- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
30, meg 60 mp-ig is próbáltam a felcsapást. Sötétben, félvilágosban is.
Mintha kevésbé erősen világítanának a pixelek, de nem szűntek meg sajnos.
Egyébként RAW-ban fotózok, de se Lightroom, sem az Aperture nem szűrte ki magától a pöttyöket....
Ezek, amik vannak mac-re, mint elismert raw feldolgozók.A szervíz nem tudjátok, hogy nagyságrendileg mennyiért csinál remappingot? közel ingyen, vagy pár ezer, vagy akár pár 10k is lehet?
-
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Most hogy eldöntöttem, hogy maradok a K10D-mnél egyelőre, problémákat tapasztaltam:
Halott pixeleket (illetve utána olvastam, és valószínűbb, hogy stuck pixelekről van szó).
[link] Középtájt a 4 göncölszekér szerűen elhelyezkedő elég zavaró.
A hibák minden képen ott vannak. Bármilyen záridővel. (a tesztkép 1/40-nel készült)Mit lehet tenni ilyen esetben? Szervíz tud valamit csinálni vele (drágán?
)? Vagy utófeldolgozással valahogy kiszűrhetők a pontok?(hogyan?)
-
Gordiann
őstag
-
Gordiann
őstag
Na beindult a fantáziám... sorra vettem, hogy mit is nem szeretek a K10-ben. Ebből következik a következő téma:
Tapasztalatok keresőnagyítóval kapcsolatban vannak valakinek?
Másik pedig a törőékes mattüveg. Megéri-e venni, és milyen tipust érdemes?
Vaterán láttam, meg a focusingscreen.com-on. Ha manuál állítok élességet ( 50/1.7 és 70-300-nál is ez a módszerem) (utóbbinak a hangos, lassú AF motorja miatt, előbbinél meg nincs más), akkor úgyis a középső részen nézem, ha meg AF van, az meg működik bármelyik fókuszponton ezzel a mattüveggel is, tehát igazából nem látok hátrányát neki....(az árán kívül)
Jól gondolom? -
Gordiann
őstag
-
-
Gordiann
őstag
Lehet mégis maradok pentaxos, lehet, hogy a beállításokkal, meg az obikkal van gondom?!?
-
Gordiann
őstag
válasz
Mercutio_ #5688 üzenetére
Ha már itt tartunk....software kérdés:
Lightroom-ot és Aperture-t próbáltam, 2 éve nem tudom eldönteni, hogy melyiket használnám, de a fő library-m a Lightroomban van. Ezt használom elsősorban.
De nem teljesen értem a raw és jpeg feldolgozás közti alapvető különbségeket: tehát jpeget elkészíti a gép ugye, világos. Viszont ehez képest a raw kép kizárólag a lightroom default beállításai szerint "hívódik elő" ?!? Full mindent a lightroom állít be?
(ha igen, akkor gépspecifikusan van benne a lightroomban a default érték, vagy általánosan?) Vagy vannak olyan paraméterek, amiket már maga a pentax gép fixál le?
Hogy szokás ezt csinálni? Csak mert sokszor van, hogy 10 képhez egyik, másik 10-hez más beállítás illene (azelőtt, hogy széttuningolnám a képeket mindenféle húzgálással). Tudom, hogy vannak LR-ban ilyen különböző kiválasztható "sémák", de ezt nekem kell kicentizni/tesztelni, és elmenteni, hogy nekem milyen alapbeállítások kellenek? Vagy vannak neten esetleg hivatalos/okosok által létrehozott profilok?
Kicsit sok kérdést tettem fel, remélem tudtok válaszolni a témában
SZERK: "színtelítettség tényleg lényegtelen, azt SW-ből jobban lehet kezelni. - az ilyenekre gondolok, hogy nincs igazán idő/kedv a sokszáz képet egyesével állítgatni raw miatt, egy ilyen "jpeg-szerü" alapbeállításra lenne szükségem.
Meg a lightroomba matatásaimkor is sokszor nagyon elmegyek a kontrasztal pl., mert szépnek érzem, de rájövök, hogy eltúloztam, kellene valami "gyári" default, amihez nem feltétlenül kell hozzányúlni, ha kell belőle jpeg, csak kiexportálom..... -
Gordiann
őstag
válasz
Mercutio_ #5684 üzenetére
Nem nagyon használtam még a zöld módot....az miben másabb, mint a P?
Az élesítés, meg színtelítettség nem csak jpeg képeknél érvényes? Amikor tudok, Raw-ba fotózok, mert jpegben érezhetően elvesznek a részletek...
A felvevőpiacra én is gyanakodtam, hogy nem az igazi mostanság....
Milan24: az nekem miért lenne jó?
-
Gordiann
őstag
Nikon felé nézelődök például.
Az az alapfelállás, hogy ezt a gépet úgy vettem meg, hogy semmit nem tudtam a fotózásról. Valamennyire belejöttem, de más elfoglaltságok miatt nem marad elég idő/figyelem a fotózásra. És a K10D tipikusan olyan gép, hogy aki tudja, hogy "mit pontosan mikor nyomni, állítani", akkor nagyon jó képeket képes készíteni, de az auto funkciói eléggé visszafogottak. Van sokszor, hogy csak úgy nyomkodnék, semmire nem figyelve, de igazán jó fotót csak akkor tudok, ha állítgatom. Oké, hogy már bennem van a használat valamennyire, de család többi tagja alapból nem nagyon képes megfelelően használni.Szóval kategóriát váltanék, egy egyszerűbb tükörreflexesre.
-
Gordiann
őstag
huh..
hát most nagyon elgondolkoztam, hogy megéi-e eladnom a gépet, mert ugyan szeretnék másik rendszert helyette, de tényleg jóval kevesebbért tudom eladni, mint amennyit ér....
A váz sérülése nagyon kis mértékű, igazából észre sem lehet venni rajta. A szorulás is csak nagyon minimális.
A beárazáshoz hozzászólva:
A szűrőkészlet újkorában 10k Ft-os nagyságrend volt.
A sigma objektív, amiről szó van: [link], nem pedig ő!! Így is 20-25k az értéke?Egyelőre a külön eladást mindenképpen halogatnám. De egyben is nagyon gondolkozóban vagyok, hogy mennyiért.
Az a baj, hogy a "sérülés" nagyon megilyeszti az embereket, de igazából semmi komoly gondja nincs, de az árat, amit hajlandóak kifizetni érte, azt úgy érzem nagyon lenyomja.... -
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Sajnos meg kellene válnom a gépemtől. Tudnátok tanácsot adni, hogy mennyiért tudnám eladni?
Pentax K10D - szép állapotban, 20.000 körüli expoval, kb. 3 éves. Az egyetlen problémája, hogy 2 éve nekiütöttem egy asztalnak és az alján egy "viszonylag zárt, rövid repedés" keletkezett (nem nyitott, csak látszik a vonala, tehát a váz víz és porállósága közel 100%-os), aminek annyi a következménye, hogy az akksizáró ajtó kicsit szorul, nyitás-záráskor. Tökéletesen műlödött az elmúlt 2 évben.
Tartozékokkal, dobozzal,mindennel, ami vásárláskor hozzá tartozott.
Ami még van hozzá:Pentax 18-55mm kitobjektív.
Sigma 70-300mm (4-5.6) APO MACRO teleobjektív + UV szűrő
SMC Pentax-M 50mm 1.7 manuál focus fix objektív
50mm Hoya polár,warm,UV 3 szűrős készlet tokkal.Ötletem sincs, hogy mennyit kaphatnék érte, segítsetek legyetek kedvesek!
-
Gordiann
őstag
Sziasztok
Létezik valami módszer arra, hogy simábban tekerhető legyen a pentax DA 18-55 kitobjektivem? Újkorában se volt egy csúcs, de érezhetően szorosabb lett. Nehéz kicsit tekerni rajta (a zoomján), mert kis erőhatásra nem mozdul, ha erősebben tekerem akkor meg ugrik egyet.
Tisztítani/tisztíttatni kellene? Hogy műkdik az ilyen? Nagy hercehurca?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest