- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #13705 üzenetére
Itt nállunk egy társúlásnak a neve az , hogy Aranykalász , nemrégen mondtam is a vezetőnek , hogy bátya nem soká még az aranytoklász
név enyhe túlzás lessz !
A viccet félre téve itt nállunk több 100 traktor , kamion az utcán van , de nem jutnak el a cél állomásig sem a fővárosba sem nagyobb városokbaszerintem szét fogják őket verni mint a Hollandokat , Németországban is komolyan kint vannak de a háttér hatalmak miatt nagy a csend !!
-
soldi3r
veterán
válasz
vendingo #12903 üzenetére
Pedig az a +5-10 milla boven el fog menni ha nem kozmuvesitheto es meg kompromisszumos is lesz.
Nekem 52.000Ft volt a vizbekotes, plusz a vizoraakna. Mondjuk a villanyra nem vagyok jo pelda, mert 200Ampert ki kellett fizetnem, de egy atlag haztartasnak 3-400.000-bol az is kijon. -
soldi3r
veterán
válasz
vendingo #12882 üzenetére
Mindketto eleg draga. Kizart, hogy ennyiert ne lehetne a kozelben kozmuvesitheto telket talalni es ezt eladni vagy meghagyni mas felhasznalasra. Kufuras kb 25-30.000Ft/m, azt tudom, hogy a kozelben levo vagohidon 120m-ig kellett lemenni a retegvizig. Plusz szivattyu, plusz azert egy viztisztito nem art. Hasznalhato meretu akkuval a napelem is 4MFt+.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
vendingo #12863 üzenetére
Kérdez meg egy helyi földmérőt/geodédát. Pontosabb választ nem fogsz kapni itt egyik totyikban sem. Amikor építkeztem én is egy helyi földmérőtől kaptam infókat. Vannak olyan helyi szabályozások, amiket jóformán csak ők tudnak. Vagy csak ők tudják, hogy mi az ami "átcsúszik".
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
vendingo #12554 üzenetére
Nekem nagymamámtól marad 1db 25 éves szilva lekvár ! Nem tudom hogy mit kevert beléje, de annyira össze volt száradva, hogy amikor kivettem az üvegéből kalapáccsal sem tudtam szétverni, a fúrógépem fúrószára is beletört, már kíváncsiságból 5 méterről rálőttem légpuskával és visszapattant róla a sörét !
Hanem ezt olvassátok még el:
Campi-Flegre meg mi ?
-
-
-
User_2
tag
válasz
vendingo #8729 üzenetére
úgy értem, hogy szünteteg meg, amikor mást akarsz ültetni a helyére?
én úgy értem a búza vetését a nem használt helyekre, hogy pl a bokorbab kijön a helyéről ősszel, egyből megy után a búza, hogy megmaradjon az élet a földben.
aztán tavasszal még a búza érése előtt fűnyíróval beszecskázom az egészet, és megy a búza helyére a krumpli -
User_2
tag
válasz
vendingo #8724 üzenetére
az is biztos jó, sok virágja van méhek szeretik, de szerintem invazívvá tud válni
hogy terminálod?
szoktam még sima bükkönyt tenni a földekre, mert szép a virágja,
nem szagos bükkönyt, sima takarmánymagot vetek.
keveset ülteek mert még nem látom, hogyan viselkedik.
még csak két éve fedeztem fel.a szagos bükköny teljesen más, elképesztő a vízigénye, nem száraz helyre való, tavaly összesen két virágot hozott, azt is csak decemberben.
idén karácsonykor ültettem a szagos bükkönyt wc papír gurigába, negyven centi magasak már, kíváncsi vagyok mikor hoznak virágot.
-
válasz
vendingo #8633 üzenetére
angolokról jut eszembe, voltam ismerősnél Bristolban pár napig a héten. panaszkodott az éghajlatváltozásra. tavaly nyáron már volt olyan hét, hogy nem esett az eső. egy. teljes. hétig. emiatt teleb@szta a kertjét műanyag víztartályokkal, hogy esővizet gyűjt. még mindig nem tértem magamhoz.
-
válasz
vendingo #8598 üzenetére
Majd áprilisban..
Illetve 29-én is lesz.Eddig ezt az oldalt néztem, relatív egészen jól bejönnek amiket mutatnak.
-
válasz
vendingo #8488 üzenetére
Re világítás: az éjszaka nagyrészében hagyom aludni a növényeket, és pont akkor van a legnagyobb hőigény. Tisztán melegítő infralámpa megoldás ugyan, de mivel a meleg mellett más haszna nincs, nemigazán hatékonyabb az egyebeknél (olajradiátor, fűtőcső, hőventi) ha azok nem a nagyvilágot melegítik a növény helyett.
Utóbbiról sokminent olvasni, paprikára ez a cikk igencsak furán 20 fok alatti számokat ír (nálunk már ahhoz is extra fűtést kell organizálni
) - saját fóliázós emlékeim szerint meg dögivel volt termés a nyári 35fokos kánikulában...
-
válasz
vendingo #8488 üzenetére
Mmint hogyan adjak plusz párát nekik? (Mert ha még fűtök is a terükön, akkor még szárazabb lesz) szükség szerint víz a cseréptálcába, ami alatt/közv mellett ott a fűtés+föléjük fólia/ha nincs nap mylar. Egyelőre hol forró, hol hideg radiátoron ülnek, annál csak szolidabb lesz
.
-
-
Dorian
félisten
válasz
vendingo #8450 üzenetére
A körtefáimat 4,5m-re ültettem, sztem megfelelő a távolság, de még nem túl nagyok.
Van 2 cseresznyém egymástól 2 m-re, na, az közel van, meg egy alma tőlük 3m-re. Ezek már megvoltak, nem volt szívem a középsőt kivágni. Amúgy nem okoz nekik ez semmi problémát, összeér a lombjuk, na bumm. A barackot 4m-re ültettem tőlük. -
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #8438 üzenetére
Fa jellemzői: Közepes növekedési erélyű, közepesen sűrű, kúp alakú koronát nevel, amely kezdetben felfelé törő, később a termés súlya alatt kissé szétterülő.
Maradhat a 3 méter , nekem is több körte fa között 3 méter van , de én amúgy is be zsúfoltam őket és metszéssel kell kordában tartanom a kajszi barackokat , azoknak több hely kell, pláne ha jó a termés, akkor nagyon szét hajlanak !!
-
H-Zol
senior tag
-
-
-
ncc1701
veterán
válasz
vendingo #8425 üzenetére
Én bent kikeltetem az ablakban, utána megy ki a dupla falú fóliában az inkubátorba. Ott meg fűtök rá, kb 20 fokra. De nem kapkodok, kb mostanában fogjuk elvetni a paradicsom magokat. Csili már megy, az ilyen 2 centis, 2 kis leveles állapotban van most, de szintén ablakban.
-
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #8415 üzenetére
A Vilmosnak nagyon nagyon sok porzója van " Porzói:Pachams Trimph,Conference, Clapp kedveltje, Dr. Guyot Gyula, Hardenpont, Bosc kobakja,Zöld Magdolna,Társulati esperes,Téli esperes,Serres Olivér,Papkörte,Kieffer,,Esperen bergamottja,Avranchesi jó Lújza"
Valahol úgy is van valamelyik a közelben, vagy esetleg van nálad is !
-
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #8230 üzenetére
Még azt elfelejtettem írni, mi a nyulak ellen amikor permeteztük a napraforgót tettünk bele olcsó kölni vizet, őblitőt , mindegy csak jó szagos legyen , egy pár nap távol tartotta őket de ott ugye nagy a terület!!
Próbáld meg e kerítés mentét be szagosítani , biztos nem szeretik ! -
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #8223 üzenetére
Ez durva
olyan praktikákat halottam, hogy fodrászatból kérnek emberi hajat, azt szórják szét a kerítés mellett , meg olyat is hallottam, hogy a jó öreg Szokol rádiót ki tették de egy idő után megszokták és más más hejre költöztették de ezek csak ideiglenes megoldások , a villany pásztort is eltépik !!
Hosszú távú megoldás egy komoly kerítés !!Ugyan ez a helyzet nállunk a mezőgazdaságban a napraforgóban a nyulakkal , képesek hektárakat ki enni
-
inf3rno
nagyúr
válasz
vendingo #8223 üzenetére
Puska, szögesdrót, villanypásztor talán működnek valamilyen szinten. Mi megpróbáltunk mindent ezeken kívül, de nem érdekli őket. A 3m-es kerítés megfogta őket, de inkább úgy tűnt, hogy lusták voltak lebontani, és átugrottak helyette a szomszédba, akinek alacsony a kerítése. Valószínűleg azóta kilőtték a csordát, de több, mint egy évig rágták szét a kertet.
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #8173 üzenetére
Nállunk a párom termel kicsiben hobbiból , én inkább a sok gyümölcs fákkal foglalkozom , pár tő szöllő , és fő állásban a mezőgazdaság !!
Biztos nagyon finom mustárok amiket linkeltél , és szerintem az a drága ami nem jó
Később haza érek és van othon amit mi fogyasztunk majd le fotózom !! -
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #8170 üzenetére
Mi azért vetettünk fél hektárt, hogy legyen vető magunk, mert mi egy kicsit nagyobban nyomjuk a mezőgazdaságot , és , hogy kötelező a zödtrágya két kulturával egyszerre mustárt repcével vetettünk !
De az is már a múlt, mostmár az nem jó csak Szója, Borsó, Here , elvetni és ahogy az isten megadta úgy kell hagyniJövőre meg még szántatlan tarlót is követelnek érintetlenül hagyni egy éven keresztül, ezek meg akarják unatni velünk a mezőgazdaságot !!
Már több helyen írtam én Romániában élek ez itt nállunk van , nállatok nem tudom , hogy ,hogy kell !! -
H-Zol
senior tag
válasz
vendingo #8167 üzenetére
Mi vetettünk három éve fél hektárt próbára , ugyan az a tekhnólogia mind a repcének csak a repcét ősszel vetik ezt meg tavasszal !
[link]
Száraz tavasz nyár volt rosszul kelt össze vissza virágzott jött a fény bogár , a repce darázs álhernyója , a bolha, pont mint a repcénél , egyfojtában fujtuk a rovarölőt de a szárazság miatt nagy kárt tettek benne , kombájnal aratják és valami 350 kiló jött össze a fél hektáron !Szerintem jobban jársz ha megveszed a mustár magot és elkészíted a házi mustárt , vannak a netten jó receptek
-
inf3rno
nagyúr
válasz
vendingo #8167 üzenetére
Viszonylag könnyű lehet elvileg a kaporral rokon növény. A készítéséhez ha igazán jót akarsz, akkor golyós malom kell, ami nagyon drága. Ha van konyhai robotgéped, akkor azzal is össze lehet törni, aztán ecetet kell hozzákeverni. Néhány hónap állás kell neki, hogy igazán jó legyen.
-
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
vendingo #8095 üzenetére
Pedig a nagy vágyakat illik megvalósítani ,de nem is értem mi lenne az akadálya ,ha adott a kertes ház ? Én is városban lakom ráadásul Budapesten . Ha zavaró a kakas raptor hangja azt akkor ki kell szelektálni azt úgyis csak keltetés fias tojás miatt szokás tartani. Egyszer kell csak rendesen megcsinálni a helyüket aztan nincs gond ..
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
vendingo #8098 üzenetére
Igen japán gazdasági fürjek bár vannak nagyobbak is meg kutyultak is már ,de azok nem tojnak annyit mint a hagyományos kisebb normál gazdasági japánok ami vadas színűek enyhén vöröses a begyénél a kakas ,de vannak fehérek ,szürkék és téglavörös búza színűek is . A kakas igazán érdekes egyedi hangon tud nyekeregni a házi is.
-
Panthera
őstag
válasz
vendingo #7917 üzenetére
Szerintem se kell a mentát bevinni. A citrom menta a teraszon (cserépben) jól van. Ami a kertben van (citromfű), annak is zöldell a töve (a tavaszi hajtások visszaszáradtak), többször kapott a múlt héten minimum -5 fokot.
Dorian:
Ezt akartam még írni, 2 szezon alatt összefüggő mező lett belőle. Egyébként jó méhlegelő, imádják a lepkék is virágzáskor. -
inf3rno
nagyúr
-
F_Petiii
csendes tag
válasz
vendingo #7543 üzenetére
Valószínűleg a Jonathanra gondolsz. Igaz eredetileg nem magyar származású fajta, de az előző évszázadban nagyon elterjedt nálunk és az almatermesztés meghatározó fajtája volt. Nagyon sokan (főleg idősek) keresik ma is. Sok változata van, javaslom a Watson Jonathant közülük, jobban bepirosodik, a fája gyengébb növekedésű, könnyebben kezelhető, ízre pedig klasszikus Jonathan. Amit minden Jonathanról tudni kell, hogy kifejezetten fogékony a lisztharmatra és a tűzelhalásra. Valamint alternanciára is hajlamos, úgyhogy akár termésritkítással is, de nem szabad hagyni, hogy túlteremje magát, mert akkor következő évben ki fog hagyni.
A nektarinokhoz sajnos nem értek. -
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
vendingo #7324 üzenetére
Wow, ezt én sem gondoltam volna. A 72oo jó ár egy citromfáért, bár attól is függ, hogy milyen fajta, mennyi idős. Már úgy értve, hogy a magról neveltek később hoznak termést, mint az ágról neveltek. Ismerősnek vannak fái, 1-2 mázsa föld van alattuk. Ha azt akarod, hogy rendesen teremjen, akkor komoly a föld és tápanyag igénye. Nálunk cserépben itthon csak néhány szem citromot hoztak, annyira limitálja a növekedésüket, hogy nem tud nőni a gyökerük. Én már ezért letettem inkább a citromról, és csak akkor veszek majd újra, amikor lesz téli kert, ahova télre be tudom tenni vagy üvegház, ahol folyamatosan ellehet. Ismerősnél néztem, hogy a hordó nagyságú ládáiban ilyen 5o-1oo termés van a fáin egyszerre. Lajosmizséről is van egy video, hogy ott hogyan csinálják fóliában. Ott birkatrágya megy alája, mert azt mondják hatalmas a tápanyag igénye, ha folyamatosan termést akarnak, és nem is engedik nagyra megnőni őket. Inkább bokrokra emlékeztetnek, mint fákra. [link] Gondolom az intenzív módszerhez ez a forma működik jól. Kicsiben nem is nagyon lehet ezekkel versenyezni, mert teljesen más gondolkodásmódot kíván.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged