- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Sajnos még nem olvastam, az Anadtech beszámolóit csak gyorsan dobtam egy linket az eddigiekhez. De Zurich és Vishera 1 kaptafa lehet, csak gondolom megint előbb hozzák ki a szerverbe szánt alacsonyabb órajelekkel operáló és kisebb fogyasztású darabokat, mint az asztalit.
Viszont Trinity-nek azért gatyafelkötős lesz ez a +25% "uplift" ha a 2.0 GHz-es A8-3550-et vesszük alapul. Novemberben 2.5 GHz-en ketyegett a legerősebb mobil ES. De szerintem +25% órajel != +25% teljesítmény tekintve, hogy ez 2 modul nem pedig a korábbi értelemben vett 4 mag (a megfogalmazásról nem kívánok egyébként vitázni
). Viszont egy 2 modulost bepasszírozni 17W-ba figyelemre méltó. ha ez beéri a kategóriában konkurens Sandy Bridget (nem Ivy-t) pl. a zászlóshajó i7-2677M-et, bőven jó.
TESCO-Zsömle: Látom ebben egyetértünk.
Llano szépen beékelődött Phenom II és Athlon II közé, jót tett neki egy hajszálnyi (mint CPU) fejlesztés és a nagyobb L2 cache is.
Van ám ilyen is.
Oliverda: itt
One of the AMD Linux engineering systems for Trinity is running nicely even on Ubuntu 11.04 with the Linux 2.6.38 kernel. The CPU string is AMD Eng Sample 2M252057C4450_32/25/16_9900_609 and its graphics are the Trinity Devastator Mobile with 512MB of video memory and an AMD Pumori motherboard. The PCI ID on the Trinity Devastator appears to be 0x9900. This Trinity APU is quad-core and running at 2.50GHz.
Ez is erre engedett következtetni OPN 2500 és 2520.
-
lee56
őstag
Abban mondjuk igazad van, nyilván lesznek akik megpróbálják, talán néhánynak meg is tetszik, hogy a nagypapa pentium3-asán GTA-5-özhetnek
De talán nem lesznek túl sokan, bár ki tudja
"currently" tehát jelenleg, de mi a következő utáni bulldozerről beszéltünk, lehet hogy a ddr4 mellett az x86-128 lesz a következő nagy lépés, addig még sok idő eltelik, meglássuk.
-
lee56
őstag
Ha teljesen megoldanák az architechtúrális integráltságot ea három komponenes között, ahogy Abu is szokta vizionálni, az mondjuk mindenhol előnyös lenne. Sokkal kisebb teljesítményű VGA is elég lenne brutálisabb grafikához mint, amit a féltéglás disztkrét kártyák préselnek ki magukból átszitálva a drivereken és directX rétegeken. Ahogyan az Xbox(360) esetén is - ha belegondolunk - elég sok mindent ki tudnak hozni a programozók a PC-s tekintetben már régen elavult alkatrészekből. Ez a része tetszene sokaknak, és még talán le is lehetne nyelni, hogy mindent egybe cseréljen az ember ha már esetleg elavlult, ha megfelelően olcsón adnák majd, de hát eleinte főleg, biztosan nem úgy lesz.
Az "egész" számtech 100% biztosan nem fog befelhősödni, maximum csak egy része, mert a játékok esetén (úgy olvastam) a grafikai kép amit a felhőből visszakapnál, a tömörítések miatt nem lenne olyan jó minőségű, mint a helyben előállított. És főként a multiplayer játékoknál, ahol a legkisebb lag is észrevehető, abszolút nem mindegy mennyit késik a következő képkocka.
Szvsz amég drasztikusan nem javul nemhogycsak az internetsebesség, hanem a stabilitás is, amire a vilgágszerte növekvő igények mellet nem tudom hogy lesz-e esély a közeljövőben, addig a világ ezen része biztosan nem lesz "felhős".
A tableteknél és okostelefonoknál viszont érdekes lehet az elgondolás, bizonyos helyzetekben ezt nem vitatom.[http://en.wikipedia.org/wiki/128-bit]
128bites procik pedig már léteznek, igaz nem feltétlen x86Nem tudom hogy az amit ott írtak 128b mire vonatkozik pontosan, de nem hinném hogy csak a kiterjesztésekre, SSE és AVX már most is van 128bites, ahogy mondtad te is, ez nem lenne túl nagy újdonásg.
És FM2-t akartál írni nyílván ugye? Az AM2 már jó régi
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egyertelmu, de a magok mehetnek egy retegre, a tobbi meg egy masikra. NB, IMC, HT linkek, L3 cache mind mehet alacsonyabb orajelen/feszultsegen, plane szerverekben. Raadasul a rovidebb "3D" vezetekezes a retegek kozott segitene a kesleltetesen is. De javits ki ha tevedek, mert csak kontarkodok.
Szerk.: Ezzel az eljarassal csak az eleken lehet osszekotni a retegeket?
-
TRitON
aktív tag
Igen, emlékszem, hogy volt róla szó.
Amúgy (memóriák mellett) FPGA-kat is gyártanak már stackelve, azt hiszem, maximum 4 Si rétegig, szóval a TSV technológiát már manapság is alkalmazzák. Nyilván ezeknek viszont nincs olyan gigászi disszipációja, mint mondjuk egy CPU-nak, vagy egy GPU-nak.
Persze Si chipeket TSV-k nélkül is lehet egymásra pakolni, csak akkor egyrészt a chip szélén kell kialakítani a kontaktusokat a bondoláshoz ami a layout-tervezést nehezíti, másrészt a chipek mérete nem lehet egyforma, ami pedig helytakarékossági szempontból előnytelen. -
FireKeeper
nagyúr
-
TRitON
aktív tag
Szerintem ez ebben a formában nem igaz. Évtizedek óta léteznek olyan anyagok, amikkel a hővezetés irányát is lehet befolyásolni. Nem tartom valószínűnek, hogy pont most fedeztek volna fel "valamit", ami forradalmasítja a hőelvezetést.
Nem is beszélve a teljesítménysűrűségről. Ha feltételezzük, hogy ez a trutyi képes elvezetni az egyes chiprétegek által termelt hőt, azok disszipációjának akkor is radikálisan csökkennie kell, mert a rendelkezésre álló hűtőfelület is korlátozott. -
lee56
őstag
Inkább. Épp most volt egy hír hogy majd 1millió Xbox360 fogyott a hálaadási akciókban CSAK amerikában, egyetlen nap alatt.
Ami meg a bejelentést illeti, azért elég érdekes, mivel mindkét gyártó jövőképe az APU-kra épül, amiben azért igencsak versenyképes az AMD. A hagyományos CPU-k meg kihalásra vannak ítélve minden piacon (mobil és asztalival az élen, és majd jön a szerver is idővel), ez már jó ideje látható.. Szóval ezen nem kell meglepődni. A verseny megmarad csak átalakul
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Nyilván lehetett volna, csak kapásból drágább lett volna az alaplapok gyártása az erősebb PWM miatt. FM1-es lapon pl. még nem láttam négy fázisnál többet. Valószínűleg az FM2-n már öt lesz az alap. A VGA kivezetések variálhatósága pedig nem ad akkora mozgásteret mint amekkora a GPU nélküli processzorok platformjainál van.
Én egyáltalán nem bántam volna, ha az AM3+ is a kukába kerül jövőre. Az egész NB + SB az alaplapon infrastruktúra már nem igazán való desktopra. Csak a fogyasztást és a gyártási költségeket növeli. Az egyetlen előnyt, a több PCIe sávot pedig csak nagyon kevesen használják ki.
-
Oliverda
titán
Éppen azért nem lesz visszafele kompatibilis mert túlságosan előre tekintettek. Eredetileg a Zambezi utódja a Komodo lett volna, mely szintén FM2 tokozással érkezett volna. Ennek kevés lett volna az FM1-es infrastruktúra mivel az alapvetően csak max. 100 wattig képes kezelni a procikat. Ezt mint tudjuk végül elvetették/elnapolták, így egyelőre csak a Trinity lesz FM2-es.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az LLC továbbra is elérhető az IGP-nek az Ivy-ben. Ami változik, hogy az IGP-ben lesz egy L3 is, ami olyasmi, mint a procimagokban az L2. Szimplán az a szempont, hogy ha letiltják az IGP-nek az LLC írását, akkor ne kelljen elszenvedni egy nagyobb teljesítménycsökkenést, mert a saját L3-ába továbbra is irkálhat. Ettől függetlenül marad az írás az LLC-be is.
(#10418) P.H.: A logikai dizájn alapján nem teljesen. Az IGP L3-ja saját lesz. Kizárólag a GPU-é. A procimagok nem tudnak majd belőle olvasni. Írni meg amúgy is a saját szeletüket írhatják.
Ettől függetlenül a heterogén programozás ettől valóban nem függ. Az IGP kiírhatja az adatot az LLC-be. Természetesen ezt kulturáltan kezelni kell a fejlesztőnek. A mostani probléma is abból adódik, hogy ez a megoldás még sosem került elő, és a fejlesztők nem készítették fel rá a programokat. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az SB-ben jól működik a koherencia protokoll, és a gyűrűs busz is, szerintem az Ivy-ben is jól fog, elvégre nem változik semmit. Az SB esetében valszeg az IGP érdekes működéséről olvastál. Az egy speciális helyzet. Természetesen, hogy ha az IGP 96 szálának megadod a jogot, hogy egyenként 32 kB-ot bepiszkítsanak az LLC-be, akkor az nyilván nem mindig ad pozitív eredményt. Erre van bevezetve a driveres tiltás, vagyis azokban az alkalmazásokban, hol ez probléma, a driver utasítja az IGP-t, hogy csak olvasnia szabad az LLC-ből. Ez persze a sebességre nem egészséges, de jobb, mintha programonként 3 MB adatot odaszemetelne. Az Ivy is így fog működni, azzal a különbséggel, hogy az IGP kap egy saját L3 gyorsítótárat, amibe úgy írhat, ahogy akar. A Hasswell esetében is ugyanez várható. Az a rendszer ebből a szempontból nem frissül.
A Larrabee esetében természetes, hogy ez a megoldás nem volt a legjobb. 4 mag vs. 32 mag ... .nem ugyanaz a terhelés amit kifejtenek. Ahogy mondod a binned render pont azért került előtérbe, mert a a buszt kímélni kell, és ezzel kímélve volt. Persze nem eléggé. Kíváncsi vagyok, hogy a Knights Corner miben változik.
Ha csak a számítási képességeket nézzük, akkor abban a Larrabee magja nem volt olyan rossz. A részletekben bukott el. Na de még van idő összelapátolni, hiszen az integráláshoz csak a Skylake-ben kell felhasználni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már az Ivy Bridge tud OpenCL 1.1-et. Valszeg a C++ AMP-t is, mert az a GPU oldaláról DX11-es rendszert igénye. Az integrálás pedig az Intelnél is szoros. A sebesség más kérdés. Valószínű, hogy az IGP oldalán nem lesz erős, de meg tudja csinálni.
A Larrabee-ről kevés az adat, hogy pontosan melyik ponton bukott el, de kiértékelhető, és még lehet belőle valami. A Sandy Bridge is ugyanarra az alapra épít mint a Larrabee. Persze 4 maggal és egy IGP-vel jóval egyszerűbb bánni a gyűrűs buszon, mint 32 maggal. A magok növelésével a busz terhelése természetesen kritikus lesz, de a Larrabee ebből a szempontból Binned Render (egyfajta TBR megoldás), vagyis a lehető legkevesebb terhelést adja a busznak, és a lehető legtöbbet számol magon belül. Az AMD és az NV továbbra is az IMR-re épít.
-
-
Attix82
addikt
Majd kiderül mennyi lesz az ára MO-n. Akkor lehet eldönteni megéri e venni bárkinek is. SB 2500 áron lesz akkor talán igen, de játékokba akkor is gyenge....HT-nál se jobb ez a modulos megoldás, de ez nem tudom mennyit változik még.
Játkéra még egy i3 2100 is jobban megéri mint ez, 65 TDP, és még gyorsabb is a jelenlegi programokba.
Ha munkára kell akkor 2600 SB jobb, jóval kevesebbet eszik, főleg ha kicsit meg is cibálják. Sehogy se jön ki az , hogy megérné venni...csak az árral tudják ezt kompenzálni....viszont ez jó mert akkor hátha az Intel is csökkent árat.
-
-
Jack@l
veterán
-
TESCO-Zsömle
titán
ami sokkal könnyebb, kisebb helyet foglal és halkabb
Ebből sajna semmi sem igaz. Térfogatra a radiátor miatt semmivel se kisebb ez egy D14-esnél, a kisebb hőleadófelület miatt még csak nem is halkabb, a víz miatt pedig nem is könnyebb.
A D14 ventikkel 1240g míg ez a víz ~1600g...
-
whiteman0524
aktív tag
A következő kódnév meg vasbeton lesz, vagy valami ilyesmi. 3-4 év alatt az AMD-nek mindene meglesz egy építkezéshez a kódnevek alapján
A Bulldozerrel ledózerolják a régi architektúrát. A cölöpökkel kijelölik az új alapot, aztán mehet a menet. 2014-15-re készen lesz az új cucc, vagy nem tudom mit akarnak építeni...
-
FireKeeper
nagyúr
viszont talán ugyanaz a uarch jön IGP nélkül AM3+-ba, hacsak AMD bácsi át nem megy görénybe és bevezet egy új foglalatot.
atti_2010: igen, nekem is ezért szimpatikus az a platform, +örülnék ha AMD-nél leglább saját diszkrét GPU-val meg tudna oldani valami virtu féle videókártyalekapcsolós-fogyasztáscsökkentős cuccot.
-
Attix82
addikt
Ismerem ezeket a marketing hülyeségeket
.....Dirt3 : [link]
2 Ghz és 3,8 Ghz között 9 fps van. 8 szálon. Ez aztán a jó CPU testelő program
sima 4 mag is kimaxolja a GTX590-et kb.
De persze ettől függetlenül , ha jó ára lesz mindenképp elgondolkodtató a dolog!...De szerintem várjuk meg a független teszteket.
-
P.H.
senior tag
Mire gondolsz, mi lenne így miért? A front-end sosem erőteljesebb a végrehajtási résznél, a back-end van mindig túlméretezve. Vagy láttál ellenkező példát valahol?
A blogom teli van PerfMonitoros tesztekkel, gondolom, csak figyelmetlenség miatt "ajánlod".
Az Intel HyperThreading-ével mostanában nincs baj, főleg nem a Sandy Bridge-ével. x86 CPU-fronton az a legjobb microarch, ami piacon van jelenleg, és nemigen lehet rajta (ki)fogást találni. Az Ivy Bridge még tovább csökkenti majd a fogyasztást és mobil performance processzor témában tarolni fog (pl. beérik a régi-új uop cache hatása). Hogy ez többet ér-e általánosságban rövid távon, mint az AMD GPU-ja, az majd kiderül.
"Természetesen reordering után értettem, és nem szám szerűen, hanem átlagban."
Ennek így nincs se füle, se farka. Az IPC szigorúan véve az órajelenként végrehajtott, befejezett utasítások száma, ami egyszerű esetben vagy 0 vagy a felépítés szélessége. Ezt árnyalja az AMD double decode (ahány uop-ra dekódolsz órajelenként, annyi fog majd órajelenként befejeződni, de utasításonként lehet 2 uop is) és a macro-fusion, az x86-utasítások összevonása.
Nem szigorúan véve pedig az órajelenként befejezett utasítások számának átlaga egy időszakban (pl. 50 ms) -
P.H.
senior tag
"Nagyon ritka, hogy 3 független utasítás jöjjön egymás után... Összetettebb számításoknál eleve 1.0 alatt szokott lenni az IPC. Többet számít a front-end, pl. elágazásbecslés."
Az eleje abszolút nem igaz és lényegtelen is, a vége csak részben igaz.
Kis, 10-15 utasításnál kisebb ciklusoknál (mert igazából ciklusokról beszélünk) irreleváns, hogy milyen függőségek vannak az utasítások között, nem in-order felépítésről beszélünk. A lényeg, hogy minél kevesebb felesleges és random memóriahivatkozás (L1- és L2-miss) legyen és hogy a front-end minél gyorsabban indíthassa a következő ciklust (itt számít OoO esetén is az utasítássorrend és az utasításválasztás, azaz hogy hány - fused - uop egy-egy utasítás).
15-20 utasításnál nagyobb, nem kiszámítható memóriahozzáféréstől mentes ciklusból bármikor mutatok neked olyat, ahol akár egymást követő 3 utasítás független, csak bírja a végrehajtás szusszal és a Reorder Buffer hellyel.A front-end és az elágazásbecslés a felépítés szélességének fele (1.5-2.0) felett kezd el csak számítani, de az már jó, ha egyáltalán eljutottál oda. Ezek nem apró lépésekben, hanem 0.25-0.5 IPC-közzel csökkentik a sebességet.
»Általában« az 1.0 tetőt a felesleges illetve az előre nem kiszámítható memóriahozzáférések okozzák, az pedig nem asm szinten dől el.
-
P.H.
senior tag
"Ki lehet, ki lehet, de az átlagos kód 1.0 körüli IPC-vel fut, ugyebár."
Azt vedd figyelembe, hogy az IPC-maximum nem a plafon meghúzását jelenti, hanem annyival vissza is skálázódnak a kódok. Tehát ha egy integer algoritmus 2.5 IPC-vel fut K10-en, ami 80%-os kihasználtságát jelenti az elméleti maximumnak, akkor 2 ALU+2 AGU-val ugyanez a kód nem fog 2.0 IPC-vel futni, mert ott a vége, hanem ugyanúgy kb. 80%-os kihasználtsággal, 1.5 körül. Ez visszaszámolható 1.0 IPC-s kódokra is.
(Hangsúlyozom, csak tiszta integer kódok esetén áll ez a "szabály", a valóság sokszor igazolta). -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert egy idióta volt. A Radeon HD 2000 és a 3000 menedzselése az ő feladata volt anno, aztán jött Dave Baumann, és rögtön befutott a HD 4000-rel az AMD az élre. Azóta Dave intézi a VGA részt. Rick az utóbbi időben általános menedzsmentet látott el, és látható, hogy ez mennyire jól sikerült. 50% a Llano kihozatala, az AMD több hetes előrendelési listákat vezet. A gyártókapacitás miatt a kész Bulldozert sem lehet kiadni, mert nincs elég termék. Az nyilván jó döntés volt, hogy a Llano kárára ne gyártson az AMD asztali CPU-t.
Rory papa azért rúgta ki, mert tudja, hogy nem alkalmas a feladat ellátására. -
Remus389
veterán
ez csak elméletben van így
én ezzel tudok egyetérteni amivel a iponos bulldozer topicban találkoztam:
Tegye fel a kezét itt az, aki olyan programokat használ, ami kihasználja ezeket a rengeteg magokat. Persze lehet gondolni a jövőre, mikor optimalizálják a programokat/játékokat 6-8-12 magra, de addigra nem ezeket a procikat használjuk majd úgysem. Amíg van 10eFt-ért kétmagos athlon amit 3.6GHz-en lehet hajtani és hűvösen tartani egy 2eFT-os AC hűtővel egy 10eFt-os alaplapban addig fejlődjön csak a technológia az egekbe felőlem. Ha még rakok a lapba 12-ért 8GB ddr3-at, akkor érem el a bulldozer árát. Tudom, hogy nem normális dolog ezeket összehasonlítani, de kérem azért gondolkozzunk már! Alig használjuk ki ezeket a teljesítményeket. Az esetek 95%-ban ott totyorog a kihasználtság 10-20%-on. SSD nélkül pedig "semmit" sem ér az egész! Kövezzetek meg, de inkább nőkre, autóra, motorra, utazásra... költenétek a pénzt, mint a kihasználhatatlan technika hajszolásába!
lehet kövezni, kicsit olyan hogy a 4 hengeres Opel Asta is elvisz a közértbe, meg a nemtudom 8-12 hengeres Hummer is(persze nincs 12 hengeres Hummer asszem de a hasonlat jobb lenne)
-
-
-
-
...nem kellett volna 8-magosnak mondani az Orochit/Zambezit...
Ez nézőpont kérdése:
- Ha abból indultak ki, hogy készítsünk egy 4 magos procit (=modul), amiben magonként nagyobb tranzisztorigénnyel kiépítünk egy erős második szálat, aztán ez annyira jó hatékonyságúnak látszik, hogy a szálakat elnevezzük magnak, akkor jogos ez a kritika.
- Ha viszont úgy indítottak, hogy legyen 8 integer magunk, és azokat tömbökbe foglalva, tranzisztorokat spórolva építsünk nekik közös front- és backendet, valamint FPU-t, akkor már jogos lenne a 8 magos megnevezés.
Mint tudjuk, az első eset forog fenn, így joggal reklamálunk.
Továbbra is vártjuk október közepét, hogy kiderüljön az igazság. Bár a "gyerek a testprogrammal" már felkészített minket. Jut eszembe, Schobert Norbertnek is van testprogramja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Később lesz. Most felesleges, mert azt kell megoldani, hogy a GloFo a kihozatalt feltolja 65%-ra, és kiépítse az új gyártósorokat. Addig az asztali Bulldozer mostoha termék, mert a Fusiont sokkal több helyre el lehet adni, tehát a több Zambezi prociért nem fogják vissza a termelést. Így meg a 140 wattos modelleket is nehéz kivitelezni, mert kevés a legyártott, asztalra szánt lapka. Leghamarabb 2012Q1-ben lehet ilyen modell. Nyilván tervben van.
Addig meg van 125 wattos, azzal bemész a BIOS-ba, és megemeled a szorzót kettővel. Máris van egy 140 wattosod.
-
-
Jack@l
veterán
Ezekkel teljesen tisztában vagyok, viszont nincs az TDP meg max freki annyira kiélezve(szerintem). Bőven van ráhagyás mindenben, szerintem. (Látva azt, hog yegy B steppinges sample proci megy 5,2-t levegével) Bár az is benne van a pakliban, hogy az engineering sample-k az intelnél is igencsak le voltak válogatva...
Mindegy, kiderül, de ha a 8 magjukkal meg turbóval ott lesznek ahol egy Core I5, akkor nálam lehúzták a rolót 2 évig... (pedig nagyon vártam már végre egy jó, nem aranyárú procira tőlük) -
Jack@l
veterán
Szerintem korántse kell készpénznek venni a PR grafikonok hülyeségeit.
Az hogy a turbo nem emeli tovább a feszt meg a frekit az egy dolog, de biztos vagyk benne, hogy nem csak 2 magot lehet turbo szintog emelni, hanem mind a 4-et is akkora fesszel...
(szerintem ez a turbós dolog is parasztvakítás aki nem ért(ett) hozzá, az ujjon, aki meg igen, az fogja a fejét) -
atti_2010
nagyúr
-
Oliverda
titán
Pedig már tavaly november óta publikus a dolog.
Az északi híd már teljesen beköltözik ezekbe, és alap lesz a PCIe Gen3 támogatása. Az egyetlen megmaradt alaplapi vezérlő pedig már PCIe sávokon fog kommunikálni a procival, és az eddig erre fenntartott HT link kikerül. Ezért én 0 és 1 százalék köze tenném annak az esélyét, hogy ez a C32/G34 valamelyikébe is bele fog menni bármilyen módon is.
-
Oliverda
titán
Nem kell hozzá teljesen külön fejlesztés:
“Sepang”
Market: Server
What is it: Server CPU with up to 10 next-generation “Bulldozer” CPU cores targeting 2-way highly energy efficient and cost optimized Socket C2012 platforms. Complete with three-channel DDR3 memory and integrated PCIe Gen3 I/O.
Planned for introduction: 2012“Terramar”
Market: Server
What is it? Server CPU with up to 20 next-generation “Bulldozer” CPU cores targeting the 2- and 4-way performance-per-watt and expandable Socket G2012 platforms. Complete with quad-channel DDR3 memory and integrated PCIe Gen3 I/O.
Planned for introduction: 2012
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest