Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #49570 üzenetére
Szerintem van értelme, pont ebben alig különbözik a SATA3-tól.
A PCH SATA2-es portja biztos pont.
Ha a külső SATA vezérlő nem kell, tiltani szoktam őket, mert durván nyújtják a boot időt.
Átalakítóval viszont pci-e slotba dugva háttértárként jól muzsikál az M2 nVME SSD.
X79-en nem nagyon tűnt fel hogy a PCH SATA2 vagy a PCH SATA3 portjára dugtam a rendszer SSD-t. -
Czmorek
aktív tag
válasz
Rérebbi Plextor M2 SSD-k booltolnak.
M8-as szériával bezárólag képesek rá, fölötte már nem.
Lehet az akár csak a kis SSD lapka, vagy PCIE adapterre felszerelt, tök mindegy.
Más márkával nem próbáltam, de ezek még s775 lapokban is bootolnak. -
kenand
veterán
válasz
Nincs értelme, de egy NVME SSD nem olyan rossz. Ott a PCI 2.0 4x sebesség már tűrhető.
Bootolni macera róla, nem érdemes kínlódni vele, de az AotoCAD mehet rá. -
kenand
veterán
válasz
Geri Bátyó #49567 üzenetére
Ezek a SATA 3-as vezérlők nem sokat értek, a PCI 2.0 slotba dugottak sem, alig voltak gyorsabbak, mint az alaplapi SATA2
Alaplapi Sata 2 SSD-ről kell bootolni, aztán bele lehet tenni egy NVMe SSD-t ( PCI 2.0 4x)Mikrokódot könnyrbb frissíteni/cserélni az ASUS lapokon (AMI BIOS), Phoenix/Awardon csak hozzáfűzni lehet +-ban (ha belefér)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #49563 üzenetére
Előkotrom a Gigát, azt jól megnézem.
#49565Geri Bátyó: azt is meglesem, még sosem foglalkoztam vele.
-
válasz
Geri Bátyó #49560 üzenetére
Mondjuk alulfeszelném szívesen, de nem próbáltam még.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #49560 üzenetére
Asus P6T Deluxe-ban simán ment a sima (i7-920) meg a Xeonok (E5540,X5677 és X5690) is tuningolva.
X5690, alap és 2 OC:Gigában még nem néztem az X5680-at meg, egyelőre X79 van még a padon, Asrock X79 Extreme 9+E5-1650v2.
-
válasz
Geri Bátyó #49516 üzenetére
36Gb is megy benne viszont nem működik 1600-on vele szóval kell neki az imc fesz (nem próbáltam feszelni). Hozzáteszem ez még csak az i7 920-assal volt, esélyes hogy a 32nm-es xeon már kezeli rendesen 1600-on is a több ramot.
Kicsit ésszerűsítettem de még nem végleges:
3x8Gb 1600-as ram lesz benne csak. CAS11 gyárilag, de új 2024-es gyártású szóval esélyes hogy finomítható. Nem akarom kiélezni, nem is volt igényem kis CAS-út venni. Használtan aránytalanul drágák vannak. Újonnan vettem inkább meg. [link]
3x4gb kevés ma már szerintem, 6x4gb jó lenne de így 3x8gb nem drágább sokkal.
Videókártyának Vega56 referencia blower lesz alulfeszelve.Táp még mindíg Delta 350w-os, kicsit sarkos ha nem kapcsol le akkor marad (250w-os gtx580-assal nagy terhelésen lekapcsolt)
Végigpróbáltam jópár kombinációt és az Iris Xe kártyám nem megy benne sehogy. Egyszerűen a lap nem támogatja az above4g decogingot moddolt biossal sem. Magyarán semmi speckó kártya nem megy benne (Tesla K20, Tesla M40)
32eft volt a vega56 ami rendesen belőve GTX1070-1080 szint, RX580-ast nem akartam mert nem volt 20eft-ért (annál többet nem ér szerintem, meg a ház miatt bloweres a jobb)
Illetve uefi only kártyák bootkor nem adnak képet de hála a jó égnek a biost nem zavarja azaz elindul úgy mintha nem lenne videókártya.Sakk és minecraft (shaderekkel) fog menni rajta, bár lehet kissé túllőttem a hardverrel. Szoftveresen már teszteltem amit kellett legacy install Win11 24h2 teljesen jó, pár másodperc a bootidő, messze jobb mint a nagygépemen pedig nem is nvme-ről megy hanem sima low end intenso sata ssd-ről. Ráadásul sima IDE módban van telepítve, megnézem mert ha megy a trim akkor marad úgy, nincs jelentősége.
Procit majd lehet inkább alulfeszelem és optimalizálom, nem feltétlenül kell minden csepp teljesítmény azaz hatékonyság lesz a lényeg. 90%-ban unatkozni fog amúgy is.
-
envagyok
veterán
válasz
Geri Bátyó #49516 üzenetére
6 GB 1600 CL6??
Nem láttam még sose ddr3-1600 cl6-ot -
válasz
Geri Bátyó #49496 üzenetére
Köszi, akkor most valami speckót szeretnék. Azaz W3680-at vagy hasonlót. X56xx unalmas bár tudom a legjobb vétel az lenne.
-
rgqjx
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #49331 üzenetére
+
Szerintem minden feszültséget érdemes kézzel beállítani. Semmit sem 'auto'-n hagyni, minimum normalon legyen, vagy pontos értéken. (Néhány alaplap hajlamos túlfeszelni ezen a platformon)
Meg ugye north bridge hajlamos melegedni, szóval érdemes a hűtésére figyelni. -
Thom95
tag
válasz
Geri Bátyó #49331 üzenetére
Rendben, megnézem, minden infó jól jön, köszönöm!
-
ricsi99
addikt
válasz
Geri Bátyó #49082 üzenetére
Kikapcsolt ht -val 12 mag
Ha bekapcsolom max 16
-
ricsi99
addikt
válasz
Geri Bátyó #48996 üzenetére
10 a plafon.. föleg ha kettő...
Van e valami okoság amivel esetleg ki lehet olvasni a bios-ból ,hogy mely procik vannak benne? Vagy csak a gyártói suppport? 5520-as chipset van benne, aminek jónak kellene lenni. Viszont első körben nem a maximumra mennék ,hanem 2 cpu ,aztán ram vadászat... 8-asok jó árban vannak és itt figyel 12 slot... aztán a vízhűtés is csörög már rendesem... ventik sincsennek toppon... aztán gondoltam kimaxolni a cuccot... hétvégére a bios bogarászást tettem előtérbe ,hogy lehtetne belevarázsolni az nvme boot opciót1155-be sikerült már.
-
ricsi99
addikt
válasz
Geri Bátyó #48989 üzenetére
Első 2 procis alaplapom... úgyhogy 2 kell bele... w55 10 alatt van 2*4 azért több mint 1*6. Plussz ott a rengeteg ram slot... amit 8-asokkal feltöltve szépen mutat
-
mpierre
veterán
válasz
Geri Bátyó #48898 üzenetére
Jó féle ramok. Én a LoVo ramokra tértem át a még meglévő gépben. Szépséghibája, hogy az alaplap nem tudja rendesen kezelni...
-
Czmorek
aktív tag
válasz
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nálam a fenti képen 3*2 GB G.Skill Rip Jaws X 2133CL9 fut, ugyanezeket (4*2 GB) most az X79-ben nyaggatom XMP-vel betöltve.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #48818 üzenetére
A VRM. pl, a 2.0-ásé erősebb.
-
Laraxior
titán
válasz
Geri Bátyó #48815 üzenetére
Azért így komplett egy százast megér a dolog, euróban
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #48815 üzenetére
Rev 1.0 vagy 2.0 ?
-
razor03
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #48677 üzenetére
Igen, én is azzal próbáltam elsőnek, és be is paráztam hogy nem indul el a lap.
Csak ebben a formában kapcsol be, mert végig próbáltam a lehetőségeket.
Érdekes, hogy az Intel DX58SO2 lapnál meg tudták oldani a "hagyományos" kiosztásban. Akkor itt miért nem? Sosem láttam még ilyet
-
DigitXT
félisten
válasz
Geri Bátyó #48677 üzenetére
Hát ez a jelmagyarázat ebben az elrendezésben worst of all kategória.
Oké, jelöli nyíllal az egyes tűt, de hogy miért ilyen irányban nyomtatták a
jelmagyarázatot, az tényleg egy hatalmas rejtély.Szerintem ez a tuti...
HDD LED (1-3): sárga
PWR LED (2-4): zöld
RESET SW(5-7):feketelila
POWER ON(6-8): pirosCsatlakozó:
9 7 5 3 1
X 8 6 4 2Szerk: ugye jelenleg az 5-6 van összekötve, ami valóban nem nyerő így.
Szerk2: jobban megnézve a kicsit sötét fotót a reset lila. Elnézést. -
Czmorek
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #48599 üzenetére
Nem is erre gondoltam.
Korábban jártam már így C2Q konfiggal.
Hardver ID, vagy mikro kód híja van a dolognak.
Egy moddolt BIOS megoldaná a problémát. -
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #47995 üzenetére
Emlékeim szerint ez a négymagos CPU-k "bugja" volt, hogy ha az első csatorna első slotjában nincs modul, akkor nem indul.
-
Laraxior
titán
válasz
Nekem az UD7-el is volt ilyen mizériám, akkor is 6x2GB volt benne, nem is szívesen szedtem szét a gépet
Sőt még van olyan is itt az 1366-nál, hogyha túl erősen húzod meg a CPU hűtőt, akkor is lesz anomália. -
jokeph
nagyúr
válasz
P6T Deluxe detto.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #47978 üzenetére
Ezaz, +1-et, de ha csak egy mag van áram alatt, akkor +2 a max gyári turbó a 920-on és 930-on is.
Az X5675-ön pedig 2 nem alvó magig +3 is lehetne, ahogy az X5660-on is (tesztelve). -
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47975 üzenetére
Pontosan nem emlékszem már, de mintha ennél nincs kategorizálva, hogy hány terhelt magnál, mennyi a turbo, hanem bármilyen terheltség mellett tudja, vagy valami ilyesmi rémlik. Nyilván nem önmagában ez, ami bármi komoly pluszt igényelne szvsz, csak ha jól tudom, ez nem gyakori feature, és tippre simán a bios vagy valami alap dolog nem tud, mit kezdeni vele.
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47973 üzenetére
Mikrokódilag nem ugyan az, mint a 980x / 990x ?
X5675-nél meg a turbo más picit, amiatt nem megy sok lapban. Ha jobb az 5675-öd, mint az 5670-esem, cserélhetünk. -
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #47970 üzenetére
Ugyanezt írtam én is... [link]
A probléma forrása a dupla QPI, a Westmere procikon máshogy kellett letiltani a másodikat, mint a régebbieken, emiatt kellett néhány ellenállást átforrasztani.
A bökkenő ott van, hogy a W36xx nem érintett, mivel gyárilag is csak egy QPI van benne engedélyezve, ami alapján inkább Gulftown lenne rá a jó elnevezés.... Amúgy érdekes módon a W3690-et már oda sorolták hivatalosan is: [link] . -
Auratech
őstag
válasz
Geri Bátyó #47628 üzenetére
Ez igaz, de a hőcső a tetején egy ritkább alubordába bújik és ott a legmelegebb. Onnét disszipál lefele is a sűrű lamellákba. A tartalékba tett Artic venti a túloldalon szívni fog, ha szükséges. Ez kiegészül a befúvó venti gyűrű-lamella táv lecsökkentésével, ha szükséges a +nyomás. Az intel ventije elég bika. 0.32 A-t is fel tud venni. A gyári i7-re adott vaskosabb jól szabályozható darab. Persze, ha nem válik, be változtatok. Úgy próbálom összerakni, hogy az elemek segítsék egymást, ahelyett, hogy beletuszkolnék egy porszívót.
-
razor03
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #47618 üzenetére
Akkor ide 5670 kell, annak van 24-es szorzója
.
-
Ktm123
tag
válasz
Geri Bátyó #47615 üzenetére
Értem, köszönöm az infót!
-
Ktm123
tag
válasz
Geri Bátyó #47613 üzenetére
Szép, elég jó proci.
Volt egy válogatott i7 920-am a xeon előtt, az majdnem kevesebb feszültséggel beérte mint az x5650, persze sokkal jobban melegedett és teljesétményben sem összemérhető de kellemes lapka volt. Csak ezt a képernyőmentést tudtam előszedni.
Hogy érted hogy nem kezeli az UD5 rendesen a xeont, mi a baj vele? Majdnem vettem egyet csak azért kérdezem, ha nem megy normálisan akkor elfelejtem.
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47526 üzenetére
"de mindig a leglassabbhoz igazodik az egész."
Ezért kétséges sokszor a vegyes ramokbol kirakott setup . Szépen agyon lehet ütni a teljesítményt egy-egy szerencsétlen párosítással. -
válasz
Szerintem 1-2-4gb esetén csak 3gb ramhasználatig van 3 csatorna, az felett 5gb-ig 2 csatorna és legvégül ha megellik az első két ram akkor a 3. felső részét 1 csatorna sebességével éri el.
Valami hasonló volt a GTX970 aminél a legfelső 500mb-ot lassabban érte el a kártya bár ott a memóriavezérlő volt máshogy szervezve.
De javítsatok ki ha tévedek.
Nincs annyira nagy jelentősége de ha megoldható akkor még így is gyorsabb mixelt 3 csatornával mint kettővel feltöltve. A gyorsaság persze pár %-ot jelent vagy még annyit sem játékok alatt. -
mpierre
veterán
válasz
A'sszem magamhoz veszek vmi "A" vitamint és kezdem az elejéről...
-
DigitXT
félisten
válasz
Geri Bátyó #47314 üzenetére
Én visszakerestem: soha nem tett róla említést a topikban. Biztos titok.
Szerk: és kérdés, mi a sok? Az idő, ami kell a számításhoz, vagy a GFlops? -
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47196 üzenetére
Jól megy !
[négyhaccá']
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47191 üzenetére
Ez azonos órajelek, azonos időzítések mellett működik és akkor is adott helyzetekben mutat némi kis pluszt csak, nem általánosítható az "előny". Ha magasabb órajelet tud a kevesebb rank és / vagy jobb időzítést kb. azonnal semmis a dolog, ráadásul ez jellemzően a szervereknél előálló ramokra (alacsony fesz, alacsony órajel, laza timing, magas refreshment értékek a stabilitás miatt) és az ott inkább (gyakrabban) előforduló gyors, komolyabb adatmozgás nélküli eléréseket segíti, amik bűn lassan zajlanának le azokkal a mem beállításokkal, rank interleaving nélkül. (ugyan ezért születtek ott meg a több csatornás kialakítások is, csak azok a sávszélesség miatt).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #47052 üzenetére
Ne már...
És ha nyomsz a BIOS-nak egy Optimized defaults-ot ?
Elvben, ha jól rémlik, F12-vel ha kipecázod a quick boot-menüt, akkor ott kéne legyen a pendrive mint USB valami.. (rég volt dolgom már Award BIOS-al).
P43-as Giga lapom BIOS-ában volt egy olyan, hogy USB Storage - ezt engedélyezni kellett, hogy menjen az USB-s boot. Lehet, hogy a lapod is tartalmaz ilyen beállítást ?
-
LZs?!
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #47042 üzenetére
Egyébként alternatív creator-ral próbáltad?
-
válasz
Érdekes, nekem is UD5, simán bootolok pendrive-ról Linux rendszereket (Windowst szerencsére nem kellett újratelepítenem Win8 óta), csak a HDD-k között találhatom meg
-
jokeph
nagyúr
válasz
Az aláírásodban lévő Giga lapon nem ment ?
Ahogy LZS is írja, már a korai s775/AM2-es cuccaimon is ment fel a W7 pendrive-ról.
Meg a P6T Deluxe-on sem volt gond. -
LZs?!
aktív tag
válasz
Az fura... Emlékszem, anno már AM2/775 vonalon is működött (ofc, file format függvényében...).
-
válasz
Geri Bátyó #46997 üzenetére
A CPU teljesen jó, az pontosan azt csinálja, amit kell. Valami a BIOS-al van.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46995 üzenetére
Az nincsen.
X5677-em van.
ez mondjuk 4C/8T, HT-val 4,5-öt fut, HT nélkül 4,6-ot. DRP3 hűtővel nem lépi meg a 80 fokot IBT alatt sem.
Mármint a BIOS-ban nem látszik a CPU típusa ?Ejha... akkor most a lap hazudik (BIOS) vagy a CPU nem kerek ?
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46992 üzenetére
Ha nem lenne benne a mikrokódban, nem is indulna vele a gép...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46992 üzenetére
No de illet. Én úgy tudtam, hogy itt nem kell a BIOS-t mókolni, mint s775/s771-nél.
Kíváncsi lennék, mit menne a P6T Deluxe lapomban az X5675-öd. -
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46988 üzenetére
Nem hinném, hogy az X5670-el előrébb lennél. Ugyanaz a processzor, ugyanaz a mikrokód hajtja, csak olyan verziójú mikrokód kell, ami már ismeri.
Elméletileg ezeknek vígan kéne hoznia legalább 4Ghz-et, főleg hogy a lapod is jó alatta. Hogy nálad mégis miért nem megy, azt viszont sajnos látatlanban passzolom.
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #46988 üzenetére
[Ez itt ha jól látom pont a Nálad szereplő kombó] Aztán, hogy moddolt bios-e vagy sem, azt passzolom, de úgy tűnik nem lehetetlen.
-
Angel2014
addikt
válasz
Geri Bátyó #46910 üzenetére
Így sikerült [link] a win 10-et újrarakás nélkül a regeditben ahci re állítani. Ezt még idében csináltam, átírtam a regeditet, újraindítottam és a biosban beállítottam ahci- re, f10 és indul bluescreen nélkül.
Ilyen lett ez így jó? Vagy töröljek az eszközkezelőből ha felesleges.
-
Angel2014
addikt
válasz
Geri Bátyó #46896 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
Geri Bátyó #46902 üzenetére
RAID alatt a TRIM régen bajos volt, nem tudom ráncbaszedték-e.
-
Angel2014
addikt
válasz
Geri Bátyó #46896 üzenetére
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #46854 üzenetére
Nem mikrokód lesz. Megnéztem, Xp-be pl. jól mutatja és az órajel valid-nál is rendesen írja. Fene tudja, miért ilyen.
-
razor03
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #46823 üzenetére
Szerintem ezekben a Xeon procikban lazán ott van a 4.5 GHz és nem kell hozzá R2E vagy R3E. Nagyobb szorzós proci kell, ha esetleg a lapod nem bírná a magas BCLK-ot...
Az elmúlt 20 év alatt nem volt olyan procim ami ne lett volna húzva, de egyik sem volt ilyen lazán tunningolható mint az X5680. És ahogy elnézem nem az alaplap szab határt az oc-ben, hanem a procim nem megy többet 4.7-nél... vagy 1.5 V kellene neki, de levegővel felejtős.
Van egy másik ugyanilyen konfig a családban, és az a proci is tud 4.6-ot...
Ebben a videóban meg egy olcsó 20k-s lappal tolják 4.5 GHz-ig.
Hamarosan jön az 5675-öm, megnézzük hátha sikerül alacsonyabb feszen 4.8-ig elmenni
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46823 üzenetére
4,2-4,3 már szinte ugyanazt hozza, mint a 4,5Ghz.
Persze, igazából 24 a maximum szorzója az 5660-nak, de azt csak 1 és 2 magon terhelve adja, ha be van kapcsolva a C6. 23-as szorzót akárhány magon terhelve fixen tartja. A linkelt képen is úgy ment.
AZ X5675 pedig nyilván még magasabb szorzót tud, és általában elég tuningbarátok is. -
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46821 üzenetére
Hát nem tudom. A 4Ghz-et már az összes régi i7-920-asom is tudta. A random hatmagos i7-970-em is. A mostani, teljesen random szerverből bontott X5660-am pedig vidáman szalad akár 4,3Ghz-en is [link], pedig nem egy Rampage 3 Extreme-ben hajtom....
Egyébként 23-as a maximális minden magos szorzója az X5660-nak, azzal kényelmesen megy 4,5Ghz-et 200Mhz BCLK alatt, elég 195Mhz.Azzal egyetértek, 4,5Ghz-en hajtani azért talán kicsit sok, de 4Ghz kényelmesen, de akár 4,2-4,3Ghz is kihozható egy normálisabban sikerült processzorral és jó lappal és hűtéssel.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46737 üzenetére
Amikor ezek a lapok futottak, az volt a feature, melyik gyártó tudja jobban átverni a Turbo algoritmust, hogy állandóan max turbón menjen...
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46735 üzenetére
Szerintem meg csak a lap nem foglalkozik vele asztali konfigoknál.
A Linx tipikus példája az extrém terheléseknek, amik nem szoktak beleférni a turbo keretbe.
-
Speed®
titán
válasz
Geri Bátyó #46724 üzenetére
Akkor lokálisan qla.
-
Vesa
veterán
válasz
Geri Bátyó #46529 üzenetére
z600-ban még simán kiváltható a CPU hűtő szabványos bármilyen másikkal ami méretben befér (mondjuk értelme nincs sok, mert bőven lehűti a gyári a legnagyobb verziót is), de a z640-ben már vannak problémás részek, pl. a riser board, ami a második CPU-nak ad otthont. Ez utóbbi viszont már 2011 platform. A z600-ban még a táp az, ami nem szabványos, azt lehetetlen cserélni sima ATX tápra. Annyiból viszont nem gond, hogy a komplett gépekhez hasonlóan, az alkatrészek is könnyen beszerezhetők, legtöbb esetben már gombokért.
De kétségtelen, hogy aki húzni akar, annak ezek a gépek nem jók.
-
válasz
Geri Bátyó #46522 üzenetére
Asszem amit vettem és érkezik Lenovo D20 az (e)Atx-es. A hűtése sima 1366-os és a venti csatik is szabványosak. Tápban nem vagyok biztos, habár inkább kondiztatom nem cserélem ha döglődne. Dell kissé háklisabb.
Azért az áruk használtba kedvezőbb. Én is szívesebben raknék össze egy supermicro vagy tyan lappal (mai napig szerverként megy a régi 771-esem a 2003-as Delta táppal!) dual konfigot csak az drágább lenne. -
envagyok
veterán
válasz
Geri Bátyó #46522 üzenetére
Brand gép= mind szopás
-
|AP|
veterán
válasz
Geri Bátyó #46459 üzenetére
auto-ról minden fesz érték "normal"-ra van állítva, máshoz nem nyúltam, egyedi értéket sehol nem állítottam be. Lehet tényleg szerencsém van.
-
válasz
Geri Bátyó #46447 üzenetére
Hülyeséget ír a cpuz az nem lényeg. A linken 6 mag szerepel és Q3QR A0-ás steppingel az a lényeg. (de az is igaz hogy 1 maggal tuningolta)
A legtöbb helyen google szerint a cpuz x5667-nek ismeri. Nem hiszem hogy javítják a cpu-z-t nem is kell hiszen hivatalosan nincs is modelszáma, rá sincs írva.
Innen vettem: [link] Magyar az illető, hátha talál még valaki valami jót. Ez volt pontosan: [link] -
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46447 üzenetére
6 magosnak látszik az...
-
válasz
Geri Bátyó #46442 üzenetére
Órajelben egyértelműen X5475-ös.
Csak ennyit találtam: [6346.8 mhz]
Alul kommentben Xeon X5667 A0 Q3QR 6-core (locked multi), MSI XPower (PCI-E@120MHz), 3x2048Mb G.Skill PS2000C7 (Elpida Hyper), PSU Antec TPQ-1000WHSM
Nem tudom nagyon húzni, Dell T3500-asban lesz. talán throtlestoppal all core max szorzóig.
Azért vettem meg mert ez volt itthon a legolcsóbb legnagyobb órajelű 6 magos, 5eFtIlletve annyi infó még hogy a Q3QQ ami hasonló mint ez az unlockos. [link]
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46413 üzenetére
Ez marha jó.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #46384 üzenetére
VRM-nél PAD-nek kell lennie.
Hűtőbordák:
Nekem a VRM-é a P6T Deluxe-on rugós bolhával van rögzítve, és tökéletesen szuperál, átadja a hőt.
Nem mintha a 4,6-ra húzott HT OFF-os X5677 annyira izzasztaná a VRM-et.
Az északí hídé az viszont pasztás, és csavaros rögzítésű, a déli hídé pedig pasztás és rugós bolhás.
Hasonlóan királyul van megcsinálva az ASUS P5E3 Deluxe és a P5K3 Deluxe is.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46384 üzenetére
Kellett volna lennie.
[link]
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46382 üzenetére
"A VRM-hez szerintem az jobb lenne, mint a paszta."
Ha pasztáztad a VRM-nél GAP-PAD helyett, akkor nem csoda, hogy hideg lett a borda, mert úgy már kb. csak a csipszetet hűti.Nem véletlen van ott gyárilag is pad... A paszta nem sokat ér, ha nincs összenyomva a két felület.
-
envagyok
veterán
válasz
Geri Bátyó #46373 üzenetére
Az a baj, hogy a 775-ös és 1366-os lapok chipset pasztái már szénné vannak keményedve, és ha véletlenül kicsit elmozdul a hűtés, gyakorlatilag nem lesz érintkezés, mert a kemény paszta tartja pont el a hűtőbordát.
Szerintem az ilyen öreg lapok nagy része emiatt múlik ki. -
rupert
tag
válasz
Geri Bátyó #46095 üzenetére
Nem ezzel a programmal állítom az értékeket, a BIOS-ban van minden állítva fix értékre (azokra az értékekre amiket a program ír). Egyedül azért használtam ezt az asrock OC tunert, mert ez volt csak hajlandó kiírni minden feszültség értéket (VTT, uncore, cpu, ram).
-
rupert
tag
válasz
Geri Bátyó #46092 üzenetére
Ezek az értékek jónak tűnnek? (4133 Mhz-en megy a proci amúgy)
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #46092 üzenetére
1.48 vtt sem a komfort zóna. Nem biztos, hogy használnod kéne azt a programot. Ha valós értékek, azért, ha nem valósakat mutat, akkor azért. :/
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46033 üzenetére
Oh, benéztem, a 26-os szorzót tudja csak 1-2 magon, és 25 az all-core. 23 pedig a turbo nélküli.
-
válasz
Geri Bátyó #46032 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #46024 üzenetére
Érdekes.. Nem lenne szabad neki.
(#46025) Pepe78: Mindent befolyásol.
A futási sebességben a plusz vagy mínusz pedig attól függ, hogy a HT által nyerhető magasabb többszálú sebesség dominánsabb-e, mint amit elveszt a program a garantált egyszálú erőből. Általában amúgy játékhoz ideálisabb szokott lenni a HT OFF.
1,4V-okkal én azért óvatos lennék ilyen egyszerűbb lapokkal... Nem jó szagú az égett alaplapi VRM.
-
válasz
Geri Bátyó #46019 üzenetére
-
envagyok
veterán
válasz
Geri Bátyó #45990 üzenetére
Pont azért írtam.
Egyre értékesebb a jó öreg 1366-os 6 hengeres.
A végén annyit lassítanak az újabb procikon hogy beérjük őket 1 szálas teljesítményben is -
Vesa
veterán
válasz
Geri Bátyó #45990 üzenetére
Megelőztél!
-
Remus389
veterán
válasz
Geri Bátyó #45975 üzenetére
Nem tudom, én úgy emlékszem ha kikapcsoltam a HT-t akkor volt 64. Ha meg be akkor 45. De majd letesztelem, most filmet nézek, a "Keresés" nevű thrillert. Érdekes.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #45882 üzenetére
Nem, a 920-asaim is elketyegtek 3200MHz körül. De a 32nm-es cuccok az a kettő alapján amik nálam jártak nem olyan könnyű esetek. Mondjuk érdekes, a 920-ast viszont nem tudtam tesztre 3700-as uncore-on járatni.
A 970 már újabb, 32nm-es hatmagos, ez volt a legkisebb kapható ilyen i7.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #45696 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #45694 üzenetére
Nem tudom, én nem nyúltam hozzá nagyon régóta.
Azt írja, 14h a mostani, én ezen ragadtam le.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #45691 üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy a 990X bár 206C2, de a legfrissebb mikrokód úgy tűnik, NEM támogatja. Én azt olvasom ki a doksikból, hogy valamiért azokra leállították a spectre javításokat.
Lásd áprilisi guide: [link]
Az augusztusiban már benne sincs, csak a Xeonokhoz írja a friss mikrokódot: [link]
Szóval nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az i7-es hatmagosokat nem támogatja a legfrisebb 206C2 mikrokód.Azokra elvileg a 0x1E a friss, javítások előtti, amit még írnak hozzá.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #45571 üzenetére
Giga ud5 melyik? Mert moddoltam f12t f13as mikrokóddal. Az enyém rev1 sima ud5 elsők közül.
Adatlapod nézem, neked As. Nemszóltam.
-
mpierre
veterán
válasz
Geri Bátyó #45580 üzenetére
Akkor itt nézz körbe: [link] A giga maga is moddolt pár saját biost. Néhol a mc-ket is cserélték...
Szerk.: Most néztem végig van F13mod bios ud5-höz, de ott nem írja az mc cserét...
Szerk 2: Ahogy olvasgatom, ott lehet a bib, hogy a mod biost nem win alól, hanem dos-os flash-sel kell felrakni, és ott meg kell tartani a recovery-t az eredeti állapotban. Mert úgy menthető marad a lap chip csere nélkül.
-
mpierre
veterán
válasz
Geri Bátyó #45577 üzenetére
Ami bios szerkesztéshez használt MMTool szól, hogy átléped a fájlméret korlátot... Számomra is csak akkor derült ki, hogy a meglévő kódok mellé nem elegendő odabiggyeszteni az újakat. Gyakorlatilag a teljes mikrokódokat tartalmazó bios részt ki kellett cserélni az újra. Belefűzni, hozzáadni nem lehetett, mert nőtt a fájlméret.
-
mpierre
veterán
válasz
Geri Bátyó #45573 üzenetére
Award bios-nál is van fájl méret korlát? Elsőre nekem azzal akadt gondom...
Az ami bios-nál én töröltem a legutolsó bios-ból a xeon-hoz tartozó mikrokódokat (miután ott fix méretben kell megoldani a foxconn deszkánál), majd beleraktam a legfrissebb xeon mikrokódokat. De nem írtam át a bios nevét, számát, stb. Simán felraktam dos alatt a moddolt biost, ami ugyanazon a számon futott. A foxconn is dual bios-os, de nem siránkozott miatta.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #45573 üzenetére
Award BIOS, igaz ?
Biztos hogy jól sikerült a moddolás ?
Az Award BIOS moddolása elég körülményes (az AMI-hoz képest).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #45571 üzenetére
Akkor eszerint az egyik (feltételezem a második) BIOS tartalma nem moddolt.
Biztos hogy a moddolt BIOS-al indul a lap ?
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #45380 üzenetére
Nekem volt egy X58 3X SLI-m. Pont ugyanúgy kell beállítani, mint bármilyen más X58 lapot...
-
envagyok
veterán
válasz
Geri Bátyó #45378 üzenetére
Még az MCH strap kínai nekem
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #44497 üzenetére
Nekem volt RAID0-ám, nagyon szerettem. Két 500GB-os WD Black HDD-vel, ennyit mentek 2010-ben, "rövidre vágott" 250GB partícióval: [link]. Referenciának tettem mellé egy Velociraptoros RAID-et. Elég jól ment HDD létére.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #44495 üzenetére
Csak a lényeget nem mérik...A QPI tápkör és a CPU tápkör hőfokát.
Mondjuk elég sokat bír az a lap, ez is tény. -
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #44458 üzenetére
Nagyobb OC-k esetén nekem csont nélkül beadta, de más lap is, az EVGA X58 és az Asus P6X58D-E-t is sikerült már annyira elbaltázni, hogy se kép se hang, pedig utóbbi két lapnál elhiheted, hogy mindent megpróbáltam, hogy ne kelljen szétbontani mindent a BIOS-elemig.... De nem sikerült megúszni.
Főleg magas OC-knél szerette elsütni, amikor éppen nem volt elég fesz, és akkor se előre, se hátra, csak végtelen ciklusban ki-be kapcsolgatás.(#44463) Geri Bátyó: Azért az a Marvell vezérlő bár iszonyat igénytelen, de azért lassúnak nem mondanám, igaz, gyorsnak sem, vállalható. [link]
(#44465) Geri Bátyó: RAID1 csak írásnál hoz egy HDD-s sebességet, olvasásnál mivel két meghajtóról tud olvasni, összeadódik a sebességük.
(#44466) jokeph: Ezekkel az egyszerű vezérlőkkel nem szokott jól működni a RAID5, sebesség szempontjából.
(#44484) Laraxior: És akkor a 200W+-ját az agyonhúzott procinak ráküldöd az alaplapra... Szuper ötletnek tűnik...
Vegyél akkor inkább egy kisebb toronyhűtőt (vagy vedd le a polcról a TRU CU-t, lol) vagy játékvizet... Azzal jól hozzáférhető marad a CPU környéke hűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest