- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
válasz
proci985 #7542 üzenetére
ordogg kollega elobb nezett nekem 1 kartyas unigine heaven tesztet, szamomra meglepoen minimalis a kulonbseg jott ki. Gondolkozom h bedobok itthonra is 2 pivot 20 colos moncsit(kb ingyen lenne melohelyrol) a 30-as melle ha beszerzem a masodik 290-et (munkahelyi setup) de lehet h inkabb varok es majd ha latok joarasitott 4k-s monitort akkor inkabb az lesz.
-
Picco
addikt
válasz
proci985 #7540 üzenetére
eloszor is koszonom szepen, ezzel lehetett munka amig begepelted
ezeket nagyjabol megvoltak, eleg regi motoros vagyok, csak kicsit kiestem a mai trendekbol.
2560x1600 vagy magasabb felbontas mellett vagyok ra kivancsi h mennyire szamit, ritkan jatszom nativ felbontas alatt, vagyis inkabb ha nagyon muszaj, csak akkor
ahogy lathattad, irtam a 290 topicba is, erdekes lenne osszenezni az egykartyas teljesitmeny kulonbseget, adna egy viszonyitasi alapot.a leiras eleg sokmindent leegyszerusit. a disc, a ram, a halozat is lehet limitalo tenyezo, ketprocis munkaallomasoknal a procik kozotti kommunikacio is beleszolhat az egeszbe.
Egeszen pontosan ezert aggodom picit, de szerintem probalok szerezni egy masodik R9 290-et es kiprobalom, legrosszabb esetben eladom, nem para. Addig is feldobtam a hobelevancot gumtree-re, ha £1-1.2k-ert elviszik akkor johet az epitosdinagyon regota foglalkoztat mar a kerdes hogy megtartsam e vagy netalan epitsek, lassan mar el kellene donteni
-
Picco
addikt
válasz
proci985 #7536 üzenetére
igen, van kerdojel rendesen. Jelenleg konfigom kb £1000-ert el tudnam adni, lehet kene epitenem egyet magamnak, de ehhez a gephez ingyen van az alkatresz es amugy nagyon popec darab.
Na majd mindjart feldobom a crysis 3-at es kiprobalom, legtobb jatek oszinte meglepetesemre hasznalja a magjaim nagyreszet. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
proci985 #7450 üzenetére
Kérdezd don sas-t (mikoss),de talán két nap után dobta is a projektet,mert nem volt bejövős neki.
Én azt szűrtem le,hogy rosszabb a helyzet mint annó.Nekem is 3 cf rendszerem volt a 7870LE-kig,de nem volt ennyi problémám mint ami mostanság van.Igaz ez függ attól hogy mivel tolod,de nagyon kutyául állunk a támogatás terén. -
zsoca875
csendes tag
válasz
proci985 #5996 üzenetére
Most már csak azt nem értem, hogy egy, vagy két CF híd kell, illetve mi a különbség
Láttam egy csomó képet, ahol csak egy CF híddal vannak összekötve, de láttam olyat is amin a kártyák mindkét slotján volt 2 CF híd.
Szóval nem értem..
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
proci985 #5976 üzenetére
Szabad még venni, gondolj a 7850 1GB-ra, amelyik a tesztekben pontosan ugyanúgy teljesít, mint a 2 gigás párja. Ami elmondható, hogy a játékok hajlamosak terpeszkedni a VRAM-on, ha van rá lehetőségük, ezért lehet mérni 1 gigán bőven túlterjeszkedő értékeket (pl. Hitman: AB), ez azonban tényleges FPS csökkenéssel nem jár.
-
prokxy
veterán
válasz
proci985 #5965 üzenetére
Köszi a segítséget és a bő leírást, megpróbálkozom vele.
Pár perce megnéztem, hogy mindkét kártyát 1200mV-ra raktam, most nem fagy, végigmegy a Heaven.
Az az érdekes, h kb. 1 évig semmi gond nem volt, most meg csinál ilyeneket, lehetne ez driver?
/mivel a Crysis 3 csinált sok fagyasztós, fekete képernyős rendszerleállást - több embernél volt ilyen, fórumokról olvastam -, így akár driver is sérülhetett, vagy bármilyen win dll./ Próbálom ezt is figyelembe venni... -
Blue Thunder
senior tag
válasz
proci985 #5839 üzenetére
Üdv!
Nekem egy XFX 6970 és egy Sapphire 6950 (70) dolgozik egymás mellet és tökéletesen megy! különböző az órajel de mint írta már más is mindig a nagyobb kártya legyen a fő helyen! Nekem szépen mennek ugyanolyan hőfokon mint ha egy lenne benne, nálam is különböző az órajel de ez nem jelent gondot!
ui.: semmivel sem hangosabb és nem is melegebb.....viszont erős táp az már kell neki!
-
Montesantos
senior tag
válasz
proci985 #5844 üzenetére
fRooStzzZ: Ha több különböző órajelű és/vagy memóriaméretű videokártyát kötünk össze, akkor a gyorsabb VGA-knak meg kell várniuk a lassabbat, tehát ez egy korlátozó tényező lehet. A memóriaméretek különbözősége nem okoz galibát, de ez esetben is a kisebb memóriaméretű videokártyákhoz igazodik a teljesítmény, tehát ha összepárosítunk egy 512 és egy 256 MB-os videokártyát, akkor az 512-es is 256-osnak fog látszódni. (topik kezdőlapján olvasható)
Melegedés: A felső kártya melegebb mindig mint az alsó
Zaj: két kártya= 2Xzaj ( kártya függő) két halk kártyát kell belerakni
Fogyasztás: kártyafüggő a 7870 sorozatnál a második kártya ha nincs használva lekapcsol (venti se forog) 6870 sorozatnál van egy minimális fogyasztás 20 watt (a többiről nem tudok nyilatkozni)
-
klac
aktív tag
válasz
proci985 #5839 üzenetére
Nem volt és nincs gond az eltérő órajelek miatt.
A fő hely a processzorhoz közelebb eső PCI-E, általában erre teszik a monitort, amit ki kell szolgálnia a kártyának, és a processzorrral is jobb az adatkapcsolat , mivel közelebbi.
A fő kártya többet dolgozik, ezért jobb a nagyobb órajelűt tenni a fő helyre, nem melegszik annyira. -
klac
aktív tag
válasz
proci985 #5835 üzenetére
Biztosan jól jársz vele. Nekem korábban 4890 XFX Black Edition 1 GB. kártya volt a monitoros és mellette egy Arctic 4870X2 hűtővel a 4870X2 kártya, plussz NVIDIA 8800 GTS 512 MB: PhysX re. Nagyon lehetett húzni a 4870X2 őt a 4890 órajele felé. Nálad is a nagyobb órajelű legyen a fő helyen. Most egyébként 5870 a monitoros és 5970 vannak CFX ben és mellettük egy NVIDIA 8800 GTS 512MB. PhysX re a Mafia 2 nagyon szépen megy rajta, pedig LGA 775 ASUS P5Q Deluxe lap Q9550 es procival.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #5483 üzenetére
Volt ilyen ventim annó, ezért tudom, hogy nagyjából mit tud.
Szélzaj van, persze, de elég sokat dob rajtuk az, hogy a keret is ugye "lyukas" úgymond.
Ezért is említettem még korábban, hogy attól függ, hogy elől milyen légszállítású venti van, tehát, mennyi friss levegőt tol be. Mert ugye ha keveset, akkor a többi hiába szív kifelé, lényegében semmi "friss" levegő nincs bent. Hiába is a kártyákra a plusz venti, mondhatni nem tudnak miből hűteni.
-
törölt tag
válasz
proci985 #5089 üzenetére
432W az összteljesítmény a két ágon, és 427 a proci meg a két kari TDPje. Persze ezek túlzott maximum fogyasztás értékek, de azért nem elhanyagolandó.
Én csak 1920x1080-ba játszom. Hosszútávra szeretném a gépet és azért szeretném végre megismerni a minimum grafika feletti látványt is. A CF imidzse meg hát felülmúlhatatlan. Szóval akkor mégis elég lenne az 1 Gigás kari is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #5089 üzenetére
Hát, megcserélés még nem volt. De azon kívül már minden, ugye próbálkoztam még a 12.7b-vel is.
Ma du. szenvedtem vele, próbálkoztam már Catalyst AI-val, lehúztam min-re, úgy az egyik verseny, tehát ahol jelentkezett először ez a dolog az lement, de viszont a másikba már belefagyott.
-
törölt tag
válasz
proci985 #5083 üzenetére
Az 2x1 GB felállás miért rosszabb? Én amúgy azért is döntöttem a CF mellett, mert egyszerre ennyi pénzt nem tudok kiadni, de a két karit meg tudom venni időeltolással is, egy karinál viszont addig nézegethetnék az integrálttal.
Amúgy elég lesz az 500-as BlueStorm II? Áganként 18A ami 216W, a 2x150W-os karit hova teszem? Egy ágról nem mennek el, másik ágon meg a 125W-os proci van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #5085 üzenetére
Nah de ennyire?
Azóta belefutottam még 1 versenybe, ami 2 futamos, és van amikor az elsőnél áll be, van amikor a másodiknál. De ez előtt volt 1 másik, az végigment minden gond nélkül.
Amikor cseréltem a kártyákat, akkor pedig driver eltávolítás is megvolt.. És ugyan így Radeon volt előtte.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #5064 üzenetére
12.7-tel is fagy. Rakom is vissza a 12.6-ot.
Keresgéltem, de nem találtam olyat, ami számomra fontos lenne. Ismerősöktől is kérdeztem, akik játszanak vele, de Nekik nem volt gond. Plusz Nálam sincs más játékban gond, csak ezzel, és itt.
Bár már az előbb másik pályán is sikerült összehoznom, csak mondjuk az nem fagyás volt, hanem csak eltűnt a kép... Közben a játék ment, mert nyomtam egy gázt, hang volt..
Érdekes ez, h csak ebben a játékban jönnek elő gondok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Zoo123
senior tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest