- De mennyi az annyi?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
Nem csak profik vehetnek K-1-et.
Én közel két éve kicsivel 200e felet adtam el, a kvázi új K-3-at, így talán még a K-5II/s is beférhetne a kalapba, de szerintem annyit nem estek az árak. Most néztem irányjelzőn, még mindig 200e körül mozog az ára.
Esetleg egy K-S2 is opció lehet. Ma már nem vennék fix kijelzős vázat, mert baromi kényelmes dolog ám.
Amúgy meg ja, K-5.MILC nem opció?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Mercutio_
félisten
Nem hiszem, hogy a K20D-n nyomna bármennyit is, hisz egész más szegmens, esetleg a K7 árát tologatja majd, de a kezdőárához képest az is elég jó vétel már.
A Canon 7D se FF mégis szép ára van, ahogy a Nikon D300s-nek is, és azt se felejtsük el, hogy azok a vázak már piacon vannak egy ideje, a K5-nek pdig ez még csak a kezdőára, ami az eddigi trendeket ismerve elég szépen fog menni lefele karácsony után.
Pentax EVIL ha jönne és az új sony alfa33/55-höz hasonlóan bajonetkompatibilis maradna az nagyon tetszene
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arthropod
tag
Az általam javasolt forrástól sikerült szerezni az adaptert? Csak mert éppen tegnap írt hogy van neki 2db kell-e még esetleg? Úgy nézem ez olyan mint az enyém! Ha elfogadsz egy tanácsot, egyszerűbb kiszedni benyomva a "pöcköt" a kulcs "fülével" egy pillanat alatt, mint a két kis karommal tökölni... Szóval egyszerűbb, gyorsabb....
[ Szerkesztve ]
Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
BEE
addikt
Nem tudom, mert nem néztem utána, de lehet hogy a K100D-hez nem jár
a távvezérlés, marketing okokból. Ezért letiltják.A tele ügy nehézkes...
A 200-as, meg 300-as fixeket felejtsd el, használtan is aranyárban adják,
és itthon alig van eladó. Pedig kitűnő obiknak mondják őket.20ezerből elég gyenge a kínálat, leginkább M42-esek kaphatóak.
Jupiter 37 A 135/3,5
Sonnar 135/3,5
P6 Sonnar 180
Pentacon 200A Sonnarok nem biztos hogy beleférnek ennyibe.
Érdemes lenne vadásznod egy 50-200-ra, meglepően jó, főleg az áráért.Ha végképp semmi, akkor van egy új állapotú 70-200-am, ami nem élességbajnok,
de elmegy. Megalkudhatunk rá !BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Salex1
őstag
-
MODERÁTOR
Kirpóbáltam az istD-hez készült Pentax Remote Assitant programot K100D-vel, az eredmény annyira nem lepett meg, ugyanis szinte használhatatlan (vagy csak rosszul állítottam be valamit).
A funkciók nagyjából működnek, de a kész képpel valami nem ok... Fókuszál, elkattint és a kész kép ilyen lett.
A thumbnail jó, de a teljes kép valamiért szétesik. Nem próbálgattam sokáig, csak két képet lőttem, mert lemerülőben voltak az akkuk,de mindkét kép ilyen lett.Harrrr!!!!
-
Slowman
aktív tag
Nekem sem esik nehezemre MF-el fókuszálni (van is mint mondtam és nagyon jól meg vagyunk egymással), csak vannak dolgok amit nem biztos, hogy meg lehet oldani MF obikkal. Pár jó AF lencs mellé kiegészítőnek szerintem is remek a fényerős MF fixek. A záridő, rekesz dolgot meg M állásba amúgy is tudod kezelni, de gondolom ezt te is tudod szóval ez nem az MF üvegek kiváltsága. Egyébként a filmes gépekkel fényképezni tényleg élmény. Ha lesz pár K-s obim és pénzem, én is tervezek venni egy régi Pentax gépet, mondjuk egy K1000 vagy ilyesmi, akár egy korszerűbb filmest is kipróbálnék MZ-5 ezeket még olcsóbban meg lehet venni.
-
Szten Márs
nagyúr
A gyakorlat, na meg a fókuszvisszajelzés segíti azért a fókuszálást. A középső fókuszpont felvillan (meg ha be van állítva, be is csippan), ha fókuszt találtál, és általában elég pontos, ez nagy segítség lehet. Na meg egy idő után szvsz gyorsabban megy ez az embernek. Nekem nincs törőékes mattüvegem, és azért egy hát... párezer képet azért ellőttem manuál fókusszal, biztos 5 ezer felett, pontos számot nem tudnék mondani. Ennek ellenére hatalmas plusz lehet, természetesen. Na meg kissé hangulatosabb is úgy komponálni
-
Slowman
aktív tag
Nekem nagy szerencsém volt ezzel az 50/1.4-el, mert én még 75k-ért vettem nem 90k-ért . De néha lehet ám kifogni egész jó áron olyan 50k körül, valamikor láttam is vaterán. Nekem egy 135/3.5 Zeissem (M42) van amit barátnőm apjától kaptam ingyen, mivel van egy működésképtelen Praktika gépe és ahhoz vette még régen azt a telét, volt még hozzá egy 50/2.8-as Zeiss is, de az 50/1.4 FA mellé nem hiányzik, bár lehet egyszer kipróbálom majd meg a Heliost is az meg szintén egy működés képtelen Zeniten van. Szóval nekem így semmibe se került a dolog csak az átalakítóba, így megéri amúgy én is K bajonetteseket vennék ha vennék. Engem igencsak zavar ez a dolog, hogy csavargatnom kell az obit de azért elvagyok vele .
Nem tudom, hogy ez a 135/3.5 sonnar van e K bajonettre de ez elé szépen muzsikál. Ez nekem megérte.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Olyat egyszerűbb K-bajonettel venni, de igazából abból már esetleg újat lenne érdemes, az van Pentaxra is.[link] a többihez képest az még nem is drága.
Ja, most értettem a kérdést, 2,8 -as persze, ezekből nem érdemes gyenge fényerejűt venni.[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mielőtt M42-est veszel érdemes körbenézni, vettem egyet Tesz-vesz-en, mire kiderült, hogy tbs kollegának pont van egy ugyanolyan feleslegben csak K-bajonettel... Megvettem azt is, így most van egy szép régi M42-es 135-ös obim, működik is jól, csak éppen nem használom, mivel ott a K-bajonettes.....
Szten: Azért, ha adódna valamilyen legendás obi M42-es azt el bírnám viselni....
Lens Fetish Club...[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Szten Márs
nagyúr
Egész nyugodtan
Amúgy ezért mondom, hogy nekem K bajonettre nem hiányzik az M42, ha épp kell valamilyen objektív, van rá pénzem, meg igényem is, akkor találok K bajonettre is, eddig nem volt ebből baj. Persze ha olyat veszel, amin nincs A állás, akkor csak M módban használhatod, fényt mérni meg zöld gombbal, vagy amin nincs zöld gomb már elfelejtettem melyikkel kell -
arthropod
tag
Igazán nincs mit! Ha válaszolt elküldöm majd privátban neked az elérhetőségét, ha "mellette" döntesz! Én ezt a típust használom, pontosan illeszkedik, könnyű be, illetve kivenni is. Semmi gondom nincs vele! A pöcök pedig cserélhető, csavarral van rögzítve! Nem lötyög, kotyog... nekem 4500ft-ért nagyon megérte. Ráadásul szinte folyamatosan használom, próbálgatom az objektíveket... Igen jó ,én K100D használom.
[ Szerkesztve ]
Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
Szten Márs
nagyúr
Nem, nem hiszem, már csak azért sem, mert én annak ellenére, hogy viselhetőbb volt a rekeszeléssel is az M42, mint gondoltam, nem látom szükségét M42 adapternek K bajonetten, legalábbis a részemről.
Hogy melyiket érdemes? Erről majd inkább azok mondjanak valamit, akik ismerik mindkettő, vagy legalább az egyik féle átalakítót alaposabban, én sajnos erről nem tudok érdemben nyilatkozni.
Amúgy természetesen az obit megtartotta rendesen.[ Szerkesztve ]
-
sjanek
csendes tag
Szia!
Nekem is K100S-em van. Rendeltem hozzá egy ilyen markolatot, mert kényelmetlen volt, hogy lelógott a kisujjam a gépről. Nagyon kényelmes, stabil a markolat. Tartalék akku nincs benne, és csak házi barkáccsal lehetne tenni bele. Mondjuk az eneloop-ok jól bírják így ez nem érint túlzottan. amúgy kb 18-20 ezerben van egy ilyen markolat ebay-ről.
Üdv Jani!
Zárélettartamhoz: az imdexes fórumban talán tudnak dobni egy linket ahol felhasználók jelzik vissza a saját exposzámukat. Elég brutálisakat is látni !
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
A zártémához: [link]
Ez a markolat egész kultúrált darab ! Még nem láttam.
A K100D-hez nincs gyárilag markolat, ezért nem is tettek az aljára csatlakozókat.
Több utángyártó ezt úgy oldotta meg, hogy vezetékkel csatlakoztatta
a markolatot a géphez, de akkor az ajtó állandóan nyitva van,
ami veszélyes hogy letörik.
Ez egy sokkal korrektebb megoldás, nekem így képről tetszik.BEE
[ Szerkesztve ]
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Szten Márs
nagyúr
A szenzortisztítás teljesen haszontalan funkció. Arra körtepumpa a megoldás, a szenzor rázogatása sokat nem segít semmin. Ha manuális obizni akarsz, akkor neked felesleges a Super.
37 ezer expó... nekem soknak tűnik. Nem jelent amúgy semmit, lehet gond nélkül beletehetnél még 250 ezret, ha meg veszel egy 10 ezer expósat, az 50-nél meghal, fene tudja, nyílván ez teljesen megjósolhatatlan, mindenesetre a 37 ezer expó azért igencsak intenzív használatra utal, és az én érzékeny lelkemnek sok lenne De ezt neked kell tudni.
Nincs megadva amúgy adat a K100D zárélettartalmáról, és amúgy is a "hitelesítve" szót kicserélheted a "tesztelve" szóra a többi váz esetében is - nem csak a Pentaxnál, a többi márkánál is. -
Szten Márs
nagyúr
Van itt a PH-n is egy eladó K100D: [link]
Amúgy attól függ, mik a távlati terveid. Egyetlen lényegi különbség van a sima K100D és a Super között, mégpedig az SDM-es objektívek támogatása. Most már azért szép számú SDM-es objektív van, szóval megérheti inkább a Super-t választani, de ha úgy gondolod, hogy amíg combosabb vázra nem lesz keret, addig SDM-es objektív beszerzése is esélytelen, akkor felesleges a Super-re várni, teljesen ugyanaz más tekintetben a sima K100D is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest