- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #4533 üzenetére
Nincsen gond a trafóval. Van benne egy bimetálos túláramvédelem, az kapcsol be. A Piko FZ1 trafó kimeneti árama az egyenáramos és a váltóáramú részen egyaránt 1.2amper. Ha ezt beszorzod a névleges feszültséggel, akkor valahol 15 watt körül van a teljesítmény amit le tudsz szedni a trafóról. A lada ablaktörlő motorja ennél jóval többet eszik, nyilvánvaló, hogy a trafó lekapcsol. Kb 35-40 wattos trafóra lenne szükség az ablaktörlő motort folyamatosan hajtani, de ha nagyobb az se baj. Fz1 előbb utóbb meg fogja adni magát, mikor a bimetálos túlterhelésvédelme elhalálozik.
-
Batman2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4530 üzenetére
A katonaiak többnyire 1:72-es kisebbítések, hátha ez segít valamit, az utasszállítók meg 1:144-esek, de persze lehet közöttük 1:100 is.
-
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #4527 üzenetére
1:100 méretű maketted esetleg van a gyűjteményben?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4404 üzenetére
Értem én. Azért ajánlok akár 35-öt egy 130 ezres cuccért.
Ez a jó üzlet.
Nekem. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4402 üzenetére
Én 35-öt ajánlok...
-
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #3942 üzenetére
ez a hajós dolog megfogta a fantáziámat. Valahogy lesz tengerpart, kikötő, ha még a vasút nem is megy ki oda. Megtetszett az ötlet. A metszetek megint jó ötletek, a lemodellezésük már bonyolultabb. Esetleg valami 2D-s metszetet méretarányosra kicsinyíteni, és a hosszában félbe vágott mozdonyba betenni... Hajónál szintúgy hasonlót alkalmaznék.
-
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #3937 üzenetére
Hát igen! Az nem lenne akármi, egy igazi tengerjáró az asztalon, ráadásul egy metszet. Utána kell járnom, lehet e kapni ilyen építókészletet? A m.retarány pedig megint csak kérdéses, mert egy H0 méretű teherhajó az bizony akár több méter is lehet. De elképzelve a látványt hatalmas lenne!
Ha ez a hajó dolog nem áll ösze, akkor a kettes verzió az ami inkább tetszene nekem is. Angliában nem ritkák az ilyen tárolók, akad belőlük jó pár. Arra gondoltam, nem teljesen dugnám el a vonatokat, az oldalfalak plexiből lesznek, illetve a fél szerelvények már a szabadban lesznek, de lehet, hogy nem. Ekkora területre, 47x97 cm, talán még valami autóközlekedést is kreálnék, hogy a felszínen mozogjon valami.
Néhány Metcalf tégla ház kevés növényzet és már is passzítva a város már meglévő részéhez az új terep.
Persze ez a kikötő dolog is birizgálja a fantáziámat.
Az asztal hátsó frontjához csatlakoztathatóan - persze csak kiállításokon, mert az utolsó centi helyet is elhasználtam - egy kb 30cm széles tengerpart modult gyártani. Illetve körben az asztal köré a külső, azaz látogatók felőli oldalon. Ez szépen lezárná az asztalt és valamelyest védene a benyúlkálásoktól.
Illetve, ha még is sikerül valamit lerángatni az asztalról, az nem a földön csattan mint a temofeszten, mikor gyerek az alagútból kirángatta a szerelvényt, menet közben! -
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #3389 üzenetére
Szerintem elég jó lett. Az tény, hogy dolgoztam vele hosszú heteken keresztül. A mozdonyok szedője végig a drót alatt fut, evvel nincsen gond. Beakadás szaggatás nem volt és valszeg nem is lesz, legalább is én kihagynám... :-)
A honlapon [link] a baloldali menü alján van pár kép az elkészült illetve épülő-azóta elkészült részekről. HA egyszer rászánom magam, csinálok valami videót megint az asztalról, bemutatandó a változásokat, az előző állapotokról készült filmecskéhez képest.
Az alapasztalonmég a növényzetet kell nem kicsit fejleszteni, amúgy más mindennel el van látva a darab rendesen. A fejállomás szakaszon még hibádzanak a perontetők, néhány épület és sok kis apróság. Pl. még az utazóközönség is egy zacsekban dobálódik a vasútcuccok között, de hamarosan felragasztódnak az állomás peronjaira.
Na és persze a növényzet mellett a fényjelzőknek is neki kellene ugrani... Hirtelenjében olyan 15-16 darabot kellene előteremteni és beépíteni az asztalba.
Szóval még mindig rengeteg sarkalatos dolog hiányzik, apróságot meg ugye mindig ki tud találni az ember, legyen az egy telefonfülke, hirdetőoszlop vagy szemetes konténer. -
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #3177 üzenetére
Le igen. Az újak hasonlóak. Ezek is valami kimondottan csak taxinak gyártott autók, mert magánkézben levőt, már mint nem taxiként funkcionálót nem láttam még. Taxis képem nincsen igazán jól sikerült egy sem, de csinálok párat valamikor róluk. Nem sokkal másabbak mint a régiek, kicsit modernebb vonalvezetés, modernebb technika, de a jellegzetes magas kaszni az megmaradt, Van fekete és mint a buszoknál mindenféle vadabbnál vadabb festésű matricázású autók mászkálnak. De összességében jól néznek ki.
-
Batman2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #3004 üzenetére
A vizicsúszdára gondoltál ?
Az csak díszlet volt, legalábbis nem láttam működni.
Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2929 üzenetére
Ő dolga nem?
-
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2664 üzenetére
Hali!
Próbáld meg az Index fórumon, ott van makett csere-bere topic
vagy tedd fel macerára... -
lapa
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #2628 üzenetére
jellemzően azért árnyékot vetnek, meg gondoltam hátha megtalálom a falhoz közeli esetleges erődöt. sok esélyt nem adtam neki, de azért egy ilyen kanyart 3 sínpárral gondoltam kiszúrok.
@ro_bert17: megköszönném, ha meg tudsz valakit kérdezni.
-
lapa
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #2625 üzenetére
értelek. nézegettem a műholdképeket, de ilyesmi konstellációt nem láttam Komáromban.
egyébként a műtárgyakról meg lehet bizonyosan állapítani, hogy ez Mo-i kép?
a falról sincs infó, ahogy írod kb bármi lehet.
-
lapa
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #2623 üzenetére
nem görbül a sín, ez valszeg nem az. ettől függetlenül köszi szépen.
-
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2594 üzenetére
nekem is, mert 14:50-kor indul egy vonatom
priviben dobok telószámot, ne itt -
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2592 üzenetére
14:00-ig dolgozom
14:30 körül érek oda -
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2590 üzenetére
Vagy pesti átvétel hol?
Mert Keleti játszana csütörtökön, esetleg pénteken -
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2588 üzenetére
Jövő hétfőn tudnék menni az egészért
Esetleg vasárnap... -
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2586 üzenetére
-
kardy79
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #2582 üzenetére
Szia ! Az E - 94 villanymozdony mennyiért vihető? Köszi !
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #2582 üzenetére
Személyes átvétel BP-en is megoldható.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #2452 üzenetére
Mozdony D - E 11 022 elkelt, a többi még megvan.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #2214 üzenetére
Friss lista a még meglevő cumókról.
Mozdony D - E 11 022
Mozdony D - E 94 065
Tartálykocsi D - DR 705 3545-9
Rönkös kocsi D - DR558 7678-7
Szálfás kocsi D - ezen nincs bilog
Halas kocsi D (Seefische) - DR 18-30-01 - 2 db
Poggyászkocsi D - DR 742 009
Poggyászkocsi - DR 742 009
Poggyászkocsi - DR 742 009
Személykocsi - BTTB 13611
Kétkonténeres kocsi - CTI (Italy) U268504Sín(ek) és tartozékok:
Hosszú egyenes - ~23cm - 10db
Közepes egyenes - ~11cm - 13db
Rövid egyenes - ~5.5cm - 6db
Hosszú kanyar - ~23cm - 4db
szakító - ~5.5cm - 7db
Sínkereszteződés (X) - 2*~11cm - 2dbRelé D - 545/119
HR (Modelle) karos szemafor, dobozában rengeteg izzóval. (Nem hozzá való) D
Piko FZ1 tápegyság D.
D= Doboz(á)ban.
Jó mazsolászást.
-
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2155 üzenetére
Könyörgöm, képeket!!!
vagy nézd meg a [link] oldalt, hátha többet tudunk -
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2133 üzenetére
Szia!
Képeket, ha küldenél, megköszönném! -
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2136 üzenetére
Üdv!
A két zöld CC sorozatú mozdony feltételezem TT Start kezdőkészletes villanymozdony. Ha jól sejtem, kéttengelyes, a tetején műanyagból készült áramszedő imitációval. Ha működőképesek, az egyik érdekelne. Csúnya kaszni, törés, hiányok nem érdekesek, csak az alváz legyen egyben és fusson a gép. Egy kisvasúti Mk 48, vagy Mk 45 kaszni lenne ráültetve.
-
jákob13
tag
válasz
TESCO-Zsömle #2136 üzenetére
Értem kösz a gyors választ
-
jákob13
tag
válasz
ja igen ez ilyen?[link]
-
jákob13
tag
válasz
Szia
az a "Emellett van még 4 zöld kocsi és egy fekete gőzös, amin semmiféle jelzés nincs, ami a gyártóra/tapusra utalna"
ez érdékelne 1500Ft+postáért vagy 2500Ft és ebben benne a postasin nincsen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- Fűnyíró topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest