- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VirsLee
őstag
Kb. semmi értelme tovább erőltetni, hogy minél magasabb órajelen fusson egy mag. Persze az IPC-t érdemes növelni, de már nem olyan időket élünk, mint 4 éve. Most az órajel növekedést nem igazán veszed észre a játékok teljesítményén. A jól párhuzamosítható feladatoknál se, ott is inkább az számít ha beleteszel 2x annyi magot. Fontos, hogy gyors legyen egy szálon is, de ennek egyre kevésbé van jelentősége.
-
Pedig muszáj, mert az AMD-nek van 8 és 12 magos CPU-ja, de a kettő között semmi. Ha lép annyit IPC-ben és órajelben a Zen3, hogy játékokban is beérje vagy lehagyja az Intelt, akkor érdemes még jobban felszeletelni a piacot és direkt konkurenciát állítani magszámban az Intelnek.
-
joysefke
veterán
Mind a kettő fontos. Proci fronton a DIY deszktop az AMD lélegeztetőgépe, amiből most van a pénz, a szerver pedig egy kitörési lehetőség amiből majd lehet több pénz.
Holnap majd jobb lesz egy galamb mint egy veréb, de hogy az meglegyen a mai napon sem szabad éhen halni, ma pedig csak veréb van, és elképzelhető hogy holnap is csak veréb lesz, mert elrepül a galamb
-
syberia
veterán
-
füles_
őstag
Ha Zen+ magokat kapna az már nem Raven Ridge lenne, eddig úgy volt, hogy a Picasso kapja a Zen+ magokat.
Én a legelső Zen magra gondoltam, ami a Summit Ridge-ben van. Ott 4GHz volt a plafon, 4.1GHz legjobb esetben.
Félreérthetően fogalmaztam. A Zen2-nél már valószínűleg odalépnek az órajelnek, jobban fel lesz rá készítve a dizájn.(#21602) JColee
Példaképp azt hoznám fel, hogy a GP107-es GPU-t sok esetben lehet 1900MHz fölé húzni, a Polaris10 pedig megakadt 1400-1450MHz-nél. Ugyanazt a 14nm-es LPP gyártástechnológiát használja mindkét GPU, csak az NV a Samsungnál, míg az AMD a GloFo-nál van/volt gyártatva. A Pascal magas frekvencia melletti működésre lett tervezve, míg a Polaris nem annyira.
Majd a Zen2 magasabb órajelen fog üzelemelni 7nm-en. De ha 14nm-en jönne, akkor is magasabb órajelen menne, mint a Zen (csak példa).
Gyártástechnológia függő az órajel, de még jobban függ az architektúrától. Mondjuk logikus, ha olyan architektúrát tervezel, amit magas órajelen szeretnél hajtani, akkor olyan gyártástechnológián fogod legyártatni, ami ehhez van optimalizálva. -
füles_
őstag
Gondolom mert olcsó. A pipe cleaner termékek általában nem felső kategóriásak (Vega20?), az elmúlt években ilyen volt a 750Ti és az R9 285 is, előbbi végül nagyon sikeres lett (bár ezek új architektúra előtti pipe cleanerek voltak, nem node váltás előtti).
Amit én eddig láttam az RR-ből, a 2200G 3200-3466MHz-es RAM-ok mellett a maga 8 nCU-jával nem vészesen sávszélességlimites, elég szépen reagál a tuningra. A Vega11 már annál inkább sávszélességlimites, hiába van alatta 3200-3466MHz-es RAM, messze nem gyorsul annyit tuning hatására, mint a kistesó.szerk.:
Az RR nem Zen+ magokat tartalmaz. Csak megkapott pár featuret a PR-ből.
Ha lesz is ilyen 7nm-es RR, én nem várnám 4GHz fölé. A Zent nem a gyártástechnológia fogja meg 4GHz-nél, hanem az architektúra. -
keIdor
titán
Semennyire nem fog ám tudni a Cascade Lake-X 5GHz-et, max egy-két magra. Az újságírás beszél hülyeségeket.[link]
Ez eleve egy Skylake-EP 28 magos volt, water chillerrel hűtve, a csávó azt mondja -10°C volt a chiller, máshol +4°C-t olvasok, de mindegy is, hűthetetlen, az összes magra már a 4.5GHz is csoda lesz, ha egyáltalán azt le lehet hűteni throttling nélkül.
Meg ez csak egy Cinebench volt, pár másodperces terhelés... -
Fiery
veterán
SZVSZ az AMD es az Intel most egymas szandekait probaljak kiszimatolni, foleg hogy ki meddig hajlando elmenni, magszamban es TDP-ben. Ha az AMD 250 Wattig megy, akkor az Intel elmegy a falig (300 W). Ha az Intel elmegy 300-ig, akkor az AMD is elmegy 300-ig, stb. stb. Konnyen lehet, eszement ertekek lesznek ebben az uj UEDT (vagy UHEDT) szegmensben, es me'g ez a 2 ceg sem tudja, meddig mennek el, meddig kenytelenek elmenni a verseny miatt. Ha pl. 300 Wattig skalazodik a TR, akkor konnyen lehet, hogy a mostani 3,0-3,5 GHz irrelevans lesz, es 4,8-5,0 GHz menni fog nekik is Turboval/XFR-rel. Kerdes, hogy mivel lehet lehuteni majd ezeket a szornyeket, amihez hasonlora -- tuning nelkul -- me'g nem volt eddig pelda. Me'g az amugy gyarilag vizhutessel szallitott Knights Landing is "csupan" 260 Watt TDP-ig skalazodott... Oke, a Knights Mill-bol mar van (lesz?) 320 Wattos SKU is, ami szinten LGA3647, sz'al ennyi erovel a 300 Watt sem biztos, hogy a fal...
Es tuti, hogy egyes cegek mar a s*gguket a foldhoz csapkodjak oromukben, hogy lesz vevo az eddiginel is dragabb es extrabb kiegeszito vasakra, pl. nagyteljesitmenyu vizhutesekre, 2 KiloWattos tapokra, stb.
-
S_x96x_S
addikt
> AMD érintettség
> Röviden összefoglalva?- A javítás útban - a Microsoft -on vagy a Linux kernelen keresztül ..
- Variant 3a : Nem érintett az AMD x86 , az Intel/ARM érintett ..
- a BIOS-ban a "memory disambiguation" -t ne piszkáld ...
"AMD recommends leaving memory disambiguation on as the default setting"Ami furcsa, hogy csak a Ryzen-ek egy részét érinti ( talán ami Április előtt jött ki ? és a 2600 - 2700 -es sorozat kevésbé érintett ?? , de ez csak spekuláció részemről .. )
Family17h ( 17h = 16-os számrendszer) == Ryzen
Family16h - Jaguár
Family15h - Bulldozer"AMD processors families 15h, 16h, and some models of family 17h have logic that allow loads to bypass older stores but lack the architectural SPEC_CTRL or VIRT_SPEC_CTRL. For software that requires protection, software can directly manipulate non-architectural MSRs. "
A tényleges teljesítményhatás meg 1-2 hónap mulva derül ki. ( biztos lesznek ilyen tesztek )
-
hokuszpk
nagyúr
onnan, hogy az AMD nem igerte meg
)
a varosi legendakkal ellentetben az iden kijovo procikra van igeret, de 2020 -ig van datalva a foglalat vege, addig meg majd lesz meg Zen2 meg talan Zen3. // esetleg Zen2+ // ezekrol hivatalosan nem mondtak ilyet, hogy a 3xx -ben is jolesz. -
Fiery
veterán
Ez csupan megerzes, alap nelkul... Szerintem lesz, még iden 6 es 8 magos Raven Ridge is. Az idei AM4 platform TDP-je nemileg meg lesz emelve, az pedig arra is jo lesz, hogy beleferjen me'g 4 CPU-mag a 2400G "mellé".
De ahogy masok, ugy en is azt mondom: ha a GPU fontos, vegyel egy Pinnacle Ridge CPU-t, es pakolj mellé izles szerint egy videokartyat. Problem solved. Ha meg a GPU teljesitmeny nem annyira lenyeges, akkor ott a 6 magos Coffee Lake, es hamarosan jon a 8 magos Coffee Lake is.
-
Oliverda
titán
"Néhány esetben egál környékén vannak, máshol pedig 10-20% a 1030 előnye"
Dude
Számolgass
Továbbá ott van, hogy a 2400G teljesítményéhez kell a gyorsabb, drágább memória, amennyiben pedig már kevés lenne az integrált grafika, máris veheted mellé a dGPU-t. Egyszóval a Raven Ridge és társai notebookokba baromi jó, illetve olyan konfigokba, ahová bármi miatt nem lehet betenni dGPU-t. Az összes többi esetben egyszerűn jobb, rugalmasabb a CPU+dGPU felállás. Ez eddig is így volt, és vélhetően így is marad.
-
-
-
HSM
félisten
Jah, hát igen, a kiborulás olyan téren jogos, hogy manapság minden a vékonyságra megy, az hozza magával a forrasztott alkatrészeket, és bizony azon én is fogtam a fejem, single channel rammal kihozni ilyen APU-t...
Tudtommal üzleti gépbe nem kerül ezeknél erősebb proci. Ez az Asus van, ami ilyen téren különleges. Pedig nagyon jó ötlet, de nyilván ezt nem lehetne egy menő vékony business vázba belerakni.
-
HSM
félisten
-
törölt tag
Az csak előny neked is, hogy egy nem a prociba integrált gpu van benne, főleg, ha tényleg olyan formában használod a lapost, ahogyan leírtad. Több játéktered van az integrált megoldáshoz képest. Gondolom throtlinggal találkoztál már akkor, amikor meg volt hajtva a masina. Nos ez a proci hőmérsékletére pozitív hatással van, hogy nincs integrálva, kevesebb trothlinggal találkozhatnál. Kár ágálni, van jó megoldás, szóval eleve ha belegondolok nem is értem mi a bajod. Ez számomra eléggé paradox, csak kukacoskodást látok.
-
HSM
félisten
A linkelt i7 45W-os. Halkan megjegyzem, már a kétmagos Sandy i7-em is vígan kimaxolja csak CPU-ból a 35W-os keretét, ehhez képest a mostani AMD APU-k 15W-osak.
Arról nem is beszélve, mennyire katasztrófálisan béna IGP a HD3000. Aki nem látja itt a brutális fejlődést, az nem akarja."Oke, akkor nem APU, akkor igy kerdem, hol vannak a gagyi IGP-s bivaly CPU-k?"
Miért vagy így rágörcsölve az IGP-re? Neked akkor egy normál asztali Ryzen kell, 8 maggal. Pl. egy 1700-as. 65W TDP-ből ledózerolja a mostani i7-ed. Teszel mellé egy akármilyen GPU-t és szépnapot. -
Z_A_P
addikt
Konkret pelda: itt ulok most egy ezer eves ocska mobil i7 elott: i7-2860QM (4/8, 3.6Ghz)
Namost, szeretnek ujabb lapost, hogy gyozzem meg magam (es IT-t) hogy Ryzen kell nekem? Mert ha lenne mobil 6/8 (12/16), nem lenne kerdes. Helyette mobil fronton kapok egy orult Vegat, de ugyanugy kb hasonlo Mhz es Core mint a 7 eves mostani CPUm.@HSM:
Szerintem amire egy APU kell, oda felesleges ennél a 4/8-as CPU-nál erősebb.Oke, akkor nem APU, akkor igy kerdem, hol vannak a gagyi IGP-s bivaly CPU-k?
Nem akarok dgpu-t, plane nem egy munka-laptopba.
-
HSM
félisten
Szerintem amire egy APU kell, oda felesleges ennél a 4/8-as CPU-nál erősebb.
Egy komolyabb workstation-be gombokért kapsz valamit, ami azért képet ad, egy komolyabb entertainment vasba meg úgyis raksz egy különálló grafikus kártyát. Tehát amire az AM4 ki van találva, oda az erősebb processzorokból szintén nem hiányzik az IGP.
-
Petykemano
veterán
Nincs elszúrva a Ryzen üzletpolitikája, egyáltalán nincs szó arról, hogy az AMD az APU kategóriába valami GPU-nehéz terméket igyekezne betolni.
Volt arrafelé próbálkozás, még a bulldozeres időben, amikor nyilvánvalóan nem volt versenyképes a CPU rész, hogy GPU-val gyorsulják le a konkurenciát. Akkor volt az a narratíva, hogy az APU majd leváltja a belépőszintű GPU-kat - ez nem történt meg - és az, hogy majd a HSA-vala kaveri bármilyen intel i7-et rongyosra ver majd - ez sem történt még meg.
Biztos lehetsz benne, hogy ha ezekről a távlati lehetőségekről az AMD esetleg nem is tett le, főleeg ugye a heterogén computingről, azt biztosan belátta, hogy ezt nem tudja kikényszeríteni. Legalábbis a most megjelent Ryzen mobile felépítése erre utal: egyáltalán nem jelenik meg benne célként egy hatalmasra hízott IGP beépítése, amely majd kiváltja a belépőszintű dGPU-t. Ellenben az intel IGP-jének tekintetében azt lehetett tapasztalni, hogy a vásárlók örültek, hogy a kezdeti tényleg kis 2D megjelenítő szarság helyett mára eljutottak oda, hogy kocajátékra elegendő.
A raven ridge célpiaca pont ugyanaz, ahová az intel 2-4(-6) magos APU-jai is kerülnek. Elsődleges cél az erős CPU. Erre grátisz az intelénél erősebb integrált grafika. A CPU rész tudja nagyobb tételben eladni. Persze biztos vannak HTPC építők, meg mini PC-re vágyók, de biztosan nem ez a réteg a potenciális vásárlók többsége.
A mobil piac, igen az a célpiac. Ezt meg általában a gyártók szokták elrontani azzal, hogy a "bivaly" IGP mellé azért a biztonság kedvéért betesznek egy dGPU-t is, ami alig jobb, mint a "bivaly" IGP, de azért kellően drága.
Szóval nyugodj meg, a 90%-ra mennek:
- Erős CPU-t kérek, gyenge GPU-val
- Parancsoljon, erős CPU. A GPU is erős lett, maradhat? -
Most tényleg az a baj, hogy túl erős az IGP?
A Ryzen 5 2400G 169, a Ryzen 3 2200G 99 dolláros áron van. Előbbivel a i5-7400 versenyez, de nincs HT. Utóbbihoz talán az i3-7100-at lehetne mérni, de az valamivel drágább, miközben csak 2 mag + HT.
Ha az IGP-t félretesszük, akkor is sokkal jobbak a Ryzenek, miért ne lehetne mellettük relatív bika IGP? Nem inkább az Intel van lemaradva?
-
S_x96x_S
addikt
>De ez a refresh, nem Zen2, ugye?
hivatalosan még csak Zen+
"the second generation of Ryzen built on 12nm using the ‘Zen+’ microarchitecture"
bővebben:
AMD Tech Day at CES: 2018 Roadmap Revealed, with Ryzen APUs, Zen+ on 12nm, Vega on 7nm
https://www.anandtech.com/print/12233/amd-tech-day-at-ces-2018-roadmap-revealed-with-ryzen-apus-zen-on-12nm-vega-on-7nm -
apatyas
Korrektor
-
Simid
senior tag
Szerintem pontosan ez lesz. Az EPYC max az IPC növekedésből profitálna, de abból is csak akkor ha nem jár arányon felüli fogyasztás növekedéssel. Ha nincs EPYC PR alapon, akkor jó eséllyel TR sem.
A roadmap alapján szerver vonalon rusholnak a 7nm-re. Ezt meg is tehetik a chiplet felépítés miatt. Így viszont lehet, hogy 2019-ben a 3. gen desktop szériánál a TR fog előbb piacra kerülni és csak utána a mainstream. Kb másfél év telne el a jelenlegi TR széria leváltásáig, ami nem annyira vészes, főleg ha hoz mondjuk +50%-ot magszámban az utód. -
Szerintem lesz más kiépítésű verzió is, 4/4 Ryzennél is van. Szélesebb megjelenésre valahol januárt olvastam, de nem tudom hol találtam ezt az infót/pletykát.
2/4 nem tudom mennyire lesz, ha marad a Stoney Ridge 2018-ban is egy augusztusi hírben lévő kép szerint.Mondjuk Ravennél az, hogy up to 4 core, abba belefér kevesebb is.
-
leviske
veterán
Szerencsére ehhez találgatni nem kell. Az eredeti tervek alapján várhatóan jön. Ha versenyképes termék, akkor kár is volna nem kifuttatni annyira, hogy visszahozza a fejlesztési összegét. Hogy mobil fronton mik jönnek, az meg inkább a gyártók igényeitől függ. A Kaby-G fényében szerintem az alacsony fogyasztás marad a fókuszban. Eleve az ultramobil gépek az egyik célpontja a lapkának. Magasabb fogyasztásnak egy olyan verzió esetében lenne szerintem értelme, amire van legalább 8GB, de inkább 16GB HBM pakolva.
Azzal meg én egyelőre nem foglalkoznék, hogy mit tervez a távoli jövőben az AMD. A Zen 2 és a Navi messze van, ezzel pedig a MCM design is. Ha a Kaby-G feltekeri az igényeket a nagy teljesítményű APU-k iránt, akkor megeshet, hogy az AMD mainstreamre már csak 4-8 magos APU-kat kínál majd. Viszont amíg egy 8700K-ban dGPU mellett totál kihasználatlanul fekszik egy nagy szilícium tömb, addig sok értelme nincs az AMD-nek is ilyen árukapcsolást nyomatni. Az esély mindenesetre meg van rá, hogy a Kaby-G miatt elkezdik a fejlesztők használni a GPU képességeit is.
(#20484) Valdez: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van értelme a finomhangolt gyártástechnológiára áttenni a Raven-t, ha eleve azért nem került át launch előtt mert pénz és idő igényes. Nem top tier terméknek készül. Ha profitál az egyetlen CCX alkalmazásából, akkor eleve már a R5 1500 felett nyit teljesítményben.
szerk: kép kattinthatóvá téve
-
Sipike19
tag
zen frissítés = PR (Pinnacle Ridge)
APU meg hát ugye APU, nagy sokmagos dög csak a Pinnacle Ridge lesz, utána meg 2019-ig semmi, ami szerintem sok.
Mindenesetre persze kell az APU is, de netezgetni nekem elég egy A8 is a laptopba, úgyhogy most főképp Deskopt érdekelne, munka és másodsorban játék célból.
Úgyhogy csak azt tudom remélni, hogy a PR elég nagy ugrás lesz ahoz, hogy jó 3-4 évre újra letudjam az alaplap+CPU+RAM kombót. Gondolom a RAM támogatással nem lesz gond.
A + PCI sávoknak is csak örülni tudok, videókártya + PCI-e SSD sem ártana. -
Petykemano
veterán
A napokban megjelent egy interjú, amiben az interjúalany elfecsegte, hogy a zen a worst case scenario volt: vadi új architektúra vadi új processzen ("vadiúj") és hogy ez a legrosszabb kombó, rajta vannak a srácok az ipc és frekvencia emelésen, de nem mondhat semmit, pedig huhhh, így nagyon nehéz beszélni róla. blablabla, üres duma, hypekeltés, jó lesz. Ennyit lehet tudni biztosan 😃
Ha az amd magára szedett egy kis nvidizmust, akkor október 4-5 lesz friss infó.
-
wsanyi
aktív tag
Szia Kedves Z.A
.!
@ Többiek. Tudjuk, hogy ez kicsit off, bocsi érte!
EPYC-et nem nagyon lehet kapni egyelőre. Az szerev proci. Valószínűleg OEM partnerektől lehet szerezni gépestül. AMi viszont durva, az az 1 Pateflops-os szerverük. Láttad már a kis monstrumot? Radeon Instincttel vannak gyorsítva a CPU-k. 1 lapon van 1 db 32/64-es CPU. Ahhor 4 db INSTINST kártya. Linus is segített párat összerakni. Tetszik ez az AMD, olyan baráti, családias, és még szervert, és RACK szervert is építenek. És az a kemény, hogy ez a teljesítmény 2-szer akkora, mint a jelenlegi legerősebb megoldás, kevesebbet áramot fogyaszt annál és kevesebbe kerül. Itt a link hozzá:
Linus szerint fél áron, több mint dupla teljesítmény, kevesebb, mint fele áramfelvétellel (Performance/Watt)
Minden jót mindenkinek!
[ Módosította: Oliverda ]
-
wsanyi
aktív tag
Lesz minden, amit el tudsz képzelni. Mobil ryzen 4/8-as, ugyanilyen APU is, és a 65W TDP-s procikra éptíenek Gamer és Render notebook-okat. Bár az Acer i7-es SLI-s 21 colos borzadálya nagyon durva, de az ára is... 3 m Ft.
Ahha. Kettőt is kérek, és eladom őket 5-ért darabját, mert limitált széria.
Igaz, nem venné meg senki, de hát ez van.
Szóval maradjunk a realitás talaján, Freesync-es kijelzővel olcsóbb dolgozni, így a 8/16os é 6/12-es Ryzenes notebook-ok sokkal elérhetőbb árakon lesznek. De semmit nem lehet még tudni. Szerintem karácsonyra fognak fókuszálni, és szeptemberre az iskolakezdésre.
Szóval érdemes várni, mert nagyon jó dolgok jönnek. A Canon lake pedig hiába jön notebook-ra, mert az IGP-je az AMD-hez képest gyenge lesz, így sub 18 mm ultrabook-on nem sokat fognak tudni nyújtani szerintem a gyenge GPU miatt.
Persze, ha valaki a drágábbat választja, az jó a gazdaságnak, ha visszapörgetik az extra profitot.
Úgyhogy ez úton is köszönjük az intel fan-oknak, hogy intel CPU-t vesznek, és jótékonyságot is folytatnak egyben. Ez tényleg fontos dolog. Az intel dollár mrd-okat adott kis cégeknek, akik jól éltek abból a pénzből, ami miatt a gazdasági körforgás nem állt le. Szóval jót tett mindenki azzal, hogy a drágábbat választotta. Aki viszont nem ennyire jótékony, és inkább az ár/érték és a performance/watt érték fontos neki, annak itt a ryzen széria.
-
Fiery
veterán
"Ooo..ezt honnan tudni elore hogy erdemi profit+volumen nem lesz a threadripperbol?"
Az AMD mar csaknem 50 eve felvezeto gyartassal foglalkozik. Ha ok elore ugy kalkulalnak, hogy a TR csak egy presztizs termek, amibol nem fognak sokat eladni, nekik elhiheted. Egyszeruen maga a piac is baromi szuk: a legtobb juzernek boven eleg az a 8 mag, amit a Ryzen 7 formajaban megkaphatnak a TR-nel joval olcsobban.
Az amazonos meg egyeb webshopok trendjei meg hosszutavon lof*szt nem mutatnak. Bazinagy hype lesz (van) a TR-bol, de ez nagyon hamar le fog csengeni. Mint ahogy a Broadwell-E-bol se sokat vettek mar a piaci rajt utan fel evvel.
-
Fiery
veterán
Szerintem ok is tisztaban vannak vele -- jobban mint mi, kivulallok --, hogy a Ryzen az utolso eselyuk. Ha ez nem jon be, ha ez nem lesz sikeres, akkor tenyleg kalap-kabat. Ugyhogy mindent megtesznek, hogy minel kevesebb info, adat szivarogjon ki rola, abban bizva, hogy a titkolozas segit abban, hogy elkeruljek a botranyokat, es hogy tudjanak egy (fél) lepes elonyt tartani az Intel elott, élve a meglepetes erejevel.
-
Lassan 1 éve FM1-gyel nyűglődök, mert vártam a Ryzen-t, illetve az AM4-et. Viszont most úgy alakult, hogy nincs 60K-m procira, egyelőre beleraknék egy Athlon 950-et és addig azzal szépen elketyegne, aztán amikor megvan a keret az erősebbre, akkor lecserélném.
(Intel nem opció).
-
Fiery
veterán
Akinek most elavult PC-je van, es szeretne mar nagyon ujitani, de APU kell neki, es a Raven Ridge-ig egy atmeneti megoldast keres, annak pont jo lesz az AM4 foglalatu BR. Erre lehetne mondani, hogy minek ugralni, a 2.felevre igerte az AMD a Raven Ridge-et, addig legrosszabb esetben is cca. 7 honap van. De erdemes beleszamolni 1 negyedeves csuszast ebbe me'g, az meg mar kozel 1 ev is lehet mostantol.
-
Fiery
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest