- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
joshua7 #26653 üzenetére
Hopp, akkor ezeket észre se vettem. Sorry.
Marad akkor a 2600K a HT azért nem árt, mivel ez csak 4 mag.
pincehely: Én biztos nem várok a 2011-re, főleg, hogy még messze is van. Nálam nem alternatíva, túl sok túl drágán. Ráadásul ugyanilyen sorsra jut majd, mint az 1366. AM3+ vagy 1155 játszik nálam csak.
-
Cybertrone
veterán
válasz
joshua7 #26230 üzenetére
De nem a vantaggel jáccunk... Az userek 909%-a akkor futtat egy vantaget mikor vesz egy uj vga-t, és kiváncsi mit tol... Sokan még a fizikát sem kapcsolják ki a driverben, elég csak a vantage topikban szétnézni!!!
Egyébként én mindíg csak a gpu scort néztem, a cpu scort sosem, mivel ez egy vga tesztprogram!!!
Játékok alatt pedig szinte semmi előnye nincsen a sandy bricsnek... Mintahogy még egy i7-et sem használ ki egy game sem csak max 50%-ra (lehet keveset lehet sokat mondtam mindenki maga döntse el) -
MPowerPH
félisten
válasz
joshua7 #22241 üzenetére
Persze. És a szobádban is ugyan annyi fok volt, mikor kint 25C volt, meg mikor 19C. Aki jártas a hűtések világában, az tudja, hogy mekkora a különbség a True és a D14 között. Ez már lerágott csont. Én magam is megnéztem, és a legnagyobb különbség 2C volt nálam, ahogy dime is mondta. Én ilyeneknek nem ugrok be, csak akik nem jártasak ebben, könnyen elhiszik azt az eredményt. Egyébként elég gyenge 4.2Ghz-n a 90C -s mag.... Nálam a True 75C körül tartja. Nah látod, ez pont ugyan olyan rossz összevetés...
-
MPowerPH
félisten
-
AirBooms
addikt
válasz
joshua7 #22216 üzenetére
Úgy gondolom, a stílusommal semmi baj nem volt, s most sincs... Én az első, neked szánt hozzászólásomat sem beszólásnak szántam, csak jeleztem, hogy nem kicsit értelmetlen, amit csinálsz... Más is ezt tette - tőlem kissé cinikusabb hangvételben, érdekes, ez nem tűnt fel... Részemről a téma itt van lezárva, s nem az FPO-nál.
-
AirBooms
addikt
válasz
joshua7 #22207 üzenetére
Túlságosan is sok mindenre válaszoltam HSM-mel egyetemben - az egy egészen más kérdés, hogy képtelen vagy (értelmesen) olvasni a sorok között. További jó értelmetlenkedést és felesleges hajszolást!
#22209 jeni: ez egy másik témakör, csak azt akartam jelezni, hogy a kiskerekben nincs különösebb összefüggés a gari és aközött, hogy OEM, vagy dobozos Intel prociról beszélünk. A nagykerek általában a gyártói garit adják tovább (épp most vásároltam egy nagykertől, ezt ők mondták).
-
Mrdevil
addikt
válasz
joshua7 #22197 üzenetére
Nekem is pont ilyen hűtőm van,egyenlőre én még csak most raktam össze ezt a konfigot (ismerkedünk).Most per pill 3ghz-en és 1v-on üzemelek,még ki kell tesztelnem mit és hogyan kell adnom a cuccoknak.Szerintem könnyen elképzelhető,hogy 1.4V-on még ez a monstrum hűtőnk sem fogja tudni lehűteni a procit.Unokatesómnak ugyanez a konfig van mint nekem,csak víz hűtéssel,majd kifaggatom mik a hőfokok neki,bár ő is egyenlőre inkább alulfeszeli a gépet.
-
-
HSM
félisten
válasz
joshua7 #21896 üzenetére
Köszi, ezt a tesztet még nem is láttam az új BARAM-ról.
Amúgy ami nekem van sima BARAM, már az is ez az "új" rögzítős, mint ami a 2010-esen van, csak s1156 furatok nélkül (mikor vettem a hűtőt még nem is volt s1156) nem az az elsőgenerációs szörnyűség, ami a sima baram-xbitlab tesztben még volt, azt a rendszert csak pár hónapig gyártották amúgy, és egy rémálom volt szerelni...Igen, tényleg elég jól szerepelt a tesztben az Excalibur. Amúgy van ott nagyon hasonló venti, az NB XL2, az ugyanaz, mint az XLP, csak PWM nélkül, max 1500-as fordulattal....
Az excalibur-nál nekem csak az a fura, hogy az a sok lyuk az oldalán... Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogyan csinál egy ilyen hűtő légnyomást, hogy átpasszírozza a levegőt egy sűrűbb lamellatengeren... -
HSM
félisten
válasz
joshua7 #21894 üzenetére
BARAM? Kicsit nehezen felszerelhető alaplap kivétel nélkül (de lehet) viszont nem takarja ki a melegedő mosfeteket, tehát elég jó kompromisszum, és masszívan tart, viszont nehezen "moddolható", ahogy néztem. A hűtő kialakítása igen jó, nem csinál nagy szélzajt "munka közben". Talpa tökéletesen tükörsima tükörpolíros nikkelezett réz, mint a mugen2-nél.
A ventirögzítő klipsz lehetne kicsit könnyebben szerelhető, és sajnos fel-le nem igazán engedi állítani a ventit. Hűtőteljesítményével maximálisan elégedett vagyok, ár/teljesítmény/szolgáltatások mutatója is szvsz elég jó.Ventiből én NB XLP-t tennék rá, igaz, nekem nincs olyan, csak egy ilyen NB BSP PK-3 [link], de arról csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni...
A BARAM teljesítménye kicsit objektívebben: [link] és a kép, az eredeti helyéről törölték: [link] Itt érdemes nézni a fogyasztás értékeket is, mivel az UD5-öm azt pontosan mérte, igaz, csak a feldolgozó magok teljesítményfelvételét, az Uncore-t nem számolta bele... (Ami ugye a teljes L3, NB, QPI, meg hasonlók)
Vagy még ezt tudom mutatni, 24 fok körüli szoba, két 1600-as swif, max házhűtéssel: [link] (Az EVGA mérője kicsit csal a feszekkel, a VTT 1,35V volt, a ram 1,62V körül, a többi okés)
CSak sajnos itt nem méri a lap a teljesítményfelvéVan amúgy egy újabb változata, amiben jócskán növelték a hőleadó felületet 7500-ról 8900-ra, és a nikkelezett talpat nyers rézre cserélték, mert szerintük az úgy jobb, ez a BARAM2010: [link]
Nem tudom, itthon ez mennyire beszerezhető... -
mpierre
veterán
válasz
joshua7 #21831 üzenetére
Sajna a Giga lap nem tudja a minimum 1000rpm-et - a mai napig nem értem miért, pedig pwm-en van - így 1100-1200rpm körül ingadozik alapon. Amennyiben a proci izzadni (Linx) kezd, akkor felugrik 2000rpm-ig (ez a max.). Na ilyenkor fütyül a borda, ahogy a levegőt áttolja rajta a kopter.
-
mpierre
veterán
válasz
joshua7 #21825 üzenetére
Csak az én esetemet tudom leírni:
Egy enermax cluster ventivel kezdtem. Csendes, de nincs irgalmatlan légszállítása. 160-as bicikli mellett 40-42°C-osak voltak a magok egy 20-21°C-os szobában. Ezt lecseréltem egy noiseblocker blacksilent xlp ventire. Ugyanabban a szobában 32-34°C-osak lettek a magok. (A konkrét celsius értékre nem emlékszem, de az arány ilyen volt.) Tehát 6-8°C-t lehet vele nyerni.
Nálam az "északi híd" hőmérséklete csökkent jelentősen. 58-62°C-ról 42-45°C-re. Valszeg azért, mert a venti által tolt levegő útjába beleseik a hőcsöves, északi hidat, meg a vrm-eket hűtő passzív borda is. Az enermax meg nem tudta addig eltolni a luftot. -
mpierre
veterán
válasz
joshua7 #21807 üzenetére
Normálisak. Ez ennyire melegszik. A topikban bármilyen linkelt eredményt nézel 4,0 GHz felett, akkor ilyen hőmérsékleteket látsz.
Amúgy a TRUE mellé illik egy komoly légszállítású ventit rakni, ott mutatja mit tud... Pl az enyém full tempón 128m3/h levegőt tol át a bordán. És ez még nem is olyan irgalmatlanul sok. -
subaruwrc
félisten
válasz
joshua7 #21303 üzenetére
full load - 8c
léggel linx 64bit all ram max hőfok 81c volt a legmelegebb magnál, most ez 73c
az idle hőfokok 1-2-t változtak lefelé
az északi híd borda, passzívan 62c volt és emelkedett ezért elétettem egy 800rpm-es halk 12centis ventit így 51c körül alakul a borda hőmérséklete műszerrel mérve -
subaruwrc
félisten
válasz
joshua7 #21303 üzenetére
ja amikor gombcompnak rampage 2 geneje volt akkor simán megvolt idle a 70c mert a két db 4870x2 befűtötte mint az atom. matx mivolta miatt sokkal kisebbek a távolságok a fő melegedő részek között és az x58 chipset amúgy sem fogyaszt keveset chipset szinten, ezért izzik. de mondom sok baja 70foktól se lesz, mert a borda alatt tulajdonképpen a pcie switch van, maga a memvezérlő a prociban van ugye.
-
CSorBA
őstag
válasz
joshua7 #12563 üzenetére
joshua7, ha emlékszel még a memóriás dologra, pár "ha" kiesett:
Ugyanis ma kézhez kaptam a garanciában cserélt, vadi új ramokat, 1866os OCZ Reaper (cl9), így 35ben volt összesen cserével szállítással, mindenestül. (Itthon 48 körül láttam)
Jövőhét végén pedig remélem meg lesz a ram és a proci. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7 #12702 üzenetére
A lapok szokat "érdekes" fesz mennyiségeket adni auto-n pl. Bár fura, ha spd/xmp-ben 1,5V-van (nyilván a cpu-z is ebből olvassa ki) akkor a bios miért ad ilyen sokat. Talán mert nincs 1600-os spd/xmp profil a lap meg megfeszelte mint b@rom. Sztem nem lett baja, két nap nem a világ. Vmelyes gyorsult az elektron migráció de nem hiszem, hogy ez jelentősen befolyásolná az élettartamát. Ha az megnyugtat küldj rá dos alól egy memtesztet de szvsz nem lett baja.
mod:
laragirl83: Kitartás én már 2 hete várom Ősembertől a ramom...
-
gombcomp
senior tag
válasz
joshua7 #12563 üzenetére
Sohasem volt egészséges OP-rendszer alól frissíteni BIOS-t!Egy pici hiba azt nem indul a lap többé,és lehet szenvedni a rescue módban,hogy feléleszd.
Arra való az afudos,az awflash (BIOS függő),már floppy sem kell boot USB-ről is megy.
A "mi" ASUS lapunkon meg van az E-Z flash BIOS-ból teljesen jól működik,igaz hogy downgradelni nem tud..Kiteszed a BIOS-filet egy diskre (lehet a c: is) vagy pendrivera
a progi alatt rámutatsz azt csá! -
CSorBA
őstag
válasz
joshua7 #12548 üzenetére
Ramhoz kapcsolódva off:
Én ebayen vettem most az alábbi ramot:
OCZ Reaper, 1866Mhz, 3*2Gb (használt), 31ezer forint volt szállítással együtt, amerikából.
Megjött, kiderült, hogy a 3. modul halott.
Írtam OCZ-nek, kaptam RMA-t, épp most adtam fel nekik, futárral Hollandiába (kb 3000Ft lesz), ezt persze akitől rendeltem, állnia kellene.
Így nem értem, miért írtad h. "gari olyan amilyen", a gyártói gar szvsz sokkal jobb dolog, mintha a boltban vetted volna meg a sarkon. pl.:
- a bolt 5 éven belül megszűnhet.
- mire elviszed a boltba, ők felküldik nagykernek, azok (ha jól sejtem vagy megnézik, vagy cserélik, vagy gyártónak küldik), 2 hét alatt pedig meg van, ha te küldöd közvetlen a gyártónak.
Ha a srác nem fizeti ki azt a 3k-t, akkor is megéri 34ért, pláne h. újat kapok teljesen...
elnézést az offért -
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7 #12130 üzenetére
Tuti recept nincs, ha csak nem kitesztelt komplett rendszert veszel de UD4P + i7 920 C0-al esélyesebb szerintem is.
Közben alakul a vas, ram-om még nincs de itt van pár fotó a masináról.
[OFF]Katt777: "attól hogy sok pénzt keresel, még csinálhatsz baromságokat, mint azt számos példa igazolja." pl, hogy 3,6GHz-en hajtott Q6600-ot cserélek i7-re?
Ok, részemről jegelve a téma itt.
HSM: Ha van ilyesmi témában topik akkor átvonulunk oda a kollégával, privikből kimaradnál.
[/OFF]
-
HSM
félisten
-
törölt tag
válasz
joshua7 #2360 üzenetére
Teljesen értelmetlen összevetni a kettőt.
Ha megpróbáltad volna értelmezni amit írtam akkor talán rájöttél volna hogy az E8500-as teljesítményét vetettem össze az 920-aséval és nem a kettes számot a nyolcassal. Azért futott két szálon a program az E8500-ason mert azon két szálat futtatva optimális, a 920-ason meg nyolc szálat futtatva optimális. Vigyoroghatsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest