Új hozzászólás Aktív témák
-
szesa
senior tag
Ezek a kingmaxok mezei ramok, nem tuningra valok.
Hivatalosan 3-4-4-8 @ 400 (az adata 500-on volt ilyen...de amugy jobbat is ment)
Eddig meg csak 440-ra huztam ezt.
460-on mar behalt de biztosan ki lehetne meg tolni csak tokolni kene a beallitasokkal.
Ha nagyon tuningolni akarsz akkor vmi dragabb ram kell. -
szesa
senior tag
UDv!
Egy surgos helpre lenne szuksegem:
Ha 4 db 512Mbyte-os ram modul teszek a lapba, akkor kepes lesz dual ddr -bodban uzemelni?? -
szesa
senior tag
Itt egy ujabb fsb mahina:
[link]
Itt reszletezve van mi milyen modon uzemel.
CPU: 2560Mhz
FSB: 320
Ratio: 8x
HT: 2x
RAM: 133Mhz biosban kesobb 150Mhz A64Tw-el (DDR466-ra emelkedik az fsb novelest kovetoen)
ez mar nincs ugy visszafogva mint korabban volt, a ramok biosban 2.5-3-3-8/2T modban mennek
ettol fuggetlenul alacsonyabb fsbvel gyorsabb lehet a memorai igy 25xx MHz korul ertem mar el jobb eredmenyeket is de ez se rossz
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
Cpu vcore 1.45V+10%
jo hutes-bár igazabol abszolut nem melegszik...
Es amit talan lenyeges, biosban a ramokat nagyon le kellett lassitani (azt hiszem a 133Mhz-es mod es 3-8-4-4 T1 idozitesek).
250-es FSB biosbol, HT3x, es csak sata 3-4 port aktiv, a tobbi minde le van tiltva (sata, pata), meg minden feleslegec cumot erdmes letiltani - pl csak egy halokartyat hasznalok.
Cpu ratio 8x vagy kisebb ha nem birja - (3800+-om van ami alapbol 10x)
A ram feszt is erdemes feljebb rakni, ha azt majd winben emelni akarjuk a sebeseget.
Agp 67.
Ezutan winben lehet kezdeni elelni az fsbt, meg a ram-ot (clockgen+a64tw).
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
Hmm ezt nezzetek
Nem tudtam hogy ezt itt lehet!
300 FSB
igaz a ram es a szorzo lassabb de azittem ez lehetetlen -
-
szesa
senior tag
Udv!
Elkezdem vegignezni a forumot infok utan.
Addig is lenne ket kerdesem:
500Mhz ADATA viesta ramokat hasznalok dualban 2x 512-t
250fsb-vel mukodik a masina, de ha a ram ddr400 modban ugyan ugy 250-en mukodik akkor meghal az egesz, ha visszaveszem ddr333 modra akor meg muxik.
Melyik elem a ludas?
En mar hasznaltam eddig ezt az a data vagy 2 masik alaplapban igaz intellel, de 250fsbvel 500-on meg felette is vigan szaladgaltak cl 2,5-on, akar 3,2V-ot is elviselnek, eleg jol huzhatok mindenfele idozitest megesznek, nem tudom mi lehet a ludas?
ja a proc meg 3800+ x2
a masik: nincs vmi mod bios mahinalas utan ha megnyakkan ne kelljen mindig cmos reset? az abit lapoknak par reszet, vagy ins+reset taplehuzas parszor segitett de itt ez nem jott be.
gondolom itt mindenre van valasz vegig is nezem de ha van tippetek csak batran
ja megegy: a cpu ratio a gepkonyv szerint 1-20x legujabb bios van fent de csak 1-10x alltihato, a proci limitalja?
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged