Új hozzászólás Aktív témák

• ledgeri

nagyúr

válasz tpotyka #67757 üzenetére

Nem elterelni akartalak róla, csak A-ból B-be átvitelkor, különösen ha pl megjelenített sorrendek átmentése fontos, ÉS tényleg csak egy alkalomkor kell, ÉS opció a helyi átvitel akkor egyszerűbb pendrive-on, memóriakártyán átvinni, mint regelni, majd az adatot feltölteni, és bízni abban, hogy a sorrendek megmaradnak. A Sync-nek ez funkciója, de valami közbejöhet, és pl megbomlik a tab-sor, vagy hasonló minimális eltérések...

A session store-ozást nem úgy értettem, hogy futó firefox-ból kell mentegetni. Bezárt firefox esetén van egy sessionstore.json a profilmappádban. Azt bemásolod az új helyre (ugyanoda, és ha csak más nem kell), és kb ott fojtatod ahol voltál előtte (csak belépdesni kell, mert ebben az esetben a sütik hátramaradtak)! DE

Ha meg profil, akkor nem tudom, hogy lehet-e összevonni dolgokat (sosem volt rá szükségem, így nem néztem utána), de :
    -adatösszevonáshoz vagy elmented, és kimented a lapjaid (akár újból akár régiből, mint könyvjelzők, majd az új helyen a már meglévő profilban beimportálod (vagy a frissen másolt régibe), majd megnyitogatod... (lehet, hogy lessz sorrendcsúszásod, emellett ajánlom offline módban, vagy lehúzott nettel megnyitni a lapokat, hogy ha kell hogy emygás mellett legyenek, hogy ne halljon be a gép 100-1000 lap megnyitásakor).
    - vagy ha nem baj, hogy a két profil nem egy időben érthető el, akkor a két profil "sorosan használva!" párhuzamosan is létezhet a gépeden, csak újra kell indítgatni a böngészőt (legutóbbi tudásom szerint...)
    - vagy ha leszedsz egy teljes böngésző-telepítőt FTP-ről, akkor azzal tudsz feltelepíteni második, vagy sokadik firefoxot, és mindegyiknek lehet/kell legyen egy külön profilja, szóval vagy csak alkalmilag, vagy állandóra tudsz futtatni 2(vagy több) firefoxot és profilt egymás mellett. Onnan kezdve, hogy átmásold az URL-jeid, azon keresztül, hogy pl munka/suli profil, meg általános, vagy mindenes, meg bankos lehet a kettő, odáig, hogy az egyik marad a néha idegesító alapértelmezetten nyíló böngésző, sokmindent meg lehet oldani.
    Nekem is most van vagy 3-4profilom, és mindnek van exe-je is!

Többprofilos esetben figyelgetni kell dolgokra, szóval csak óvatosan utána olvasgatva, alap profilokat biztonsági mentve kezdj bele!

Új hozzászólás Aktív témák