- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5781 üzenetére
Márklin digital hogy müködik? A régi analóg tud párhuzamosan futni az újjal?
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5775 üzenetére
Csak az több évtized hogy beszerzed ezt a rengeteg anyagot, le a kalappal a türelem elött. A gördülőállomány mekkora lehet.
-
Szólista
senior tag
válasz
YanezTTrain #5775 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5759 üzenetére
Csak nem valami NOHAB találkozóra, vagy dolgozni ?
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5760 üzenetére
A doboza ugyanígy nézett ki az enyémnek is, csak abban egy kis kéttengelyes, 9V-os, alapkészleti, lebutított gőzös modell volt, asszem BR92-es eredetileg, és kettő szintén lebutított kéttengelyes zöld személykocsi, ugyanezzel a sínkészlettel és táppal.
Bizony, nekem is a megboldogult gyerekkoromat és a gyerekként érzett nyugalmat, gondtalanságot juttatja eszembe.Üdv.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5769 üzenetére
Mekkora helyed van most?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5765 üzenetére
Direkt nincs átjárás a felső és az alsó sínek között?
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5760 üzenetére
Ja, ja sajnos nekem a doboza nincs meg, szaloncukros dobozban pihen anyáméknál egy ilyen szettem, de szerettünk öcsémmel vonatozni vele.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5747 üzenetére
Látom meghúztad a határt, én nem bírok megállni, megint beszereztem egy csomó gépet. Majd lövök képeket.
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5747 üzenetére
Helyes a játék a lényeg
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5744 üzenetére
elérted a 90 es évek közepét
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5744 üzenetére
És most verseny!
-
rita7107
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5736 üzenetére
A felső terven a külső ív az milyen magasságra megy fel?
Van egy vegyes vágányzatú terv (pálya), amin nem akar összejönni a magasság. Igaz az enyémen át megy az egyik a másik felett. Mindjárt beillesztem a képet. -
rita7107
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5732 üzenetére
Ez nagyságban mekkora?
TT? H0? -
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5726 üzenetére
YanezTTrain ha tudsz hívj fel!
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5720 üzenetére
Köszi, ha jön anyag még lefotózom. Ez a modulos megoldás okos dolog, sajnos amig kicsik a srácok esélyem sincs semmire, nincsolyan hét hogy ne mennénk orvoshoz, vagy kórházba.
-
válasz
YanezTTrain #5709 üzenetére
Az asztal alatt szeretném elvezetni a kábeleket. A váltót ha bekötöm, meg lehet úgy oldani, hogy ott kapjon feszültséget az egész pálya? ( Ha veszek még váltót, azt is be kell kötni, ez tiszta.
)
-
válasz
YanezTTrain #5706 üzenetére
Köszönöm a segítséget, extrém kezdő vagyok.
Közben kaptam ajándékba Roco Geoline síneket és váltót. Szerintem ezen a vonalon indulok el. Gondolom ez is kompatibilis az általad emlitett rendszerekkel. Csak a bekötést kell a síngyártó leírása alapján megcsinálni, hs jól gondolom.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5706 üzenetére
Hangsúlyozom
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5691 üzenetére
-
válasz
YanezTTrain #5696 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást, nagyon hasznos amiket leírtál! Mozdonyt biztos, hogy újat fogok venni elsőnek, viszont a kocsikkal nem lehet nagy gond, nem?
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5691 üzenetére
Hali, a 057-es Primex nehéz dió, talán valamivel több mint 500 darabot ha kiadtak belőle, a 060-as puritán festésben abból sokat kidobtak a piacra.
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5684 üzenetére
Én is építettem roco t marklinre. Jó móka. Várom a videót yt!
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5684 üzenetére
Zsír! Irânyváltásra gyári modult építettél be, vagy magad faragtad?
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5679 üzenetére
Király!
Melyik kiadás?
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5676 üzenetére
Upsza, már van is rajta licit.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5673 üzenetére
Hali, látom eladó lett a régi asztal?
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5673 üzenetére
3 sines rendszer előnye hurok és váltó felvágás no problem.
Rájöttem az m sin legjobb nem törik és javitható. Az új C-sin katasztrófa. -
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5671 üzenetére
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5668 üzenetére
Van pár darab primex M sinem egyszerübb kivitel mint a Marklin sin, ágyazatt egyáltalán nincs, világosabb bézs színe van.Csatlakoztatható a Marklinhez.
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5666 üzenetére
jaa és nem hosztorzított elég termetes cucc.
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5664 üzenetére
V 200 057
Kapot egy dekodert meg led világítást.
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5662 üzenetére
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5659 üzenetére
Tök jó. Jövőre körbeér
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5657 üzenetére
Hali, nem igérek semmit, januárban kezdenek utána kérdezek, dolgozok és ügyfelek szoktak kapni. Aukciós oldalakon is feltűnik néha egy-egy darab.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5654 üzenetére
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5648 üzenetére
Jó lett, Marklin királyság!
-
OceanStorm
tag
válasz
YanezTTrain #5642 üzenetére
Nem tudok róla hogy az Athearn gyártott-e fémből kocsit HO méretben, ha igen akkor biztos hogy nem "mostanában". Ez a kocsi legfeljebb 10 éves, 2005-ben lett bejelentve a modell gyártása úgyhogy biztosan műanyag.
HO RTR 50' PS 5277 Box, Railbox/Early #43689
Ettől függetlenül az Athearn kocsik súlyozása olyan jó hogy akár fémből is lehetnének, illetve ez igaz a többi kocsira is a gyűjteményemben márkától függetlenül. Én nem tudom de amik 10-15+ éve még a faterom gyűjteményében voltak Roco, Pikó, stb kocsik olyan könnyűek voltak hogy egy szerelvény összeállításánál figyelni kellett hogy a nagyon könnyűek kerüljenek hátrébb, mert különben hajlamos volt a szerelvény felborulni egy élesebb kanyarban. A súly megállapításán túl nincs más tapasztalatom ezekkel az amerikai kocsikkal még, de nézegetem a különböző videókat és simán összeraknak belőlük 100-200 kocsis szerelvényt terepasztalon, épp úgy mint a valóságban, a rekord az meg egy több mint 1000 kocsis szerelvény.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5634 üzenetére
Ma a nyugati fele síntörés volt, az egy nehéz nap reggele volt számomra
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5631 üzenetére
Csak mert engem is izgatott a dolog (bár a te elmagyarázásodból is értettem) [link]
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5629 üzenetére
Így már világos. Egyszerre viszont hogy tudna közlekedni a két rendszer?
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5627 üzenetére
Ezt nem értem. Márklin nem váltóáramú?
-
marciart11
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5591 üzenetére
Van két m sines angol váltóm sajnos a mozgató tekercsekről hiányzik a burkolat. Esetleg nem tudod hol lehet ilyet beszerezni?
-
OceanStorm
tag
válasz
YanezTTrain #5617 üzenetére
A mozgó vonattól még eléggé távol vagyok, nem úgy alakulnak a dolgok ahogy elterveztem. Ám a terepasztal, és az egyéb felszerelések hiánya nem gátol meg a gyűjtemény bővítésében, végülis ez is a hobbi része.
Az meg már biztos hogy leginkább hasonlóan élethűre costumizált kocsik gyűjtésére fogok törekedni a jövőben, szerencsére ez már nem csak azok kiváltsága akik a jó kézügyességük által megcsinálják maguknak az átalakítást.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5611 üzenetére
Jut eszembe a felső vezetékben váltóáram megy?
Szóval minden mozdony, ami egyenáramos alulról, az felülről váltóáramot kap? -
prime_adam
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5605 üzenetére
Köszi! Akkor nagy valószínűséggel marad az olcsóbb Tillig, kivéve ha lesz BF akció Roco zsírra
-
HellGreg
őstag
válasz
YanezTTrain #5604 üzenetére
Esetleg valami tipp hogy honnan éri meg a legjobban rendelni? Konkrétan ez a szett érdekelne:
Meg még lehet hogy rendelnék hozzá pár sínt is.
link -
HellGreg
őstag
válasz
YanezTTrain #5604 üzenetére
Tegnap a Müllerben volt szerencsém élőben is megnézni pont a dupla szerelvényest, nekem nagyon tetszik.
Remélem a gyerekeknek is fog -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5595 üzenetére
Micsoda szép esti városi hangulat !!!
Üdv.
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5595 üzenetére
Nagyon frankó.
Hagyományos izzós, vagy már ledes világítás?
Minden alkalommal mikor képet raksz fel elindul a gondolatom egy start szett felé. :-D -
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5589 üzenetére
Jó, de igazán 6' 45 után király mikor elszabadulnak a régi vasak.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5566 üzenetére
...Az Aradi vértanúk kapcsán maximálisan egyet értek !
Amúgy szomorú olvasni, hogy még azoknak a kedvét is elveszik a szervezők (a kapust is beleértve) az egésztől, akik még mennek !Üdv.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5577 üzenetére
"Vagyis a mai gyártók próbálnak minél szélesebb rétegeket megtalálni a termékekkel és ehhez kell az olcsóság."
Azért a vasútmodellezés sosem volt egy olcsó sport/hobby, sosem volt a szegények sportja. Én nem érzem, hogy árban olcsóbb lett. -
prime_adam
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5577 üzenetére
Ezek után nem is akarom tudni mi hajtja szegény piko Taurusom
Nah mindegy, akkor majd próbálkozok a szétszedéssel, meg egy-kettőt beadok a csíkos műhelybe, hogy egyáltalán mi bajuk van. Úgy is van egy régi Fuggerth M41-es, amit gondoltam elviszek digitalizálni.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5575 üzenetére
Ezt jó tudni
Mentségemre szóljon, hogy sok üzemóra nem lehet bennük, nincs itthon asztal, csak néha ad-hoc össze van rakva egy pálya.
Étolajat, ilyesmit természetesen kerülöm/kerültem, ilyenem van itthon: [link] . Sebbenzinnel szoktam a kerekeket tisztogatni, meg amelyiknél lehetséges volt lecsavaroztam a kerekeknél a fedőt (nem tudom mi hivatalosan a neve) és az ottani fogaskerekeket megolajoztam. A motorhoz egyáltalán nem volt hozzáférésem, mert a műanyag vázat eddig képtelen voltam leszedni. Boltban láttam, hogy csak le kell pattintani, lehet az évek alatt nálam megmerevedett a műanyag. Bár ha ilyen sűrűn kell ezeket karbantartani, nem értem miért nem lehetne valami felhasználóbarátabb, akár valami csavaros módon kivitelezni ezeket.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
Hali! Sajnálom hogy idén nem jutottam ki a kiállításra, valamelyik videón láttam pár kockát, elég tekintélyes asztallal voltatok kint. Már a múltkor akartam kérdezni, hogy az asztalokról éjjel nem tűnt el semmi? Gondolom a gördülő állományt vittétek magatokkal naponta?
-
ezsolti
tag
válasz
YanezTTrain #5569 üzenetére
Köszönöm!
-
Szólista
senior tag
válasz
Teljes mértékben egyetértek veled.Szombaton voltam nekem úgy tünt kevesebben vannak mint tavaly mint látogató mint kiállitó részről.
A LEGO-nak most volt egy kiállítása Soroksáron a hétvégén. -
iday
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5562 üzenetére
Kérünk képeket hogy milyen volt!
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5556 üzenetére
Ezt mind befejezed még a Temofesztig, vagy ez az asztal nem jön oda ?
Ez még igen komly munka, ha innetől kezdev minden nap csak a terepasztalon dolgozhatnék, semmi más munka nem lenne, akkor tudnám mindezt kivitelezni !
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5546 üzenetére
Debrecenben is szokott lenni modellvasút kiállítás (november-december tája), igaz, sokkal kisebb területen és kevesebb kiállítóval is mint a Temofeszt, de a debreceni csak vasútról szokott szólni, leglább három méretarányban, némi vasúti reklikviával és mivekl a kiállítás helyszínéül szolgáló vasúti épület mögött van vágány, így rendszerint oda szoktak hozni valami nagyvasúti gépet is, ami meg lehet nézni és pont úgy, ahogy mondod, szakszemélyzettel (maga a mozdonyvezető) és akár villanyt is oda hoznak, mint tavaly, hiába ott nincsen felsővezeték !
Üdv.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #5546 üzenetére
A Temofeszt tulajdonképpen TEchnikai MOdell FESZTivált jelent, ebbe azért sok minden belefér...
Mint a Modellbau Bécsben, ott is van hajótól a repülőig, meg az RC cuccoktól a modellvasútig minden. -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5542 üzenetére
Szevasz
Akkor Te is itt leszel, a korábban említett vacak szervezés és problémák ellenére is ?
Üdv.
-
rita7107
aktív tag
válasz
YanezTTrain #5539 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5533 üzenetére
Szevasz
Ha már itt járunk,
akkor az valszeg a 492-es debreceni számozású bengáli lesz, mert azt vitték fel Pestre valami 2010-ben !
Anno tán onnan került Debrecenbe, mint "levetett ing", aztán most oda került vissza, ahol majd vissza kapja az eredeti, Pesti lajstromszámát.Itt Debrecenben is meg van tartva vagy 2db működő képes bengáli, aug. 20-án pl. az egyik nosztalgia járatban közlekedett óránként az 1-es vonalán és közben többféle jazz zenekar játszott rajta élő zenét, nagyon hangulatos volt !!
Egy kört én is utaztam rajta, végig tele volt a villamos !Üdv.
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5533 üzenetére
Az ami 2012ben került vissza Debrecenből és akkor ment pár kört nosztalgiában? De rég volt, mennék vele újra.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5530 üzenetére
Bocs, kifelejtettem a lényeget, hogy Eperjeske átrakón láttam, a keleti végen, ez az újdonság, nem az, hogy van Gyeseves szili.
Éppen ma reggel is itt volt, régi lehet, mert szépen ki van "pucolva" ugyan, de látszik hogy már vakolat van a külsején, millió tapaszolás, hullámosság.
Mint anno as régi Debreceni Ipari csuklós villamosok orra, ami úgy nézett ki mint egy domborzati térkép a sok, lapokban levált festék, meg karambol utáni hepehupák újrafestéséből !Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5525 üzenetére
Megértem,
én többek között az öreg, 37 éves autómmal vagyok hasonlóan, mindig visszahozom, akármilyen rozsdaboglya, ramaty állapotban van.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5511 üzenetére
Ügyes, becsülendő tett a régmult értékeit megmenteni, megőrizni a jövő számára!
Alkatrészeket honnan szerzel hozzájuk?
Azért mindent biztosan nem tudsz legyártani magad.Üdv.
-
OceanStorm
tag
válasz
YanezTTrain #5506 üzenetére
A siklás problémája leginkább az utóbbi időben járta át párszor az agyam, de ha már a pályaépítésnél tartunk ezzel kapcsolatban van volt egy másik téma is amit felvetettem korábban, az ágyazat realisztikussága. Kavicsszórással és ragasztással nem szeretnék foglalkozni, elnézem ahogy más bemutatja a youtubeon hogy kell csinálni, de nekem az már túl "bonyolult" mélysége a témának és valami egyszerűbb ám kevésbé műanyag hatású dologra van szükségem. Van többféle ágyazatos sín, illetve képbe jöt a flexibilis sínágyazat amivel kapcsolatban negatív véleményt kaptam, úgyhogy ha más meggyőző alternatívát nem találok az előbbi marad végleges megoldásnak.
Első körben pedig gondoltam ha már úgyis elmerültem az amerikai vasútmodell márkák világában szerzek pár Kato ágyazatos sínt, a neten talált képek alapján meggyőzőnek tűnt a látvány, illetve ami még mellette szól hogy minőség szempontjából az egyik top amerikai-japán gyártóról van szó.
A sínek ma megjöttek és össze is hasonlítottam a ROCO geoLine-al.
A Kato látvány szempontjából jobban, vagy egész jól mutat, ha csak ezen múlna a dolog elég nagy esélyes lehetne, ám a sínek csúszkás illesztése sokkal lazább mint a geoLine esetében, így félő hogy nagyobb eséllyel fordulhatnak elő érintkezési problémák. Ezt mindenképp tesztelni kell ha úgy alakul hogy Kato sínekből építem meg a pályát, a geoLine viszont ettől függetlenül kiesik a képből, amikor bevásároltam belőle igazából nem is terepasztalban gondolkodtam hanem szőnyegvasútban, az ágyazat látványa nem foglalkoztatott.
-
Pityu89
senior tag
válasz
Nagyon komoly gépek. Remélem majd videón is bemutatod őket.
-
rita7107
aktív tag
válasz
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Gratula!
A háttérben az egy hp6910p?
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5501 üzenetére
Ezek a régiek jól mennek, nehezek mint a föld, egy kis törődés esetleg nagykarbi és már is robog. Régi HAG irányáltó is szinte örök. Régen a Märklin zsírt rakott a fogaskerekekre tengelyekre, ha sokáig álltak belekövedtek. Sokszor vettem már örökösötől "rossz, meg sem mozdúl" modellt.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5498 üzenetére
Az, hogy milyen a környezet, azt az emberek alakítják. Jófejek, értelmesek, intelligensek, bunkók, pénzéhesek...
Nekem most az volt a lelombozó abban, amit meséltél, hogy ennyire a pénz irányít/beszél/ugat. Nyilván Angliában jobban keresnek az emberek (jobb kedvűek is esetleg, mert történelmileg szerencsésebbek), esetleg több idejük is van a kis vasútjukkal foglalkozni (kevesebb a munka), de ettől még lehetne egy jó kis összetartó társaság, és nem azt nézni, hogy hol lehet még egy kis pénzt kihozni a dologból. -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5496 üzenetére
Köszönöm szépen a véleményt/hosszú választ!
"Ennek persze oka van, mert a Temofesztről távol maradó csapatok egy önálló kiállítást rendeznek 2015-óta a Temofeszttel hajszál pontosan megegyező időben, a város másik végén."
Ennek mi a neve, és hol, azt esetleg tudod? -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5493 üzenetére
Bp-i vagyok, csak hát oda is el kell menni
(itt meg a gép előtt könnyebb bár kevésbé lényegre törőbb olvasni).
Erről a Temofeszt-ről sajnos még nem hallottam (ez az én saram). Itt regisztrálni kell, ingyenes? -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5490 üzenetére
Ezt linkelte elsőre a kolléga
[link]
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5479 üzenetére
Csak csorgatom a nyálam.
Most nézem, hogy a sínt csavarral fogadtad le. -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5477 üzenetére
De már látszódik, hogy milyen király lesz.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5473 üzenetére
Nagyon baró!! Jól néz ki nagyon!
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5473 üzenetére
Nálad legalább nincsen polaritás ütközés hurok vágánynál, mivel középsínes a rendszer, míg a normál két sínes, egyenáramú rendszernél mindig polaritást kell fordítani, hogy ne legyen ütközés a hurok és a pálya többi része között.
Üdv.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5465 üzenetére
A marklint nem nagyon ismerem, csak azt tudom, hogy drága, márkás és minőségi (meg hogy középen is van egy sín, és most már értem is hogy miért).
Viszont ha jól értem, akkor a mozdonynak is marklin-nek kell lenni. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
YanezTTrain #5461 üzenetére
mindenképpen a digié a jövő Mert azt tolják az ember képébe. De egyelőre még nagyon is él az analóg.
Analóggal már csak az ilyen utolsó mohikánok foglalkoznak mint én Én is mohikán vagyok és még sokan mások is.
Pillanatnyilag szerintem fele-fele. -
ArthurShelby
addikt
válasz
YanezTTrain #5459 üzenetére
Köszönöm szépen!
Viszont mivel digitális sokkal drágább, és kevésbé javítható gondolom. Kíváncsi vagyok mit mondanak majd a rossz (kék, világítós) távirányíthatóra (hogy javítható-e, vagy csak cserélhető). Anno cserélhettük volna garanciába, csak kellett a világítós funkciója miatt.
Így néz ki egyébként az alapszett. És így néz ki nálam a távirányítózás, csak az egyik mellék helyén váltó irányító van. Így néz ki a kék.
Egy hibát még elfejtettem mondani. Ugyanis ez a gumírozott sín olyan szempontból rossz, hogy a váltóknál vágni kell, mivel túl széles, és anno nem a legszebben sikerült a vágás (igaz nem is egyszerű feladat). -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5456 üzenetére
A nap valóban mindig csak 24 óra, pedig sokszor szeretnénk bővíteni !!!
No jó munkát hozzá, aztán majd várjuk a fejleményeket !Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5451 üzenetére
Akkor gyak. minden évben új asztalt és vezérlést építesz?
Az alap váz az továbbra is forgácslap, esetleg valami hajdani asztalra ráépítve ?Üdv.
-
hun_solo
újonc
válasz
YanezTTrain #5453 üzenetére
A TTsre is kíváncsi vagyok
-
hun_solo
újonc
válasz
YanezTTrain #5451 üzenetére
Ez nagyon állat lesz
örülök,ha az enyèm majd fele ilyen szèp lesz : -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
YanezTTrain #5441 üzenetére
Változatlanul állítom, hogy a nyomtatott papír csak akkor jöhet szóba ha vastag dombornyomott. A többi igénytelen. De ha valaki igényes, van ideje és némi tehetsége, akkor van más megoldás is téglafal és hasonlók készítésére.
N méretnél pedig lehetőleg az átfúrt talpfába csavarozunk és nem a talpfák közé. Igényesebb, gusztusosabb. -
hun_solo
újonc
válasz
YanezTTrain #5441 üzenetére
A képek hamarosan érkeznek,amint megjött a maradék lap
Csavarozva lesz első sorban;aztán kiveszem,amint odakerült a ragasztó.
Némileg változtatva lett a terven,pár egyenes ki lett véve hosszában.Viszont betettem több váltót,és egy 2-állásos fűtőházat. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
YanezTTrain #5437 üzenetére
Észrevétel: sínt csavarozni két talpfa között csak akkor lehet, ha az ágyazatos. Nem biztos, hogy olvtársunk azt használ.
A fénymásoló papírra nyomott tégla/terméskő minta szerintem roppant igénytelen. Én nem használnám.
-
hun_solo
újonc
válasz
YanezTTrain #5430 üzenetére
Köszi újra.
Hát,én ilyen spéci dolgokat biztos nem fogok belerakni mint a Car System vagy felsővezeték
első körben úgyis dízel fut majd,a felsővezeték meg majd(ha építek)a következő asztalra megy majd.
Hát,én útnak a Woodland Smoot itet néztem ki,de azt lefesteni...inkább veszek valami ragasztószalag alapút,de a kartont is megfontolom.
Megpróbálok mintát faragni,lessz egy kis próba terepem.Ha nem megy rendelek,hidat meg amúgy is rendelni fogok akkor.
Az asztalod tökre király,habár az enyém nem lesz ilyen szép.
Föld szóróanyagot honnan szerezhetek be?Mert weben nem találtam,de láttam olyat aki száraz levélből csinált(feldarálta)de egyelőre rendelésnek örülnék.
A sínt hasonló alapra ragasztom(előtte lekenem alapozóval),aztán megy raá a töltés,aztán a wet water és a ragasztó.
Egyébként alapból digitális,nemtudom ismered-e a Z21-et és a MultiMaus-t.
Itt vannak a tervek: https://itcafe.hu/dl/upc/2017-07/6
https://itcafe.hu/dl/upc/2017-07/667358_snapshot2.jpg67358_snapshot.jpg
https://itcafe.hu/dl/upc/2017-07/04/667358_j4k6c0cj6uliiv6c_snapshot3.jpg -
hun_solo
újonc
válasz
YanezTTrain #5428 üzenetére
Köszi a választ.
A könyv megvan(egyelőre könyvtárból)
Mit jelent az hogy vetemedik?
Egyébként nikecell szerű anyagból lesz,falemez alapon.
Hidakat miből célszerű építeni?
Néztem egy rakás videót,elég sokat tanultam.Forrasztást meg megtanulom akkor,habár itthon nincsen.
Olvastam,hogy az alagutakat 10-15 cm mélyen célszerű kidolgozni,mert addig belátunk kb.
Ezt hogyan célszerű?Véssek kő mintát a nikecellbe,aztán fessem le?
Útkézsítésre néztem cuccokat,holnap még leírom,miket találtam,és hogy célszerűek e.
LáttameBayen10esért elemes statikus szórót,jó lehet vajon?
Bocsi ha kicsit sok lett,ezek a kérdések,amiket nem találtam neten,és itt a tapasztaltak tudnak segíteni.
Üdv Solo -
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #5425 üzenetére
Igencsak átérzem a helyzetet, szélességben nekem sincs 1m-nél több és ez eléggé behatárol midenféle elképzelést.
-
Pityu89
senior tag
válasz
YanezTTrain #5419 üzenetére
Nem vagyok nagy híd rajongó. Én inkább az asztal szélét hegyesíteném, az alagút tartana majdnem az állomásig és a dombra meg felkapaszkodhat a vonat, híd nélkül. Hülye ötlet volna?
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5418 üzenetére
Jópofák a tartók !
Üdv.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
YanezTTrain #5403 üzenetére
N-ben biztosan létezik több gyártónál is. Illene, hogy hogy legyen
TT-ben is. -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #5403 üzenetére
Szevasz
Köszi az infókat !
Közben én is nézelődtem, leltem is két gyártónál, arra már nem emlékszem én sem, hogy volt e TTben.
Viszont nagyvasúton még sohasem láttam ilyet, tudnál e esetleg egy fotót feltenni, vagy linkelni valahonnan, hogyan is néz ki ez a valóságban ?Előre is köszi !
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fali konzol lapos tévékhez
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest