- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
F_Petiii #7750 üzenetére
Ismerek olyat, aki saját almalevet ad el. Messze nem milliárdokba kerül egy feldolgozó üzem. Teljesen méret függő, akár a konyhában is meg tudod oldani olcsó eszközökkel mikro méretben.
Pálinka szerintem sok fogy itthon, állítólag az ország fele alkoholista, a másik fele meg az lesz.
Szállításban meg nagyon megérné, mert pont olyan, mint a sajt, hogy nehezen romlik és kis tömeg kerül sokba. Azt is erre találták ki.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
F_Petiii #7741 üzenetére
Senki sem kényszeríti a termelőt, hogy eladja ezeknek a láncoknak, ő maga írja alá a papírt, utána meg rinyál, hogy csak ennyiért veszik át. Talán ha lenne egy csöpp esze, és lefőzné mondjuk pálinkának már akkor jobban járna. Én tuti, hogy minden fillért, amit meg tudok spórolni fejlesztésre költenék, hogy legyen helyben feldolgozóipar és direkt eladás webshopon a fogyasztóknak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
F_Petiii #7738 üzenetére
Az árazás érdekes, de ha átmegy 3 kereskedőn: nagybani piaci eladók, nagykereskedő, kiskereskedő, és mindegyik rátesz egy 1.6x-os szorzót, akkor már kijön a 4x-es ár. A multik azt csinálják, hogy megveszik direktbe a termelőtől ráadásul olcsóbban, mert sokat vesznek, és ráteszik ugyanezt a 4x-es szorzót. Szerintem nincs ezzel gond, akinek nem tetszik, az menjen termelői piacra vagy nagybani piacra, és vegye meg ott. Valószínűleg sokat nem fog spórolni rajta. Érdemes egyébként multik helyett zöldségestől venni, ott jobb a minőség általában, mert a nagykertől veszik, és nem a minimál áras változatot, amit a multik, árban meg valahol ugyanott van. Csak az emberek lusták, és inkább mindent egy helyen vesznek.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
F_Petiii #7738 üzenetére
Szakmailag teljesen korrekt, amit írtam. Az etilén növényi hormon, amit mesterségesen állítanak elő általában kőolaj származékokból. Az, hogy valaki nem ért hozzá, és ijedezik ettől nem az én problémám.
Én úgy tanultam, hogy az almához is hozzáadják, de akkor ezt felülvizsgálom. Mindenesetre a bolti alma mellé jó betenni az éretlen sajátot, mert gyorsabban beérik az is, ha pedig lassítani akarjuk az érést, akkor külön szedni ezeket, és kivenni a zacskóból, hogy tudjon szellőzni. Más gyümölcsöket is be tud érlelni, de nem mindennél etilén az érési hormon. Úgy emlékszem három féle gyümölcs van ilyen szempontból, de már nagyon régen volt.
-
hito
nagyúr
válasz
F_Petiii #7535 üzenetére
Köszönöm az infókat (tényleg), de az alapkérdés még mindig kérdés
Hol juthatnék idősebb almafához?
A rizikót értem és vállalom, de mivel előkertbe szeretném helyezni dekorációs céllal, a termés most másodlagos. Nagyon szép formájú almafákat látok előkertekbe és jelen esetben nem szeretnék 10 évet várni az eredményre (nem a termésre értem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Baby design smart sportbabakocsi
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest