- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
Igen, ez elméletileg már középformátumnak nevezhető. Azt hiszem a nevét is (645D) innen kapta. 6x4.5 cm-es érzékelőjének kellene benne csücsülni, de ahogy tudom "csak" 44x33mm-es 40MP-s érzékelő van benne ahogy olvastam. Azért ez így is jóval tekintélyesebb mint egy FF váz 24x36mm szenzora. Meg a videón is látszik, hogy jóval nagyobb az aknája. A baj az, hogy ez nekünk szerintem nem nagyon játszik. Több mint 1.5 milla . Mondjuk középformátumú géphez mérve ez így is eléggé jólárasított .
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
Videó a 645D-ről
[link]BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Mercutio_
félisten
válasz Zozzant #5196 üzenetére
Na ők mondjuk egy külön állatfaj
m4/3-ban nagyok lennének, ha lenyúlnák a pana af-megoldását, de 4/3 vázak terén jelenleg eléggé le vannak szerintem maradva a megfizethető kategóriában (keresőméret, videó hiánya, és az obipark terén is csak a felsőkategóriában teszik oda magukat igazán...)[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Slowman
aktív tag
Edigitalnál volt egy idő amikor gyári Pentax obikat sem forgalmaztak, aztán legszebb emlékeim szerint most megint. Meg amennyire tudom javarészt ezt a Nissin cuccot szinte csak Nikonra gyártják, és úgy tudom nem is valami eszement jó minőségű termék. Ez a haldoklik a Pentax sztem nem túl előnyös szöveg .
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
SONY-ra sincs, akkor az is haldoklik?
Amit priviztünk, abban jutottál valamire?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jeni
félisten
Haldoklik a Pentax?
Ugyanis az edigital forgalmaz Nissin vakukat többfélét,és a gyártói oldalon sehol nincs támogatás a Pentax vázakra
Nissin Digital Flash -
jeni
félisten
Itt a legolcsóbb,és a minőséget meg kell fizetni. Ha már jó kis Pentax K10D géped van akkor szerintem várj pár hónapot vele és akkor meg lesz a lóvéd rá. Elsiettetni nem érdemes.Nem véletlen ,hogy tavaly előtt megkapta a Best Buy elismerést.
A jelzett boltban és a edigitalban akár részletre is megveheted,és már csak 20e.Ft kell törlesztened,akár kamatmentesen
A saját néven kihozott azonos tudású Pentax vakú majdnem a 2x áron kapod meg.
Ugyanez gyári Pentax AF-360/540
[ Szerkesztve ]
-
tm5
tag
Sziasztok,
K10D-hez keresek valami nem tul drága vakut. Ilyenekre gondoltam, hogy:
Metz MB 36 C-2: 18.9k
Metz MB 36 AF-4: 26.9k
Sigma EF-530 DG ST: 45.9kKeretre mondjuk 40k környékére gondoltam, de nem baj ha olcsóbb
Melyiket tudnátok ajánlani a fentiek, vagy más ebbe az árkategóriába esők közül?
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
-
Mercutio_
félisten
A Sigmánál szükség van a 2 évre , és még így is belefuthatsz egy hibás darabba ami hetekig a szervízben csücsül, a Tamronra ez nem igazán jellemző.
-
Salex1
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, szeretnék venni egy 70-300-as obit K100-hoz. Tamron vagy Sigma?
Elviekben ahogy böngészgettem a Tamron-t mondják jobbnak, szerintetek?
A sigmára viszont 2 év gari van a Tamron 1 évével szemben.
Valakinek esetleg nincs használtan, kifogástalan állapotban valamelyik? -
Mercutio_
félisten
Izé, persze külön a váz is elvihető, és márkatársaknak valamivel barátibb áron, mint az irányár
-
Mercutio_
félisten
Ja igen, a meghirdetet cuccomra, kitaláltam egy másik összeállítást, ha esetleg valakit az SDM-es obi ára riaszt el
-
Mercutio_
félisten
-
Slowman
aktív tag
Jah, igen tudom , már én is néztem. Jens Kollmorgen készítette. Ahogy kivettem a honlapjából, ő egy alkalmazott fotográfus és ezek szerint 5D-vel dolgozik (ami azért nem meglepő). Persze azért furcsa, hogy nem találtak egy Pentaxos hivatásos fotográfust aki ezt elvállalja (találtam a hivatalos Pentax honlapon pár fotográfus képét az objektíveknél - mintakép gyanánt - ezért elég furcsa, hogy őket nem fűzték be egy ilyen projektre )
-
tbs
addikt
Thx srácok. Igen, ez az.
-
Slowman
aktív tag
-
tbs
addikt
Vki nem tudná linkelni a K7 sáros-vizes prómó képét..? Az istennek nem találom...
-
gabor_01
senior tag
válasz macskajancsi #5164 üzenetére
Megtaláltad a megoldást magad is
-
macskajancsi
aktív tag
válasz macskajancsi #5163 üzenetére
közben meg lejárt az 5 perc is, szóval:
valószínűleg a keresőn beszűrődő fény tréfált meg, még nézegetem egy kicsit a dolgot...[ Szerkesztve ]
coito ergo sum...
-
macskajancsi
aktív tag
hali!
k10d-vel volt már valakinek olyan, hogy mást mutatott a fenti lcd a záridőre, mint a keresőben látható?
a körülmények: A mód, 1.30-as firmware, erősen sztatikus laminált padló (értsd: már fél perc mászkálás után is felvillanyozva fogsz kezet bárkivel), állvány, spot fénymérés.
állványról levéve nem csinálta, viszont markolattal és anélkül is.
ha a kezem odaraktam az obi elé elsötétítve azt, akkor is 1/4 s elég lett volna szerinte f4-en, és 400as iso-n. a keresőben megvolt a 30 mp is, de csak az 1/4 mp-vel exponált.
állványról levéve szobára mérve fényt, majd ablakra, aztán kint szabadtérben meg _semmi_ baja nem volt, teljesen megegyezett a két mutatott záridőérték.eléggé megfoghatatlan számomra a probléma (esetleg a ccd töltődött fel statikusan??? - bár radiátort is tapicskoltam előtte, azon ki kellett volna sülnöm), így bármilyen épkézláb ötletet azt örömmel fogadnék.
coito ergo sum...
-
-
Mercutio_
félisten
-
Tud valaki nekem tanácsot addni hogy létezik olyan program amit egy Nokia E51re feltelepitve távkioldhatoként tudom használni egy K200D-hez?
Vagy hol tudnék nagyon olcso távkioldot beszerezni amivel lehet fénymérést, AF-et és Bulp funkciot vezérelni .
Mondjuk az infrás nem a legjobb, mert nem mindig lehet ugy hozzáférni hogy elöröl tudjam ráirányitani az IR fényt. -
inzsellér
tag
Keveset használt, itthon vett 11 hónapos Pentax AF 360 vaku 40.000 Ft-ért (új ár 60%-a) eladó. E-mail publikus.
-
-
Mercutio_
félisten
-
BiriBum
őstag
1:1:1 köszönöm az ajánlásokat!
-
Darkness1
aktív tag
válasz BiriBum #5140 üzenetére
Mivel a másik kettőt már említették, én a Sigma-t dícsérem, csak hogy ne maradjon ki. Az objektívek topicban írtam róla részletesebben régebben, keress rá, ha érdekel. Mintaképeket is tudok adni.
Számomra célobjektív, csak makróra használom, másra nem. Az ősszel még portréztam vele, de azóta arra van más, alkalmasabb eszközöm.
Szerk.: Újonnan amúgy a Tamron a legolcsóbb.
[ Szerkesztve ]
No stress, no work Today!
-
decens
tag
válasz BiriBum #5140 üzenetére
kb egy hónapja... úgy 5 perc és kb. 15 "tesztfotó" erejéig járt a kezeim közt a pentax 100 macro... és ennyi épp elég is volt, hogy megluvjázzam
képminőségre szuper. (limitedekkel simán partiban van, bár a CA-ról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert épp fos idő volt). az építési minőségről nem tudok mit mondani, mivel nem túl régi darab, nyilván ennyi idő alatt nem derül ki, hogy van-e valami nyűgje, a játszadozáskor nem volt: könnyű, kezes jószág, stabilnak tűnt, nem kotyog, nem lötyög.
az AF amolyan pentaxos, de engem sosem hozott lázba, ha lassú meg hangos az obi - ez persze egyéni ízlés kérdése.
megmondom őszintén, nem vagyok egy nagy makrofotó-rajongó, de ez a 100-as pentax belopta magát a szívembe, úgyhogy a távoli és elérhetetlen cuccok sorában a WR változat feliratkozott a második helyre: rögtön a 31-es limited mögé.[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Köszi mindkettőtöknek, akkor hajtok mindháromra... valamelyik csak beesik.
[ Szerkesztve ]
-
-
BiriBum
őstag
Makróra szerintetek Tamron90, Sigma 105 vagy Pentax 100 a legjobb választás?
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz Mercutio_ #5138 üzenetére
Helló. Kösz a lehetőségedet, de ritkán vagyok a fővárosban. Elég vizuálisan körül írtad a látható teret. Ezért úgy gondolom, hogy beruházok egy gyári 1,2X-re. Feltételezem, hogy a nagyobb szorzó csak hatványozott nézetet ad. Nekem így is kényelmetlen kukkerelni a vw-en, gondolom, hogy a 2,3X nagyítással még nagyobb amplitútdót járna be a fejem. Az 1,2 elég lesz. Csaó
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Mercutio_
félisten
válasz Segnior_Barthez #5137 üzenetére
Ott válaszoltam.
Még annyi, hogy talán a felhajtható utolsó verzió amiben elgondolkodhatsz,, de nézz utána, hogy K-xre is felmegy-e.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Sziasztok egy másik topikban kérdeztem ezt. van tapasztalat valakinek? kösz helló
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Mercutio_
félisten
válasz BiriBum #5129 üzenetére
Mint mindenki ő is tévedhet , én csak arra utaltam, hogy csak mert itt még "kezdő" az nem jelenti azt, hogy nem tett le már ezt-azt az asztalra a Pentaxos közösség érdekében.
-
Mercutio_
félisten
válasz BiriBum #5124 üzenetére
Olvasgass indexes PFC-t, ha hiányolod a szakmai jellegű hsz-számot gabor01-től
-
BiriBum
őstag
válasz gabor_01 #5122 üzenetére
Csekély számú hozzászólásod alapján is látszólag elég nagy önbizalommal rendelkezel, biztos van is alapja.
A csepptöltés káros hatásait a csomagban található brossúra említi mintegy 8 nyelven. Nekem ez elég hivatalos ahhoz, hogy ne csepptöltsem. Azt is írja, hogy a saját töltőjüket ajánlják, ennek is lehet némi értelme az üzleti haszonszerzésen túl.
-
decens
tag
érdekelnek akkor valakit a fotós-filmek? vagy mindenki leszedte innen-onnan?
slowman: írtam neked privátot.bíí, merkúció: csülkön biztos nem leszek (apuanyu aszonta nem nekem való az, nem ihatok, ehetek ilyeneket...) de egy hét múlva (csütörtökön) összefuthatunk nap közben a városban, ha az jó...
-
BiriBum
őstag
-
BiriBum
őstag
válasz PókerFész^^ #5116 üzenetére
Azért, mert sokkal jobban tartja a töltést, mint a hagyományos akkuk. Kb olyan ez mint a mostani common rail dízelek lóereje a benzineshez képest. Az előbbi a jobb karakterisztikája miatt jobban viszi a kasznit..
-
BiriBum
őstag
Csakis azt és kizárólag saját töltővel.
-
máyköl
veterán
válasz PókerFész^^ #5113 üzenetére
Eneloop-ot.
-
PókerFész^^
tag
Milyen aksi szettet vegyek szerintetek a K200Démbe?
áj láv szifon
-
Agent87
aktív tag
a fotosuli fent van ncore-on aki tudja miaz
szvsz nekem nem jött be elég amatőr szinten tárgyalja a dolgokat, technikai részletekről egyáltalán nem beszélt. bár csak első részt néztem kitudja később lehet volt róla szó.
-
Mercutio_
félisten
Egy ilyen pendrive-os találka lehet engem is érdekelne, esetleg gyere el a legközelebbi csülközéses PFC-talira
-
decens
tag
szlómen: láttam a fotósuli topikban, hogy seed-et kérsz az ízlések és fotonokhoz... sikerült letöltened?
-
Mercutio_
félisten
Kicsit más az a vásárlói réteg aki az m4/3-ra mozdul és akinek lesz pénze 645D-re, szóval kétlem, hogy sok köze van a dolognak ahhoz, hogy most mainstreamben mi a divatos vagy sem
Abban egyébként biztos vagyok, hogy a 645D-t se csupa profi fogja megvenni, lesz ott is bőven pénzes arc, aki kivagyiságból veszi majd.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz BiriBum #5095 üzenetére
Ott vannak a filmes 645-ös obik, eddig "fillérekért" lehetett beszerezni őket.
-
BEE
addikt
válasz Szten Márs #5097 üzenetére
Itt már utaltam erre... [link]
Most más a menő.BEE
-
BEE
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #5093 üzenetére
Pár topikban linkelték már régebben, de hasznos ez most is.
Mindig van aki vakut keres.BEE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest