- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
rumos14
nagyúr
válasz
Agent87 #6092 üzenetére
volt ilyen obim, nagyon szerettem. ez egy olyan obi, hogy nyitva is éles, F4-en van a topon, F8-tól már kicsit kezd lágyulni. sztem nagyon jók a tulajdonságai. F8-nál szűkebb rekeszte legfeljebb a záridő hosszabbítása céljából hasznánálnék, DOF-t nagyon már nem növeli.
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
válasz
Agent87 #5978 üzenetére
Hogy valami bíztatót is mondjak Neked én az új Pentax K-5 vázamhoz szintén a Tamron 17-50mm / F2,8 optikát választottam. Egy hónappal ezelőtt az Optiform BT-ben a kirakatból vették ki nekem mint egyetlen darabot (aznap érkezett). Az optika azóta is tökéletesen működik, gyorsan fókuszál és az álandó fényerő mellett nagyon szép éles rajzolata van link. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Agent87 #5978 üzenetére
Csak errefelé megy ez, ahogy hcs57 is írta, amiknál 6 év gari van, persze az ott egy nagy komplex piac, nem olyan széttagolt, mint EU, vagy pláne mi az (E)EMEA térség
Tudom nem nyugtat meg, de ezzel az obival a Nikon és Canon tulajok ugyanúgy szívnak kishazánkban.Az pedig, hogy a kereskedő miért sóher - gondolom a visszaküldés költségét neki kell állnia - és inkább rásózza másra, ahelyett, hogy visszaküldeni egy messzire vezető elmélkedés alapja lehetne, de inkább ne menjünk bele.
-
-
wfalcon
tag
válasz
Agent87 #5313 üzenetére
Szerintem szerviz, ha nem a kártya a hunyó.
Hasonló esetem volt a régi navigátoromnál; az SD-ről olvasni tudtam, csak írni nem, ha a naviban volt. A kártyaolvasóban irni-olvasni is lehetett. Bátran szétkaptam, és az írásvédelemért felelős kis érintkezőpár volt összegyűrve és állandóan azt érzékelte, a kártya lock-kapcsolója be van kapcsolva. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Agent87 #4994 üzenetére
Ha nem manuális objektívvel lőssz, akkor is tökugyanakkora a mélységélesség, mint ha manuálissal lőssz. A paralaxissal természetesen számolni kell, az, hogy nem számoltál vele, szintén nem a manuális objektívek hibája. Az élességet nehéz belőni, de szerintem némi gyakorlattal, na meg egy jobb keresővel rendelkező géppel (na meg esetleg úgy, ha beszerzel egy törőékes mattüveget
) azért nem is lehetetlen feladat, meg lehet szokni és bele lehet jönni.
-
-
inzsellér
tag
válasz
Agent87 #4962 üzenetére
Ha jövő héten megjön a teljes felszerelés, akkor viszem a sógorokhoz sielni, és akkor majd fennt a hegyen, vakító napsütésben (remélhetőleg lesz) kipróbálom az átmenetes szürke ND2-t és esetleg eléje rakok még egy átmenetes barnát is. Ha ez sem elég, akkor rendelek kemény 900 pízért még egy átmenetes szürkét.
-
inzsellér
tag
válasz
Agent87 #4956 üzenetére
A "www.ebay.com"-on a keresőbe üsd be a "Cokin filter"-t, a jobboldali legördülő menűböl válaszd ki a "legalacsonyabb ár és szállítási költség"-et, és kb. a 80. tétel környékén lesznek a szűrőlapok. Én a "Kacha" cégtől rendeltem szűrőket, kb 900 Ft szállítással (a Digitcam-nál 4-5 e), és az első kettő egy hét alatt itt volt. Az átmenetes szűrőik mind ND2-esek (ezt nem írják ki), ha nem elég, legfeljebb rendelek még egyet, a szűrőtartóba 3 lap fér. A szűrőtartó és a közgyűrű(k) megrendelésével várd meg, amig az enyém megérkezik (remélhetőleg a héten), mert TAB szerint lehet hogy jobb az eredetit megvenni, azoknál kisebb az árkülönbség.
-
tbs
addikt
válasz
Agent87 #4952 üzenetére
Nekem van gyári készletem (P), 2 eredeti és 2 utángyártott lapom. Mindegyik rohadtul karcolódik, utángyártott szvsz jobban szorul a keretben - ha nagyon érezni akarok vmi különbséget.
Inzs.: eBayesek a gyártott lapjaim, jók azok. (Azért az árért FŐNYEREMÉNY.) Tartómechanikát + obigyűrűket gyárit vettem (~2 éve), eléggé precíziós szerkezetek. Nem tudom elképzelni sorjamentes kínai műanyagból
-
inzsellér
tag
válasz
Agent87 #4952 üzenetére
Az utángyártott kinai műanyag, ezzel szemben a Cokin szerves üveg, (vagyis szintén műanyag). Nekem ma jött meg King-kongból az első szállítmány kinai Cokin szűrő, negyedáron. Ha majd a szűrőtartó meg a közgyűrűk is megjönnek akkor többet tudok mesélni. Az ebayon 18-án fizettem be a pízt, ma már itt volt az első szállítmány.
Nem kicsit többet szánsz rá, hanem legalább a négyszeresét! Ha kell, tudok címeket adni -
bnss
veterán
válasz
Agent87 #4895 üzenetére
A keret ~200k, inkább alatta (ebben a váz, egy objektív, táska, és valami használható nagy kapacitású memóriakártya tartozik bele) . Kapható még K200D újonnan? Gogle nekem nem adott használható találatot.
Hajlok egyre jobban a használt váz felé, bár kicsit tartok a zárszerkezet állapotától. Hozzáteszem nem találkoztam még olyan megnyilvánulással, ami erre panaszkodott volna több tízezer expo után sem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Agent87 #4875 üzenetére
Az a baj, hogy itt HDR-rel sem tudok az egy RAW-ból mit csinálni, mert ami kiégett az már menthetetlen. A sötét részekből sokkal több részlet előhozható még, zajszűrhetek is, stb. , de a tök fehér és részlettelen ég sajnos utólag nem hozható helyre. Visszamenni nem kell végül is, mert sok-sok képet csináltam, részleteiben megvannak a dolgok külön-külön, csak szerettem volna egy képen ekkora kontrasztot megörökíteni, de nem jött össze....
-
tbs
addikt
válasz
Agent87 #4872 üzenetére
Az az előhívó(gép) ügyességének köszönhető.
A "piacos" C41 filmek direkt jól korrigálhatóak, 4-8fé. A professzionális C41-esek (meg a diák) már nem annyira. El nem tudod képzelni mennyit kell szívni egy-egy speciális "effektért" C41-en, ha nem tudsz otthon színeshívni.
Ezért szoktak diára művészkedni: ott könnyebb a játék, de igényli a "helyes" expozíciót. -
Darkness1
aktív tag
válasz
Agent87 #4861 üzenetére
Akik biztosra mentek, azok kézi spotmérőt használtak. Volt beépített fénymérő is.
A manuális filmes kompaktokon meg piktogrammok voltak, amik a különféle időjárási helyzeteket mutatták, nap, felhő, stb. A záridő skála is meg volt jelölve. Az automata kompaktoknak is volt kezdetleges fénymérőjük.
Az előhívásnál is lehetett módosítani az expozíción, de a fotós tapasztalata rengeteget számított.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Agent87 #4861 üzenetére
Igazából híváskor módosítható a kép még, de ott is vannak határok, viszont nem nézheted vissza. Digitálisban is van mozgástered, de az enyhén alexpós képpel általában jobban jársz, mint a kicsit is túlexponálttal, az árnyékokból többet vissza lehet hozni, a beégett részeknek ellenben annyi. Ha a RAW dinamikája sem elég a témához, akkor -statikus témánál mondjuk- állvány és sorozat, majd HDR. Nálam a K10D a legtöbb zöld gombos expónál túl világosra készíti a képet, lefelé kell legtöbbször korrigálnom....
4862: nekem két pótakkum is van innen, mindkettő jó, a másodikat csak azért rendeltem, mert később másféle akkut is rendeltem onnan és az első már bevált....
-
BiriBum
őstag
válasz
Agent87 #4856 üzenetére
Értelemszerűen a rekeszeléssel a mélységélesség növekszik, a záridő változtatásával pedig nem. DOF calculator
-
-
Zozzant
addikt
-
Allien
veterán
válasz
Agent87 #4816 üzenetére
A Sandisk ultra II-nél is legalább két féle van. A régebbi lassabb, az újabbak tudják a 15-t, amit írtál. Erre esetleg érdemes figyelni, igaz, a dobozra rá van írva a sebessége! Tipikusan az Extreme sorozatban is van hasonló, ott a régebbi 20mb/s-t tud, az újabbak meg 30-t.
Nem olyan régen vettem én is Extreme kártyát, a lassabbat (tudatosan), de féláron kiárusították.
Igaz, az óta vettem gyorsabbat is. Értelme (nekem K200D van) talán 2 dologban, hamarabb végezhet az írással, ergo, hamarabb képes újabb képet-, kép sorozatot lőni, illetve, az "üzemi" hőmérséklete is tágabb.
Ha olcsóbban szeretnél hozzá jutni az ultra II-höz (az újabbhoz), nagyon jó áron kapható itt a PH-n az apró hirdetések között. -
Slowman
aktív tag
válasz
Agent87 #4804 üzenetére
Az lehet, mert úgy van értelme
. És akkor ezzel le is lehet tesztelni az új FW sikerességét. Mert ugye ez így már azt jelenti, hogy a "Tesztvillantás, részleges fényerősségű." amennyire sikerült így hirtelen lefordítanom. Jó német kollégáink elgépelték, és még fel sem tűnt nekik, hogy az összes FW adatnál így van megadva. Gondolom ezt csak egyszer írták le, de azért csak végig olvasnám, hogy mégis mit írtam
.
-
tbs
addikt
válasz
Agent87 #4788 üzenetére
A pttl-nél a fővillanás előtt rohadtul kicsivel van az elővillanás a méréshez, így gyakorlatilag nem látszik.
Nézzed meg szemmel, de ne szemből, hanem oldalról: látszik ahogy kacsint egyet.
Metz58 nem zúmol máshová - ha nem előre néz és nincs kint a diffúzor - hanem követi a zúmobi fókusztávolságát, mint amikor előre néz. Ha kint van a diffúzor, akkor meg 18mm-re húzza a vakufejet - szintén állásszögtől függetlenül.szerk.: Huhh, remélem érthető azért.
(Az előbb lecsekkeltem mi hogy viselkedik, és tényleg.
)
-
Slowman
aktív tag
válasz
Agent87 #4788 üzenetére
Most ebben nem vagyok biztos - és remélem nem írok nagy baromságot - , de olyankor nekem a a vakum automatikusan 105mm-re zoomol, ha felbillentem a fejet, gondolom a nagyobb teljesítmény véget (és így gondolom 1/1-re állítja a fényerejét is) mert ez a szórt fény gyengébb mint a direkt villantás. De ez csak egy feltételezés.
-
tbs
addikt
válasz
Agent87 #4761 üzenetére
Mármint a Pentaxos töltővel.
A LiION cellák valóban nem bírják a mélykisütést, de egy "okosabb" töltő lehet toleránsabban viszonyul a "nem-tönkretett-akku-csak-jól-elhasznált" töltéséhez.
Amúgy meg ~400 töltési ciklust bírnak. (Ciklus itt: töltőre csatlakozás. Nem feltölt-kisüt.)
-
Slowman
aktív tag
válasz
Agent87 #4733 üzenetére
Ez volt a probléma valóban, hogy alapból az 1-es beállítás az az ON a "flash in wireless mode" menünél és mikor én ezt beállítottam - a gép megvételénél - így hagytam mert nem nagyon tudtam, hogy ez mire jó, azóta meg nem állítottam és elfelejtettem. De most már teljesen jól működik. Kösz!
Ezzel a rádiós vevős dologgal meg még nem vagyok teljesen tisztába, hogy ezt most támogatja e a vaku vagy nem
, majd akkor utána olvasok meg ilyesmi.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Agent87 #4731 üzenetére
Hát egyenlőre ennyit tudtam előhalászni, bocs. Majd holnap csinálok egy tesztkört aztán azt megmutatom. De az tuti, hogy nincs értelem annak, hogy ugyanonnan fényképezzek mert a slave funkciónak nincs létjogosultsága, ha ugyanúgy 2m lövöm a képet akkor a gépen hagyom
de majd egyforma háttérnél ugyanazok a beállítások mellet megmutatom, sztem ezt fogja akkor is produkálni.
Nekem 100%-ra elsüti a vakut a beépített nem tudom mi lehet a baj nálad.
Azt meg nem vitatom, hogy valamit nem jól csinálok, de nekem elvillantja frankón csak nem olyan szép a fénye mint amúgy a gépen. Valószínű, hogy nem jól állítok be valamit manuálisan.
Láttam már olyan kioldót tudom miről beszéltélés akartam is venni még régebben de, a probléma az, hogy nem támogatja a rádiós kioldást a vaku. Ezért mondtam, hogy nincs a vakuba benne a remote mode, illetve kéne hozzá egy új FW amit Pentaxra még (vagy soha
) nem írtnak/tak meg (tehát amíg nem látok működőképes összeállítást, vagy tuti tippet, hogy hogyan lehet majd ezt megoldani, addig nem veszek feleslegesen kioldót). Nem a géppel van a baj meg a filléres rádiós kioldóval, hanem azzal, hogy nem fogja elsütni kioldóval sem a vakut. Mármint én így vettem ki Ropi szavaiból, egy másik topicban beszéltünk erről, hogy neki Metz 58 van és csak 3.0-ás FW támogatta a rádiós kioldást. Azt, hogy a te vakud működik e így azt nem tudom, de nagy valószínűséggel az enyém nem fog rádiós kioldóval működni.
A 60k-s vakuról meg annyit, hogy megért nekem 15k többletet minthogy szenvedjek. Mert ugye a Sigma EF-530 DG ST van még hasonló árkategóriába dönthető forgatható fejjel és arra azt mondták, hogy inkább ne
.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Agent87 #4727 üzenetére
Látom, hogy nem érted
. A Slave funkció tökéletesen működik, de remote mód azaz a rádiós vagy egyéb kioldási lehetőség elvileg korlátozva van mivel az csak FW frissítés után elérhető és azt Pentax rendszerre nem csinálták meg Metzék. És, hogy Slave módba elsüljön a vakunk ahhoz kell egyet villantani a beépített vakunkkal Wireless beállításba. ÉS akármennyire nem szabadna beleszólnia a képalkotásba ilyenkor a beépített vakunknak mégis furcsa árnyékok keletkeznek, míg ezt a gépen nem produkálja hasonló beállítások mellet. De mondom lehet, hogy van rá megoldás csak még nem jöttem rá. Én eddig úgy vettem észre, hogy nem túl tökéletes ez a slave funkció az alábbi két linkel kép alapján. Tehát ha nem tudja a rádiós kioldási funkciót nem túl esélyes a szép kép. Szvsz ez a slave dolog csak szükség megoldás. És egy olcsó gagyi vaku csak szenvedés. Amúgy ha van valakinek ere a problémára tuti tippje szívesen fogadom
.
(A képek utómunkanélküliek és csak teszt jellegűek nézzétek el a minőséget, és a gyorsaság kedvéért 800x600 méretbe töltöttem fel.)
Itt egy szerintem normálisan világított, plafonra villantott kép kb. 2m-ről:És ez itt egy slave módban lőtt kép körülbelül 5m távolságból, a vakut pedig fater tartotta "modelltől" kb 1.5-2m-re és szintén felfelé derítésre állítva:
-
Slowman
aktív tag
válasz
Agent87 #4725 üzenetére
Hát nem tudom ennek járj jobban utána mivel az én Metz 48-asom sem tud elméletileg remote módba működni nem hinném, hogy egy kínai csoda majd jobban viselkedik. A slave mód meg nekem még nem sikerült annyira szépen soha se, hogy ne legyenek benne erősebb árnyékok (lehet még keveset gyakoroltam).
-
BiriBum
őstag
válasz
Agent87 #4719 üzenetére
Made in Gagyisztán!
Alacsony kulcsszám, de ami még ennél is gyanúsabb, hogy nincs kiiírva rá a Pentax P-TTL támogatás. Enélkül a szemedet is villogtathatod, ugyanúgy nem ér semmit az egész. Ha már ebay, és olcsó, akkor sokkal inkább: Pl. link.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest