- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
-
-
Winne
nagyúr
válasz
lemmy71 #10094 üzenetére
Ez az egyik verzió, amit sokaknak / sokunknak írnak látatlanban, de erre a mi esetünk azért nem a legvalószínűbb, mert egymás mellett van 4 telek, ebből a miénken nagy mennyiségű plusz föld került fel, sokat emeltünk, jó minőségű sötét termőföld került fel, a másikakon agyagos forma, nem túl jó föld van, a mi pár hónapos növényünk mellett a többieknél 2, 3 és kb 7 éves növényekkel és mindenkinél egyszerre jelent meg a jelenség és a telek minden pontján látható egyformán, pedig a föld sem egyformán került fel, több körben hozták más-más helyekről.
Nálunk emellett marhatrágyával, virágfölddel és tőzeggel lettek kültetve, ennél több tápanyag ne kelljen már neki.
Mit javasolsz hogy tudnám kideríteni? Drága volt a sok növény, nem akarom hagyni, hogy kidögöljön, plusz a gyerekek kicsik és melléjük nem is jó a babérmeggy, ami még szóba jött.
-
ncc1701
veterán
válasz
lemmy71 #10096 üzenetére
Én arra jöttem rá így 48 évem felé, h a természettel nem jó hadakozni, kb széllel szembeni huggyantás az egész. Lehet, csak hülyeség.
Régen én is pázsitot akartam, baromi sokat foglalkoztam vele, szelektív gyomirtó, locsoltam, mint a güzü. Sosem volt igazán jó. Idővel megtanított rá a természet, h hagyjam a csudába, mára eljutottam oda, h virágosrét magot szórok szét.
Ugyanez a tuja. A környékünkön kb mindenhol halnak kifele. Persze lehet erölködni, h csakazértis, majd én megmutatom, de szerinted hosszú távon nem nyer majd a természet? Hát, de. -
totron
addikt
válasz
lemmy71 #10086 üzenetére
Na ja, de az önkormányzat megkettyint popón át, ha dzsumbuj van.
(#10058) Szilágyi84, volt ilyen fajta itt is, hogy is hívják? Kölökkorban a lilás tő emlékeim szerint nem hiba, az alsó ledobódás is neked dolgozik, de tényleg több föld kell. Vannak akik a helyre vetésben hisznek, mondván az átültetéssel is veszít annyit - sokk, alkalmazkodás + pluszmeló - mint amennyi a hátrány az értelemszerűen későbbi, végső helyén való kikeléssel adódik. Előneveléssel azért előbbre vagyunk a legtöbb esetben.
(#10072) inf3rno, a zaccban mik a hatóanyagok?
(#10077) Winne, újabban gomba a jellemző mögöttes, de az említett talaj témát is járd körbe. Ha nem is azonnal felejtős, hosszú távon sanszos, hogy ncc1701 szavai jönnek be. Ahogy bejött a harlekin katica is a maga bögölylégy-kategóriájú, hátközépen eszközölt csípési technikájával, ahogy a kullancsok is megmaradnak, etc. etc., így akad búcsúzni valónk is. A felborultság és - ezen fázisában káros - diverzzé, diverzebbé lett állapot miatt a rezisztens fajták száma is drasztikus mértékű csökkenést mutat, tehát megjósolni sem egyszerű mire érdemes váltani. De lehet kezdeni kacsintgatni az eddig délebben honos növények felé például, előbb-utóbb a moszkítók bevonzásához is elérünk és vérhasban/dengi lázban jól meghalunk, persze lassan, de addig is szenvedhetünk még egy kicsit, jó szórakozást.
(#10081) H-Zol, az előveteményezés jótékony hatásairól még írhatnál.
(#10082) ncc1701, a polikarbonát üvegházak mennek ma már, bontott üveggel partiban van árilag, viszont készen kapod és tényleg nem rosszak. Ha a tákolás öröme is a rendszer része akkor persze üveg és fa. Hány m2 a fóliátok? A magaságyásoknak milyen előnyeit látjátok? A karalábénak mi bizonyul ott kártevőjének? A választható legjobb irány a saját megtermelés, nem hülyülsz, sőt, most érkeztél meg.
(#10090) inf3rno, mitől kényes a tiszafa? Kérdezem, nem tudom. Itt van, vígan el, még metszettem is visszafele többször, mert terjed, mint álat. Funkcionális sövénynek tűztövis elég jó.
(#10101) t72killer, ha étik lennének mehetnének pörköltbe, persze némi éheztetés után, hogy salakanyag nélkül ajánlhassák fel magukat a humán gyomornak. El lehet készíteni jól. Emezekre nincs ötletem és fujj.
Hogyan nyírod ki őket? Ha vegán lennél és "jó" akkor visszaengednéd őket a természetbe és megbeszélnéd velük, hogy kerüljék el a telkedet.
Csak hát az élet nem egy mesekönyv.
(#10102) H-Zol, az ecettel oltás kultúrájával nagy mennyiségű savót lehet előállítani. Egyébként ne alkalmazzuk, ha nem akarjuk elpazarolni az alapanyagot: ecettel 8 rész savó, 2 hasznos rész keletkezik, normális oltóval az arányok is normalizálódnak. Meg egyébként is egy szükségmegoldás, komolytalan. Csak eszembe jutott, hogy erre az esetre pont jó lehet.
(#10103) t72killer, ne gondold, hogy csak ott brutál, itt is vannak súlyosan fertőzött vidékek, azt elfelejtettem hol, mert nem érint. Egy időben a tojáshéj kiszórása volt a sláger, mondván, a héj élén elhaláloznak, ha át akarnak kúszni rajta - az is csak ha, ugye. Agyam leszakad, hogy a népi okosság nem ismer határokat. Aki tényleg termel és tényleg a konyhakertjéből eszik az érdekes, nem veszi át agyatlanul a hülyeséget.
Rövid tenyészidejű paradicsomot keresek továbbra is. Meg olyan növényt is ötlet szintjén, ami sorfalként működik, a szelet megfogja. Nőjön gyorsan. Sűrűn rakott olasz nádat vagy egyebet.
-
-
Orlin
addikt
válasz
lemmy71 #9924 üzenetére
Hát ma esett végig.
Azt nem tudtam hogy az is baj ha vizesek a fák.
Akkor a reggeli permetezés sem jó hajnalban amikor még van harmat?
hiperFizikus!Holnapra nem mutat hozzánk.
De ma reggel is alig mutatott mára esőt az időkép erre még most is esik.
Marad a következő hét akkor. -
fulton
addikt
válasz
lemmy71 #9895 üzenetére
Mivel azt mondták a boltban hogy felesleges szórom a szilvára, ezért gondoltam minek pazaroljam el ha nem szükséges későbbre jó lesz. Azt a tanácsot kaptam (boltból) hogy 10 naponta ismételjem meg termésig...
A szilvára kaptam mást. bár nem értem minek, azt írja az "alfa solo" is gombaölő, és a chorus wg is...(ezt kaptam a szilvához) -
H-Zol
senior tag
válasz
lemmy71 #9725 üzenetére
Köszi a jó tanácsot össze kevertem én is meg egy kis lombtrágyát is tettem , nekem nagyobb kiszerelés van így sokkal olcsóbb de ki mértem [kép] gyorsan le álltam a fű nyirással és az őszi barackokat meg volt még egy pár fám ami nem tetszett ( sárga barack , alma , körte) azokra is fujtam .
Tavaly cseréltem le az 1996 ban gyártott Oleomac permetezőmet , minden kelett volna bele henger dugó főtengely , és jobban jártam ha vettem egy újat [kép] ! -
H-Zol
senior tag
válasz
lemmy71 #9703 üzenetére
Én is a scoret használom , és a topást , rovarölő idáig az aktara volt de mióta kivonták , azóta mospilánt használok de csak tavasszal már a nyári rajzásokra nem szoktam fújni, kukacos is az alma , körte ! Mindég megfogadom, hogy figyelemmel kísérem a rajzásokat , de valahogy ki marad !
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #9706 üzenetére
Én nem kezeltem a beszterceit, de nálam sem volt rajta semmi. Éghajlat függő is lehet, esetleg évjárat függő, hogy mi mennyire kapja el. Az meg, hogy mi mennyire ellenálló még függ a kórokozótól is, fafajtától, stb. Lehet, hogy valami az adott mikroklímában és mikroba közösségben teljesen ellenálló, 25km-el odébb meg csak döglődik.
Nálam valami speckó gomba nyírja ki a barackot: schizophyllum, állítólag azon kevés gombák egyike, amik a fákra és az emberre is veszélyesek. Mindent lecsonkoltam és permeteztem, amin láttam, egy ideje eltűnt. Valszeg fűrésszel vittem át egy öreg almáról a fiatal barackokra. Leégettem a fűrész élét, és levágtam a barackokról a fertőzött ágakat. Még korhadó tuskókon láttam, azokat betemettem. Igaz azóta nem volt annyira nedves a tavasz és a nyár eleje, mint abban az évben, amikor megjelent. A jóslat, hogy 5 éven belül elpusztul a fa, amin megjelenik sem vált be, bár még nem telt le az 5 év. A csonkolás működött, bár szarul néznek ki azok a barackok.
-
eldoble
aktív tag
válasz
lemmy71 #9706 üzenetére
Az a baj ezzel a sarka vírussal, hogy lehet, hogy 10 évesen kapja meg a fa, de akkor vége, nem lehet kigyógyítani, a levéltetvek terjesztik főleg, szóval, ha szakszerűen karban van tartva a fa akkor persze megúszhatja, de szakik szerint ez a Besztercei vesztét jelenti évek múltán.
Egyébként nekem a legfinomabb szilva a Besztercei, de amit írtam Toptaste is finom, talán az idén lesz már abból nagyobb mennyiségem. -
eldoble
aktív tag
válasz
lemmy71 #9703 üzenetére
"Olyan leveles őszit ha championnal lefújsz akkor le is perzseled"
Igen, az valós veszély, de előnye, hogy szinte mindennel keverhető, én még áprilisban szoktam ritkán használni a házi kerti dózis szerint, és még soha nem volt semminek baja, de az igaz nem leveles állapotra való.
A Score -vel az a gond, nem jó monilia ellen, és itt most monilia a fő gond, arra a Texio, Chorus, Topas, Signum jók. -
H-Zol
senior tag
válasz
lemmy71 #9302 üzenetére
Nállam a Szomolyai fekete cseresznye elvirágzott , van még 3 fa azok egy fajták , de nem tudom a fajtályukat , azok most vannak szirom húlásban !
Kint nagy a hajtás a földeken , nem jutottam be a kertbe , de az előbb ahogy írta a kolléga a levél tetűt , zseblámpávalgyorsan körbe néztem , de itt nincs baj !
Golden, Starking alma most virágzik , a körték is egy része most virágzik, de elvirágzóban is van egy pár fa , még a Naspolya nem virágzik , de bimbóba van . -
Dorian
félisten
válasz
lemmy71 #8973 üzenetére
Keddig vagyok csak itthon. És keddre is mondanak esőt, cs-p-sz pedig nagyon sok esőt.
Ha töményebbre keverem az nem segít?Ez a szer van csak itthon, ezt tudom használni. Gazdaboltban ezt ajánlották mindenre.
Cseresznyéket és őszibarackot már 8-10 napja megfújtam vele, akkor voltak fele-virágzásban.
Meggy most kezd virágozni, alma még csak virágokat készül bontani. -
-
Vismajor01
addikt
válasz
lemmy71 #8634 üzenetére
Muszáj, most lett egy éves a gyerek és nyáron már kint fog grasszálni a kertben, mostmeg tele van gazzal.
Mint mondtam nekem 0 a rezsi szal ha havi 40 ezer a vizszámla akkor legyen, cserébe szép zöld fű.
Megcsinálom úgy ahogy mondtam aztán majd jövök az eredményekkel dicsekedni vagy sírni.
Ja és gyerekként királydinnyés szabadelvű kertben nőttem fel, köszönöm egyszer elég volt
-
Vismajor01
addikt
válasz
lemmy71 #8624 üzenetére
Sajnos nem érek rá októberig, októberben meg még nem laktam itt. Passzív ház ugyh rezsi nincs egyelőre csapból megy a locsolás sajnos, utána lesz 10 m3 esovizgyujto.
Akkor most le gyomirtom az egészet
Gyereblyevel lehúzom az elszaradt gazt
Atrotalom az egészet
Szétszórom a trágyát - ezt is rotalni kell?
Beleszorom a fumagot ami úgyis minden úgyis kieg
Lehengerelem
És ontozom vakulasig? -
vendingo
veterán
válasz
lemmy71 #8437 üzenetére
Kert közepén van 3 fa. A meglévők között kb 5 méter van, ez sikerült ilyen szerencsétlenül. Csak akkor ültetném át, ha nagyon necces a 3 méter. Ha metszéssel kordában tartható, akkor lehet meghagynám a mostani helyén. Amúgy bérlemény, lehet mire összeérne a 2 fa, már a sokadik tulaj fogja művelni a telket. Nem is értem miért ültetek fákat. :)
-
Orlin
addikt
válasz
lemmy71 #8363 üzenetére
Akkor holnap én is metszek.
Holnapra naposabb időt is mond.
A permetet megnézem nálunk,de itt nem hiszem,hogy lesz.Max rendelek.
Igen látom most van szórás az árban.
Más,de jó hír!
Én lassan két éve tőlük rendelem a fákat.Őket is itt ajánlották a fórumon.
Ma beszéltem velük, mert néztem Fb-én nagyon szép balkon növényeket is lehet kapni náluk,hogy rendelésre nem szállítanak-e ezt is mint a gyümölcsfákat.
"Köszönjük visszajelzését és érdeklődését. Az idei évben második felében fogunk nyitni egy új webáruházat ahol várhatóan a teljes kertészeti választékunk szerepelni fog és amit csak lehet postázni is fogunk.
Kérem kisérje figyelemmel internetes felületeinket."Gyümölcstermők Webáruháza
Kedvenc kert és kerti tó centrum -
Stylewars_kp
őstag
válasz
lemmy71 #8308 üzenetére
Csak azért javasoltam valami védőeszköz használatát, mert törmelékbe csapatni azért más.
Igen, tudom merre van az a rész. Nyaraló is van a telken?
A sok rotálással szerintem erodálod és szárítod a földet, ami vízveszteséget okoz a fáknál. Persze ez csak az Én véleményem. Amikor falunk laktunk volt kb 100 fánk, abból 80 gyümölcsfa volt. Én hagytam hadd nőjön meg a fű nagyra majd kaszáltam. Melós, de nem volt annyi gaz így. Amikor a 8-10cm füvet elkezdtem tarra vágni jobban gazosodott. -
H-Zol
senior tag
válasz
lemmy71 #8308 üzenetére
Én is ezen gondolkodom 2010 Ben meghalt Nagyanyám akkor a fél kertet be gyümölcs fásítottam , 2012 Ben amputálták a párom egyik lábat térd felett , akkor az egész kertet be gyümölcsfásítottam , azóta ott pihen a rotakapa es azóta nyirom a füvet , de mindég készülök, hogy át állok a rotálásra mert ezekben a száraz években a fű is szívja a vizet !
Lessz egy rész amit meg hagyok , mert vannak sünjeim , ők szeretnek a fűben bujkálni -
Rive
veterán
válasz
lemmy71 #8274 üzenetére
3x
felesleges pénz és munka
Hát, igazából nem mindig.
Ha van rendes tél (de legalábbis egy-két -10-es hét) akkor az megritkítja annyira a kártevőket, hogy két permetezés elég legyen
De egy meleg tél az ebből a szempontból nem jó, bármennyit is lehet spórolni a fűtésen...
Tetszik vagy se, a klíma változik, mi meg itt állunk a régi klímára beállított növényzettel, hagyományokkal... -
-
Bacusuz
őstag
válasz
lemmy71 #7376 üzenetére
sajnos nálunk is sok a büdösbogár, a paradicsomot ma néztem hát nincs sok termés rajta de alig látni a színét a bogyónak annyi van rajta.
Mellettünk van egy hatalmas eperfa és azon nagyon jól érzik magukat majd mikor leterem jönnek át a kertembe.
Sajnos nincs időm szedegetni őket, lehet majd valami hálóval próbálkozok jövőre ami a naptól is védi a növényeket.
Mindenesetre ha van valami jó tapasztalat az engem is érdekelne -
Szilágyi84
senior tag
válasz
lemmy71 #6760 üzenetére
Igen sajnos mivel ez a szemét világ nem ellenünk csinálja az óriási mérgezéseket és a génmanipulált új fajtákkal etetnek kiszolgálva az emberiséget , hanem pont azért történik így ,mert máshogy nem működik nagyban és sajnos már kicsiben sem otthon .Ez van vagy síránkozás vagy költekezve csinálni .
-
simico
aktív tag
válasz
lemmy71 #6724 üzenetére
Nem tévedek, sajnos az a jellemző amit írtam. Nem a takarmány a lényeg, hanem az egész nap beszorított, állandóan fejt állat. De nem is én állítom ezt, hanem olyan agrármérnök aki sokáig vezetett nagy tehenészeteket, ma már biogazdaságot vezet és biogazdaságoknak ad tanácsokat. Egyébként jómagam is voltam nem egy tehenészetben, naposcsibe farmon, tojásgyárban. Szomorú ami a többségében megy és sajnos a kis családi üzemek sokszor még rosszabbak is a nagyoknál (hiszen a család megélhetése múlik a dolgon, a hatósági állatorvos meg pénzért a tudvalevőleg szalmonellás tojásra is rányomnja a pöcsétet, majd úgyis megmossa a háziasszony).
-
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #6711 üzenetére
Pontosan erre értettem, amit írtam. Úgy gazdálkodsz, ahogy azt tanultad. Amit nagyapádék használtak szereket, azoknak a 90%-át már betiltották, annyira károsak. Te magad is ajánlottál itt betiltott szert. Nagyapád és az előtte lévő néhány generáció tette tönkre a termőföldeket, mert ész nélkül szórták a kemikáliát, nem volt még meg a megfelelő tudásuk, nem tudták, mit miért csinálnak. Sajnálom, hogy a te generációd még mindig ezt csinálja. Sorra írod ezeket a teljesen idejétmúlt, káros dolgokat, pl. ez a traktorral mélyen beszántás is egy teljesen idejétmúlt, káros dolog. Felborítod a talaj természetes, biológiai egyensúlyát, és csak annyit érsz el vele, hogy legyengíted a növényeidet. #nodig
-
Vezu
csendes tag
válasz
lemmy71 #6705 üzenetére
Mi is használjuk már generációk óta, már nagyapám is használta a barackosban, szedresben és a szőlősben, apám is használja, és én is szoktam használni. Szerintem teljesen jól megfér egymás mellett a kontrollált; tudatos növényvédelem, a mesterséges kiegészítők használata és a természetes tápanyag utánpótlás. A gyümölcsösömbe minden második ősszel hozok az egyik barátom marha telepéről érlelt marhatrágyát, amit berotálok a gyümölcsfák tövébe, de e-mellett nyugodtan használok lombtrágyát is. Kvázi méregnek beállítani a lombtrágyát vagy egyéb mesterséges kiegészítőket egyszerűen ostobaság és nem igaz. Ja és komposztálunk is, amit tudunk. De, ha van bármilyen tanulmánya, kutatási eredménye a kollégának a forgalomba kapható lombtrágyák mérgező hatásáról, én nagyon szívesen elolvasnám és tanulnék belőle.
Brandynew: ez a stílus, ahogy válaszoltál lemmy71-nek szerintem fölösleges és túlzó, már majdnem bunkó, kicsit vissza vehetnél. Nekem például elektromos, és kézi hajtású háti permetezőm van, az még belefér vagy miattam is pusztulunk ki 50 év múlva?
-
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #6705 üzenetére
Ha már így általánosítunk, akkor hadd mondjam el, hogy részben a generációd és az előtted lévő néhány generáció az, aki lepusztította a bolygónkat. A hozzád hasonlóan gondolkodók miatt tűntek el komplett fajok és megy tönkre a termőföldünk egyre nagyobb része. Te az a tipikus old school háztáji földműves vagy, aki azt gondolja, tud valamit a mezőgazdaságról, és próbálja rányomni mindenkire az idejétmúlt "tudását". Gazra Glialka, tetűre méreg, sárgulásra műtrágya, vakondra méreg, csigára méreg, gyepre műtrágya. Permet tél végén, tavasszal, nyáron, ősszel. Munkagépből is csak a benzines, minél jobban püfög, annál jobb. Nem bírlak, és nagyon szomorú vagyok, hogy vannak még ilyen felfogású emberek, akik miatt szívni fogunk nemcsak mi, de az utódaink is.
-
vendingo
veterán
válasz
lemmy71 #6574 üzenetére
Itt senkinek nincs bekerítve a földje, nincs is nagyon gond a vadakkal, csak nálunk, mert befészkelték magukat a gazba.
Anyagilag se szeretnénk kerítésbe invesztálni.
Lehet húzok ki valami kötelet konzervekkel, sörösdobozzal, hátha megriad a zörgéstől, amikor nekimegy. Másik opció az elektromos kapásjelző max hangerővel, attól még én is megriadok, úgy visít.Velizare: a másik gond, hogy nyár végére a mostani friss gaz megszárad, és nagyon tűzveszélyes.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #6576 üzenetére
Nem hiszem, hogy lehetséges így visszamenőleg. Én úgy tudom, hogy írásban fel kell szólítani az illetőt, hogy hagyja abba az ingatlan csesztetését, és onnantól indul újra a verkli. Ha 15 év elmegy úgy, hogy semmit nem lépnek, akkor onnantól el van birtokolva. Nálunk is ez van amúgy, hogy van valahol a határban több földterület, de soha senki nem megy oda, félő, hogy elbirtokolják.
-
vendingo
veterán
válasz
lemmy71 #6546 üzenetére
3000ft egy fa, pár darab belefér. A telek "nagy", kerülgetés nem zavarna.
Őszig nem szántatok az tuti, rotálni se tudnám, mert ahhoz kéne egy rota, amit amúgy nem használnék a továbbiakban.
A meglévő cserepes növényeimet kiültetem a zöldségekkel együtt, illetve veszek pár konténerest. Ilyen áron nem nagy veszteség, ha esetleg tönkre is mennek, csak ne legyen ennyire sivár a kert. Kíváncsi leszek anyukám milyen még ültethető csemetékkel, dugványokkal tud szolgálni a hétvégén. Kocsinak is lesz lugas a maradék oszlopokból, kerítésből. Kiwivel tervezem befuttatni. -
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #6495 üzenetére
Én is inkább a légyre koncentrálnék a gombaölők helyett. Én úgy vettem észre, hogy ami nyüves lesz, az kezd el berohadni és utána jönnek a gombák és fertőzik le az egész fát. Szóval ha a légynél meg tudjátok állítani, akkor a gombaölőt sem biztos, hogy kell használni, vagy elég a kisebb mennyiség is belőle.
-
DonThomasino
veterán
válasz
lemmy71 #6495 üzenetére
Ma volt pont egy hete az utolsó szórás.
Hétvégén tervezném a következőt, ha még beleférne ez lenne harmadik.Sárga papír fölösleges, mert tele van vele mindig.
Eddig nem volt permetezve, és ehetetlen volt sajnos, pont ahogy írtad.
2 hét a várakozási idő cseresznyénél. [link]Egy kérdés lenne még a gyakorlatban ez úgy működik, hogy ha nem jól
permeteztem azaz nem jutott el mindenhova a szer,
ott simán megjelennek a kártevők, ahol érte ott meg nem ? -
Dorian
félisten
válasz
lemmy71 #6481 üzenetére
A szerintem-gombás még nem érik, de közvetlenül (összeérnek a koronák) mellette van, ami már viszont igen (ami tetves).
Ami gombás azt én úgysem szeretem, valami német nevű nem teljesen pirosra érő, és nem túl édes fajta, azt most hagyom a fenébe.
Amúgy eleve kevés van rajtuk, virágzásnál is sejtettem, mert furcsán csak a kb. fele virágzott mindkét fának.
Most néztem, a Karate Zeonnak csak 3 nap a várakozási ideje, ez jó lesz!Virágzáskor úgy alakult, h a cseresznyék csak 2x kaptak gombaölőt, az egyik Topas volt, másik Chorus. A korában mindig full moniliás megyfa kapott 3x , az 98%-ban rendben is van, sosem volt ilyen szép.
A kis növendék körtéket lefújtam mospilannal, mert a tetvek sorban nyírták ki a friss hajtásait.Az almát meg Thiovit Jettel, mint 2 hete, mert megint lisztharmatos.
-
DonThomasino
veterán
válasz
lemmy71 #6481 üzenetére
Hasonló cipőben vagyok, cseresznye eddig sikerült megfogni látszólag
ellenben nekem fogalmam nincs mikor érik majd meg a cseresznye.
Már szépen látszik apró és zöld.
Eddig két mospilant- topast kapott, de még egyet szeretnék a hétvégén.
Hogy tudom ezt eldönteni hogy még belefér e az érés előtt?
Germersdorfi a fajtája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Welock Touch 51
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged