- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lungfefe
csendes tag
Most már csináljon már nekem valaki egy wikipédia szerű leírást a használható lencsékről mer összezavarodtam a nagy visszaolvasásba.
K bajonettes obi rákattan a vázra, de nem biztos, hogy működik? Mitől függ hogy van-e AF? Mi az a rekeszgyűrű, valami "beugró blendepöcökről" is olvastam? Meg M42?
pl. ez mire jóKész a káosz!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz sasa134 #7895 üzenetére
Ja, csak balf@sz voltam. Illetve az állványom nem erre a terhelésre van kitalálva. A nagy zoommal és a vakuval majd 3 kiló.
Még jönni fog egy DA 35, Sigma 50, és egy FA 77 LTD. Gondolkoztam az FA 31-en is, de még használtan is bitang drága ($1000-$1100).(#7896) szilu7
Semmi akadálya, majd jössz új AD-kat is hallgatni.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
nagyúr
Beteszem ide is hátha:
Na, megérkezett a trió (16-50, 60-250, D-BG4). Végül 1370 EUR lett a fizetendő. Nem az évszázad vétele, de szerintem korrekt.
A markolatot még váz hiányában nem tudtam kipróbálni, de látszólag nincs gond vele.
Az objektíveken minimális használati nyomok vannak, a lencséken nincs sérülés. Viszont relatíve porosak.
Még csak 1-2 tesztképet lőttem velük, hogy lássam rendben vannak-e. A 16-50-essel nincs gond láthatólag, viszont a 60-250 nem az igazi. Nem tudom, hogy mennyi köze van a vázhoz, de nem elég éles és részletes a kép még ISO100-on sem. Bár hozzáteszem, mind ez nyitott rekesz mellett.
Bridge-ben sem látszik az obi infó. Okozhat ilyen hibát ha a váz nem ismeri az obit? Nem vagyok ilyen téren jártas, de szoktam látni, hogy ha firmware frissítés jön egy vázhoz, akkor az újabb objektívek is "szerepelnek" a listában.Még később tesztelem tovább...
---
A teszt meg volt:
Állványról rekeszelve is lőttem képeket és elég kiábrándító. Mintha bemozdulna vagy nem is tudom.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz fi:zi'k #7883 üzenetére
Az a K-7 igen régen lehetett! Talán igaz sem volt!
A sanyi, számszong, nyikonnak akkor is standja volt már, mikor én láttam egy bemutató darabot a dunyha plázában... Eladó rámrontott, hogy "Végre valaki megnézi!" Természetesen van Pentaxom - így megfogdostam én is. Más bezzeg hozzá sem nyúlt. /Szinte felsikítottam, hogy Jééééé! Egy fényképező - gép! - a fényképező osztályon. /
A K20 után a legjobb markolata ennek a gépnek van. És szerencsére örökölte a K5, K30, K50 és 500 is! Baró!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
válasz sasa134 #7880 üzenetére
Vagy egy 60-250-re.
Remélem holnap megérkeznek az obik.(#7881) szilu7
Jó tudni.
Én most fogok váltani K5IIs-re K10D-ről.(#7882) hagel
Ha jól rémlik K7-et pl már láttam MM-ben. De tény, hogy nem gyakori vendég.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sasa134 #7880 üzenetére
Nem győzök a vázas stabi előnyeiről beszélni ismerőseimnek. Bármivel elvan innentől kezdve!
A Berlini Photokina után lehetnek újdonságok még!
És pesten, pécsen is meg tudod nézni vhol - a médiában és egyéb helyen ne is keresd!
-
sasa134
addikt
válasz lungfefe #7874 üzenetére
Így van, stabi a vàzban van. Ha tudsz, várj 1-2 hónapot amíg a k500 jobban felfut, valszeg a Pentax a K500-k50-k5-k5-II sort tartja meg,szoval én is a K30 arcsokkenesere számítok. Okosabbak leszünk a Photokina után szerintem. Az autós hasonlat félig igaz,itt ugyanis épp a feelingesebb eszköz ad magasabb minőség érzetet. A k30 csodajo váz, mindenképp próbáld ki vmi boltban. a fogás szubjektív dolog mert az ember keze másra all rá, de igen tisztességes gép, nagyon jó anyagokból, nagyon jól osszerakva. én a helyedben csak vázát vennék, a kit obik úgyis hamar elfogynak, aztán mennek eladásra ...szoval én váz + mondjuk 35 mm f2.4-el kezdenek. Vagy váz + 16-45. Vagy 17-50/2.8. Attól függ, mennyi a keret. az 50-200 nem rossz, de úgyis le fogod cserélni egy 55-300-ra
Avanti Roma
-
lungfefe
csendes tag
válasz sasa134 #7871 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segített, + neki álltam olvasni az egész topikot.
Tehát Pentaxot használni valami olyasmi mint Alfázni a Fócvagenek helyett.
Sok évig Alfám volt, aztán jött a gyerek és praktikusabbra kellett cserélni, de imádtam
A k30 egy obi-val van és már a 180 pénz is necces (Media Markt-ban a d5100-et láttam 161900 ért 18-105 lencsével,de nem jó a fogása sem meg.....) mer nem lesz mire fotózni ugyanis kártya is kell bele, valamiben hurcolászni is kéne(nem vihetem a dobozában).Így már + 10 kb.
Milyen a fogása ezeknek a gépeknek, mer a nikon nem nagyon állt a kezemre mikor fogdostam?Tehát: Kép stabilizátor a vázban, AF motor vázban(ami bizonyos obikkal műkszik is) ha jól olvasom.
Szerintem várok még a K500 tesztekre, vagy hogy óccsósítsák a k30-at. Nem sürgös ha már ezt a pár évet kibírtam....
-
BiriBum
őstag
válasz sasa134 #7871 üzenetére
+1
A K30 és a K50 gyakorlatilag csak a váz formájában különbözik.
Azok a szolgáltatások, amelyek belépő szinten benne vannak ezekben a vázakban, a Canon/Nikon esetén csak 2 kategóriával feljebb találhatók meg. Gondoljunk csak a pentaprizmás keresőre és a 2 vezérlőtárcsára. -
sasa134
addikt
válasz lungfefe #7865 üzenetére
Szia,
ha megteheted, és nyújt számodra előnyt, én 20k-val többért a K30 időjárásálló vázát venném. Szenzorban nincs különbség köztük.
Itt még nem nagyon van K-500 tapasztalat, nagyon friss gép.
Ami a pentax feelingjét adja (sztem):
- régi manuális obik simán feltekerhetők (vannak legendás üvegek, például Pentax M 50 f1.7, amit megkapsz úgy 10-15e Ft közt)
- a limited sorozat fix objektívjei (klikk)Persze van rengeteg gyártótól pentax-bajonettes üveg, nézegetni itt érdemes.
kicsit olvasgass például itt.
Elég jó kiteket lehet összerakni Pentaxra, például tamron 17-50 f2.8 + Pentax DA 55-300mm. Ezzel megvagy 17től teléig elég korrekt minőségben.
Akkor ajánlom kezdő fixnek a 35mm f2.4-et - ami olcsó, jó, sok sikerélményed lesz vele (ellenben műanyag, de legalább könnyű).
Pentaxból ott a 16-45mm f4, ami használtan már jó áron kapható. Nem beszélve a nagyszerű 17-70 f4-ről, ami azért jóval drágább.
Itt akadhatsz jóféle használt Pentax obikra, itt pedig elég jó kis fórumélet van.Pentaxosnak lenni feeling, kicsit más, mint menni a mainstream-mel. Ahogy már előttem leírták, a pentax általában jóval többet ad a belépő szinten, mint a konkurencia. Nem fogod megbánni, hajrá.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
nagyúr
válasz Mikisys #7869 üzenetére
Maximálisan egyetértek!
Ár/Érték arányban a legjobbat kapod! A K-30 és K-50 hez képest egy valamit nem kapsz meg: Az időjárás álló vázat.
Ez az lenne, amit le lehet mosni egy zuhany alatt... Az usa haditengerészete nagyon szereti ezeket használni. Mutatták is a tub-on. /Sárban - homokban! /A K 500 a K-50 új, gyorsabb elektronikájával rendelkezik.
-
nagyúr
válasz lungfefe #7867 üzenetére
Igen, pl. a Chinonnak volt K-bajonetes gépe!
A helyet az, hogy az indán van nagy mozgás a Pentax háza táján.
Van klubélet élőben az országban! Találkozók havonta, kéthavonta! /No persze mindig akkor tartják - amikor én még dolgozom.../
Manuálisban van pl egy mágikus zöld gomb a gépeken - no, azt fogod szeretni!
Keress rá!
A több optikás készlet neked jó lesz! Asszem te sem vagy az az átlagos juzer, aki autó módban vakuzik állandóan. Szerintem megéri megvenni. Aztán úgy is irigykedni fognak a jó képeidre a kanyonosok.
Addig is nyálazd át ezt az egész topikot!
[ Szerkesztve ]
-
lungfefe
csendes tag
válasz Polarstar #7866 üzenetére
A márkáról persze hallottam anno még a filmes időkben(akkor Szmena 8-al szórakoztam), Ricoh, Chinon (asszem) társaságában, de a Zenit volt az elterjedtebb.
Mostanában nem nagyon hallottam a Pentaxról a DSLR piacon. Vagy csak nincs futtatva?
Családi képek, utazás, épületek, tájkép, macro..... szóval minden ami tetszik és érdemesnek találtatik. -
nagyúr
válasz lungfefe #7865 üzenetére
Mióta is létezik a Asahi-Pentax? 1920?
Nos, azóta eladtak pár pacáknak ezt-azt...
Mellényúlni nem fogsz, főleg, ha rendes kereskedőtől veszed meg. A Pentaxnak vannak izgalmas, érdekes ötletei - érdemes megvenni.
Az, hogy szinte nem is hallottál róluk - az nem csak a te hibád.
Ha csak opelt, volkswagent és toyotát látsz az utcán, az nem jelenti azt, hogy más nem gyárt kocsit. Sőt! Esetenként jobbat is csinál!A kérdés természetsen még mindig ez: Mire kell a gép neked?
-
lungfefe
csendes tag
Help!!
Régóta le szeretném cserélni kompaktomat DSLR-re(lassú AF, meg csak AF, zaj, stb). d5100/5200, 600/650d (bár utóbbiak már drágábbak) a kiszemeltek, valamint most akadtam rá a K-500-ra 18-55 obi-val 149900, 18-55 és 55-200-zal 179900. Még sehol sem láttam róla tesztet. Az érzékelő állítólag ua mint a k-30-ban. Ha ez így van veri a d5200-őt emiatt:
http://www.youtube.com/watch?v=dG9eaIFxIC0
Nem rövid távra tervezem a vázat, tehát a nikon5100 3 év garija nem rossz de nem beszélni magyar, canon600 nincs hdr, k-500 nem hajtogatható lcd és semmit nem hallottam még a márkáról(egy isminek sincs).
Tervezett obik(szép lassan ):18-200/300 átfogás, valami macro, meg majd valami fix. Vagy a 18-105,135 utazoomnak.Vélemény, tanács?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BiriBum #7863 üzenetére
Linkeltem ugyan a hirdetést, de ha nem vagy regisztrálva akkor nem tudod megnézni nagyban. Bocsi.
Be is írtam, a végére, hogy a napellenzőn lévő cuccra gondol-e, de az angol fordítás elvit a málnásba és nem akartam magamból hülyét csinálni.
Köszi.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
BiriBum
őstag
válasz fi:zi'k #7862 üzenetére
Die Gegenlichtblenden der Pentax-Objektive wurden mit einem schwarzen Isolierband an den Stellen versehen wo sie beim ablegen der Kam auf dem Boden aufliegen würden. Ein Indiz für den umsichtigen Umgang meines Equipments. Es lässt sich sehr einfach und sauber entfernen. Wenn ihr es wünscht mache ich es selbst ab.
Nagyon félrevitt
Kép nélkül nehéz, de kb:
A Pentax objektív napellenzője egy fekete szigetelőszalaggal van a helyére rögzítve, ott ahol ahol a kiemelkedés (?) a felszínre fekszik fel. Ez javasolt a felszereléssel való körültekintő bánáshoz. Nagyon könnyen és tisztán el lehet távolítani. Amikor szeretnétek, magam is le tudom szedni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezt értelmezné nekem vki:
Die Gegenlichtblenden der Pentax-Objektive wurden mit einem schwarzen Isolierband an den Stellen versehen wo sie beim ablegen der Kam auf dem Boden aufliegen würden. Ein Indiz für den umsichtigen Umgang meines Equipments. Es lässt sich sehr einfach und sauber entfernen. Wenn ihr es wünscht mache ich es selbst ab.Gugli fordítóval:
The lens aperture of Pentax lenses were fitted with a black electrical tape at the points where they would lie on the floor in the store Kam. An indication of the prudent use of my equipment. It is very easy to remove and clean. If you wish it I'm doing it from itself.Mi a bánat van rajta és miért?
Erről van egyébként szó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Így van! A funkció és használat igen erőteljesen eltér.
Én az UZ-t most azért választottam, mert tud nagy sebességű felvételt, ami nekem kell a hivatásomhoz.
És az is fontos volt, hogy lehessen könnyedén cipelni.A pana amúgy sem szuper érzékelős. Aki ilyeneket mond annak minek egy DSLR? Villogni? Zaciba rakni?
Én jobban ki tudnám használni a DSLR-t, de jelenleg a pénztárcám ennyit enged. No, de abből is a kiválót veszem meg! /Ár - funkció - érték/
Filmes Pentax van - imádom! Csak etetni drága. Valóban drága.
A Fuji most egy darabig jó lesz.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
hcs57
addikt
-
1501N
tag
Sajnos az előző tulaj nem nagyon vigyázott rá. A hátsó LCD elég karcos, de ami zavaróbb, hogy a mattüveget törőékesre cserélték, de vagy karcos vagy maszatos lett. A tükör és a bajonett között is van pár karc, gondolom blendebeugrasztó pöcök művelte (mármint az objektív pöcke). Legutóbbi, sajnos lehet, hogy én voltam. A vázon is van pár, főleg a vaku környékén.
Egyébként klassz képeket csinál, azzal nincs baj. Szenzor is nemrég volt pucolva, Lenspen-es ingyenes akción.
Doboz, töltő, két akksi, szoftverek, kábelek, leírások megvannak.Gondolkoztam, hogy kamerát kéne-e venni videózni, de olyan gyakran csak arra nincs szükségem. Arra a marha nagy bitrátára pláne nincs. Még egy kütyüre sincs, ha egybe megkaphatom. Szóval pont megfelelne egy videós váz.
K30, 50 vagy 500 - így eléggé tetszenek. Csak régi üvegeim vannak, úgyhogy az időjárás-állóság nem fontos.
[ Szerkesztve ]
-
decens
tag
válasz fi:zi'k #7852 üzenetére
hirdetni épp 200-ért is lehet, szó se róla. :-)
de egy csupasz váz aligha megy már el 100 körül vagy épp fölötte.
persze, ha van hozzá egy 18-55 kit, az plusz egy 10-es. egy markolat is plusz 10...15 attól függően, hogy gyári-e vagy utángyártott. esetleg egy 55-200-zal már tényleg 120 körül járhatunk. főleg ha van hozzá tartalék akku, sd kártya, vagy egyéb csecse... -
Deadpapa
aktív tag
Köszia a segitséget.De lenen még egy gondom.Valamiért az AF nem aakr müködni a 35-80 as Obival.Hallatszik hogy teker a motor de megsem moccan a lencsén a gyürü.Más Obival szépen megy.És ez az obi is szépen megy más gépen.Lehetséges hogy nem akadnak össze?
-
nagyúr
válasz BiriBum #7842 üzenetére
Hát igen.... A fotoplusz a magyar importőr. Így könnyű jóárasítani.
Mellesleg ez már tényleg nagyon nagyon jó rá. Csak az a gond, hogy a váz már nem vízálló és időjárás álló. De párnak nem is baj, mert nem viszik ki az utcára.
-
Deadpapa
aktív tag
Kis segitséget kérnék.Kerestem már mindehol a kérdésemre választ de sehol semmi.Pentax K-x em van és ha bekapcsolom a kiterjesztett ISo akkor sincs 100.as ISO-.Viszont 12800 lessz.Mi a megoldás?
-
1501N
tag
Na, egy helyen már van ára a k-50-nek. Kíváncsi vagyok, az 500 mennyivel lesz kevesebb.
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdést hátha előbb kapok választ.
Pentax K10D-hez keresek vakut kb. 10k keretem van rá.
Ezeket néztem ki.
METC Mecablitz 36 C-2
METZ 32 MZ-3
METZ 36 CT-3 bár ő nem túl csinos
Melyiket ajánlanátok? -
nagyúr
Pentax 18-250-et használ vki?
-
hcs57
addikt
Ez esetleg valakinek? [link]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Egy részben szakmai kérdésem lenne felétek....
Szerintetek mennyit érhet egy Pentax K100D Super gyári obival (SMC Pentax 18-55mm F3.5-5.6 AL II), összes gyári tartozékkal, karcmentes állapotban, kb 12500 expóval?Gondolkodom az eladásán, de nem tudom mennyit lehetne érte kérni.....
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
-
-
1501N
tag
De jó! K20d, M módban élőkép esetén folyamatosan tartja a blendét, nem kell a zöld gombbal mérni!
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Egy K10D-hez, melyik tele obit javasolnátok inkább kutyák, állatok, fotózásához?
SMC Pentax-FA J 75-300mm F4.5-5.8 AL vagy SMC Pentax-DA 50-200mm F4-5.6 ED -
jeni
félisten
Üdv
valakinek nagyon occcóón egy ilyen -
sasa134
addikt
szép sor lett ez a K500 - K50 - K5 II/IIs
A K-x-em utóda valószínűleg a K50 lesz, nagyon várom, hogy mennyibe fog fájni. A K30 és a K50 egymás mellett meddig fon élni? K50 megjelenése után nem nagyon van értelme piacon tartani a K30-at.
Avanti Roma
-
1501N
tag
-
1501N
tag
Egy frissített k-30
Lesz vajon valaha kihajtható LCD? -
1501N
tag
válasz BiriBum #7801 üzenetére
Az 55-300-ról tényleg sok jót hallani. Igazából a 18-105 szerintem egy nagyon jó ár/értékű üveg, ez az oka a népszerűségének. Pentax vonalon a kit után a 150k-s 17-70 jön, ott meg az egy köztes.
Az A 50/1.7 már olyan öreg, meg szükségem lenne az AF-re.
Remélem, hogy igazad van és én vagyok türelmetlen és sikerül nekem is összeszedni a szettemet!A kék csippnél a da 50/1.8 70k alá esett, hátha megy lefelé a többi helyen is. 60-at talán már kiadnék érte. Lehet, hogy igazad van és a 35 ideálisabb, de szerelmes vagyok az 50-esbe.
Jelentkeztem egy Sigma 17-70/2.8-4.5-re, gondolom van aki többet ígért, de még nem szóltak, hogy elkelt volna. Talán még játékban vagyok.
A műanyag bajonett fémre cseréléséről tudtok valamit?
Erre gondolok: http://www.pentaxforums.com/gallery/images/28610/1_DA35f2.4.JPG
Írja is a srác, hogy kell, de nem teljesen értem. http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-L-35mm-F2.4-AL.html
(középtájt)A k-30 miért nincs rajta az ajánlott géplistán?
-
matezz
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a egítséget!
-
nagyúr
-
hcs57
addikt
Ha maradsz a Pentax mellett és nem akarsz sokat áldozni a vázra, akkor csak ajánlani tudom a K10D-t. Az újabb vázak valóban jó néhány dologban lényűgözőek, de hidd el még most is boldogulok a K10D-vel, inkább vakut, objektíveket vettem. Vannak nagyon szélsőséges esetek, amikor pl alig van fény, olyankor jó lenne egy k5 - k30, de ha nem mozog a téma, akkor állvány, vagy egy 1,4-s objektívvel nekem is sikerül.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
BiriBum
őstag
Azért ennyire nem rossz a helyzet. Én mindent tudtam venni hozzá.
A 18-105-öt itt nagyon istenítik, pedig az átfogásán túl azért nem sok előnye van a 18-55VR-hez képest. Ellenben a Sigma 17-70, igaz kisebb átfogással, optikailag sokkal jobb és van Pentaxra is.
Teleobjektívben az 55-300 optikailag kenterbe veri a Canon/Nikon budget teléit.
A 35/2,4 elég baráti áron kínál jó minőséget (a gyutáv szerintem használhatóbb, mint az 50-es). Az A-s 50-es szenzációs obi és eléggé gyakori a használt piacon.
A Pentax Limited sorozatához hasonló nincs a többi gyártónak - igaz ezek eléggé drágák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest