- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
válasz
neevous #5703 üzenetére
Baromi jó mindkét Pentax, de különböző karakterűek. Nekem is van egy M 1.7/50. Kicsi, könnyű, pengeéles, mindig nálam van, nagyon szeretem használni. Szerintem kötelező darab.
Az FA és az M 1.4/50 elvileg ugyanaz az optikai konstrukció, talán nem kell bemutatni. F/1.4-en észrevehető aberrációi vannak, ami kissé szofttá teszi a képet. Kicsit rekeszelve már pengeéles. A bokéja szebb, mint az 1.7-nek.
A Ricoh sem rossz, de nagyobb és nehezebb, mint az M 1.7/50, és a bevonatai sem olyan jók, mint a Pentaxoké. Ez is full manuál obi.
Alternatívák: A, F, vagy FA a Pentaxokból. Az A megy Av-ben, az F/FA pedig autofókuszos.
-
Zozzant
addikt
válasz
neevous #5703 üzenetére
Az m1.7-t tudnám ajánlani, de ha a1.7-t találnál az mégjobb lenne, mindkettő volt nekem de az utóbbi az nagyon jó obi, de:
M1.7: zöld gombos fénymérés nagyon időtrabló, gyakorlatilag statikus ismételhető témákhoz jó. M módban célszerű, vagy nyitott rekesszel Av-ben.
A1.7: van folyamatos fénymérés ugyan de nem rögzül ha átkomponáljuk a képet, tehát itt az AElock-ot kell nyomogatni. Összes programmód használható.
Csak a középső fókuszpont választható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged