Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
Mindenképp abban lesz,de gondolom valamit azért csak befolyásol az alapbeállitás, hogy mekkor a területen lehet szabályozni az értéket.
Gondolok itt arra ha alapbol 6500k-s akkor mondjuk +-3000-et lehet állitani majd az utófeldolgozás során, de ha a kép alapbol 4000k-val készül akkor az máshova kerül a +- érték és igy jobban lefedi a kivánt területet.
Persze nem vagyok képben még és lightroomot se sokat használtam, hogy majd a végeredményen tudjak jól igazitani,de probálkozok .
-
Colonel993
senior tag
Ha csináltak volna olyat, hogy max F4-en végezzen karcos képpel, akkor még értelme is volna...
Így sajnos csak egy jól kinéző, de attól még kit objektív kurtított véggel, azonos fényerővel. [amolyan cuki parasztvakítás]
Az 58mm -es szűrő menet se indokolt, pentax vonalon kb majdnem minden szűrőm 52-es volt (ami meg nem az Cokin) most lehet venni lefelé léptető gyűrűt (feltéve ha nem szól bele nagylátó széleibe ) vagy egy komplett galéria 58-ast mert gondolom sokan Cheapoo nagylátó zoomját (18-24mm) ezen kitobikban találják meg... ami nem is hülyeség, lévén úgy is rekeszelve lesz F8, F11-re tájképelés és társai miatt.
Csak az elődeit ne váltsa !
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok! Ma készítettem rengeteg képet a tesztábráról és arra jutottam,hogy korekció nélkül adja a legélesebb képet a 0-ra!
Viszont sok képet készítettem tárgyakról,virágokról,játékokról közelről távolról és rájöttem,hogy kissé rekeszelve 7,1-től már jóval élesebb képeket kaptam. Olyanokat amikkel már elégedett vagyok.ehhez persze több fény kell,ezt a záridő növeléssel és 400-as ISO értékig engedtem a gépet.
Az elméletben tudtam hogy kissé rekeszelni kell a kitobikat,de ugye más az elmélet és más a gyakorlat. -
tévelygő
aktív tag
Álványom még nincs, objektiv dobozra tettem,hogy egy magasságban legyen a kép közepével. Időzítővel lőttem,tehát bemozdulás is kizárható.
De tényleg várok míg természetes fénynél tudom tesztelni és feltöltöm olyan helyre ahová teljes méretben mehetnek a képek.
Köszönöm az eddig kapott segítséget! -
masterful87
senior tag
Én pont fordítva gondoltam a dolgot!
A Pentax a második vázam lenne, játszósnak, és ha csak M42-vel használnám, akkor az adapter maradhatna a vázba, nem kell kiszedni semmilyen pöcköt, rugót, lemezt, mivel nem birizgálnám az adaptert!
És ha obit akarok cserélni, akkor csak kicsavarom, majd becsavarom a másikat, az adapter meg köszöni, jól elvan a bajonettben.
Vagy rosszul gondolom? M42-nél ki kell venni az adaptert, és az obi végére feltekerni, és csak aztán mehet így a vázba a cumó? -
repvez
addikt
enyenlöre nem akarok ilyen mélyen belemenni,csak, hogy legalább kitöltse a képet a bogár és ne álljon még cropolás után is a fele kép a háttérből.
Meg ugy már jobban látszanak a zajosodási hibál is mintha a teljes képen nézzük.
Csak mint irtam, egyenlöre nem találtam semmit sem hogy kb mire számithatok egy ilyen felszerelésnél nagyitásban és milyen távolságból tudom a képeket késziteni . -
-
deja vu
addikt
Jó kis gép volt a k10d.
Én nem temetem a pentaxot, csak egyre lassabban reagálnak. Amikor a sony kijön az új szenzorral, azért nem utolsóként kéne rá gépet építeni. A nevetséges q széria helyett meg csinálhatna normális milc-et is, mert pár japón kívül szerintem senki sem veszi meg, amikor milliónyi más jobb alternatíva van ezen a vonalon. Egyébként egyetértek veled.
-
sasa134
addikt
Köszönöm a kimerítő választ a 21-es Liomóval kapcsolatban. Erősen gondolkozom rajta, bár, az ára nagyon szúrja a szemem és ha összevetem ár/érték arányban a Tami 17-50/2.8-cal ( tudom, jó példányt kell kifogni) akkor számomra ebben a versenyben alulmarad. Mindegy, várok egy kicsit, meglátjuk, lehet először veszek egy 17-50-et és ha nem válik be, mélyebben zsebbe nyúlok és beszerzek egy 21-es Limót.
Igazából a fixeket szeretem, most is csak azok vannak, szóval esélyes, hogy a 21-es is "kedvenc" lenne. -
sasa134
addikt
Jogos - nem fogalmaztam pontosan. Nekem is van egy A 28 f2.8, nagyon szeretem, sőt DA 35 f2.4-gyel is szoktam én is városban fotózni. M50 1.7-tel is. Ettől függetlenül én néha nagyon érzem a nagyobb látószög hiányát.
A helyes megfogalmazás talán az lehetett volna, hogy bizonyos korlátokkal, megfelelő látásmóddal és kompozíciós készséggel használható városi fotókhoz. Szerintem. -
psykie
aktív tag
Szia!
Igen, K-X lett, úgy gondolom annyi pénzért igazán megérte...
Keresgéltem de nem találtam más hasonló masinát ilyen jó áron, ezt meg már nem akartam elszalasztani.
Igazából nekem elsősorban a kutyáim fotózásához kellene a cucc.
Igen azt olvasgattam, hogy nem egy csoda ez a Tami , de talán ennyi pénzt megér.
Köszi a tanácsokat! -
vbbb
őstag
Köszi a véleményed!
Lehet várok vele kicsit és később veszek akkor, gyűjtök még rá.Valami fix gyújtótávolságún is gondolkodom egyébként ami kifejezetten tájfotózásra lenne.
Például ez az SMC M135 szerintem jó is lenne. -
mik-oca
tag
Általában család és természet..
Ez azt jelenti, hogy a vaku ill. a kevesebb fényben a fotózás elég sokszor előjön..(ebben inkább a Nikon)
Kültéren nem annyira gond..
Kell minden képp valami általános zoom, mászkálós fotózásra.. (város stb.)
..valami tele sem ártani...
Sajnos a Pentax obikat még nem nagyon ismerem...
(csak hasonlításképp nikonra ezek voltak: 16-85VR; 70-300VR; 50/1.8; 35/1,8; 10,5/2,8 fisheye, SB600, Metz 58-1 es vakuk..) -
jeni
félisten
-
Plebi
senior tag
Ez még mindig kicsapja nálam a biztosítékot, hogy ennyi az ára.
Most jönnek az elején 400-ért vásárlók ócsárolni, hogy ez egy váz embeeeer, ennyit veszt az értékéből. Nyugodtan nyugtassák magukat ezzel, de van olyan gyártó, olyan, ugyanilyen tudású, bőven egy szintű készüléke, ami még mindig tavaly év végi áron megy mindenütt, sőt még drágult is. (D7000) Ez nem normális tendencia, ez már inkább mást mutat. Nagyon jó gépeket csinál a pentax, nekem is azért van, ár/tudásban verhetetlenek, de az ártartásuk szörnyű, az eladhatóságuk az 1 év vázgarival meg megint.
-
-
GreenGuy
tag
Köszi szépen a gyors választ!
Persze, az elméletet valamilyen szinten vágom (rekesz, záridő, stb.), viszont van még mit tanulnom, de gondolom idővel belejövök. Az objektívek tekintetében kicsit viszolygok a váz árával egyenértékű üvegektől, viszont van még egy kis időm a tényleges vásárlásig (2-3 hónap), és akkor majd meglátom. Mégegyszer köszönöm. -
1501N
tag
Hasonló van nálam is. Minél szűkebb, annál jobban túlexponált.
4-11 közti rekeszeket szoktam használni. Nem tűnik, úgy, hogy akadna. Szerintem rendesen jár. Alatta nagyon lágy, felette meg nagyon gány képeket produkál. Nem igazán digitális fényképezőhöz tervezett obik.
Van a tüköraknában néhány porszem, még talán az is bezavarhat. Ha lesz időm megpróbálom kiszedni őket. -
decens
tag
"A Ricoh pedig szerintem határozottan jót tesz a Pentaxnak a Hoya nyomasztó fellegei után."
Azért még el kellene telnie pár évnek ahhoz, hogy ilyesmit ki lehessen jelenteni. A Hoya-házasság alatt is jött ki jó váz, lásd K-5. És ahogy most, úgy pár évvel ezelőtt is nagy volt az ováció és csak dőltek a pozitív spekulációk, remények a fórumokon, hogy "namost aztán micsoda ojjektív kánaán köszönt be" stb stb, mert itt a Hoya.
Szóval szerintem take it easy. Remélem, a Pentax vezetői kevésbé forrófejűek, mint ahogy sokan számítanak rá - legalábbis a habzsi-dőzsi vágyak netovábbjaiból ez jön le.
-
BEE
addikt
Úgy látom a Pentax folytatja hagyományait.
Technikailag ezt egy K200D utódnak nézem,
és maradnak a követhetetlen hülye gépelnevezések mellett.Ez a K30 név és a jellemzői azt sejtetik,
hogy jönnie kell egy K3-nak és egy K300-nak mellé.
De vajon lesz-e 3 gépes kínálat az eddigi 2 helyett
és milyen neveket találnak majd nekik, hogy egyszeri ember
ne tudja követni ?BEE
-
-
venturahu
csendes tag
Köszönöm. Tudom, hogy a 16-45 sokkal jobb, viszont olcsón szeretném kipróbálni a kitobi "tartományt'. Fixben gondolkodom, de nem tudom, hogy 28, 35, vagy esetleg az 50-es lenne a hozzám illő. Jelenleg egy 100-300-as tamront nyüstölök, csakhát azzal tájképet, lakást belülről, családot fotózni nem nagyon lehet.
-
herhi
tag
sztem az majdnem mindegy mire kell, ezért kérdeztem azt,h kettő darab közül melyik az ajánlhatóbb? gondoltam itt arra, h lehet, h már kiderült, hogy a metz egy fos...csak én nem tudok róla.ésatöbbi. sza ti sem vtok bőkezűek
(pl alatta levő rendszer....)
v ha azt mondom arcot akarok vakuzni, te azt mondod metz? és ha azt mondom, h traktort akarok vakuzni, akkor pentax?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- E-roller topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nintendo Switch 2
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest