- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
beis-compo
tag
válasz
Slowman #11653 üzenetére
Ez a Metz vaku nem egy mai darab, amúgy nagyon érzékeny az akkuk állapotára, ha kevés, hajlamos nem kommunikálni a vázzal. Amúgy nagyon gyorsan tölt, és úgy általában, ha jó akku van benne, pontos. Új korában olyan 70 körül indult. Szerintem 30 sok érte, persze lehet nem sokan akarják eladni, ezért az eladónak nem igazán ígér alá senki. K10d-nek nagyon szalon-állapotú kell legyen, ennyiért.
-
tbs
addikt
válasz
Slowman #6220 üzenetére
Irónia volt.
Amúgy pont a 7D-vel (és a markokkal is, de az más mese) volt egy borzasztóan negatív firmware tapasztalatom (erős change vágy élt bennem mikor kijött
), szerintem ide is megírtam, visszakeresheted. Nikonnal pedig minden héten találkozom, és néha el kell szenvednem a menüjét. Amit különböző júzerek különbözőképp customizáltak... Rémálom.
Minden Canikon ismerősöm és munkatársam le van nyűgözve a Pentaxok kézreállásán (hw/sw, gyakorlatilag magyarázat nélkül tudják használni MUNKÁRA), csak rendszeresen beletörlöm az orrukat a zseniális obikínálatba...
Nekem fontos, hogy melós fényképezéskor FÉNYKÉPEZNI tudjak LOGIKUSAN kézreálló vázzal (pl. nincs 2 mutatóujjam a canonokhoz), és rohadtul nem érdekel a gyártó 23.bit beállítási lehetősége. Ja Nikonos barátom oda-meg vissza van a customizálható menüjével, meg a custom gombbeállítási lehetőségeivel (egygombos kártyaformat a kedvencem), mert így többé kevésbé képes volt beállítani a gyári Nikontól nagyon eltérő Pentaxos gombmintát, K20D-ről másolva...
Amit nem változtatott meg már 1+ éve... No flame, tényleg, mindenki máshogy látja. Pl. a husibb lányokat szeretem. És te..?
-
BEE
addikt
válasz
Slowman #5801 üzenetére
Nézd meg, hogy tiszták-e az érintkezők a gépen é s a vakun !
Betoltad-e teljesen ütközésig a vakut ?
Volt hogy felraktam a vakut, de nem húztam meg a rögzítőt a talpán,
akkor csinált hülyeségeket, amíg rá nem jöttem hogy kontakt hiba van.Először nézd meg te is, hogy jól érintkezik-e minden !
BEE
-
jeni
félisten
válasz
Slowman #5677 üzenetére
kompletten az egész cucc többet ér mint 90000 Ft.
A váz 70-80ezer ( bár kérdés,hogy a aksizáró lapka sérülése milyen fokú rajta?)
A gyári táv 2-3ezer Ft lehetséges
A Sigma 20-25ezer Ft körül van
A KIT obi (I-II-es?) olyan 10-15ezer Ft közé lehetne sorolni
Pentax manual 50mm az 10körül van.legalábbis fél éve 8000 Ft is kapható volt
+a szürők xxx FtLegalábbis ezek az értékek nálam
-
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #5376 üzenetére
Szerintem jobban járnál, ha keresnél itt vagy az idexes 50D topicban egy győri fotóstársat, többet próbálgathatnál, életszerűbb körülmények között és esetleg olyan dolgokat is el tud mondani amik csak a használati bújása után derülnek ki, vagy ami rendszerspecifikus és Pentaxosként fel se merül.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Slowman #5360 üzenetére
A Sigma árul/árulni készül Sigma 85mm F1.4 EX DG HSM objektívet (Pentaxra is). Valamikor februárban jelentették be.
De ha elszántad magad, akkor előre, csak készülj fel, hogy valószínűleg nagy bukás lesz anyagilag. Használtan nehéz valamit eladni értéken, kivéve, ha ráér. Ha már az ember kitűz valami határidőt, akkor hajlamos engedni az árból, csakhogy elmenjen.
-
BEE
addikt
válasz
Slowman #5360 üzenetére
3 év alatt raktál 7000 kattintást a K10-be.
Ilyen tempóval örök darab, miért kellene leváltani ?
Mire kikopik alólad, már más lesz a kínálat.Index fórumon időnként vannak összeröffenések, biztosan kipróbálhatsz egy
70-est meg egy Tami 90-est. De előfordul 77-es is.
És akkor meglátod hogy kielégíti-e az igényeidet vagy sem.BEE
-
decens
tag
válasz
Slowman #5351 üzenetére
k10d + 18-55 már tavaly ilyenkor sem ment el 100 fölött... reálisan szerintem 90 körül van egy ilyen kombó ára, vagy egy picivel alatta.
(márkatárs 1500 expós k10d-t vett kitobival, 85-ért; és az utóbbi hónapokban a k20d-k ára mászkált a 120...130e ft-os szinten; meg ahogy mondtam, én is ebben a 90...100e ft-os magasságban tudtam tavaly eladni a k10d-imet...)az fa 50 nagy talány. két éve még 40-rt se nagyon kapkodtak utána használtan, de azóta nagyot fordult a világ. többfelé láttam már eladót azon az áron, amit te is belőttél - de nem tudom, milyen gyorsan keltek el... ha sürgősen kell a zsé, akkor szerintem reálisan 55 körül fog elmenni, ha van időd kivárni, simán elviszik majd egyszer 65-ért (szerintem)
a metz 45-ért elég süti
ha jól láttam, rendelésre van a legtöbb helyen 55 nettóért újonnan. meg a vakuk amúgy is elég kelendőek használtan.
akku szerintem 1500-2000 forint, a többi kütyüt meg először lődd be a nettó új ár -10...15%-ra, oszt jónapot.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #5265 üzenetére
Ha lesz a héten időm majd reagálok, de az kicsit hosszabb lélegzetvételű lesz
BEE: pixel-peeperes képek nem jók?
-
BEE
addikt
válasz
Slowman #5273 üzenetére
"hcs57-nek sztem nem azzal van a baja, hogy éles az obi, hanem azzal, hogy alkalmatlan portréra mert az egy makró obi... Azt meg senki nem mondta, hogy a lágyrajzú obi itt a cél, és hogy a 85/1.8 nem rajzolna élesen. "
Inkább kérdezz !
El kéne döntened, hogy mit is vársz az obitól.
Olyan nincs hogy azért nem jó portrézni mert makró.
Portrézni ma két obit kínál a Pentax.
A tuti a 77/1,8 Limited, jobbat nem fogsz találni, olcsóbb lehetőség a 70 Limited.
Bármelyiket veszed, nem fogod lecserélni azért mert jobb kell.Sokak, köztük az én véleményem szerint jól lehet portrézni a Tamron 90/2,8-al,
az még sosem volt baj hogy éles egy kép. Lágyítani lehet, élesíteni nehéz.Szedd össze hogy mit vársz az obitól és szerintem találni fogsz.
BEE
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Slowman #5273 üzenetére
"Nem tudom, ez most fórum, vagy lexikon? Miért csak a 100% helyes tartalmú írásnak van itt helye, nem lehet találgatni?"
Természetesen nem az a baj, hogy nem tudsz valamit, hanem az, hogy amikor valaki, tapasztalt tag elmondja neked, hogy hogy is van, akkor szépen megcáfolod, hogy szerinted nem úgy van az. Ha nem tudsz valamit, akkor nézz utána vagy/és halgass azokra, akik tapasztalatból beszélnek és nem találgatnak.
"hcs57-nek sztem nem azzal van a baja, hogy éles az obi, hanem azzal, hogy alkalmatlan portréra mert az egy makró obi..."
hcs57-nek pontosan az volt a baja, hogy túl éles az objektív. Azon kívül, hogy ha kell (és csak ha kell!) tud 1:1 leképzést is, és azon kívül, hogy a nagy elérhető tárgytávolság-tartomány miatt lassabban fókuszálhatnak, más különbség mi is lenne makróobi és nem makróobi között?
"Azt meg senki nem mondta, hogy a lágyrajzú obi itt a cél, és hogy a 85/1.8 nem rajzolna élesen."
Ha egy éles objektív nem alkalmas portréra, abból az következik, hogy a portrécélú(bb) objektívek nem rajzolnak élesen - ebben azt hiszem megegyezhetünk. Explicite nem lett ugyan kimondva, implicite azonban igen - nagyon is. Nem véletlen akadtam meg ezeken a hsz-eken.
"Ez a beszélgetés már régebb óta zajlik szerintem, ha ennyire zavart miért nem hamarabb mondod meg a tutit ahelyett, hogy most itt mindenkit kiosztottál. "
Ez most tényleg komoly kérdés? Nézd meg mire válaszoltam, aztán nézd meg, hogy az mikor jött szóba.
-
Allien
veterán
-
htg
csendes tag
válasz
Slowman #5265 üzenetére
Szerintem az egyik fő probléma ,hogy a Magyarországi árakat nézed csak. Külföldön olcsobbak a dolgok, föleg hogy Magyarországon már nincs is hivatalos Pentax kirendeltség, hanem a németekhez került át. A kereskedök meg meg akarnak gazdagodni, és iszonyatos hasznot raknak rá, csoda hogy öket még nem keresték ilyen tröszt ellenes dolgokkal mint a memoria gyártokat
-
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #5253 üzenetére
Ne haragudj, de a válaszaid alapján nekem úgy tűnik, hogy itt user-error esete forog fenn...
Az, hogy egy objektív macro obi, annyit jelent, hogy kisebb a közelpontja, és 1:1 (marketing "macro" felirat esetén 1:2 vagy 1:2,3) nagyítást tud, emellett ez még ugyanúgy viselkedik, mint bármely más 100/2.8-as objektív, tehát tökéletesen alkalmas portréfotózásra.
Ki beszélt 2.8-as makró sorról?
2.8-as obisórrol volt szó, mert gondolom a szép bokeh, a nyitottrekeszes háttérmosás, kis DOF és egyéb olyan dolgok miatt emlegetted a 85/1.8-at amit az ilyen fényerős obik tudnak.Tisztázzunk valamit: Van többszázezred obikra/felszerelésre, vagy az a problémád, hogy nincs 2-3 olyan olcsó obija a pentaxnak, amit még meg tudsz fizetni?
Szerintem nem a Pentax tehet róla, hogy előbb választottál rendszert, aztán gondoltad át milyen objektívekre van szükséged az általad preferált témájú fotók elkészítéséhez.
Szóval szerintem add el a Pentax cuccaidat, és válts arra a márkára, ami megfelel a céljaidnakVan 16-50/2.8-am és volt 50-135/2.8-am, mocsok jó objektívek, és semmi baja az SDM-üknek, egyébként meg ott a 16-45/F4 használtan (ha már ennyire a használtpiaci ár a lényeg) ha olcsó szép rajzó alapzoomot akar valaki.
Aki sokallja a 16-50/2.8 árát vehet Tamron 17-50/2.8-at is (olyanom is van, az is rendben van, főleg annyiért), és ott a Tamron 70-200/2.8, vagy a Sigma 70-200/2.8 HSM, olcsóbb mint a konkurencia obijai, de a Pentax 55-300 is nagyon jó rajzú obi és csak egy tizessel drágább mint a Canon 55-250Gyártási hiba Canon és Nikon obiknál is van, a különbség, hogy itt magyarisztánban az ő obijaikat néha gyorsabban tudod szervizeltetni/cseréltetni, de ha beírsz bármelyik márka fórumába és megkérdezed volt-e valakinek horror élménye gyári obival lesz ott is példa légy nyugodt.
Valóban a 70/2.4 nem 80/1.8 méretű, árú, súlyú és rajzú obi, de ezt akkor is tudnod kellett amikor márkát választottál...
-
inzsellér
tag
válasz
Slowman #5259 üzenetére
Azt modják, hogy a Tamron képe jobb.... Nem, mondani, képeket mutatni, mert a tesztek nem ezt mutatják, a német Photozone verdict-je a DA17-70-ről itt van, a pentax véges Tamronról nincs tesztjük, de a Nikon végesről messze nem ír ilyen jót, számszerüleg is többet kapott a Pentax. És a saját tapasztaltom is az, hogy a képminősége megközelíti a Tamron f2,8/90 Macro-m minőségét, már pedig az tényleg szuper.
The Pentax DA SMC 17-70mm f/4 AL [IF] SDM is undoubtedly the most desirable standard zoom lens in the current Pentax lens lineup. The resolution characteristic is very good without any significant weakness. The vignetting and distortion are about average for a lens in this class. The lateral CAs are relatively well-controlled although you may spot some traces in field conditions when using wide-angle settings. The quality of the bokeh (out-of-focus blur) seems to be very fine albeit limited compared to fast prime lenses naturally. Contra-light situations are handled fairly well with comparatively underdeveloped ghosting problems. Typical for most Pentax DA lenses the build quality is on a very high level. The fast and near-silent ultrasonic AF is also a very welcome new feature.
Ami az SDM problémákat illeti, én még meghibásodásról nem hallottam (lehet, hogy ez csak az én alul tájékozottságomat bizonyítja), viszont rosszabb fényviszonyok között többször körberángatja az obit. -
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #5245 üzenetére
Ott a 100/2.8 macro obi ha jó portréobit akarsz
Ahogy írtam is, nézd meg mennyiért tudsz összerakni egy F2.8-as sort, mert 1-1 obit kiragadni nincs értelme.
Ha valaki százezreket költ egy rendszerre nem egyszál olcsó 85/1.8, vagy 50/1.4 fogja befolyásolni a döntésben.
Egyébként meg melyik gyártó ad neked 200+fáért K7 szintű szigetelt vázat?Volt egyébként egy thread az indexen is a milyen obi nincs Pentaxra témában, most sajnos csak ezt a darabját leltem meg.
Szvsz nagyon sok dolgot még a profik is simán megcsinálnak APS-C-vel, abban pedig nem rossz a Pentax, és nem is biztos, hogy cél számára az FF, ami viszont ésszerű lenne, az egy EVIL gép.
A hazai márkaképviselet egy másik történet az tényleg valami katasztrófa
-
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #5240 üzenetére
Azért nincs mert olyan "minőséget" amit a Canon 50-es obi képvisel nem vállal be a Pentax
60-ért nincs, de 120-ért ott a 35/2.8 Limited macro, egyébként minden rendszerben vannak obik amik mellette szólnak, és amik hiányoznak, vagy túlárazottak.
Pl. Számolj utána jó minőségű 2.8-as sort mennyiért tudnál összerakni egyik, vagy másik rendszerre.Amennyire tudom a Pentaxnak limitált az obigyártó kapacitása, tehát gyakorlatilag egyszerre X fajta obit tudnak gyártani, aztán - mondjuk - 1/2 évente átállnak másikra a gyártósoron, ezért van, hogy adott obi gyártásban lévőként szerepel, de mondjuk hónapokig nem lehet kapni.
645D-re felmennek a régi filmes 645-ös pentax obik, amikből fillérekért be lehet(ett) vásárolni, így aki szeretne APS-Cnél nagyobb méretre váltani, de nincs pénze Hassira tuti rácuppan a Pentaxra.
-
Darkness1
aktív tag
-
Zozzant
addikt
válasz
Slowman #5082 üzenetére
Egyébként nagy fényerővel szopóág a közelre fókuszálás, egyrészt cudar kicsi a dof másrész az af pont sem olyan kis méretű hogy mindig tudjad mit kapott el, nem véletlenül makrózunk szűk blendén lehetőség szerint, kevésbé kell csodálkozni a nagy fényerőn közelre ad-hoc létrejövő élességen.
-
BEE
addikt
-
tbs
addikt
válasz
Slowman #5077 üzenetére
Hát passz. A szemre rossz - AF-el jó kérdésre CSAK a rossz mattüvegtávolság lehet magyarázat. Tudom, mert szívtam ilyennel, mikor a a K100D-be raktam be a törőékest: rossz oldalra tettem egy fémlapocskát, és hirtelen nem bírtam szemre fókuszálni, hiába csudálatos a törőék... Aztán elolvastam a beszerelőmanuált, és 2 perc alatt javítottam a hibát.
-
Mercutio_
félisten
-
decens
tag
válasz
Slowman #5066 üzenetére
nem tudom, milyen géped van, de k10d-hez tudok adni "amolyan" firmware hack-et, amivel vissza tudod butítani arra a verzióra, amiben még működik a debug menu.
ha k100d, akkor az orosz csodától nincs olyan sok tartani valód: párom k100d-jét csesztettem vele egyszer, hiba nélkül működött a dolog... meg a gép is. azóta is... köszöni, jól van -
Slowman
aktív tag
válasz
Slowman #5058 üzenetére
Megkérdeztem telefonon, és a csajszi azt mondta, hogy csak külföldre tudják kiküldeni ők itt nem tudják kalibrálni, de kér egy előzetes árajánlatot és elküldi e-mailbe. Szvsz akkor ezt most jól bebuktam mert a kiküldés és stb.-vel lesz vagy 20-25 HUF. Hát azt most így nincs kedvem kifizetni.
-
wfalcon
tag
válasz
Slowman #5051 üzenetére
Köszi az infót.
Az általad felsorolt problémák nekem nem tűnnek akkorának, hogy emiatt letegyek róla, tekintve, hogy eddigi vakuim a low-end kategóriából kerültek ki (Sunpak,Soligor) - bár panaszom nem igazán lehet rájuk, tették a dolgukat. Sajnos, jelenlegi keretem nem engedi meg az 540FGZ-t, vagy akár csak a Metz 58-at. -
->Dzsony<-
tag
válasz
Slowman #5042 üzenetére
Kösszönöm szépen válaszaitokat, ez a Metz48 még belefér a keretbe és szerintem nekem eléglenne az (sajna 100-at nemtudok rákölteni vakura). A régi vaku amit szoktam használni az ilyen. És ha nagy a talpfeszültsége akkor tönkreteheti a gépet? (Bocsi ha hülye kérdés nem értek hozzá
)
-
Agent87
aktív tag
válasz
Slowman #5020 üzenetére
igen ha nem is spot de valami hasonló mert kipróbáltam ugyanarra a témára spot-al azért az más értéket adott de pl a középresúlyozotthoz képest rövidebb expót csinált az izzóra mint a multisegmentben "AFpoint&AE" módban. kicsit megkönnyebbültem akkor hogy nem az enyém selejtes. de azért ha más tapasztal valami ilyesmi megoszthatná
.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Slowman #4782 üzenetére
Én úgy szoktam tárolni, hogy a hátsó fele néz lefelé a gépnek, tehát a hátsó lcd, és az objektív néz felfele. Akármekkora hely is van a táskában. Egyszerűen így kényelmes nekem, így alakult.
A zoom crawl helyett gyakrabban szokás a zoom creeping kifejezést használni, és valóban a fejjel lefelé tartott objektívekre vonatkozik, viszont az úgy fejjel lefelé tartott objektívekre, amik alatt nincs semmilyen alátámasztás. Magyarul pl a kezedben lóbálod a gépet, a lencse meg lefelé néz. Ilyenkor gyakorta kitekeredik a tubus, egyszerűen a gravitáció hatására, tehát a zoomállás azon végébe csúszik az objektív, ahol nagyobb a hossza. Erre bizonyos lencsék érzékenyebbek, mások kevésbé, kb. az objektív felépítési minőségétől és leharcoltságától függően. -
Agent87
aktív tag
válasz
Slowman #4732 üzenetére
kicsit szét lett offolva a téma na de mind1
Ez a kioldó egy univerzális kioldó ez nem azon múlik hogy támogatja-e a géped vagy sem ugyanúgy mint egy univerzális vakut (1/180s -ig) elvillant gondolom hasonló elven a transmitter is érzékeli hogy kattintva van és továbbítja a jelet a vevőnek ami szintén működősébe lép és villantja a ráhúzott vakut ami meg azt hiszi hogy egy gépen van rajta de ha nem is villantja pc szinkron kábellel biztos fogja. ([link])
azért is lenne fura hogy nem támogatja mert ezt minden géphez ugyanazt adják és sehol nem írnak semmit hogy ehhez vagy ahhoz a típushoz jó csak.
Én csak stúdió világításról olvastam meg néztem videókat és ott 45 fokos szögből használják általában a fő fényt mert az kelt legjobban 3D hatást. Persze általában nem egy vakut használnak hanem többet diffúzorokkal meg minden.Az meg hogy erősebb a wireless módban a beépített vakud attól lehet hogy a custom beállításokban bevan állítva hogy "flash in wireless mode" on, nézd meg ezt. Ha abba van nekem is normál erősen villan amúgy nem szabadna vagy hát valamilyen módon vagy előbb kell villannia hogy ne szóljon bele az expóba és ezt a soligoromnál nemtom beállítani pedig 5 időzítés mód van a slave funkcióhoz de hát nem is ahoz lett csinálva így nem csodálkozok a metz-eden nemtom lehet-e állítani ilyeneket s1 s2 s3 stb?
-
Agent87
aktív tag
válasz
Slowman #4728 üzenetére
látom azért te se értettél engem
Én egy külön eszközről beszélek amit a vakupapucsra csúsztatsz (transmitter) és vannak vevői ami elvillantja a vakukat.
Tudom a legújabb firmwarebe van wireless mód a vakunál de én azt a soligor vakumnál nem tudtam úgy használni hogy szinkronba legyenek pedig azon 5 mód is van slavehez. Lehet hogy a pentax vakukon faszán működik de ebben a módban a beépített vaku fénye olyan gyenge hogy van hogy else villantja a soligoromat szóval én nem tudom használni és ezért nem veszek 60ezerér vakut. Sztem nálad se műxik valami mert azért ennél jobb fénye kéne hogy legyen vagy valamit nem jól csináltál. bár az szemmel látható hogy sem a fókusztávolság sem a háttér nem egyezik márpedig ez már elegendő az eltérő eredményhez.
Szóval mivel pár ezres beruházás veszek egy ilyen rádiós cuccot és nem kell szenvedni a beépített vakuval meg semmilyen villantással és készszerk: látom a fókusztáv ugyanaz de a rekesz nem szóval ha olyat mutatnál ami ugyanazok a beállítások a távolság meg minden csak a vaku változik jobb lenne.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Slowman #4726 üzenetére
hát ezt nem igazán értem
biztos tud slave módot mert ott van a módjainál "M S1 S2" meg írja is de egy slave kioldó (ami másik vaku fénye után villant) kb 5 dollár ez nem akkora dolog de mint mondtam ezt úgysem használnám hanem rádiós kioldót ami nem azon az elven múködik.
az árnyék nem azon múlik hogy slave vagy nem slave ez csak egy vaku nyílván több fényforrást kell használni a tökéletes eredményhez (másik vaku, derítők, stb) -
BEE
addikt
válasz
Slowman #4635 üzenetére
Fejlődés ? Hol ?
Mégsem olvastál eleget a 100/2,8-asokról !
Már a legelső filmes 100/2,8 is ugyanaz volt optikailag mint a többi,
valószínű hogy ez is az lesz. Némi módosítás szokott lenni, de a felépítés
ugyanaz, ami nem gond, mert ezek mind jó obik.
És ha a tubust újnak találod, hát nézd meg alaposan az FA 31 Limitedet !Ha az optikát el nem baccák valami ócsítással, akkor várhatóan nagyon jó
darab lesz ez is.BEE
-
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #4625 üzenetére
125-ért új 55/1.4 SDM-et aligha kapsz, használtat pedig használt árral illik összehasonlítani, (75-ért nekem is van most egy felesleges kb. 100 expót látott újszerű FA 50/1.4-em
) egyébként árulnak egy 55/1.4 SDM-et 135-ért, de állítólag annál az obinál is nagy a szórás, így alaposan le kell tesztelni
Egyébként amibe sem a Sigma, sem az 55/1.4 nem versenyezhet az FA-val az a méret és a súly, Sigma esetén erre még a szúrőméret is rátesz egy lapáttal.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Slowman #4622 üzenetére
Hát, az 50-es jelenleg újonnan 100K körül van, használtan 60. Külföldről be lehet szerezni 80-ért újonnan. Ez sok vagy kevés egy amatőrnek, aki nem termeli ki az árát sose? Én ilyen 40-50 körüli új, AF-es objektívre gondoltam. C/N párosnak pl. van. Nekem egy 33-as és egy 50-es jönne jól.
MF-es darabom nekem is van, nem az MF a probléma, hanem az, hogy az obi nem kommunikál a vázzal, van két üzemmódod, fénymérés csak M módban van, (P-)TTL vaku nuku, stb.
-
hunbi
tag
válasz
Slowman #4622 üzenetére
"Mert kb fél éve vettem akkor még 75k-ért eddig 95k volt, most meg már 125k"
Az nem sámli! Nincs egy éve, hogy 65 ért akarták újonnan az ember után vágni... Akkor is inkább egy 1,7 et kerestem... Node 120-onsok az -khm- elééég optimista ajánlat. De azért egy dologra jó: a DA*55/1,4 így nem tűnik olyan túlárazottnak. A másik pedig: ki venné meg egy sigma 50/1,4 el szemben, azonos áron?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Slowman #4609 üzenetére
B bajonettes objektíveket gond nélkül fel lehet rakni Pentax vázakra, viszont van egy apró baj velük: utána többé nem lehet levenni onnan őket
Magyarán_ soha, még véletlenül se tegyél B bajonettes objektívet Pentax vázra, mert bár fel fog menni, utána annyi az egésznek. -
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #4601 üzenetére
Volt már a kezedben ilyen gép, vagy csak....?
Nagyon nem mindegy hol és mivel tettek egy gépbe 30ezer expót, és különösen ha az a Pentax híresen strapabíró zárszerkezete értelmetlen is ilyen általánosságokkal dobálózni, mint "kemény igénybevétel"
Olyan ez mintha azt mondanád, hogy ha egy Passatba 2 évesen már van 160ezer KM, akkor az szét van hajtva
Itt írtam erről már.
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
Slowman #4476 üzenetére
vagy most utánaolvasgatva ajánlják még nagyon a metz 58at, ez 400$ körül van ebayen.
a 48ast is megkapod olcsóbban ebayen, de nyilván ha bibi van, bonyolultabb az ügyintézés.
a metzekre egyébként van 1 éves gyártói gar.de ha hadilábon állsz Fortunával, akkor gondolom a biztonságosabb utat választod.
-
Ghost_Rider
csendes tag
válasz
Slowman #4465 üzenetére
Nekem is vannak hasonló gondolataim, és pont ezeket a típusokat néztem. Amit nem annyira értek, hogy ezek között miért van akkora árkülönbség.
http://www.edigital.hu/Vaku/Sigma_EF-530_DG_Super_Pentax_vaku-p34586.html
http://www.edigital.hu/Vaku/Sigma_EF-530_DG_ST_Pentax_vaku-p44827.html -
BiriBum
őstag
válasz
Slowman #4465 üzenetére
Én egy 48-as Metz-et használok, semmi gond nincs vele. Pici hibája, hogy az LCD-jén aprók a betűk, ez persze a funkcionalitást nem érinti. Engem annak idején a Sigmáról erősen lebeszéltek, a 360-asról szintén, a forgatható fej hiánya miatt. Az 540-es ára eléggé horror.
-
válasz
Slowman #4457 üzenetére
"Nekem nagy szerencsém volt ezzel az 50/1.4-el, mert én még 75k-ért vettem nem 90k-ért . De néha lehet ám kifogni egész jó áron olyan 50k körül, valamikor láttam is vaterán." - De az nem manuális objektív. Eszemben sincs ennyit költeni egy obira. Én inkább az a kísérletező kedvű vagyok, aki inkább szöszmötöl a beállításokkal (rekesz, zárérték, fókusz), mintsem rámutat a témára és elvégezteti a dolgot az AF-fel.
(#4458) Szten Márs: Nagy élmény lehet. Nekem már képek alapján is tetszik ez a módszer.
-
adik
őstag
válasz
Slowman #4385 üzenetére
Lehet ezzel összefüggésbe lenne, hogy már az extreme ditial nem forgalmaz jó pár pentax terméket (pl obikat)?
inkább az lenne az oka, hogy az az egy szem fazon, aki a Pentax Magyarországi Képviseletét megtestesítette (az egész képviseletet!) simán felhagyott a businesszel. Nincs hivatalos mo-i disztribútora a Pentaxnak. A cég nem értem miért nem képes egy kicsit is marketingre költeni. Igenis, szerintem haldoklik a cég, de nem hiszem, hogy nem az előrelépés lenne a kiút. Bénák. Épp ésszel valóban nem választ ma az ember Pentaxot - itthon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest