- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
kemcso #22845 üzenetére
"Ha azt nézzük, hogy DX50-X3 kb egy kategória árban, a következő szint a DX90-X5. Efölött van hangban (és árban) az AK100-DX100 (HDP-R10), efölött a AK120 majd AK240 (és ott vannak még a Cowon, Sony, Hifiman stb DAP-jai, szintén minden árkategóriában). Akkor szted hol van a DX50? Közép alja..."
Világos.
Értettem már elsőre is, csak azon gondolkodtam, hogy ha a DX50 a középkategória alján helyezkedik el, akkor hová lehetne sorolni a ~20.000-40.000 forintos PHILIPS, SONY, COWON, stb. lejátszókat?
Alsó kategória?
Akkor a 10.000-20.000 forintos ársávban mozgó Transcend, Sansa, stb. lejátszók pedig a "belépőszint", és 10.000 forint alatt már csak "hulladékot" lehet vásárolni?
"Nem ad senki sztem 1 évnél több garit, fogyasztói társadalomban élünk..."
Ez igaz, ettől függetlenül pofátlanságnak tartom, hogy több száz(/ezer) EURO értékű lejátszók esetében - amelyeket nyugodtan nevezhetünk "luxuscikknek" - nem adnak sok év jótállást!
Pláne, ha az adott modellben még akkumulátort sem lehet cserélni...
-
gelbelex
őstag
válasz
kemcso #22765 üzenetére
Hm. Köszönöm a felajánlást, de ha az M7 kb. Sansa-szint, akkor nem érdemes hallgatóznom.
És váltanom sem sürgős, a WaveII-m is csak egy picit rosszabb a Sansa Fuze-nál, itt (is) a nagy különbséget a füles teszi. Ha az M8 más kategória lenne, akkor azt majd, valahol...sheratan:
Én is a saját fülemnek hiszek.Más:
Az AK100 BT-képessége azt jelenti, hogy egy mikrofonos fülesből teljes értékű headset-et csinál? -
gelbelex
őstag
válasz
kemcso #22756 üzenetére
HTC One-ból van több is, melyikről hallottál?
A hallgatózás macerás..., de itt sincs más út, ez van.
Sheratan, AGE-T: köszönöm a tippeket!
Mindenesetre aki talál célirányos tesztet, tesztoldalt v. hasonlót, továbbra is kérem, ossza meg itt...
-
krx21
nagyúr
válasz
kemcso #22744 üzenetére
Persze sok mindentől függ... És azt is elhiszem hogy az a Sony szól úgy mint egy DX50, de nem hiszem hogy szóba jöhet mint hangzás egy DX100-al kapcsolatban... Persze lehet tévedek...
Amúgy az erősítő része sincsen taglalva, jóformán semmi... Pedig a Sony nem szokta titkolni azt amivel lehet dicsekedni... -
törölt tag
válasz
kemcso #22739 üzenetére
Az az F805 nekem sem jött be annyira, de viszont hallottam már jó Sony lejátszót (csak nem emlékszem mi volt a típusa), szóval nem determinálja a minőséget a név itt sem. Mondjuk a zászlóshajó azért csak nem lesz olyan vacak, ot toda kellene tenni magukat, főleg ha már ennyibe kerül.
Vicces volt, hogy egy boltban az AK100-amra megjegyezte egy ZX1 tulaj, hogy milyen drága lehetett. Konkrétan az övé másfélszer annyiba kerül
-
gyulank
addikt
válasz
kemcso #22678 üzenetére
Persze 10 óra alatt 10mp vagy 10óra tök ugyanaz...
Meg engem is zavar a harang, az ugatás, a kocsik, az égdörgés, a füst. Amúgy, ha a környéken mászkálnak egész éjjel ugatják őket a kutyák, ezek meg nyugodtan mászkálnak, lámpa se zavarja őket. Ha nem jönnének a szarvasok, vaddisznók, kevesebbet ugatnának azok is.
-
gyulank
addikt
válasz
kemcso #22676 üzenetére
Én abból indulok ki, hogy a szomszédom mellett lett egy biogazdálkodás, ami nem volt elkerítve, az erdészettel el akarta keríttetni, és éjfél körül minden nap jöttek kocsival vadászok, lőttek párat, aztán elmentek. A macska meg szerintem jobban örül pár durranásnak, mint folyamatos zajnak.
-
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #22432 üzenetére
Ok így rendben van. Az ak120-hoz nem való komoly fejes. Esetleg a 240-hez.
Igen utcára füleshez ideális az ak.Szerintem ak100-ról inkább a 240-re lenne érdemes váltani. (mondjuk még azt nem hallottam)
Viszont annak csillagászati ára van sajnos...Persze a dx50 egy budget lejátszó. Az ak100 viszont csúcslejátszónak készült 2-3 éve.
-
Bodor
veterán
válasz
kemcso #22364 üzenetére
Nem hallottam az AK100-at, csak a 120-ast, de itt azt olvastam, hogy hasonlóak nagyon a hangjuk.
(#22365) Ati1979: Hát igen, jobb hangban az Ibasso, mint a FiiO, ennek megfelelő is az árazásuk. Be tudják ezt lőni szépen a kereskedők.
Mindjárt utána nézek alaposabban is ennek az AK100-nak és a beszerzésének. Jól hangzik ez az alap 32 GB.
Úgy tűnik, hogy nekem is el kellene mennem a 14-i találkozóra, lejátszókat hallgatni!
Ha jól olvastam lesz ott FiiO X5 , DX 50 és 90, meg AK100 és 120 is, ugye? -
Nigér
őstag
válasz
kemcso #22061 üzenetére
Tudod, az az igazság hogy jelenleg még csak pár alap fülesem van.
S a sok olvasgatásban találtam egy visszatérő dolgot: előbb a lejátszó, aztán a hozzáillő fej/fülhallgató.
Szóval szerintem egyik DAP-pal sem lőnék nagyon mellé, a nehéz dolog majd a megfelelő-hozzá(m)illő fej/fülhallgató megtalálása lesz (inkább fejesben gondolkodom). -
törölt tag
válasz
kemcso #22038 üzenetére
Igen, a régi az aranyosan kicsi. Mondjuk én örülnék neki, ha az egész előlap kijelző lenne, könnyebb lenne görgetni és átlátni a listákat. Egyedül ez hiányzik az androidos lejátszókból igazából.
contaxg: Igen, a bőrtok ára botrány... Nem hiszem el, hogy van arcuk annyit elkérni érte.
-
-
assemble
addikt
válasz
kemcso #21404 üzenetére
iBasso DX50 - erre gondolsz?
Ranezesre nem tunik amugy rossznak az sem, de sztem ennek jobb lesz hangminosege, a DAC is ahogy latom jobb benne, es abban 8 GB memoria van, ezt pedig alapbol 64GB belso mem + 64GB microSD-vel szallitjak (128GB osszesen), es arban sincs sok kulonbseg, foleg ha a 300 dollaros arat nezed (60 dollar differencia) -
ceripapa
aktív tag
válasz
kemcso #21400 üzenetére
Értem és ha kijelző nem kell akkor az alma? Mert ahogy néztem nincs annyira nagy difi zenehalgatás közben.
Most amgy kicsit megzavarodtam, mert ez akkor teljesen más típus mint amit feltettem.Polllen
Almát még sose használtam ,de ez olyan, mint controller se volt kezembe, amíg nem vettem eggyet :]. -
raven12
senior tag
válasz
kemcso #21389 üzenetére
Akkor én sznob vagyok, de eddig még ilyen mainstream dolgokból túl jó dolgok nem sültek ki, ennyi pénzért meg aztán...
kickstarter leírásCsak átfutottam, de ahogy látom, itt sem azt hangoztatják, hogy jó nekünk a FLAC, mert sok a szar mp3 konverzió, illetve jó nekünk a hájrezolúsön, mert jobb a masterelés, hanem, hogy "húú 4x több adat van a flac-ban aztamindenit most aztán hallani fogod az összes apró rezdülést a zenében!"
Persze aki szerint a 192kbit/s-es a jó minőségű mp3....Miért gondolom főleg, hogy messze túlárazott:
- nagy tárolókapacitás
- új divat
- ki kell építeni az adatbázistIsmét mondom, ne legyen igazam..
-
contaxg
veterán
válasz
kemcso #21148 üzenetére
Hááát határeset. De ha nem lettek volna ekkora kuglik a netes kereskedő urak, akkor nem lett volna ez "bűnti". Innentől szerintem para lesz árat csökkenteni és árharcot vívni, mert lehet, hogy megint aszondják, hogy OK!, ha nektek ennyiért megéri, akkor legyen ennyi!
Valószínűleg IQ80-nal, tényleg nem jut más az eszébe egy kereskedőnek mint az, hogy árat csökkent. "Me í job lesek"Pedig azért van erre más megoldás is, de ehhez már ész kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest