- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
br120
csendes tag
120-as kórterem [link] Itt kérhetsz beárazást és hirdethetsz is.
TT Modellvasút Kedvelőinek Klubja [link] Itt csak beárazás. Ha jól tudom , ennek a csoportnak az adminjai hozták létre a TT 1:120 modellvasút adok veszek [link] csoportot adás-vétel céljából , úgyhogy itt csak hirdetés.Vaterával és eBay-el csak óvatosan a beárazást , mert időnként eléggé elrugaszkodott árakat tudnak megadni a hirdetők , pl a fent említett konténerkocsi se fog elmenni közel 30 Euro-ért , még Németben se. Nálunk kb 4-5000,- lehet az ára. A barna tehervagon (önürítős) meglepően kelendő , az megér legalább 3000-et , de lehet , hogy 4000-ért is elviszik. A trafót 10-15e körülire saccolom (egy hasonló tudású újonnan majdnem 30e). Az egyenes váltók darabjáért lehet , hogy megadnak 2500-at , az ívesekért 500-al többet. A többi sínanyag kb 5-6000,-
-
br120
csendes tag
válasz
neonmusic #5860 üzenetére
Üdv , nem írtad , hogy H0 , TT , vagy N-es a vasút , de ez áramellátás szempontjából mindegy is. Itt találsz leírást , hogyan is kellene elkezdeni : [link] Hátha segít.
Próbáld meg a vezetékeket közvetlenül a mozdony áramszedő kerekeihez érinteni és tekerd a szabályzót. Ha így se működik , akkor át kellene nézni a mozdony áramellátásáért felelős alkatrészeit , nem e oxidálódtak az évtizedes állás közben.
Lehet hibás a trafó is. Nálam az Fz1-esnek volt egy olyan hibája , hogy a benne lévő 4 db rézlapka közül eltört egy és hiába tekergettem a szabályzót , nem adott ki áramot. Ilyenkor a letört darab benne zörög a trafóban. -
br120
csendes tag
válasz
loveiandras #5815 üzenetére
Szia , lehet használni , de bizonyos feltételekkel. Először is olyan dekóder kell hogy legyen a digitalizált mozdonyban , amivel képes működni analóg pályán. Nekem jelenleg egy Tillig és négy Roco TT-s mozdonyom van , ami gyárilag digitális és szépen működnek analóg pályán. Ráadásul az egyik Roco Szergej hangdekóderes is és bizonyos sebesség (feszültség) fölött még a dízelmotor hangja is szól , ha analóg pályán megy.
-
br120
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #5799 üzenetére
-
br120
csendes tag
válasz
ArthurShelby #5488 üzenetére
Az első kérdésedre a 2. oldalon megtalálod a választ. Digitális vasútmodelleknél váltófeszültséggel van megtáplálva a pálya. Ezért nem is szabad dekóder nélküli analóg mozdonyt digitális pályára feltenni , terepasztal kiállításon láttam már emiatt elfüstölni mozdonyt.
A második kérdésedre az 5-6. oldalon találsz választ (fékgenerátor , ABC fékezés).
Azt azért megjegyezném , hogy a gördülőállomány digitális vezérlése mellett a váltók és jelzők vezérlése maradhat analóg is , nem feltétlenül kell azt is digitalizálni (és költséghatékonyabb is) , bár ebben az esetben a mozdony / szerelvény nem fog automatikusan megállni a vörös jelző előtt.
-
br120
csendes tag
válasz
ArthurShelby #5482 üzenetére
További olvasnivaló.
-
br120
csendes tag
válasz
ArthurShelby #5482 üzenetére
Itt [link] érdemes olvasgatni (digitális vasútmodellezésben én is kezdő vagyok). Jelenleg 3 Roco TT-s digitális startszettem van (1 Lokmaus 2-vel , 1 multiMaus-al , 1 pedig a fehér z21-el amihez egy WiFi routert is adtak) , plusz van még egy hangdekóderes Szergejem is , ami analóg vezérlésnél is ad hangot egy bizonyos feszültség felett. Az utólagos mozdonyhangosítás ára gyártófüggő. Tervezem az egyik Piko Ludmillámat hangosítani , a 30-35e Ft-os mozdonyba egy hangdekóder+hangszóró kb ugyanennyibe kerül. A hangdekóderre a mozdonyra jellemző motor és kürthang , plusz más egyéb is előre fel van töltve , de léteznek "üres" , a felhasználó által feltölthető hangdekóderek is.
-
br120
csendes tag
válasz
hun_solo #5433 üzenetére
Helló , pár tanácsot én is adnék.
A síneket ne a faanyagra fektesd közvetlenül , hanem rakj alá parafa lapot [link] . Ez egyben töltésimitációnak is jó. A síneket ne ragaszd , inkább szöggel rögzítsd. Ha esetleg fel kell szedni , a ragasztott vágányzat annyira fog sérülni , hogy nem fogod tudni újra felhasználni. Szóróanyagot a VMC-nél [link] lehet beszerezni , de ledarált parafából házilag is el lehet készíteni , vízfestékkel igény szerint színezni. Az aszfaltút házilag is elkészíthető , kartonlap vagy rajzlap méretre vág felragaszt és vízfestékkel vagy temperával festhető. Esetleg finom homok festékbe keverésével imitálható a durva felület. Terepasztal anyagának rétegelt lemezt ajánlok léces vázszerkezettel. -
br120
csendes tag
A 001-es 1996. 02. 16-án le lett selejtezve , amint az a gép oldalán is jól látható , tehát a MÁV állagából törölve lett. A selejtezés számomra ezt jelenti és nem azt , hogy rögtön fel is aprítják. Át lett adva a MÁV Nosztalgia Kft-nek megőrzés céljából , hogy a Közlekedési Múzeum tulajdona e , azt nem tudom , de védett műszaki emlék. Egyébként csak egy gördülőképes , külsőleg felújított kasztni üzemképtelen és hiányos berendezésekkel.
-
br120
csendes tag
válasz
YanezTTrain #4192 üzenetére
"A szerelvény tervezési sebessége 140 mph (230 km/h)"
-
br120
csendes tag
válasz
YanezTTrain #4098 üzenetére
Aztán egy ideig volt a Marklin bolt mellett egy Trend Shop nevezetű próbálkozás, azok is elkezdtek vasútmodellekkel foglalkozni, de fasorban nem voltak a Marklin bolthoz. Csak drága modellekkel foglalkoztak, abból sem nagy választékkal és persze szakmailag teljesen kutyaütők voltak. Be is borult az egész nagyon hamar.
Azt a "próbálkozást" most MODELL KIT 1001 Kft-nek hívják és az Erkel utcába költöztek át a Váci utcából több mint 20 éve.
http://modellkit.hu/tools/ecommerce/index.php?homeinclude=content&content_id=11
-
br120
csendes tag
válasz
prime_adam #3780 üzenetére
[Itt] is érdemes olvasgatni.
-
br120
csendes tag
Tillig újdonságok.
-
br120
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2995 üzenetére
A blue-tiger-es link bemásolásakor meg már ez az oldal jön be (Piko 47301 dízel mozdony V23 kék DR).
-
br120
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2995 üzenetére
-
br120
csendes tag
Üdvözletem.
http://shop.modell.hu/liliput-132489-vasutmodell-dizelmozdony-omv-5026368324898.html
http://shop.modell.hu/piko-47596-herkules-761-metrans.html
http://shop.modell.hu/piko-47280-br118-dizel-mozdony-dr.html
http://shop.modell.hu/piko-47300-br101-dizel-mozdony-dr.html
http://shop.modell.hu/mehano-t159-29570-dizelmozdony-blue-tiger-hangdekoderrel.html
Ezekről a modellekről tud valaki valamit ?
A PIKO honlapján nem találtam róluk semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Horizon Forbidden West
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest