Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
válasz
Gordiann #5815 üzenetére
Kár, pedig szép idea volt.
A szervizzel ebben az esetben szerintem nem az árral lesz gond, hanem az időtartammal, ha kiküldik a francba, hogy egy 5 perces melót megcsináljon valaki. Mondjuk ezt a Camera Kft. is meg tudná csinálni helyben, de ki tudja.
Az új Lightroomot ajnározták valamelyik Nikon topikban, hogy hogy milyen királyul megcsinálja a hotpixel szűrést.
Ha nem irtózol a parancssortól, akkor a dcraw is tud pixel mappinget, amint azt írtam már. Van makkosikszre is, sőt, még valami grafikus frontendet is kendácsolt hozzá valaki dcraw-x néven.
-
csakb
őstag
válasz
Gordiann #5812 üzenetére
100%, hogy a K10D-ben is van hotpixel map, és az alapján szűri őket, de sajnos idővel szaporodnak. Az újabb vázakon már lehet frissíteni ezt a térképet, a K10D-n nem, úgy látom.
A Custom Settings menüben a Noise Reduction ugye be van kapcsolva? Hosszú záridős képeknél az sokat segít.
Végső esetben a szerviz tudja frissíteni a térképet, vagy ha RAW-ban lősz, akkor a komolyabb konverterek tudnak szűrni. A dcraw-nak pl. meg lehet adni saját térképet is, ami alapján kiinterpolálja őket.
Találtam olyan kuruzslást is, hogy sensor cleaning módban flecsapod a tükröt, és úgy hagyod legalább 30 mp-ig. Vázsapkát tegyél fel, vagy fordítsd lefelé a vázat, hogy ne menjen bele por. Néhány júzer szerint ezek után a hot pixelek nagy része, vagy akár mind eltűnt a képekről. Próbáld ki, ártani nem tudsz vele.
-
Petzval
senior tag
válasz
Gordiann #5809 üzenetére
Halott pixel eleve nem lehet mert az nem világít és a feketén nem látható.Hot pixel meg fehér az meg kiugrik a feketéből.Azt se értem hogy minden képen látható mert kék égbolton kéken világító pixel se látszik.na megtaláltam! A nappal szemben vagyok! ezek inkább hot pixelek amik a nem fekete képen ritkán látszanak.
-
BEE
addikt
válasz
Gordiann #5699 üzenetére
És le is írod hogy mit nem szeretsz a K10D-ben ?
Hátha segíthetünk rajta ?Keresőnagyító: akinek van, az le sem veszi a gépről általában. Én sem.
Zöldkocka mód: ez való annak, aki nem akar állítgatni, csak kattintgatni.
Én ilyet soha nem tennék, mert szeretem a gépet állítgatni !M50/1,7 : Na ez tipikusan az, amivel állítgatnod KELL a gépet,
tehát valamennyire meg kell tanulnod a fotózás alapjait.Ha RAW+jpeg-be fotózol az memkártya igényes, de el tudod dönteni utólag,
hogy melyiket tartod meg. Állítgasd a jpeg beállításokat, keredsd meg
hogy neked mi tetszik, a RAW meg tartalékban megvan, ha mégsem.
Akik ezzel kísérleteztek, azok szerint a gép jobb jpeget készít, ha nem csak abba
fotózol, hanem RAW-ba vagy RAW+jpeg-be.A RAW-feldolgozásnak egyébként szerintem akkor van értelme, ha utólag egyenként
akarod kihozni a maxot a képekből a saját ízlésed szerint.
Alapbeállításokkal nem biztos hogy érdemes.BEE
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gordiann #5689 üzenetére
A gép jpg motorja nem túl fényes állítólag, pl. ha csinálsz egy képet raw-ban és utólag a géppel konvertáltatod jpg-be már az is jobb minőségű, ez feltehetően sorozatkép-sebesség miatti beállítás.
Lightroomból a 3-as sokat fejlődött, azt ajánlják a hozzáértők, bár van akinek a rawtherapy fexik.
Ha jól tudom alapból a gép beállításait veszi át a program, te tudsz csinálni különböző profilokat, amiket lementel magadnak, és megadhatod, hogy adot kép(ek)re mit "húzzon rá".
Meg ugye, mivel a raw élesítetlen és zajszűrt így ezeket az értékeket is gondolom neked kell megadnod a programnak (aztán, hogy ezt be lehet-e default értékként állítani nem tudom.)Mivel én csak jpg-ben fotózom így majd jönnek a raw-szakik és kiokosítanak, de nézz szét, hátha van itt kiondottan raw-konverter topic (indexen van azt tudom)
Ja, ha tudsz angolul itt vannak tutorial videók LR-hez.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gordiann #5681 üzenetére
Erre ott a zöld, vagy a P-mód, a menüben pedig rakd az élesítést és a színtelítettséget +1 vagy +2-re, aztán örülhetnek a rokonok is
Az én K10D-met 1 éve picit több expószámmal, de hibátlan állapotban adtam el 83-ért, a sérülés a kisebbik gond, a nagyobb, hogy nem igazán van most felvevőpiac.
Én 2 hónapja árul(gat)om a K20D vázamat immmár 115-ért és bár eleinte egy 2.8-as zoommal hirdettem és biztos sokallták a kezdők azzal az árat, de már szereztem egy kitobit rá, és így se tolonganak, vagy aki jelentkezik, az olyan pofátlan árat ajánl, ami miatt én szégyellem magamSzerencsére nem midenáron akarok megvállni tőle, így nem gond ha nem, vagy csak hónapok alatt megy el
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged