- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JColee
őstag
Szerintem itt közelebb van a konkurencia teljesítményben. Az ice lake azért elég jóra sikerült (igaz, csak 4 magos). Nagyon kíváncsi vagyok az egy szálas összehasonlításra. Sokan az akksis üzemidő miatt aggódnak.
Nem tudom másoknak milyen igényei vannak, de én a saját gépemmel ilyen téren teljesen elégedett vagyok. Egy 755 g5 elitebook-om van, akksiről 3-4 órát simán elmegy light-os használat mellett (csak 80%-ig töltöm, mert legtöbbet dokkolón van).
-
Petykemano
veterán
Ez a kiskapu neked is adott: ha nem pont annyi a frekvencia és nem pont annyi az ár, akkor máris mondhatod, hogy mekkora hazugság volt az egész, miközben egészen addig azzal érveltél, hogy cégek az utolsó pillanatig nem tudják maguk sem, hogy mivel fognak piacra lépni.
Én eleve abban sem vagyok biztos,.hogy Mit értünk az alatt, hogy igaza volt vagy éppen hogy nem. Én meglepődnék, ha 100%-ban úgy jönne piacra a termék, ahogy azt adoredtv tálalta. A videóban összehasonlította a saját forrását a nyilvánosságra hozottal és ha jól emlékszem, nem azt a következtetést vonta le, hogy az a másik az fantazmagória, hanem hogy az övé újabb.
Már ott mutatkoztak különbségek frekvenciában és árban is. De az ilyen apróságok mellett az is bekavarhat, ha az AMD tényleg úgy dönt, hogy nem hozzák ki a 16 magosat, akkor az hirtelen a 12 magosat emeli a product stack tetejére ($500?) És ahhoz kell minden mást is árazni. Innentől ugyanaz a vita, hogy a vastagabb árrés, vagy a piacszerzés előnyösebb és mindkettő mellet vannak érvek. Ha az amd csak év végén, az icelake megjelenésekor dobná ki a 16 magos változatot, akkor adoredtv hazudott, vagy there has been a change of plans?
Az 5ghz-es lehetőségeket buildzoid is megerősítette azóta. Ha adoredtv téved, buildzoid állításait is hasonló szkepticizmussal kell fogadni.
Az első zen esetén sem teregette ki a lapokat az amd. Mindenki jóval alacsonyabb órajelekre számított és 40% helyett is 52% IPC emelkedés lett. Ez bizalomra ad okot.
- valószínűleg a Rome lesz először bemutatva. Például egy Financial Analyst Day erre kiváló lenne. A romeot nem kell elrajtoltatni, felmutatni, árazni, csak bemondani, hogy szállítjuk a partnereknek. Ryzen 3000 szerintem is csak ez után lesz.
- minden jel arra mutat, hogy a navit elhalasztották. Tavaly nagyon sokat dicsekedett az amd, hogy jók a visszatérő minták, better than expected, egy ideje viszont hallgatnak, mint a sír. Én nem tartom kizártnak, hogy egyszerre létezzen navis és vegás apu úgy, hogy előbbi valójában diszkrét lapka egybetokozása, utóbbi egybetervezett (az ugye mindig késik 1 évet)
- a ryzen1 esetében az 1600-1800X együtt rajtolt. 6 magos zen procit most is lehet olcsón kapni. De az igaz,.hogy a széria gyengébb elemei később szoktak rajtolni.
- azt tudjuk, hogy a 16 mag lehetséges, ha az 5ghz turbó is valósággá válik, akkor csak lehet kérdés, hogy 16 magos terhelés mellett mennyi a frekvencia és a fogyasztás (tdp)
Lehet rá gyűjteni. De ezt adoredtv is későbbi megjelenésre írta. Ahogy korábban is írtam, lehet, hogy 12 mag lesz a csúcs egy darabig. (Szerintem hiba volna)Számomra ezeknél sokkal érdekesebb kérdések, hogy vajon lesz-e tényleg valamiféle crossbar a CCX-ek között, lesz-e közvetlen IF összeköttetés a chipletek között, vagy csak az IO die felé. Lesz-e olyan io die változat, amiben lesz L4$.
-
S_x96x_S
addikt
> Valójában ti csináljátok azt, hogy hitelesnek tartjátok a kéziratot mindaddig,
> amíg az ellenkezője be nem bizonyosodikez az én fejemben amolyan quantum állapot.
se nem 100% fake - se nem 100% bizonyosság.
apró súlyok és valószínüségek vannak.>Azt kellene végre megérteni, hogy ha megjelenési dátum fake, akkor jó eséllyel a többi info is az!
Ez csak a te nézőpontod - de nem univerzális szabály.
Ha mindenben a tökéletességet várod el, akkor csalódni fogsz.Ha 15 évvel ezelőtt tévedtek pár apró dologban a globális klimaváltozással kapcsolatban
- akkor már az egész fake?Ha Albert Einstein 7 éves korában elrontot egy matekpéldát - akkor minden más számítása fake ?
de itt ami lényeges,
- Bizgram infója és AdoredJim infója független esemény-e vagy sem.
- És a Bizgram-nak volt-e valamikor fake dáuma.Mi alapján vagy annyira biztos, hogy a Bizgram nem az AMD-től kapott infót,
hanem az AdoredTV-s infót másolta le.mégegyszer
- Ha nincs valami benfentes infód, akkor szerintem nem is fogadhatod el 100%-ban a Bizgram-os infót, de nem is zárhatod ki. -
joysefke
veterán
Végtelenül cinikus ez a hozzáállás. Az analógiánal maradva: Valójában ti csináljátok azt, hogy hitelesnek tartjátok a kéziratot mindaddig, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik csupán azért mert a neveket jól írta le a szivárogtató és még egy szép nagy mások VS emberek csata is volt benne sárkányokkal fűszerezve. Aztán persze mikor kiderül, hogy minden másként van a végleges verzióban, akkor gőgösen közlitek, hogy "dehát a csata tényleg volt, szóval nem FAKE!"
L-o-L
Simán el tudom képzelni, hogy mikor az AMD kijön a RyZEN3-mal, és valószínűleg felhasznál olyan termékneveket mint, RyZEN 3 -5 -7, 3600-3600X-3700-3700X-3800X stb csak persze ezek más árakon más órajelekkel, magszámokkal, TDP-vel és persze kategóriánként időben elcsúsztatva jelennek meg ahhoz képest amit az Adored jósolt, még akkor is lesznek olyanok akik azt mondják, hogy:
De részben igaza volt, kellett legyen belsős infója!4!
A többiek meg azt fogják mondani:
Olyan valódinak hangzott, hogy lehetett volna akkoriban tudni, hogy nem lesz teljes mértékben igaza?!!
-
S_x96x_S
addikt
> rengeteg olyan infóra van szükségük, ami egy új gyártástechnológia esetén pár hónappal
>a megjelenés előtt egyszerűen nem áll rendelkezésükre.mivel itt a TSMC -vel gyártattnak,
- valószinüeg már december közepén megvoltak a 2019H1 -es TSMC-s árak, és a szerződést megkötötték.
- az azonos chiplet szintén csökkenti a kockázatot. ( mert az EPYC2-höz is ugyanaz kell - ZEN2 chiplet)
- az i/o chip meg meglévő "olcsó" technológián megy, csak nem cseszi el a GloFo.
- az áraknál a legjobb Intel-es scenario-val számoltak.vagyis a kockázatot ki-outszorszolták - és a TSMC beárazta - plusz a jogászok irtak legalább 50 oldalt hozzá, hogy milyen esetben ki viseli a kockázatot.
Ami kockázat megmaradt az AMD-nek már minimális - kezelhető.
persze ennél lehetnek magasabb árak is. Amig nem publikus addig változhatnak bármikor.legalábbis én így gondolom. ( persze ez az okoskodás nem tartalmazza a navi-s részt )
>Ezekről a dolgokról csak hetekkel sorozatgyártás megkezdesé után(!) kapnak valós képet
eszedbe jutattnám - hogy a CHIPLET egész más filozófia!!!
2018 november elején az AMD-nek már volt tapasztalata az EPYC miatt az új 7nm-es chiplet teljesítményáről, kihozataláról .. és még demózták is.
igaz - ez még csak "sampling" volt és nem sorozatgyártás.
"AMD is currently sampling its EPYC ‘Rome’ processor with server makers and customers. "
https://www.anandtech.com/show/13561/amd-previews-epyc-rome-processor-up-to-64-zen-2-cores -
-FreaK-
veterán
Nem értek egyet. Szerintem már a tervezés megkezdésekor vannak bizonyos terveik az árakra vonatkozóan sőt, szerintem a tervezési folyamat része az ár kitalálása, ez elengedhetetlen, már tudni kell előre, hogy megéri-e bizonyos dolgokba bele kezdeni, meg fog-e térülni, stb.
Ezt folyamatosan finomítják a megjelenésig, egy csomó minden függvényében (pl. konkurencia, process kihozatali arány, stb.). Így simán lehet, hogy kiszivárog egy ártáblázat, ami az aktuális állapotot tükrözi, de mondjuk két nappal később már nem igaz. Viszont így is simán lehet iránymutató.
"Az AdoredTV leakről azért lehet biztosan tudni, hogy fake mert a megjelenése pillanatában biztos, hogy még az AMD sem tudta az árakat meg a pontos specifikációkat (és talán még most sem), tehát nem is volt mit leakelni. Ezt persze mi azóta tudjuk csak, hogy az AMD jelezte, hogy a megjelenés év közepén lesz."
Nem, nem lehet tudni, és ez így szerintem egyszerűen nem igaz.
"Jim amúgy kb minden leaket máshonnan lopkod össze. Ez a szóban forgó is kb ugyanezen adatokkal megjelent pár nappal előtte a redditen (magyarázkodott is miatta a videó elején). A chiplet dizájnra, bérgyártóra vonatkozó vagy a 64 magos epycről szóló infok is mind feltűntek korábban máshol a neten. Szerintem eddig csak jól tippelt, hogy mi a hiteles és mi nem. Most viszont csúnyán mellényúlt."
Ebben sem értek egyet, szerintem nem nyúlt mellé, és most teljesen feleslegesen vitatkozunk erről, mert parttalan a vita, amíg nem mutatják be, semmi sem biztos.
Én viszont úgy vélem, hogy nem hazudott (és nem is szokott), amikor a forrásáról beszélt.Amúgy ezt rohadtul gyűlölöm mikor emberek valakit hazugnak kiáltanak ki valakit (és te most pont ezt tetted gyakorlatilag, joysefke meg elég konkrétan), nulla bizonyíték, akármilyen személyes meggyőződés alapján.
Persze véleménye mindenkinek lehet, és én is azt gyűlölhetek amit akarokMég ha nem jön be amiket közzé tett, akkor sem biztos, hogy ő hazudott, lehet csak átverte az aki felvette vele a kapcsolatot, de ezt is már kifejtette az egyik videóban, hogy miért gondolja úgy bizonyos esetekben, hogy azok valósak.
-
S_x96x_S
addikt
>Hogy lehet, hogy a megjelenési dátummal a forrás fél évet téved,
>de amúgy a többiben igaza volt? Szerintem ilyen nincs.
legyél már jószándékú is egy picit.AdoredTV -nek több forrása van. Ennél az új forrásnál - pár "kommunikációs" félreértés történt.
"There is the 30th of November date, there is the "Reveal" word. "Announced" was my mistake and mine alone." [link]>Az AdoredTV leakről azért lehet biztosan tudni, hogy fake mert a megjelenése pillanatában biztos,
>hogy még az AMD sem tudta az árakat meg a pontos specifikációkat
>(és talán még most sem), tehát nem is volt mit leakelnimajd kiderül.
Viszont léteznek üzleti tervek, piaci elemzések, árazási hatások jóval korábban mielőtt nyilvánosságra kerülnek.
Ezek a belsős infók.
AZ AMD-n belül mindig van egy aktuális - pillanatnyi terv.
KELL lennie mindenképpen !!!
Ebben benne van a várható gyártási költség, a tervezett gyártási volumen, a várható piaci kereslet, a javasolt piaci ár. Ezek rugalmas paraméterek.vagyis én nem tudom, hogy mi az igazság, de üzleti terveknek kell lenniük.
>Az AdoredTV leakről azért lehet biztosan tudni, hogy fake mert a megjelenése
> pillanatában biztos, hogy még az AMD sem tudta az árakat meg a pontos specifikációkahidd el nekem van üzleti terv. van irányár. ha nem lenne - igazából az lenne gyanús.
De ezek nem nyilvános árak. bármikor - bármilyen új információ hatására változhatnak.>Jim amúgy kb minden leaket máshonnan lopkod össze.
Én inkább azt látom, hogy az a jellemtő, hogy ő infóját másolják.
több informátora van és azokbol kell összeraknia a várható igazságot.
Amit becsülök benne, hogy az állításaira tesz tétet is. - A Börére megy - ha téved, akkor azt nehezen mossa le magáról.Itt a Szingapúri dolognál az a kérdés, hogy nekik mi érdekük lenne a "fake információ" ?
-
Én is erről beszéltem már nem is tudom én mikor. Az új IF 100 GBps sebességű. És asszem ez is két irányba oszlik meg, hogy 50-50.
A teoretikus 1 I/O + 2 CPU dizájban szerintem se fog működni, hogy egy CPU-t GPU-ra cserélünk. GPU-nak közvetlen memóriahozzáférés kell a sávszél miatt így az IF trükközés kiesik. Moduláris GPU is csak úgy lehet, ha minden egyes modulnak van egy GDDR vagy HBM vezérlője.
A táblázat lehet igaz, de egyelőre a GPU-s részek eléggé hihetetlenek, mert mégis hogy szolgálsz ki sávszéllel egy 20 CU-s IGP-t? Oda kell egy HBM lapka. Egyébként ez lehetne akár a Vega 12 is, ha gyorsan akarják kihozni. Így a mini I/O maradhatna, de I/O + CPU + GPU + HBM nem nagyon fog elférni egy AM4 tokban. Ennél esélyesebb, hogy az I/O chipbe integrálják a GPU-t.
-
Petykemano
veterán
Hát lehet, hogy ez is olyan termék lesz, ami selejtet kapja. És mondjuk az Apple szívja fel a teljesértékű navi lapkákat.
Egyesek szerint a navik 24, 48 és 96CU-val fognak rendelkezni. Ez perszen em biztos.
Tételezzők fel, hogy a teljesértékű Navi12 24CU-s lesz, amiből elképesztően sokat gyártanak és a jó minőségűek mennek RX 3060-nak, amik el tudnak érni magas frekvenciát. A gyengébbeket pedig kiszórják apuként.
A videoban Jim megemlíti, hogy szerinte úgy lehet a navi flexibilis a memóriát illetően, hogy a memóriavezérlő nem a gpu lapkán van. Így IO die segítségével könnyen megoldható újratervezés nélkül, hogy HBM-mel, GDDDR6-tal, vagy akár DDR-rel is tudjon menni. Ő úgy képzeli, hogy az io die mindent tartalmaz. Én nem lepődnék meg, ha a G-s változat már majd csak AM5-be menne bele. (DDR5) -
joysefke
veterán
Akkor te most arról beszélsz, hogy hogyan kellett volna? Mert ugye a 7nanós chipletek becsült mérete és pletykált spec alapján lényegében kizárhatjuk, hogy a bemutatott példányokban van I/O rész.
Nem tudom megítélni, hogy a chipletbe belefér-e az IO vagy nem. Eddig az AMD a ZEN2 teasingjét az EPYC2-re hegyezte ki, ha van is IO a chipben addig amíg az EPYC2 a téma ez úgy sem kerül elő.
21768 Oliverda
köszi a grafikont -
And01
aktív tag
Felreerthetoen fogalmaztam.
Arra gondoltam hogy mire mindent csak a tsmc-vel gyartat, tehat a gyartas mennyisegi resze
is a tsmc-nel zajlik.
Jelenleg meg a glofo gyart mindent.
Az elvileg 60000 wafferos kapacitast a glofo eseteben az amd kototte volna le
szinte teljes mertekben, ez azert tobb mint sima ( double source).
Ekkora kiesest a tsmc sem fog tudni hipp hopp legyartani.
A szerver vonal rendben lesz, de (velemenyem szerint) a desktop vonal
also-kozepkategoria marad 12nm-en a felso kategoria kap maximum 1-2db 7nm-es modelt.
Lenyegeben ha a rome olyan jo lesz mint amennyire az amd szeretne, akkor a 7nm
chipeket szerverbe adjak el, desktopra egyszeruen nem jut. -
Szeszkazán
senior tag
Szerintem is mindenképpen nagyon pozitív hír ez, mindig is szenvedett az AMD a GloFo bénázása miatt, most végre pont kerül erre. Szerintem a Samsung is képbe fog kerülni valahogy. Meg kell nézni milyen pozitívan reagált rá a piac , 25$ felett a stock , csak 5,2% ugrott tegnap..
Most a kapacítás lesz a kérdés, elég lesz-e az új Ryzenre meg a GPU-ra is vajon. 2019Q1 sok meglepetést fog hozni remélem. -
leviske
veterán
Először is a "csak a kezdeti lapkák tartalmaztak 4 lapkát" fertelemért elnézést.
Köszi, nem tudtam, hogy a Snowy 2 lapkás. Viszont a célpiaca és a foglalata miatt szerintem nincs annyira szoros kapcsolat a Snowy és a TR közt, mint amilyen kapcsolat feltételezhető a SP3-as és a TR4-es processzorok közt.
(#21372) S_x96x_S: Ez nem ennyire egyszerű. Az egyik legnagyobb előnye annak, hogy NEM a szerver piac kap meg megoldásokat elsőként, hogy gyorsabban és alaposabban kerül tesztelésre a tömeg által. A szerver elsőbbségnek csak akkor van értelme a Zen2 esetében, ha 7nm-en nagyon limitált lesz a kapacitás, de ezt már én is és Bici is írta.
(#21374) awexco: A szerverpiac pont az a terület, ahol a brute force nem segít. Már az AMD aranykorában sem segített. Ilyen földbedöngölésről álmodni sem érdemes, pláne egy szakmainak szánt topikban.
-
leviske
veterán
Ha minden igaz, a későbbi TR cuccok már azért többek voltak, mint puszta spinoff. Elméletileg csak a kezdeti lapkák tartalmaztak 4 lapkát, Epyc-ből viszont nem hiszem, hogy volna 2 lapkás kivitel, hacsak nem a 7300-asok és 7200-asok azok.
(#21368) DraXoN: Igazából az, hogy az AMD mennyire teheti meg, hogy a Zen2 megjelenését késlelteti dekstopon, nem tudom. Ha abból indulunk ki, hogy esetleg számolnak a 7nm lassú felfutásával, akkor tényleg logikusabb lehet a kisebb volumenben értékesített szervereket előre venni. Ráadásul, ha a GloFo tudna még valamennyit csiszolni az órajeleken, akkor el lehetnek még egy darabig Zen+ alapon, mert az Intel úgyse tud desktopon túl nagy meglepetést okozni úgy kb 2019 végéig.
-
Van valami forrásod erről? Nem mintha nekem lenne, én csak feltételeztem, hogy az van ami tavaly, hogy előbb az asztali processzorok, utána a szerverek. Ugyanakkor abban is van logika, amit mondasz, hisz lehet tavaly csak azért volt így, mert az összekötögetés később készült el vagy ilyesmi. Ha idén kijönnek a 7nm-es Zen2 magos Epyc-ek és lenyomják a Xeon-okat... Már akár ősszel... Na az érdekes lesz.
-
HSM
félisten
Ami az IMC-t illeti, szvsz a szerveres felhasználás is bizonyos feladatokban profitálhatna a gyorsabb összeköttetésekből.
Nekem az ősrégi X58-as hatmagosom memória késleltetésben megeszi reggelire egy sima 1600Mhz körüli DDR3-al a legdurvább Ryzen-t is (55-60ns-et tud), ami azért nem az igazi. Főleg tuning nélkül azért nagyon messze van a memória késleltetés az ideálistól szvsz.
Amúgy, ha egy év alatt sikerült kicsit finomítani a dizéjnt, plusz finomodott a gyártástechnológia is, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy akár hasonló kompromisszumok mellett, de javuljon a lapka mind szerver, mind desktop téren.Én igazából éppen annak nem láttam volna értelmét, hogy kihozzanak csak desktopra egy külön lapkát, annak pénzügyi szempontból nem sok értelme lett volna egy olyan csipnél, aminek egyik legfontosabb jellemzője, hogy moduláris felépítése révén többféle termék építhető rá. Kb. a kihagyott ziccer kategóriája lett volna.
-
HSM
félisten
A második állítást igyekeztem megcáfolni: "Amennyiben ez olyan sokat számítana, nem lenne ennyire népszerű az első széria, ami ugye meglehetősen halványan teljesít ebből a szempontból."
Az első állítást sosem vontam kétségbe, hogy csak a userek 10-20%-a tuningol egyáltalán.A logikai gubanc ott van, hogy attól, hogy csak egy kisebb réteg számára érdekes ez, attól ennek még komoly jelentősége lehet. Sőt, ennél a 10-20%-os rétegnél igenis komoly jelentősége van, hiszen látjuk a fórumon, hogy fel lehet húzni 4Ghz magasságába. Valamint azt is látni, hogy jópár felhasználó azért választja inkább a konkurenciát, mert kevesli az egy szálon elérhető teljesítményt. No, ezért marha fontos szempont az IPC és tuningpotenciál a következő generációnál.
Abba pedig bele se mentem jobban, hogy ennek a fórumos tuningos rétegnek illetve véleményének milyen komoly befolyása lehet a maradék 80%-ra.Az AMD szempontjából ugye nehéz ügy ez, hiszen nekik a szerveres oldalról a legfontosabb a kedvező fogyasztás, ott részben az adja el a Ryzeneket, ebben nagyon erősek, ugyanakkor ha nagyon átbillentenék a csipet a jobb skálázódás irányába (ami az asztali piacon lehetne kedvezőbb), akkor könnyen romolhat a jelenleg kitűnő perf/watt arány 3,3-3,7Ghz közötti tartományban. Reméljük sikerül egy jó kompromisszumot találniuk.
-
leviske
veterán
Az átlag haszon a cég eladott termékein ennyi. A R5 1600 eléggé kannibalizálta a R7 családot.
Nem volna buta ötlet, ha a Zen+ R7-eseknél szabadjára engednék a lapkában megbújó 32 PCIE sávot. Így valamivel több értelme volna azok számára is $300 körül vásárolni, akiknek a játék a lényeg.
(#20889) Oliverda: Akinek 20fps elég játékban, annak szerintem is tök mindegy lesz a Vega11 és GT1030 közti különbség.
-
-
Petykemano
veterán
Örülök 😃
Szerintem ha a Pinnacle ridge valóban hpl és client only, és a frekvenciaemelést célozzák, akkor is lesz belőle Threadripper, ha epyc nem. A TR az a prémium-presztízstermék, az a kategória, ahol számít a gaming, az egyszálas teljesítmény is, viszont nem számít a fogyasztás se alacsony, se magas magkihasználtság esetén. A skylake-x megjelenésekor a TRen finnyogók pont azt mondták: kit érdekel, hogy a Stock Threadripper energiahatékonyabb? Megveszem az intelt és még fel is húzom a frekvenciát. Aki ilyen kategóriában vásárol terméket, annak a maximális teljesítmény számít, nem az ár, nem a fogyasztás. Úgyhogy szerintem epyc nélkül is van létjogosultsága egy threadripper refreshnek.
-
-
Petykemano
veterán
De hát a pipeline - feltételezett - hosszával magyarázták tavaly azt, hogy miért nem valószínű, hogy a ryzen egy ilyen 3.2Ghz-es csiga lesz, ami amit megnyer IPC-ben, elveszti frekvenciában.
Emlékszel még a Carrizo megjelenésének környékén abu az egekbe istenítette a HDL-t. Akkor az volt a buzzword és azt hittük, hogy az AMD megtalálta a gyártástechnológia szent grálját. Valójában miközben a HDL egy kiváló eszköz volt arra, hogy sűrítsék a tranzisztorokat, a lapka veszített az elérhető frekvenciából.
A Kaverit (Godavarit) 4.3Ghz-ig feltolták. Utána jött a Carrizo és az X845 már csak 3.8W-on tetőzött 65W-os TDP-vel. Aztán ezt valahogy a Bristol Ridge-ben visszatornázták 4Ghz fölé.
Szerintem ezek alapján azért van szerepe a használt library-nak abban, hogy mennyire meredeken ível felfelé a fogyasztás/feszültségszükséglet a falnál. Láthatod, nem azt mondom, hogy az 5Ghz-et el fogják érni, csak hogy a HDL/HPL használatának van szerepe. De hát majd meglátjuk.
második bekezdésben a kérdésedre, hogy honnan tudom, hogy a görbe milyen lehet:
Azzal, hogy mire lehet számítani a PR esetén egyetértek.
-
Petykemano
veterán
Ugyanaz a karakerisztika, de lapos.
Míg a ryzen LP HDL design fogyasztási görbéje 4GHZ-nek élesen tör föl, és emiatt nem is húzható, addig egy HP design elérheti a 95W TDP-t úgy, hogy még mindig relatív lapos karakterisztikával tudna magasabb frekvenciát elérni. Vagyis húzható. A 95W tdp termék xfr -jét se húzhatod oda, ahová egy 180w-osé elmehet. A hőelveztést persze meg kell oldani.A pdsoi párhuzam elleni érvelésed nem látom megalapozottnak. Miből gondolod, hogy a ryzen nem magas órajelet célzó arch, amit a process (14LPP HDL) korlátoz magasabb frekvencia elérésében?
-
Petykemano
veterán
Előrevetítem, amit mondok, azzal nem a dia igazságtartalmának igazolásának erőltetését célzom.
Azt, hogy mi lesz, azt nem tudjuk. Csak a két-három megjelent pletykával lehet egy vonalra állítani:
4 v 6 v 8 mag, 3x4 vagy 2x6, 48, v 64. Ezeket és a lehetséges összefüggőseket nem ismétlem el feleslegesen, nyilván itt megjelenik sokminden találgatás.Nem értem, hogy a PD SOI példa miért hibádzik. Az egy HP node volt. a 8370 4.3Ghz-es 125W-os verziból 5Ghz-es turbót hoztak ki 220W-ból.
~2x TDP keretből +700Mhz jött kiA ryzen XFR 4.1-ig megy el, 95W TDP-ből.
A Threadripper XFR 4.2-ig, 180W TDP-ből. (akkor is, ha közben duplázódott a lapka)
A Zeppelin egy LP node-on készül, 3.7-4Ghz körül nagyjából megáll a skálázódás. Lehet, hogy a Threadripper nem is fogyaszt 180W-ot 4.2Ghz XFR használata esetén, de mindenesetre látszólag 2x TDP keretből +100Mhz jött ki.A diákon szereplő számok:
Ryzen XFR 5.1Ghz (feltehetőleg 95W)
Threadripper XFR 5.5Ghz (feltehetőleg 180W)Csak annyit mondtam, hogy ha a 12LP egy HP node, akkor a a 32nm PDSOI alapján - ellentétben a 14LPP-vel - elméletben nem logikátlan a 2x TDP mellett +400Mhz elérése.
Az hogy az 5.1, meg 5.5 számok már irreálisnak tűnő magasságokban vannak, az más kérdés.
Erre most mondhatod, hogy de a TR egy új stepping volt és csupán ez magyarázza a XFR órajelek közötti különbséget. Lehet.
-
Fiery
veterán
A Mars koloniara hamarabb lenne jo esellyel maximalisan preciz tippem
Az tutira nem tortenik meg ebben az evszazadban mar. Azon is meglepődnék, ha ember lepne a Marsra az eletemben. Az is kesz csoda, hogy a Holdra eljutott az ember. Az is csupan a dolgok szerencses egyuttallasanak volt koszonheto. Meg egy nagy rakas mazlinak. Meg nagyon komoly erofeszitesnek, emberi batorsagnak is ofcoz, de ez az alap egy ilyen misszional.
-
Fiery
veterán
-
max-pain
senior tag
Gondolom az R5 a Vega GPU-val egyutt jon kb majusban.
A Raven Ridge eseteben nekem kicsit csalodas a pletykalt 704 SP (ok, az orajele magasabb lesz mint korabban). Persze a memoria savszelessege erosen korlatozo tenyezo. (Tenyleg, arrol van valami hir, hogy a JEDEC reszerol mikor lesz szabvany a DDR4-2400-as memoriatol gyorsabbra?)
-
Petykemano
veterán
Most hallgattam Meg adoredtv elemzését.
A videoban volt egy kép zöld háttéren memória adatok, amiket kép.formában nem találtam meg. De itt ugyanúgy meghivatkozzák a számokat.Ez alapján ryzen memória késleltetése 76ns volt, ami elég gyatra. Sokak szerint ennek köszönhető a gyenge fizika és prím eredmény.
Fiery, minek köszönhető ez a gyatra késleltetés?
Gyári hiba, minta hiba? Vagy szándékos a szivárogtató leleplezésére? -
-
Oliverda
titán
Mi a cél, ha nem a profitmaximum?
"Közel sem kompenzálja, pont a fent leírtak miatt. Ha fele annyiért adnák mondjuk a 6900K-t akkor lehet, hogy mondjuk csak harmad annyi profit lenne rajta, de több mint háromszor annyit eladnának belőle (most csak így hasraütés-szerűen, de pontos eladási adatok birtokában már egész jól lehet tippelni)."
Az Intel és a többi cég viszont kicsit tudományosabban állítja össze a termékpalettát és az árazást, valószínűleg sokkal olcsóbban (~$500) sem fogyna háromszor több a 6900K, szvsz ezt támasztja alá a Broadwell-E sorozat esetében meglépett áremelés is, ergo ezeket kicsit drágábban is kb. ugyanannyian veszik meg. Az már egy más forgatókönyvet teremtene, ha az AMD több száz dollárral olcsóbban bedobná a hasonló teljesítményre képes termékét, az valószínűleg meglátszódna az eladásokban.
"Arra tippelek, ha nem is a csúcstermék esetében, de lesz $500 alatt 8 magos Ryzen."
Akkor lesz, ha beindul az árverseny, vagy annyira felfut a termelés, hogy az AMD vérszemet kap és árleszállítással nekiáll piaci részesedésre lőni, vagy akkor, ha kiad egy alacsonyabb órajelű variánsot is. Szerintem egyik verzió sem valószínű nyár előtt.
-
Oliverda
titán
"Lehet, hülyén hangzik, hogy nem akarnak vele igazán profitot termelni (max közvetve), de a termék pozicionálásból nagyon így tűnik."
Nem hülyén hangzik, hanem ez konkrétan hülyeség. Igen vastag haszon van a HEDT processzorokon, pláne a 8-10 magos modelleken. Az igaz, hogy relatíve keveset adnak el belőle, de ezt kompenzálja a haszonkulcs.
Az AMD sem hasraütésszerűen fog árazni, a konkurencia, a raktárkészlet, illetve piackutatásokon alapuló jelentések együttese alapján szabják majd meg az árazást a piaci részesedés vagy inkább a profitszerzés fényében. A nyolcmagosra valószínűleg nyugodtan lehet majd számolni legalább 600 dollárt.
HSM:
Kis fogalomzavar. A HEDT a High End Desktop rövidítése, ergo ennek abszolút semmi köze a szerverhez, az egy teljesen külön történet.
-
HSM
félisten
Na, de az a vicc, hogy ugyanaz a 10mag+25MB L3 van a hatmagos asztali cumóban 400 dollárért.
[link]
Meg az van az 1100 dolláros nyolcmagosban is.
Szóval azért itt is vannak furcsaságok, pl. ha megnézed a két hatmagost, +200 dollárért kapsz 28 helyett 40 PCI-E csatornát, és +200Mhz-et.+2 magért már +500 dollárt kell leszurkolni a drágább hatmagoshoz képest is...
Szóval így kell nézni itt is a dolgokat... Simán lehetne bő 350 dollár körül a hatmagos (ennyibe kerül a csúcs négymagos s115x motyó is) és mondjuk a +300 dollár a fullos nyolcmagos. Még így is kitűnő ár/érték mutatóval. -
-
HSM
félisten
A HEDT igazi profitja a szervereken van. No, meg gondolom, a lapokon.
Itt alapból kedvező árúnak ígérkeznek a lapok, másfelől ez a platform egyszerre próbálja támadni a felsőbb 1151-et és az alsóbb/közép HEDT-t, amire minden esélyük megvan, hogy sikerrel tegyék. Kedvező árazásra én inkább a 4 és 6 magos verzióknál számítanék. A 8 magos prémium terméket nincs okuk túlzottan "olcsón" adni a HEDT ellen, és még úgy is bőven jó lesz azoknak, akik értékelik a képességeit.
-
-
Fiery
veterán
Az AMD furan nevezi a grafikus technologiait, van vagy 3 nevezektan erre. Egyes forrasok szerint Vega lesz, nekem ez kicsit korainak tunik, az AMD eddigi iGPU-ibol kiindulva -- de lehet, hogy tenyleg Vega lesz. Olyan nagy kulonbseg ugysincs kozottuk, sokan egy 768 shaderes Polarisnak is nagyon orulnenek szerintem
Az, hogy mennyi valos esely van a nyari startra, nem tudom. Ha maga a Zen mag osszeall tobbnyire hibatlanra, es februar kornyeken piacra kerulnek az elso kesztermekek, utana mar gyorsan johetne a kulonfele Zen variansok (szerver, APU, stb). A Raven Ridge korul is lesz majd hype, de most a Summit Ridge van teriteken
-
dogab93
tag
Nagy csodát árazásban nem kell várni az tuti amd sem karitatív szervezet hanem profitorientált .Hasonló teljesítmény mint az intel megoldásainál egy kevéssel olcsóbban ez kb a reálitás,rosszabb esetben amennyivel kisebb teljesítmény mint a kék oldalon annyival kisebb ár.Én pl a 8 magos csodát nem várom itthon 130-150 ezer alá ,főleg ha tényleg 200-300 ezres intelt megközelít ,bizonyos körülmények között meg is csap akkor lesz ára is.Elvileg két 8/16-os proci jön ,lesz egy ami valamivel magasabb órajelen teker az elvileg kb 500 dollár lesz ,és lesz egy ami kisebb gyári órajelen szalad az lesz elvileg kb 350 dollár.
-
leviske
veterán
Az Intel a HT-el a Nehalem óta nem ért el érdemi gyorsulást a PH! teszt alapján. Keller talán jelentett annyit a csapat számára, hogy ebben a tekintetben ne az Intel mögé ugorjanak be.
-
Petykemano
veterán
Az AM4 nem mobil. Ha ez külön chip, akkor szerverszármazék. A szoftver persze nyilván még sehol sincs meg. Ha a szoftver beérik (2020+), nyilván nem apuval fogsz játszani, az csak koprocésszor. Ahhoz talán sávszél se kell annyira.
De szerintem szervernél is úgy hatékony, ha ennél nagyobb az igp. De haladjanak csak kiegyensúlyozottan. -
Petykemano
veterán
Bár a HBM mérete nem tisztázott, de minimum 128MB/s + ddr4. Ekkora sávszélességgel 370-néven 20CU is elketyegett, azóta meg a harmadik DCC generáció jön. Ugyanazzal a sávszélesség éhséggel, mint a kaveri akár egy 24-28CU-s igp is elférne. Persze az már közel 300mm2 lenne.
Én személy szerint a 16CU-t keveslem. A hbmhez. -
Fiery
veterán
Minden lehetseges, bar en az ujabb steppingben nem remenykednek nagyon. Egyreszt tul hosszu ido egy uj steppingre valo atallas (masfel-ket honap is lehet siman); masreszt pedig jelen allas szerint ugy tunik, inkabb a gyartastechnologia a ludas, mintsem a CPU maga. Persze ezek osszefuggnek, tehat elkepzelheto egy olyan szituacio, hogy egy, a gyartastechnologiahoz jobban igazitott core stepping jobban muzsikal majd, de ennyi erovel a gyartastechnologia eddig is adott volt, mar az elso steppinget is ahhoz kellett volna igazitani...
-
lee56
őstag
Érdekes dolog ez, nem feltétlen ontopik itt mivel ugye egy pletykából kiindulva jutottunk el idáig is ezzel kapcsolatban. De miért lehet ez hogy teszem azt, és most az legyen mindegy is, hogy új lapka vagy letiltott, kisebb variánsa ugyanannak a chipnek, de fele részegységet kiiktatunk, akkor ugyan miért csak elhanyagolható mértékben csökken a fogyasztás vajon?
A gyártástechnológia, vagy mi a fene erre a magyarázat? FX-ek esetében ugye, még csak azt se lehet mondani, hogy ismeretlen/új/kiforratlan a gyártása, mára azért elég jól belejöhettek.. Maga a processz annyira gány lett volna? Az azelőtti Phenomok esetében azért majdnem megvolt a lineáris skálázódás teljesítmény/fogyasztásban ha jól emlékszem, ott nem rémlik ilyensmi, na meg intelnél is elég jól elkülönülnek ezek szintek már rég óta.
-
leviske
veterán
Amennyiben a 4/8-as variáns tudná hozni a 8/16-os órajeleit ugyancsak 95W TDP keretből, akkor az onnantól igen is az AMD döntése. 65W-os megoldásokkal bőven ráérnek a második hullámban előjönni. Elsőre senki nem vetné az AMD szemére, ha a 8/16-os példányok 125W-os TDP kerettel, a 4/8-asok pedig 95W-os TDP kerettel érkeznének.
Csak abban az esetben nem az AMD múlik ez, ha az Inteles analógiával nézve esetükben a falbaütközés már 3,6GHz környékén megtörténik.
(#17747) Fred23: Jóh...
-
leviske
veterán
Értem én, csak mikor a 4/8-as termékek potenciális ellenfelei 91W-os TDP keretet, a 8/16-os cuccok ellenfelei pedig 140W-os TDP keretet kaptak, nem értem, hogy miért áldozzák fel az órajelet a fogyasztásért.
Tesztekben senkit nem fog érdekelni, hogy a miért ilyen alacsony az órajel, csak az, hogy milyen teljesítményt nyújt vele. Azt meg lemerem fogadni, hogy a Skylake ellenében ez elég gyászos lesz. Pedig a 4/8-as példány még csak elkerülni se tudja, hogy a végkövetkeztetésben kizárólag a Skylake cuccok ellen legyen véleményezve.
(#17743) lee56: A lapka nem ugyanaz lesz?
-
Fiery
veterán
"Kétlem, hogy bárki is egyből egész pályás letámadást várna a ZENtől"
Ha tudnad, hogy hanyan varjak ezt... Teljes joggal, tekintettel az AMD multjara. Sokan hiszik azt, hogy me'g egyszer eljohet az Athlon 64 FX-ek es Athlon 64 X2-k kora, amikor "Goliatot" ujra moresre tanitja "David". Nekem egyebkent meggyozodesem, hogy ez a jelen helyzetben meg is tortenhetne, csupan egy igazan franko gyartasi eljaras kellene hozza meg egy magasabb TDP osztaly. 140-165 Watt kornyeken, egy ilyen TDP-re es 4+ GHz-re optimalizalt processzbol az AMD ki tudna hozni jelen allas szerint egy, a legtobb alkalmazasban ill. jatekban gyorsabb CPU-t, mint akarmelyik Broadwell-E. A magasabb TDP-vel betamadhatnak a 10 magos Broadwell-E-t egy 16 magos, workstation/profi felhasznalasra tervezett, 1300+ dollaros SKU-val is; a kisebb modelleknel pedig kevesbe lenne korlatozva az orajel az alacsony TDP altal. Nem is ertem, miert kellett ennyire konzervativ TDP-t megcelozni, amikor a HEDT szegmens sosem volt erzekeny a disszipaciora. Oke, hogy a HEDT es a mainstream desktop szegmens osszeer az AMD-nel a kozos foglalat miatt, de erre is lehetett volna megoldast talalni: vagy eleve minden AM4-es deszka legyen kepes 180-200 Wattig skalazodni TDP-ben (hogy legyen a tuningnak is hely), vagy ne legyen kozos foglalat, mert ugy sincs sok ertelme komplikalni a dolgokat. Most is latszodik -- mar akinek van erre ralatasa --, hogy az AMD maga is sziv amiatt, a sajat dolgat, a sajat eletet neheziti azzal, hogy kozos a foglalat a Bristol Ridge es a Summit Ridge-nel. Erre me'g egy lapat szivast fog radobni a Raven Ridge is. Egyszerubb lett volna -- szerintem -- egy 160 Wattos TDP-vel betamadni az Intelt, sajat palyan, nem sajnalva az orajelet es magokat sem, es egyertelmu gyozelmet kiharcolni. Ez lesz majd a szervereknel, ha sikerul: a 32 magos Zen alapu Opteron ellen az Intelnek nem lesz _semmi_ valasza egy darabig, legalabbis jelenleg nem latszodik, hogy az Intel barmit le tudna tenni az asztalra iden vagy jovore, ami 28-nal tobb CPU magot tudna egy foglalatba tuszkolni (Knights Landing nem ér
). Ilyen egyertelmu, egesz palyas letamadast varnak sokan az AMD-tol, ami az AMD multjara es az utobbi evek siralmas kinlodasaira tekintettel nem alaptalan varakozas/vagyakozas. Nyilvan aki kepben van, aki a realitasok talajan mozog, az annak is orulne, ha a 6800K es adott esetben a 6900K be lenne fogva karacsony elott...
-
Fiery
veterán
Senki sem mondta, hogy a szerver lapkakbol csinalnak 6 magos mainstream desktop procit. Sot, szinte biztos, hogy egyszeruen a Kaby Lake-S (pl. i7-7700K) magjabol indulnak ki, es egyszeruen beleraknak +2 magot meg velhetoen +4 MB L3 cache-t.
A kozos foglalat meg lehet hogy szimpatikus megoldas, de en inkabb egy kozeputas kompromisszumnak mondanam, mintsem az "ultimate" megoldasnak.
-
Fiery
veterán
Miert kellene barmit egyesiteni? Egyebkent az varhato, hogy a mainstream desktopon (LGA115x) 4-rol 6 magra hiznak az i7-ek (a tobbi marad), a HEDT szegmensben (LGA2011) meg kihalnak a 6 magos SKU-k, hogy ne legyen atfedes a mainstream desktop procikkal. A nagyobb magszamhoz nem art a szelesebb memoriabusz, ugyhogy a 2 platform egyesitese szerintem nem realis elkepzeles. Azt sokkal inkabb el tudom kepzelni, hogy 2-3 ev mulva me'g 2 magot kapjon a mainstream desktop szegmens, a HEDT pedig 10+ magos lesz.
De en tovabbra is arra szamitok, hogy ha masra nem, akkor egyfajta egyedi termekkent meg fog maradni a magas orajelu mainstream desktop SKU is, tovabbra is 4 maggal. Van nehany felhasznalasi mod, ahol az egyszalas teljesitmeny mindennel tobbet er.
-
Fiery
veterán
"nagyvonalúan feltételeztük, hogy a ZEN alapú cuccoknál max az órajellel lesz gebasz és minden más rendben lesz"
Clock-for-clock nincs az architekturaval semmi gond; core-for-core ugyanott vannak, mint a 6950X nelkuli Broadwell-E csalad (ill. a szerver piacon me'g tobb magot is tudnak majd adni, mint a Broadwell-EP/EX); van ugyanugy SMT; tehat egyedul az orajel az, amin az egesz elbukhat. Oke, a cache-ek me'g kritikus pont, de ott minden jel arra mutat, hogy vegre at tudtak ugorni a Bulldozer korlatait, es vegre tenyleg gyors lesz a cache alrendszer is. Tehat mint kritikus pontot azt is ki lehet huzni -- elvileg.
Azt mondod, a vekony desktop piac nem meghatarozo, utana meg ezt irod:
"Egy egyedi HBMs csoda APU-ban látnám a legnagyobb lehetőséget, amire ráharap az Apple. Annak azért lenne komoly marketing értéke."
Most akkor van marketing erteke a niche termekeknek vagy nincs?
Ugye hogy van. A desktop piac raadasul egy sokkal szelesebb, sokkal erosebb piac, mint az Apple Mac piacanak egy szelete. A sajtoban is ezerszer tobb visszhangot kapnak a PC-s processzorok es komplett desktop masinak, mint a Macek.
"De ha úgy látod/sejted, hogy már 3,5Ghz-nél elszáll az a bizonyos fogyasztás/órajel görbe akkor egészen más a helyzet. Nem mindegy, hogy 2 vagy 22 termékről beszélünk."
A jelenlegi pletykak azt sugalljak, hogy me'g Turboval sem skalazodik 3,2 (nem 3,3, nem 3,5, hanem 3,2) GHz fole a Summit Ridge, me'g 1 szalon sem. Ez az igazan komoly problema. Erre persze lehetne azt mondani, hogy de hat ez csak az elso stepping, es hamar jon az "A1" vagy "B0" stepping, amiben aztan minden a helyere kerul... 2 problema van ezzel a teoriaval: az AMD hires arrol, hogy szimulatorban rakja ossze a procit, szinte az utolso csavarig, es vegul mar kapasbol a legelso stepping ("A0") kerul tomegtermelesbe. Masreszrol pedig ha a Summit Ridge siman hozna a 3,5+ GHz-et, akkor nem lett volna szukseg csupan 3 GHz-en jaratni a blenderes benchmarkban a procikat...
-
Fiery
veterán
Az IBM pont baromira kiszorult a szerverpiacrol, sz'al nem tul jo pelda (A Xeonok piaci reszesedese nyomasztoan magas, 98+ %, ha nem tevedek) Az egy dolog, hogy van egy, me'g a szerverpiacon is niche-nek szamito termekuk, ami tok jo. Ennyi erovel az AMD-nek is van niche termeke, ami tok jo, pl. Kabini/Beema.
A mobil piacot meg hiaba hozod fel, ott me'g sz*rabbul all az AMD, mint a desktop piacon. Vegyuk a 2 piacot egybe, es akkor azok vegkepp elviszik a hirek 95+ %-at PC temaban. A brand epites pedig pont azon all vagy bukik, hogy a nagy mediazajban ki tud a leghangosabb lenni, idealis esetben a legjobb termekkel. Es ha folyamatosan azt sulykolja a media, hogy az AMD gyengebb termeket tesz le az asztalra, mint az Intel, az hosszutavon gyilkos tud lenni, sajnos... Ebbol pedig csak ugy tud kitorni az AMD, ha ezeken a piacokon ismet versenykepes tud lenni.
"Viszont gondolod, hogy ha egy i7-7700K-ra nincs válaszuk, akkor ezért ugrik jónéhány szerver/HPC megrendelés?"
Igen. Mert ha megint masodik legjobb termeket raknak le az asztalra a review site-ok szerint, az miben lesz mas, mint az eddigi helyzet? Most is az Intel mogott masodik helyen van az AMD a PC-piacon. Ar/ertek aranyban most is jo cuccokat gyartanak, de ez hosszutavon az ehenhalashoz is keves.
Megjegyzem, a 3,3-3,5 GHz koruli orajel me'g a mobil piac felso reszere is keves lehet, hiszen pl. az i7-7500U 3,5 GHz-ig turbozik. Tehat nem csak a 7700K es nem csak a performance desktop szegmens a problema. Arrol nem is beszelve, hogy 3,3-3,5 GHz-cel nem csak a 7700K fogja elporolni a Summit Ridge-et, hanem jo esellyel a 7600K is
A TDP csokkentesevel pedig semmi garancia nincs ra, hogy tarthato lesz a 3,3-3,5 GHz -- ami tovabbra is csak egy tipp, sz'al senki ne vegye keszpenznek, felteteles modban megy a tarsalgas mar egy ideje.
-
Fiery
veterán
Az a gond a szerverpiaccal, hogy ha elkepzelsz egy kozepes ceget, 200-500 db PC-vel, vegyesen notebook es asztali PC-k, amikben mind Intel proci ketyeg, es a sajto folyamatosan nyomatja, hogy "mar megint" az Intel erosebb asztali es mobil processzort tett le az asztalra, mint a konkurense, akkor eleg nehezen fogja eszervekkel megindokolni egy rendszergazda, hogy a nehany szerver miert pont Opteron alapu legyen, es miert nem a jol bevalt Xeon, a "nyilvanvalo valasztas".
Anno, bar erre mar sokan nem emlekeznek, 4 hatalmas fegyvertenye volt az elso Opteronnak (64 bites utasitaskeszlet, HyperTransport, integralt memoriavezerlo, teljesitmeny), es me'g igy is hosszu evekbe telt, mire kimutathato piaci reszesedest tudott a szerverpiacon kiharcolni maganak az AMD. Me'g ugy is, hogy a konkurens P4 alapu Xeonok kozel sem voltak olyan eros termekek, mint most a Broadwell alapu Xeonok. Egy -- az Intel konkurense szamara legalabbis -- idealis piaci kornyezetbe erkezett az elso Opteron, es nagyon eros fegyverzettel. Ami most (khm, marmint jovore valamikor) erkezik, Zen alapu Opteron, maximum egyetlen tekintetben fogja tudni felulmulni a Xeonokat, es az a magszam. Mas szempontbol ugyanazt fogja hozni, mint a Xeonok. Clock-for-clock ugyanaz a teljesitmeny, orajelben is hasonlo lesz, ugyanolyan memoria megy ala, ugyanugy IMC, ugyanugy 64 bites. Ez igy osszessegeben kozel sem olyan jol hangzo csomag, mint anno az elso Opteron volt. De majd meglatjuk, mi sul ki belole vegul.
-
Fiery
veterán
3 GHz felett van nem csak a desktop piac, hanem a szerver es workstation piac egy resze is. Mar egy nyavalyas idei tablet proci is 3,6 GHz-ig turbozik: Intel® Core™ i7-7Y75 Processor (4M Cache, up to 3.60 GHz)
Tehat a 3,3-3,5 GHz az abszolut minimum, amit az uj, 14 nanos GF processznek hoznia kell, me'g akkor is, ha a desktop piacot kvazi bealdozza az AMD. De egyebkent eleg fontos lenne a desktop piacon is guritani valami utoset, hiszen a sajto nem a Xeonoktol meg a mobil prociktol hangos mar most sem, hanem a desktop termekek hajtjak a hireket, teszteket. Kulonosen igaz lesz az akkor, ha a VR beindul, akkor a csapbol is a 4-8 magos desktop procik meg a bivaly videokartyak fognak folyni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest