-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
Cseneles #19489 üzenetére
Sántít több helyen is, az 1100X elvileg SMT nélküli 4magos, namost ha a 6600K 4.7-en megy annyit mint az 1100X állítólagos 3.2Ghz-en akkor valamit mocskosul eltaláltak..
Aztán, ha az 1100X 4maggal/szállal megy 10K-t, akkor a 12szálas 1600X mélygyász a maga 15K-jával.
A per^core táblázatról/leosztásról inkább ne is beszéljünk..
Az 1600X & 1700X duó eredményei még akár reálisak is lehetnek csak az 1100X az ami egy torz agyszülemény, esetleg a valós órajele teszt közben közelebb volt az 5Ghz-hez mint a 3-hoz.., bár innentől ugye ki tudja az említett nagytesók milyen órajelen mentek..
Másik lehetőség hogy elnézték a számozást, 3.2-n ment csak éppen egy SMT-s verzió volt, aka 4/8-as. -
Habugi
addikt
Nagyon bízom benne, hogy a Bulldozer/Vishera féle CPB működésétől olyan messze lesz az XFR amennyire csak lehet. Nettó használhatatlan volt, pláne OotB.., jellemzően rommáfeszelt olyan órajel mellé, amit manuál kézzel belőhettél mind a 8 szálra, lényegesen kevesebb fesszel mint amivel CPB megkínálta.
-
Habugi
addikt
válasz
Németh Péter #19074 üzenetére
Többet kéne tudni az XFR működéséről ahhoz h erre válaszolni lehessen, olyan nincs h csak a frekivel játszik, ahhoz is nafta kell. Az hogy mennyi plusz fesz kell kb csak attól fog függeni hogy az XFR 16szálból mondjuk 2-4en skálázza az órajelet vagy mind a 16on, nyilván a 8/16os esetében.
-
Habugi
addikt
válasz
Németh Péter #19069 üzenetére
Ahány CPU annyi féle fesz mellett fogja tudni hozni az adott XFR@órajel kombót, innentől ez így ebben a formában teljesen ki van zárva.
Nem az órajel melegít/fogyaszt, hanem az eléréséhez szükséges nafta, ebből a szempontból pedig igen ritkán van két egyforma.
-
Habugi
addikt
válasz
Geri Bátyó #18869 üzenetére
Dehogy repülsz!
lezsonál még tart a szilvesztert & új servert követő afterparty..
-
Habugi
addikt
válasz
#85552128 #18840 üzenetére
Meglehet, a becslésed pedig jobb híján csak elfogadni tudom.
Amondó vagyok ez a leak infóra sajnos még mindig kevesebb mint a prezentáción látott Blender, pedig az sem volt sok de legalább az órajeleket ismertük és nem szerepelt az eredményben dVGA, mint plusz változó.
Egyébként ha belegondolsz lehet nem is véletlen.., tekintve h az AoTS bench 3perces, a szükséges sumákfaktor mértékétől függően ebbe egy R15 16szálon elég sokszor beleférne, ha egyszálon tényleg lesz Haswell szint akkor szerintem még az is lemenne, Geekbench, stb.. ilyenek pedig valamiért nagyon nem jönnek. Nem igazán lehet máshogy elkönyvelni ezt a jelenséget, mint a figyelem/érdeklődés fenntartásának eszközeként. -
Habugi
addikt
válasz
#85552128 #18838 üzenetére
Preset váltás esetén felmerülő aggályok kapcsán említettem a CPU FPS-t, ilymódon hacsak nem babráltak bele az egyes presetekhez tartozó beállításokba, nem értem miért kellett volna sokat változnia egy adott configon.
Btw ez már egy fokkal közelebb visz minket a válósághoz, már csak az órajelekről nem tudunk shemmit.
-
Habugi
addikt
válasz
Fred23 #18835 üzenetére
Kb fél tucat, a játékhoz kijött patchnotesot olvastam és mindegyikben volt róla szó hogy ezt-azt változtattak, javítottak a teljesítményen, optimalizáltak.
Ha ez nem lenne elég, az eltérő Preset okán ugye eltérő mértékben terheli a GPU-t is, jelen esetben TXP-t, ez pedig nagyon nem mindegy egy ennyire CPU intenzív játéknál/benchnél.., a CPU FPS összehasonlítást így helyből el is lehet felejteni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged