Új hozzászólás Aktív témák
-
uffneked
aktív tag
válasz
BiriBum #10583 üzenetére
Meg ezt se kell.
Eleg, ha leszeded a ricoh oldalarol a laboratory 3 frissitojet, majd silent modban feltelepited.
Ehhez nem kell mast tenni, mint start -> futtatas -> betallozod az exe fajlt, majd mielott elinditanad, a sor vegere utsz egy space-t, majd /s es leokezod.
Igy a hatterben lefut, nem kerdez, nem ker cd-t, vagy elozoleg telepitett verziot. -
Colonel993
senior tag
válasz
BiriBum #9652 üzenetére
Kicsit most furán jött le a mondanivalód nekem;
FF -> Munkára, meg lenni valakinek.
APS-C -> szórakozás/hobbiSzép lassan komolyabb munkára is beszeretnék fogni a felszerelést (K30 + K20D obipark,vakkantók, etc..) idáig portrékra elvoltam, illetve ott a manuál üvegekkel is van bőven időm játszani.
De rendezvény fotózás, vagy éppen szórakozóhelyen fotózás más tészta.Ne is gondoljak rá?
-
Colonel993
senior tag
válasz
BiriBum #9650 üzenetére
Köszi megint a fejmosást...
Nem mondom azt, hogy tuti nem leszek 1-2 év múlva Nikonos... de megpróbálom.Még egy kicsit erőltetem a dolgot, mert így is úgy is ezt kell ennem
De egy apró mellékes;
Hány elismert NAGY fotós van aki Pentaxal dolgozik?
És hány Canikont használó?
-azért ebben is lehet valami, burzsoááá hipszter faktor ide vagy oda-
-
Novics
senior tag
válasz
BiriBum #9027 üzenetére
Köszönöm a lényegre törő választ.
(#9022) fury71 Igazán szörnyűséges színkombinációkat lehet összehozni.
Viszont a sima sárga nagyon csecse. Simán megérte azt a kis plusz pénzt, hogy nem sima fekete lett.
Páran már megnézték, hogy milyen kanárit szorongatok a kezemben.
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
BiriBum #9011 üzenetére
A 6600 az, amit beszereztem, 52es menettel. Emlékeim szerint a kit is 52es. Számításaim szerint a feltekert kitre 18X.66=12. Rekeszelve, stb... 14, 15re/ig jó lehet. No ezt kívánom megvizsgálni.
A R 250es igen jó játékszer, 2 évig használtam, most már más játszik vele és a közgyűrűkkel is.
[link1] és [link2] Megismertem a makrót, de más is érdekelSzóval miskolcról van más is?
-
sasa134
addikt
válasz
BiriBum #8753 üzenetére
többek közt a Te hsz-aid miatt döntöttem anno a Pentax mellett
Most, az elmúlt 1-2 hónapban volt egy kis érzelmi kilengés MFT irányba, végéig olvastam kb mindent, amit leltem, tapogattam vàzakat, Fuji X-től OM-D-ig minden elképzelés felmerült de arra jutottam maradok DSLR-nél év végig, abból meg csakis Pentax. Szóval most átrendezem kicsit az obiparkom, frissítek, racionálisabb sort akarok.
H1N1
ahogy TayRol írja - de hirdetésekről ne itt ertekezzünk mert kikapunk.
-
-
csakb
őstag
válasz
BiriBum #8300 üzenetére
Bevallom, hogy nem értek a vakuzás tudományához, de egy csomó riportert láttam már csak dönthető fejű vakuval dolgozni, és csak derítőlapot használtak. Általában befőttesgumival odafogott fehér kartonpapír volt ez a remek segédeszköz. Ugyanez a megoldás nem működik partifotózás esetén?
-
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
BiriBum #8073 üzenetére
Sima K5 nem volt a kezemben, nem tudom van-e különbség.
Szerintem a K5II fogása határozottabb, jobban támaszkodik az ujjakon, így kényelmesebb lehet hosszabb távon.
Viszont aki a gombok kiosztásáért felelt, annak adnék a fejére egy szívlapáttal. Ahelyett, hogy a K10/20D kiosztását finomították volna tovább, hazavágták az egészet. Idióták. -
nagyúr
válasz
BiriBum #8065 üzenetére
Pont annyiba telik nekem is átadni, mint neked. Csak azért írtam, mert nem mindenki nézi az adatlapot (még ha az nem is friss).
Ha (csak elírás és) az én véleményemre vagy kíváncsi:
Jó kis történet.
Én 2.5 évig gyakorlatilag 3 obival voltam (kit, M50/1.7, M135/3.5). Volt még másik kettő manuál, de azokat gyakorlatilag csak megvettem és eladtam. Mondjuk leginkább a pénztelenség miatt nem lett több.
A mostani beruházásom meg remélhetőleg meg fog térülni a jövőben.
Ettől eltekintve ismerős a helyzet. Technokratának és kütyübuzinak vallom magam, még ha csak a szolidabb fajtából is. -
nagyúr
válasz
BiriBum #8051 üzenetére
Már van hozzá gyári markolatom is, így az is közre játszik a véleményemben.
Akkor a hátrányok:
-túl szorosan járó forgókapcsolók (ez idővel bekophat)
-túl magasan van és túl kicsi a nézegető gombja (majd biztos megszokom)
-a törlés gombon nincs fizikálisan megkülönböztetve
-bal oldal nem igazán lehet megtámasztani a gépet visszanézéskor (nagy kijelző hátránya)
-zöldpöttynél beleakad az ujjam az orromba
-a markolatnak van egy felesleges kidudorodása normál állásban a kézél alatt (majd biztos megszokom)-még mindig nem szabvány a gépen lévő USB csatlakozó vagy ha az is, akkor nem szokásos mini/micro
Hirtelen ennyi.
-
psykie
aktív tag
válasz
BiriBum #8030 üzenetére
úgy sem jó...túl közel van nem tudja élesre állítani, ha meg annyira rakom, hogy rá tudjon élesíteni akkor meg értékelhetetlen szerintem, mert ugye messze van és hát nem látszik ugye olyan jól a papíron az eredmény
Lehet hülyeség amit mondok, de úgymond méretarányosnak kellene lenni e a tesztábrának a 35-105 -höz....
-
Zozzant
addikt
válasz
BiriBum #8010 üzenetére
FA50 1.4 elérhető szép használt darabok bukkannak fel 50-60 között, de újan is elérhető annyiért mint pl. a nikon 50 1.4G. Ott a 35/2.4 54E körül új. 50/1.8 77E körül. Ezek szerintem mind megfizethetőek. Aztán ne felejtsük el a fénymérés/fókuszjelzés/stabilizálás ütős alap hármast ami a manuális obik használatát utolérhetetlenné teszi. Szóval van mit mérlegelni pentax táján is obi ügyben. Nem mondom, hogy nem lehetne obi felhozatalon csiszolni de nem probléma ami van szerintem.
-
hcs57
addikt
válasz
BiriBum #8010 üzenetére
Nemrég nyűztem egy K-30 DA 18-135 WR párost... én nem mondanám optikailag gyengének ezt az obit. Nem ismerem annyira a konkurens (kanyi) obikat, de amit nekem produkált a 18-135, az lenyűgöző volt.
A váz sajnos feladta, így vissza kellett küldenem. Most újra tervezek venni, és terv szerint 18-135 lesz hozzá.
-
sasa134
addikt
válasz
BiriBum #8008 üzenetére
Teljesen egyetértek veled! Ugyanerre céloztam én is csak nem fejtettem ki.
Ha nem akar az ember csődbe menni, kénytelen elhagyni a Pentax obikat és 3rd party után nézni. Ilyenkor jön be a képbe a Tami 17-50/2.8 (miért nincs ilyen Pentaxból?) , meg a Sigma 30 1.4 (jó, van Fa 31 1.8 Ltd, de mennyi is?), vagy utazóból a Sigma 18-125HSM (ami töredéke a Pentax 18-135 árának, és sztem vállalható a kompromisszum, szóval ott sem versenyképes a Pentax obi) stb stb
-
-
nagyúr
válasz
BiriBum #7929 üzenetére
Én meg nem szállok be senki oldalán, de te ezt írtad:
"Beállítod a rekeszt (M-módban vagy!), zöld gombbal fényt mérsz az adott témára és a váz megmutatja, hogy az éppen beállított záridőd mennyire stimmel az adott rekeszhez." - Az én olvasatomban itt az a lényeg, hogy az optimálistól mennyi az eltérés, nem pedig, hogy megadja a záridőt.Egyébként nem igazán értem mit pörögtök a témán ennyit.
-
gabor_01
senior tag
válasz
BiriBum #7927 üzenetére
Akkor beszállok én is a ringbe Zozzant kartács mellett
M-es obi esetén M módban zöld gombot nyomva a váz igenis beállítja a záridőt (feltéve ha nem felejtetted el a menüben ezt engedélyezni).
Amit te még említesz, az a mattüveg hibája, hogy lerekeszelve becsapja a fénymérőt, ezért egyes obiknál korrekcióra van szükség. Vagy kicseréled a mattüveget egy régi D (DS, DS2) mattüvegre. -
Zozzant
addikt
válasz
BiriBum #7923 üzenetére
Hagyom de nem a "kijelzett záridőt" hanem a beállítottat, különbség. A zöld gombra nem infót kapsz hanem egy váz által blendéhez (és ISO-hoz!) beállított záridőt, nem az a kérdés hogy mivel van túl- vagy alexpó, és nem a mélységélességről volt szó, ebben a topikban azért a MÉ ismerete nem lehet kérdéses.
-
-
-
1501N
tag
válasz
BiriBum #7801 üzenetére
Az 55-300-ról tényleg sok jót hallani. Igazából a 18-105 szerintem egy nagyon jó ár/értékű üveg, ez az oka a népszerűségének. Pentax vonalon a kit után a 150k-s 17-70 jön, ott meg az egy köztes.
Az A 50/1.7 már olyan öreg, meg szükségem lenne az AF-re.
Remélem, hogy igazad van és én vagyok türelmetlen és sikerül nekem is összeszedni a szettemet!A kék csippnél a da 50/1.8 70k alá esett, hátha megy lefelé a többi helyen is. 60-at talán már kiadnék érte. Lehet, hogy igazad van és a 35 ideálisabb, de szerelmes vagyok az 50-esbe.
Jelentkeztem egy Sigma 17-70/2.8-4.5-re, gondolom van aki többet ígért, de még nem szóltak, hogy elkelt volna. Talán még játékban vagyok.
A műanyag bajonett fémre cseréléséről tudtok valamit?
Erre gondolok: http://www.pentaxforums.com/gallery/images/28610/1_DA35f2.4.JPG
Írja is a srác, hogy kell, de nem teljesen értem. http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-L-35mm-F2.4-AL.html
(középtájt)A k-30 miért nincs rajta az ajánlott géplistán?
-
Picturemaker
őstag
válasz
BiriBum #7660 üzenetére
Nem mondod! Azt hittem ekkora képeket tud csak az optika csinálni!
Bár pont a Te hozzászólásod előtt van, de még egyszer:
"Gondolom nem az említett obinak van ilyen mosott f.s képe, hanem a valami más tette tönkre a képeket. Képminőség reklámnak borzalmas (a tartalom más tészta)."
Egy objektívet ilyen képekkel ajánlani nem túl jó ötlet. Leméretezni is lehet normálisan, sőt! Leméretezve még egy gyenge obi képe is baromi jó tud lenni. Ez a galéria (bár sok nagyon jó képet tartalmaz) agyon lett vágva az igénytelen leméretezéssel, galéria motorral, stb.
Biztosan tudsz olyan linket is ami megmutatja, hogy valóban milyen jó is az ajánlott objektív.
A Pentax fixek közül én a 77mm-es képétől estem hanyatt.
-
bercsi
aktív tag
válasz
BiriBum #7568 üzenetére
Köszönöm, most már van fogalmam róla hogy milyet keressek.
Márkák közül milyet érdemes választani? És gondolom az autofókusz sem lenne hátrány ha tudna az obi?A sorozatfényképezést már kipróbáltam a gépen, hát szerintem lassú. Viszonyítási alapom nincs, 2 napja vettem meg a gépet egy kitobival (18-55), ház körül próbálgattam fényképezni. Szerintem menni fog ez, de még sokat kell gyakorlnom.
Kaptam kölcsönbe egy OSAWA 1:4.5 80-200mm macro-zoom obit, ezzel is szórakoztam kicsit. Végülis a sorozatképeket ezzel lőttem miközben a madarak röpködtek körülőttem. Volt pár kép ami sikerült szépen, de (gondolom) az autófókusz hiánya miatt jópár életlen lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Kuponkunyeráló
- League of Legends
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged