- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pela03
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3041 üzenetére
Ez tényleg király ötlet!
A fűhöz milyen szemcse nagyságú szóróanyag jó? -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3041 üzenetére
Esetleg szurok helyett valami felkenhető, majd megkötő gumi réteg ?
-
pela03
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3030 üzenetére
Sziasztok!
Az utakat az asztalon miből szoktátok csinálni?
A fűhöz a szóróanyag milyen szemcse nagyságú?Üdv
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
YanezTTrain #3035 üzenetére
Köszi!
Nem sokkal a hsz.-ed előtt ott is feltettem a kérdést
Egyelőre várom a választ, aztán meglátjuk. Köszi még1x a tippet. -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3032 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3030 üzenetére
Szevasz
Nagyon jókat csinálsz, gratula !!!
Üdv.
-
pela03
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3028 üzenetére
A telefonfülkét műanyagból csináltad?
-
pela03
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3025 üzenetére
Köszi az infókat.
Ha lesz még kérdésem majd írok.Üdv
-
pela03
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3023 üzenetére
Szia!
Köszi, már jön is lefele. :-)
Az asztalokon a füvet mivel szoktátok csinálni?Üdv
-
pela03
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3020 üzenetére
Szia!
köszönöm. nagyon jó, és tartalmas az oldalad! -
kooc
tag
válasz
YanezTTrain #3015 üzenetére
Szia.
Nem feledkeztél meg velem kapcsolatban valamiről? -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3015 üzenetére
Tetszik !!!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3013 üzenetére
Üdv!
Haladtam kicsit a H0e asztallal íme: -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3010 üzenetére
Csatlakozom én is !
BUÉK ! -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3005 üzenetére
Az a Marklin asztal szépnek szép de működni én még nem láttam!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3000 üzenetére
Boldog Karácsonyt Nektek is és minden topiktársnak!
-
br120
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2995 üzenetére
A blue-tiger-es link bemásolásakor meg már ez az oldal jön be (Piko 47301 dízel mozdony V23 kék DR).
-
br120
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2995 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2988 üzenetére
Jó munkát hozzá !!
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2983 üzenetére
Igen, ott, jól emlékszel !
Kár, hogy most nem tudtok eljönni.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2978 üzenetére
Áááá, nagyon jó nézéni ezeket !!!
Nemsokára elvileg lesz (remélem) a szokásos decemberi vasútmodell kiállítás itt Debrecenben is, ott majd kigyönyőrködhetem magamat.
Nem tudom, idén volt e ősszel Miskolcon kiállítás, de ha volt is, idán lemaradtam.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2972 üzenetére
Bámennyire különleges, ilyen állapotban levő cuccért 160ezret kérni egyszerűen brutális szerintem !
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2970 üzenetére
Jó ! -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2964 üzenetére
Ezeknek a régi irodalmaknak még a külalakja is olyan vonzó, egyszerű,
nincsen más rajta csak a lényeg, egy idilli pálya fotója és kész !Ma meg minden kiadványt minden hülyeséggel teleaggatnak, köszönhetően a modern nyomdatechnikának.
Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2964 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2959 üzenetére
Ki tudja, meg lehet.
Mindenesetre olyan kedvem lenne nekilátni és saját kezüleg kicserélni a talpfákat ezen a részen és kicsit rendbe szedni a pályát, mert sajnálom a Zsuzsi vasútat, hogy ilyen problémák rontják az élvezeti értékét !!
Mondjuk ez a belinkelt pálya több-mint valószínű, hogy amolyan mobil, ideiglenesen telepített bánya pálya, amit mindíg átraknak a szállítási igényeknek megfelelően, ezért is ilyen borzasztó, de az mindenképpen csoda, hogy a szerelvény nem esik le róla.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2950 üzenetére
Hasonló tárolót tervezgetek én is a terepasztalunk 5. lapjára, ahol jelenleg nincsen fix pálya, csak egy híd és egy rövid emelt pályaszakasz, bakkal lezárva.
E helyett képzelek el egy két szintes tárolót, lent és fent is vagy 3 vágánnyal, illetve a fenti részből egy visszatérő sint is vezetnék a jelenlegi külső pálya legkülső vágányába becsatlakozva, mivel ezt az egész részt egy harmadik pályaként külön trafóról hajtanám a jelenlegi két pályától külön vezérelve.Viszont emeletes rendszeresetén tényleg érdemes levehető kivitelben megcsinálni az emeletet, ha esetleg szerelni kell valamit, vagy siklás, műszaki hiba van a mozdonyban.
Egyszer talán meg lesz.Üdv.
-
h.adam.92
őstag
válasz
YanezTTrain #2953 üzenetére
Köszi.
-
h.adam.92
őstag
válasz
YanezTTrain #2951 üzenetére
Hali!
A pályaterveket milyen programmal csinálod?
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2941 üzenetére
Apropo, kerti vasútakkal találkoztál már odakünn ?
Elvileg kellene legyenek, legalábbis hallottam róluk.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2941 üzenetére
No, itt azért még szebb az idő,
ha más nem, legalább ez jobb Magyarországon !Én is még inkább szabadban végezhető dolgoimat intézem.
Már két éve szánom maga, hogy a decemberi modellvasút kiállításra végre átdolgozom a pályánkat és kicsit csinosítom, hogy szállítható, megmutatható legyen, de még mindíg nem jött össze.
Egyrészt, mert párhuzamosan egy csomó dolgot csinálok, másrészt sajnos az említett piszkos anyagiak is beleszolnak, folyamatosan csak össze kell magunkat húzni.Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2939 üzenetére
Újra itt?
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2936 üzenetére
Szevasz
Mi az a pilz vágányrendszer ?
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2933 üzenetére
Szevasz
Üdvözöllek újra itt !
Csodálkozom, hogy a Piko lopott volna, mikor az szerintem igen régi cég, még a keletnémet időkből !
Egész jó kis ötlet adó pályatervek vannak !
No és milyen az élet odakünn' ?
Üdv.
-
msziszi19
újonc
válasz
YanezTTrain #2843 üzenetére
Kedves YanezTTrain !
Szeretném letölteni a piko pályatervrajzokat amit a http://yanimarklin.atw.hu/ honlapodon jeleztél, de a bal oldali menüt nem látom. Az összes többit ,tehát a Maerklin katalógus pdf-ben, és az eredeti Maerklim pályatervrajzokat látom.
Kérlek, amennyiben tudsz segíts nekem, mert már hetek óta keresek piko pályatervrajzokat a 12 éves gyermekemnek.
Válaszodat előre is köszönöm. -
apropenz
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2838 üzenetére
Kedves YanezTTrain !
Köszönöm a gyors válaszodat,nekem mindenféle leirás,kapcsolási séma nagy segítség.
Várom érdeklődéssel az anyagot.
Üdv. apropenz -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2839 üzenetére
Nem jó a link.
[http://yanimarklin.atw.hu/] -
apropenz
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2835 üzenetére
Kedves YanezTTrain !
Sikerült kinyomtatnom nagy nehezen a megküldött linkeket.
Sajnos a sorban 6.-at valamiért nem engedélyezi a rendszer.
Volnál szives még egyszer elküldeni.Mellesleg mi a címe annak a PIKO/TT Bahn füzetnek,amiből beszkennelted a képeket ?
Talás a teljes anyag fellelhető valahol.Köszönettel
apropenz
-
apropenz
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2835 üzenetére
Kedves YanezTTrain !
Köszönettel megkaptam a kapcsolási rajzokat.
Remélem ki tudok okosodni rajta,ha nem akkor előre is elnézésedet kérem,ismét jelentkezem.Üdv. apropenz
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2825 üzenetére
Érdekes, jó tudni, hogy erről is van vers !
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
YanezTTrain #2820 üzenetére
Köszi, utána járok!
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
YanezTTrain #2818 üzenetére
Köszi, értem.
A Kromofág akkor a fekete műanyag talpakat nem eszi meg? Nehogy megzabálja.
Az olajozást, tisztítást elvégzem. Sűrített levegővel ki lehet fujatni?
Mozdony felújításhoz (PIKO) nem találtam sehol szénkefét (eléggé kopottak már). Kemény ceruzabél jó lezs?
A motoroknál egyéb felújítás kellhet még?
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2814 üzenetére
Modellekben gazdag új évet kívánok minden topik lakónak...!!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2812 üzenetére
Sanyitól van az ötlet.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2810 üzenetére
Igen. De csak kettő elektromos a többi kézi.
14v-ról nagyon szépen váltanak. -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2807 üzenetére
Már folyamatban van az alagút is. Szárad éppen a váz. Holnap megy rá az újság.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2798 üzenetére
Kisebb méretről volt szó, Emberke!
Ez meg H0, a TT helyett :-D
Azt hittem, N, esetleg Z jön számításba:-)Z-ben van anyagom, ha kicsi a lakás...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2791 üzenetére
Lemegy az ünnepi hajcihő, akkor túrok egyet, szinte biztos, hogy van itthon, csak keresni kell
7-én biztosan kint leszek, fent a galérián, ahol szoktam :-)Mindenkinek Boldog Karácsonyt!!!
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2782 üzenetére
Szevasz
Ha sikerül, akkor majd teszek fel képeket és rövid videót a saját kapcsolásomról, hogyan viselkedik !
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2780 üzenetére
Szevasz
Igen, az akkus megoldáson én is gondolkodtam, hogy állóhelyzetben is legyen világítás és pont ugyanúgy, ahogy Te is mondod, a kocsi aljára egy mikrokapcsolót, amivel le lehet kapcsolni az akkut üzemen kivüli állapothoz !
Nézeggettem is akkukat, de elég nagyok az akkuk és rendszerint hengeresek, amik nem férnek be rendesen, még több helyet foglalnak mint egy szögletes !
Puffer akku jöhet még szóba, vagy mikro akku, de mindkettőből legalább 3 cella kell, hogy a fehér LEDek is világítsanak !A stabilizálást egy egyszerű fesz stab kocákával oldottam meg, az LM317-esnek van TO92-es, kicsi, fekete, műanyag házas tranyó tokozása, az elég kicsi, azt tettem bele, a 200mA-es határ pedig itten bőven elég.
Egy normál személykocsiba 4, vagy 5db SMD LEDeet tettem (már nem emlékszem pontosan), eredetileg 6-ot terveztem, de ahhoz nagyon sok puffer kondi kell, hogy legyen némi utóvilágítása is, miután megállt a szrelvény !
Még tervezek végzárfényt is beépíteni a kocsiba, ezt pedig egy 3 állású mikro kapcsolóval készülök megoldani, amivel tudom váltani, hogy melyik irányba legyen végzárfény, vagy középállásban, hogy egyáltalán ne legyen végzárfény, ha nem az utolsó az adott kocsi.
Ehhez szereztem 1,8mm-es csappal rendelkező fejű LEDet, azt teszem be a lámpahelybe a kocsin.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2778 üzenetére
...Nekem mondod a világítást ?!
Én gyártottam a kocsikba asját világítást SMD LEDdel és fesz stabilizátorral, hogy garantál villogás mentes és stabil fényű legyen, ne függjön a tempótól, ráadásul még megállás után is vilégít egy picit !!
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2775 üzenetére
Gratula a sikeres bővítéshez !!!
Ez gyakran nekünk is így van, a forgóváza tartályok és a hosszú személy kocsik szeretnek kisiklani !
A a kocsik többségébe tettem egy kis olmot, lehetőleg minél közelebb a forgóvázakhoz és minél alacsonyabbra, hogy minél stabilabbak legyenek és ne ugorjon ki a kerék a gyengébb váltókon sem !
A kocsik alját, a forgóváz körül vékony, lapított ólommal pakoltam meg és lefestettem, a sínre feltéve a kocsit abszolút nem látszik és tényleg sokkal stabilabb, persze kissé megnőtt a súlya a szerelvénynek, úgyhogy egy mozdony így már nem tud annyi kocsit vontatni, de hát valamit, valamiért !Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2775 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2772 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2759 üzenetére
Új kép feltöltése a szöveghez
A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!
Küld át fel rakom. -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2747 üzenetére
Szevasz
A BR92-es két tengelyes alapkészleti változatára gondolsz ?
Abból hogyan készítessz 3 tengelyeset ?
Ilyen mozdonykám nekem is van 1, ráadásul ez 9V-os, nem is 12V, mint a többi !
Szegénykét kissé összefúrtam, elbarmoltam gyerekkoromban, de még mindíg megy, általában mellék vonalra, vagy állomási, kiállítótt, dísz mozdonynak szoktam használni !Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2750 üzenetére
Rendben csak próbáltam segíteni.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2748 üzenetére
Jani ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. [link]
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2740 üzenetére
Szevasz
De jó olvasni, amikor valaki sziporkázik az ötletektől és fejlődik az asztala !!!
Én is annyira foglalkoznék már vele.
Maj karácsonyra rétegelt lemezeket és fa léceket kérek a Jézuskától, hogy én is neki tudjak már fogni az átdolgozásnak !Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2736 üzenetére
Ügyes, gratulálok hozzá !
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2728 üzenetére
Nagyon ügyes !
Én is gondolkodom már egy ideje, hogy mire dolgozzam át a terepasztalunk lapjait.
Egyik lehetőség az PSB lap, nekem is ez jutott eszembe, másik lehetőség, amire még előbb gondoltam, hogy rétegelt lemezre dolgozom át, amit alulról fa, vagy alu léc kerettel látok el és a szélein háromszög formájú szendvics szerkezetet alakítok ki a jobb merevségért.Az OSB lapot súlyosnak tartom, a rétegelt lemez sokkal könnyebb, és talán van olyan erős egy 4-5 rétegű + merevítés.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2724 üzenetére
Műanyag, vagy papír házakat építesz ?
A kartonnal nekem annyi a gondom, hogy én arra nem tudok nyomtatni, még az átlagostól kicsit vastagab papír is nehezen ment át a nyomtatómon.
Legfeljebb úgy tdom megcsinálni, hogy vastag kartonból megépítem a vázat, majd normál paírra nyomtatom a mintát és azzal burkolom a karton vázat.
Az ablakokat esetleg átlátszó műanyag dosszié anyagból, vagy vetítő fóliából tudnám elképzelni.Nagyon ügyes lehet a kisfiad, ha Ő viszi a házépítő ipart Nálatok !!
Kiállításra szoktátok vinni az asztalt ?
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2722 üzenetére
Pedig akkor a belmagassága biztosan megvan, ha régi !
A nagyszülőmék lakása is 4m-es belmagassággal rendelkezik, gondoltuk még nagyon régen, hogy galériát csináluk egy-két szobában, de végül sem tettük, de másik lakásban tudom hogy van is, igaz, nálunk vas gerendák vannak a plafonban, ha más nem, arra lehet erősíteni.No, majd kiváncsi leszek az új részre, fotókat majd tegyél fel mindenképpen !
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2718 üzenetére
Nem semmi !!!
Ezek szerint tiszta dugó az egész pályád !Viszont így már csak makett az egész, mert semmi sem tud mozdulni !
Gyorsan építeni kell a következőt, akár a következő szobába és a kettőt 2-3 vágánnyal összekötni, hogy egyikről a másikra járhassanak a szerelvények !!!Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2711 üzenetére
Szevasz
Csináld meg az asztalt a plafonra felhúzhatónak, akkor lesz helyed és lesz asztal méreted is !
Mikor játszol, leerszted, amúgy meg felhúzod, ameddig csak lehet, így még a porosodás is kisebb mértékű szerintem.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2707 üzenetére
Jó nagyon a fotó és persze az asztal !!!
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2705 üzenetére
Jól jöttél börzére...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2703 üzenetére
Régi Zeuke Y-om van, DR-es poggyász is...
Forgóvázak kellenek még? van egy halom...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2701 üzenetére
A móka kedvéért van vagy 10-12 mozdonyom, meg rengeteg vagon, sínek, jelzők, ilyesmik...
Meg egy raklap Z méretű motyó(rendelésre trafók is) mert azt nem cipelem üresben...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2699 üzenetére
természetesen lesz...
November utolsó hétvégéjén nem lesz, meg dec 24-én sem.
vigyek neked valamit?
-
balu424
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2696 üzenetére
úgy csináltam de túl erős
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2689 üzenetére
Szevasz
Nagyon jó ötlet, ügyes !!
Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2689 üzenetére
Jó lett
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2684 üzenetére
az egyikből vedd ki a hajtást, és máris jó lesz :-D
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2682 üzenetére
Üdv!
Sajnos csak a motorossal együtt van, 7K.
De abbol mindjárt két szerelvény :-) -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2673 üzenetére
Szevasz
Köszi az ötletet, nyugalmasabb időben nekilátok a dolognak.
Üdv.
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
YanezTTrain #2672 üzenetére
Köszönöm
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2669 üzenetére
Én is már tavaly decemberben elhatároztam, hogy idén fejlesztem az asztalt, pontosabban átépítem masszívabb alapra, hogy szállítható legyen és az idei téli modellvasút kiállításra már el tudjuk vinni, és ha nem is különleges tereppel, de mégis azért egyedi elrendezésű, élvezhető asztalként megmutathassuk másoknak is, de már mindjárt november, ebből már nehezen lesz valami.
Néztem most Ősszel, hogy idén lesz e Miskolcon kiállítás, ősszel szokott lenni, de nem találtam, csak tavasszal volt, illetve tavaly ősszel.
Viszont Debrecenben biztosan lesz december elején kiállítás.Tavaly februárban én is gondolkodtam jelzőlámpa készítésén házilag, mert az egész terepasztal jelzősítése kisebb vagyon lenne, ha mindet készen venném.
Ki is próbáltam a rézlemez maratást, hogy majd foto technikával tudodok e oszlop lemezt maratni, de nem volt túl szép a maratás, a sarkokat nem élesen, hanem kerekítetten marta a szer, mivel az egyik oldalán volt a minta a másik oldalát viszont le kellett maszkolnom egybefüggően, hogy csak a minta maródjon ki.
3 tizedes körüli lemezzel próbálkoztam, az volt éppen itthon, lehet az túl vastag, 1 tizedeset kellene szerezni, azt megmunkálni, hajlítani is sokkal könnyebb és ha aszloppá hajtogatom, gyak. zártszelvény keletkezik belőle, ami vékony lemezzel is erős.
Szóval még finomítani kell a dolgon.Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz
YanezTTrain #2619 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2617 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
YanezTTrain #2587 üzenetére
Még mindig messze van.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2573 üzenetére
-
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2573 üzenetére
...no, ez már jobb hír !
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2566 üzenetére
...szép kis alak az ilyen, szomorú...
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2555 üzenetére
Szevasz
Azt tudom, hogy a modelleket ő készítette,
a mekettek alapja, vagyis a nyomtatott papír volt számomra kérdés, de már meg is kaptam a választ !
Köszi !Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2549 üzenetére
Szevasz
Biztosan nagyon jó lesz, látom, most is lesz villamos is !!!
Nagyon tetszenek a különféle villamos modellek, a legrégebbitől a legújabbig !!
Itt Debrecenben is hosszasan szemléltem a villamosos terepasztalt, készitettem egy jó adag fényképet is róla !
Jó kiállitást és sok-sok látogatót kivánok !!Üdv.:
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2542 üzenetére
Emberke!
Mért nem keresel?Szolnokon vagyok, kiállításon, mindennap, március 15-ig...
Meg aztán telefon is van...
Kuplungok meg nálam, illetve most én itthon, cucc Szolnokon
Hívj fel, ha még megvan a számomHa nincs, elküldöm priviben
Üdvözlet
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2520 üzenetére
Szevasz
Igen. ezzel sajnos van bajunk, egyes akasztók rendszeresen szétakadnak menet közben, főként kanyarokban !
Elinditok három szerelvényt egyszerre (megfelelő időkülömbséggel és jelzőlámpával, szakaszolással szeparálva) aztán ha csak egy pillanatra is nem figyelek, máris átrendeződnek a szerelvények !!
Azért pesrze ez néha nem ennyire vicces, olykor elég bosszantó tud lenni, mikor a váltón áthaladva, ivben, már x-edjére hagyja ott a szerelvény a kocsit.Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2515 üzenetére
Szevasz
A régebbi fajta, nagy, kenygeles és horgos akasztót nehezebben szedi szét, mint az annál valamivel újabb, kisebb verziót (mindkető régi TT változat).
Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2505 üzenetére
Ez is igaz, jó ötletnek tűnik !
Az az egyetlen kérdés van csak bennem, hogy felnyomott állpotban egyáltalán tud e leakasztani, a hosszúsága miatt nem akad e bele a kocsi, vagy mozdony alvázába.
De ezt majd megnézem a gyakorlatban.Neked van ilyen, és így működik rendesen ?
Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2470 üzenetére
Igen, ilyesvalamit akartam késziteni vele, de nem akart összejönni szögeiben, iveiben !
Üdv.:
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2470 üzenetére
Szia!
A TT Gleisplane kiadványban, amiben 18 pályaterv volt, abban volt egyetlenegy, amihez kellett a 30 fokos kereszteződés, de most nincs előttem, mjd délután megnézem otthon...
Forgóvázügyben mi a helyzet?
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2450 üzenetére
Szia!
Rokonság mikor jön börzére?
A telószámomat add meg nekik...
Üdv
-
JaMart
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2434 üzenetére
Köszi szépen! Bár ez nem egészen ugyanaz, sikerült megoldani.
BUÉK! -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2418 üzenetére
A h0 marad a tt meg épült része is úgy hogy most nem futottam neki semminek csak most jutottam el addig hogy meg csináltam a tervet Wintrackba
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2421 üzenetére
Szia!
Maradt minden, mert ki se raktam...
A legközelebbi börze január 8.Egyébként van forgóvázam orosz (szovjet) start készletes kocsistól is, ha érdekel.
Kb. 6 darab ilyen vagont halásztam össze itthon :-) -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2410 üzenetére
Szia!
Jól jöttél börzére...
Tele voltam forgóvázzal, meg V100-al...
Elvittek egy raklapnyi Z méretű cuccomat, meg sok-sok TT-t is.Valaki nyomul N-ben a környéken?
Van 3db gyönyörű Fleischmann autószállítóm eladósorban -
TTsziszi
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2408 üzenetére
Yanez! Hogy kerültél Verpelétre?
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2406 üzenetére
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2400 üzenetére
Wrx Sti??? Az országjárásra még visszatérünk. A Mátrában kilincsel előre!!! Mondjuk egy VFTS??? Csak óvatosan azzal a jaszkarival!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest