-s meló, hanem csak egy ismerős ajánlott be valakiknek, hogy majd én nagyon jól és legyen már a lányukról minőségi anyag.
Namost felszerelésem a nevem alatt, nem tudom hogy egy rakat manuális obiból mit fogok kihozni, na meg a kitobiból, meg beépített vakuból.... érdekes lesz. -
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #5853 üzenetére
Hát, a lensbaby K bajonettes, így csak Pentaxosnak lesz jó. De majd meglátom, meghirdetem jövő héten, oszt hátha kő valakinek egyben is.
Ha lenne hozzá távkioldó és tiszta idő volna, akkor már kivittem volna a K10D-t csillagfotózni... a G1 nem erős ebben, jó rég nem fotóztam ilyesmit és hiányzik picit
-
neevous
tag
Írtam Yongnuo-éknak, hogy szerintem jó dolog lenne, ha csinálnának P-TTL vakukat. Kaptam egy választ, ami jobb, mint a semmi:
Dear David
Thank you for taking time communicated your idea with us.
I have delivered your idea to R&D and management team. Hope someday we will have P-TTl flash for Pentax users soon.Kind regards
Emma -
madgie
titán
Tudom, nem adok-veszek, de ti vagytok otthon Pentaxiában, segítsetek nekem beárazni meghirdetés előtt az alábbi szettet:
Pentax K10D váz, 18-55 kit, 50-200 kit, eredeti Pentax tatyó, Lensbaby Muse és Nikon SB-24 automata vaku. A vázhoz a töltő és akku van, doboz és egyéb nincs hozzá (az obikhoz sem, kivéve a Lensbaby-t, ami dobozbában, kis szütyővel van) -
pentium4
senior tag
válasz
Szten Márs #5844 üzenetére
és tényleg, anélkül nem ad ki hangot, csak egy nagyon nagyon minimálisat! érdekes hogy ilyen hangot vált ki a stabilizátor!
P4
-
neevous
tag
Én veszek tejet, mert én is vakut akarok venni
Aztán lehet győz a mazochizmusom és egy manuál YN-560 lesz belőle.
-
Agent87
aktív tag
Na nincs senkinek P-TTL vakuja vagy csak senki nem szereti a sört? Tőlem lehet kakaó vagy kóla is.
-
pentium4
senior tag
hali mindenkinek!
végre sikerült beszerezni egy pextax k-x et fehérbe 18-55 és 50-200-as obival, nagyon szép és nagyon jó is! viszont lenne pár kérdésem!
akinek van k-x e lenne olyan kedves hogy a cd-jén található magyar nyelvű leírását pdf be elküldené nekem mailbe!
továbbá olyan kérdésem lenne hogy a gépet átkapcsolom lcd módba hogy ott nézem a képet, akkor furcsa hangja van a gépnek folyamatosan, ha visszakapcsolom szemes módszerre nincs semmi hangja, páran azt mondták hogy a képstabilizátornak van ilyen hangja igaz ez vagy szar a gépem?
kösziP4
-
hcs57
addikt
válasz
Szten Márs #5831 üzenetére
Ha a jobboldali angyalra fókuszált, akkor pedig backnak tűnik... lsd. az alul lévő csillagokat.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Szten Márs #5826 üzenetére
Köszi BEE és Szten.
Egy pesti kolegával akkor jó lenne találkozni egy próbára. Egy sört fel tudok ajánlani az ügy érdekében.
-
-
Agent87
aktív tag
Srácok remélem tud valaki valami bíztatót mondani...
Akadt egy kis problémám a K10D-mel. Egyszer egy szép napon a gép úgy döntött, hogy nem érzékeli többé az SD kártyát, még akkor se ha benne van. Valószínűsíthető volt, hogy az a pöcök (rugó) tört el, ami azt érzékeli, hogy benne van-e a kártya. A faterom műszerész lévén szétkapta és be is igazolódott a probléma, ez a része pedig kijavítva meg is oldódott.
Ámde! Összeszerelés után a beépített vaku nem akart működni. Hiába csapom fel, a váz mintha nem érzékelné, hogy kinyílt és a záridőt se változtatja meg. Ha ki van kapcsolva a release while charging opció akkor pedig nem is tudok exponálni felcsapott vakuval, tehát valamilyen szinten mégis érzékeli, hogy fel van nyitva.
Szétszedésnél a szerviz manual volt segítségre, szóval nem egy kontár módon lett babrálva vele és még1x lett ellenőrízve, hogy nem-e lett véletlen valami kifelejtve.
A probléma nem is a beépített vaku mert azt amúgyse használnám, de félek hogy egy P-TTL vakuval se akarna kommunikálni, amit majd tervezek venni. Teszem hozzá a sima manual (1 érintkezős) vakut simán elsüti.
Valakinek van ötlete esetleg hallott-e már hasonló problémáról? -
Mercutio_
félisten
BUÉK!
-
csakb
őstag
válasz
Gordiann #5815 üzenetére
Kár, pedig szép idea volt.
A szervizzel ebben az esetben szerintem nem az árral lesz gond, hanem az időtartammal, ha kiküldik a francba, hogy egy 5 perces melót megcsináljon valaki. Mondjuk ezt a Camera Kft. is meg tudná csinálni helyben, de ki tudja.
Az új Lightroomot ajnározták valamelyik Nikon topikban, hogy hogy milyen királyul megcsinálja a hotpixel szűrést.
Ha nem irtózol a parancssortól, akkor a dcraw is tud pixel mappinget, amint azt írtam már. Van makkosikszre is, sőt, még valami grafikus frontendet is kendácsolt hozzá valaki dcraw-x néven.
-
Gordiann
őstag
30, meg 60 mp-ig is próbáltam a felcsapást. Sötétben, félvilágosban is.
Mintha kevésbé erősen világítanának a pixelek, de nem szűntek meg sajnos.
Egyébként RAW-ban fotózok, de se Lightroom, sem az Aperture nem szűrte ki magától a pöttyöket....
Ezek, amik vannak mac-re, mint elismert raw feldolgozók.A szervíz nem tudjátok, hogy nagyságrendileg mennyiért csinál remappingot? közel ingyen, vagy pár ezer, vagy akár pár 10k is lehet?
-
csakb
őstag
válasz
Gordiann #5812 üzenetére
100%, hogy a K10D-ben is van hotpixel map, és az alapján szűri őket, de sajnos idővel szaporodnak. Az újabb vázakon már lehet frissíteni ezt a térképet, a K10D-n nem, úgy látom.
A Custom Settings menüben a Noise Reduction ugye be van kapcsolva? Hosszú záridős képeknél az sokat segít.
Végső esetben a szerviz tudja frissíteni a térképet, vagy ha RAW-ban lősz, akkor a komolyabb konverterek tudnak szűrni. A dcraw-nak pl. meg lehet adni saját térképet is, ami alapján kiinterpolálja őket.
Találtam olyan kuruzslást is, hogy sensor cleaning módban flecsapod a tükröt, és úgy hagyod legalább 30 mp-ig. Vázsapkát tegyél fel, vagy fordítsd lefelé a vázat, hogy ne menjen bele por. Néhány júzer szerint ezek után a hot pixelek nagy része, vagy akár mind eltűnt a képekről. Próbáld ki, ártani nem tudsz vele.
-
-
Petzval
senior tag
válasz
Gordiann #5809 üzenetére
Halott pixel eleve nem lehet mert az nem világít és a feketén nem látható.Hot pixel meg fehér az meg kiugrik a feketéből.Azt se értem hogy minden képen látható mert kék égbolton kéken világító pixel se látszik.na megtaláltam! A nappal szemben vagyok! ezek inkább hot pixelek amik a nem fekete képen ritkán látszanak.
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Most hogy eldöntöttem, hogy maradok a K10D-mnél egyelőre, problémákat tapasztaltam:
Halott pixeleket (illetve utána olvastam, és valószínűbb, hogy stuck pixelekről van szó).
[link] Középtájt a 4 göncölszekér szerűen elhelyezkedő elég zavaró.
A hibák minden képen ott vannak. Bármilyen záridővel. (a tesztkép 1/40-nel készült)Mit lehet tenni ilyen esetben? Szervíz tud valamit csinálni vele (drágán?
)? Vagy utófeldolgozással valahogy kiszűrhetők a pontok?(hogyan?)
-
Petzval
senior tag
válasz
gabor_01 #5807 üzenetére
"A Pentax hajlamos oxidálódni néhány hónap alatt"
A Pentax? Hol van itt pld sorozatos Pentax meghibásodásról szó? Nekem több mint 4 éve van és nem tapasztaltam oltári nagy kontakthibákat.Egyedül az elemfeszültségjelzés mutatott kis rendellenességet ami inkább gyenge érintkezési hiba volt mint valós de ez 4 év után.A régebbi Pentax gépek meg pont a megbízhatóságukról voltak híresek, 20-40 éves gépek működnek kifogástalanul.
-
Slowman
aktív tag
"Újratettem a vaku FW-jét hátha ez a baja, de nem segített."
Már próbáltam, de nem segített
. Megpróbálom újratenni a váz FW-t hátha ott kavarodott valami, de nem hiszem. Ahogy emlékszem a legutolsó van fent 1.3
. Nagyon remélem, hogy nincs komoly probléma mert 4 napja járt le a magyar gari (tavaly karácsonyra vettem) és nem tudom, hogy van-e rajta +1 év gyártói garancia. Sajnos most nem is tudom megnézni, mert szüleimnél vagyok, csak 3.án megyek vissza. Nem is tudom mi történhetett vele akkumulátor nélkül álló helyzetbe
. Mindig ügyeltem arra, hogy ne tegyek bele fordítva akkumulátort, kétszer is leellenőriztem mielőtt rácsuktam volna a fedelét.
Nem első próba volt már, próbáltam újra feltenni vissza tenni. A vakun az oldalsó érintkezők is tiszták nem tudom, hogy az mivel kapcsolódik a vázon, de a többi mind teljesen tiszta a vázon és a vakun egyaránt. A vázra a hozzá kapott kis védőt mindig ráteszem ha nem használom a vakut. A vakuhoz sajnos nincs ilyen, de az előbbiben is írtam, hogy abban a fehér, szivacs tasakba tartottam és azt teszem a táskába az érintkezők alá.
-
BEE
addikt
válasz
Slowman #5801 üzenetére
Nézd meg, hogy tiszták-e az érintkezők a gépen é s a vakun !
Betoltad-e teljesen ütközésig a vakut ?
Volt hogy felraktam a vakut, de nem húztam meg a rögzítőt a talpán,
akkor csinált hülyeségeket, amíg rá nem jöttem hogy kontakt hiba van.Először nézd meg te is, hogy jól érintkezik-e minden !
BEE
-
Slowman
aktív tag
Üdv.!
Olyan problémám adódott, hogy van egy K10D-m és egy Metz 48-AF vakum. Eddig tökéletesen működtek. Jó pár hónapja nem is használtam a vakut, nem volt szükségem rá. Szekrényben tároltam akku nélkül a kis szivacs tokjába amiben a dobozban volt. Pár hete többet fényképeztem beltérbe szükségem lett rá, de olyan furcsán viselkedett ki-ki kapcsolt meg hol túl hol alulexponált volt a kép mikor nem figyeltem oda annyira fényviszonyokra, meg kisebb helységben szinte full fehér lett a kép felfelé derítésnél. Aztán rájöttem itt az ünnepek alatt mikor többet használtam, hogy most már nem is csinálja az automatikus zoomolást 105mm-re mikor felfelé fordítom a fejét. Először csak azt hittem, én voltam hülye és rosszul emlékeztem, hogy ezek nem voltak régen de megnéztem és nem működik TTL-be a vaku szerintem, mert kitobival sem zoomol és nem csökkent a fényerőn. Nem tudom mi okozhatja ezt a dolgot, hogy csak mint manuális vaku működik. Az E-TTL mode választás is eltűnt csak TTL M Sb bód van már. Mivel nem kommunikál a vázzal nem is használja a piros segédfényt sem és eddig ha megnyomtam gépen a státuskijelző világítást a vakué is bekapcsolt. Vagy ha automatikusan kikapcsolt csak az expo gombot megnyomtam rögtön bekapcsolt most már 1min után mindig kikapcsol és vissza csak ha a vakun nyomok gombot (elég idegesítő fényképezés közben). A töltésit sem jelzi már a mikor kisül a vaku a + gomb narancs színűen világított, csak a 4. csatornán kommunikál TTL-be mikor slave módban van eddig bárhogy működött. Újratettem a vaku FW-jét hátha ez a baja, de nem segített. Szerintem nem érzékeli, hogy vázon van a vaku, vagy nem is tudom igazából melyik a hibás a váz vagy a vaku. Talán én a vakura tippelek mert a Slave mód is össze kuszálódott eddig mindig 2. csatornán használtam. Lövésem sincs, hogy mi a baja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- GTA VI
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest